Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν εχω υπογραψη ποτε τιποτα απο μισθωδοσιες δωρα και τα σχετικα μονο προσληψη εχω υπογραψη

Συγγνώμη ρε συ αλλά σοβαρά τώρα; Δεν έχεις ας πούμε βεβαίωση αποδοχών; Στη φορολογική δήλωση αυτά που συμπληρώνεις από πού θα προκύψουν, από τα νούμερα του Λόττο;

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συγγνώμη ρε συ αλλά σοβαρά τώρα; Δεν έχεις ας πούμε βεβαίωση αποδοχών; Στη φορολογική δήλωση αυτά που συμπληρώνεις από πού θα προκύψουν, από τα νούμερα του Λόττο;

Θα προσκομίσει αναλυτική κίνηση λογαριασμού αφού ο μάγκας της τα έβαζε στην τράπεζα καθώς και αντίγραφο της καταγγελίας στο ΙΚΑ

Δημοσ.

Θα προσκομίσει αναλυτική κίνηση λογαριασμού αφού ο μάγκας της τα έβαζε στην τράπεζα καθώς και αντίγραφο της καταγγελίας στο ΙΚΑ

Επειδή το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό, δεν γνωρίζω αν μετράει το αντίγραφο κίνησης λογαριασμού για να δηλωθεί το ποσόν στην εφορία. Υπάρχει σχετική εγκύκλιος ή νόμος;

Δημοσ.

Επειδή το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό, δεν γνωρίζω αν μετράει το αντίγραφο κίνησης λογαριασμού για να δηλωθεί το ποσόν στην εφορία. Υπάρχει σχετική εγκύκλιος ή νόμος;

Θα το ψαξω και θα σου πω. Λογικά πάντα τιμωρείται ο εργοδότης και όχι ο ανασφαλιστος εργαζόμενος εκτός και αν παίρνει επίδομα ανεργίας

Δημοσ.

εργαζομαι σε ενα καταστημα απο το 2014 μεχρι και σημερα

εχω υπογραψη συμβαση αοριστου χρονου και πληρονομαι σχεδον κανονικα

μου εχει δηλωσει δωρο χριστουγεννων που δεν πηρα (2014)

και επιδομα αδειας που δεν πηρα (2014,2015)

και σημερα ανακαλυψα οτι δεν μου εχει κολλισει τα ενσυμα γιατι δεν εχει καταθεση ΑΠΔ

19/6/2015 σταματαω και 22/6/2015 αρχιζω σε αλλη επιχειρηση. εαν παω επιθεωρισει θα κερδισω κατι ;

πως μπορω να παρω τα ενσυμα μου και τα λεφτα που μου χρωσταει;

Λοιπόν τα λες περίεργα και δε σε πιάνω..

Απάντησε μου σε αυτά που θα σε ρωτήσω να σου πω ακριβώς πού βρίσκεσαι..

1) όταν λες έχεις πρόσληψη, τι πρόσληψη έχεις; Έχεις πρόσληψη που έχει ανέβει ηλεκτρονικά στο yeka ή κάποιο άλλο χαρτί που έχετε κάνει μεταξύ σας;

2) όταν λες δήλωσε δώρα, επιδόματα κτλ πού τα δήλωσε; Έχεις φτιάξει λογαριασμό στο ΙΚΑ να δεις τα ενσημά σου αναλυτικά; ΦΤΙΑΞΕ, είναι απλό..

Επίσης τα δώρα και τα επιδόματα δεν έχουν ενσημα, μόνο οι τακτικές αποδοχές

3) αν σου κατέθετε λεφτά στη τράπεζα και σε είχε μαύρο είναι μαλάκας, οι κινήσεις των τραπεζών μια χαρά αποτελούν επίσημο στοιχείο ότι σε πλήρωνε και για σένα και για αυτόν.

Μόνο αν στα δίνει στο χέρι πρέπει να ασχοληθεί κανείς με αποδείξεις πληρωμών και υπογραφές

4) σε περίπτωση λοιπόν που σε είχε νόμιμα και δε σου έδινε δώρα και επιδόματα, φυσικά και μπορείς να τον καταγγείλεις.

Αν έστελνε ΑΠΔ σε περίπτωση που σου έχει κάνει κανονική πρόσληψη και δεν έχει στείλει αυτά μόνο, είναι θέμα χρόνου να τον βρει κάποιος έλεγχος του ΙΚΑ και να πληρώσει τη διάφορα με τις προσαυξήσεις

Οι αποδοχές από μισθούς έχουν ανέβει ήδη στη δήλωση σου από το λογιστήριο της εταιρείας σου. Δεν έχει κανένα νόημα πλέον να σου τυπώσει βεβαίωση αποδοχών που θα λέει το ίδιο ποσό, σπατάλη χαρτιού. Τα προβλήματα υπάρχουν μόνο σε αυτούς που είναι πάνω από το αφορολογητο και δε τους έχουν γίνει σωστά οι κρατήσεις.

Εκεί μπορεί να θες καμιά παραπάνω ανάλυση..

Αν είσαι μαύρος αλλάζει το πράγμα, δεν έχεις αποδοχές

• Like 1
Δημοσ.

Η βεβαίωση αποδοχών τυπώνεται και χορηγείται στον εργαζόμενο υποχρεωτικά εκ του νόμου και σε έντυπη μορφή, ανεξαρτήτως υποχρέωσης ηλεκτρονικής υποβολής της.

Δημοσ.

Εγώ βαριέμαι, μόνο αν κάποιος το ζητήσει,αλλιώς σιγά μη τυπωνω για 60 άτομα

Ακόμα και pdf να τους τα κάνω θα χάσω χρόνο χωρίς λόγο

• Like 1
Δημοσ.

ειναι κανονικη συμβαση αοριστου χρονου.

Λοιπόν τα λες περίεργα και δε σε πιάνω..
Απάντησε μου σε αυτά που θα σε ρωτήσω να σου πω ακριβώς πού βρίσκεσαι..

1) όταν λες έχεις πρόσληψη, τι πρόσληψη έχεις; Έχεις πρόσληψη που έχει ανέβει ηλεκτρονικά στο yeka ή κάποιο άλλο χαρτί που έχετε κάνει μεταξύ σας;

2) όταν λες δήλωσε δώρα, επιδόματα κτλ πού τα δήλωσε; Έχεις φτιάξει λογαριασμό στο ΙΚΑ να δεις τα ενσημά σου αναλυτικά; ΦΤΙΑΞΕ, είναι απλό..
Επίσης τα δώρα και τα επιδόματα δεν έχουν ενσημα, μόνο οι τακτικές αποδοχές

3) αν σου κατέθετε λεφτά στη τράπεζα και σε είχε μαύρο είναι μαλάκας, οι κινήσεις των τραπεζών μια χαρά αποτελούν επίσημο στοιχείο ότι σε πλήρωνε και για σένα και για αυτόν.
Μόνο αν στα δίνει στο χέρι πρέπει να ασχοληθεί κανείς με αποδείξεις πληρωμών και υπογραφές

4) σε περίπτωση λοιπόν που σε είχε νόμιμα και δε σου έδινε δώρα και επιδόματα, φυσικά και μπορείς να τον καταγγείλεις.
Αν έστελνε ΑΠΔ σε περίπτωση που σου έχει κάνει κανονική πρόσληψη και δεν έχει στείλει αυτά μόνο, είναι θέμα χρόνου να τον βρει κάποιος έλεγχος του ΙΚΑ και να πληρώσει τη διάφορα με τις προσαυξήσεις
Οι αποδοχές από μισθούς έχουν ανέβει ήδη στη δήλωση σου από το λογιστήριο της εταιρείας σου. Δεν έχει κανένα νόημα πλέον να σου τυπώσει βεβαίωση αποδοχών που θα λέει το ίδιο ποσό, σπατάλη χαρτιού. Τα προβλήματα υπάρχουν μόνο σε αυτούς που είναι πάνω από το αφορολογητο και δε τους έχουν γίνει σωστά οι κρατήσεις.
Εκεί μπορεί να θες καμιά παραπάνω ανάλυση..

Αν είσαι μαύρος αλλάζει το πράγμα, δεν έχεις αποδοχές

1) μου εχει κανει κανονικη προσληψη και ΑΠΔ κοβονται αλλα δεν τις εχει καταθεση.
2) στην φορολογικη μου εδωσε χαρτι για την εφορια που εγραφε ποσα τα οποια δεν ειχα παρει.
3) μου ειχε δηλωμενα δωρα και επιδοματα αδειας που δεν ειχα πληρωθη
4)Σε ποιο τομεα του ΙΚΑ πρεπει να απεφθυνθο ;;
5)Τελικος τα Ενσυμα και τα λεφτα λετε να τα παρω;;
6) Η επιχειρηση ειναι Ε.Ε. σε περιπτωση που βοηθαει.
7) Να μιλισω με τν δικηγορο μου ; θα χρειαστει να κινηθω νομικα ;;

και ξεχασα. τα λεφτα μου τα εβαζε σε τραπεζικο λογαριασμο.
και εχω και ολες τις αποδειξεις καταθεσης

σημερα μου ζητησε να υπογραψω ολες τις Μισθοδωσιες και τα δωρα και την παραιτηση μου.
Φυσικα και δεν υπεγραψα. αλλα κρατισα τα αντιγραφα. αν τα παω επιθεωρηση ;

Δημοσ.

1) μου εχει κανει κανονικη προσληψη και ΑΠΔ κοβονται αλλα δεν τις εχει καταθεση.

2) στην φορολογικη μου εδωσε χαρτι για την εφορια που εγραφε ποσα τα οποια δεν ειχα παρει.

3) μου ειχε δηλωμενα δωρα και επιδοματα αδειας που δεν ειχα πληρωθη

4)Σε ποιο τομεα του ΙΚΑ πρεπει να απεφθυνθο ;;

5)Τελικος τα Ενσυμα και τα λεφτα λετε να τα παρω;;

6) Η επιχειρηση ειναι Ε.Ε. σε περιπτωση που βοηθαει.

7) Να μιλισω με τν δικηγορο μου ; θα χρειαστει να κινηθω νομικα ;;

και ξεχασα. τα λεφτα μου τα εβαζε σε τραπεζικο λογαριασμο.

και εχω και ολες τις αποδειξεις καταθεσης

σημερα μου ζητησε να υπογραψω ολες τις Μισθοδωσιες και τα δωρα και την παραιτηση μου.

Φυσικα και δεν υπεγραψα. αλλα κρατισα τα αντιγραφα. αν τα παω επιθεωρηση ;

Όπως έγραψα ήδη, θα αποτανθείς στο υποκατάστημα του ΙΚΑ που υπάγεται η επιχείρηση, η υπαγωγή πάει ανάλογα με την διεύθυνση της επιχείρησης. Βρες τις διευύνσεις στο site του ΙΚΑ. Τα ένσημα τα έχεις σίγουρα.

Αντίθετα, για να διεκδικήσεις τα λεφτά, θα πρέπει να κάνεις καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας όπου θα πρέπει να αποδείξεις οτι σου χρωστάει. Θα καλέσουν εσένα και το αφεντικό σου σε διάλογο όπου πολύ πιθανόν η επιθεώρηση θα σου δώσει δίκιο, ο εργοδότης θα γυρίσει τη γη ανάποδα για να αποδείξει οτι στα έδωσε και δεν σου χρωστάει, αλλά αυτό μην σε απασχολεί, οι επιθεωρητές το βλέπουν αυτό καθημερινά. Το ζουμί είναι οτι μπορεί να μην στα δώσει.

Όσον αφορά την δικηγόρο, εξαρτάται πόσα λεφτά σου χρωστάει ο τύπος. Η αγωγή και το δικαστήριο θα σου στοιχίσει 1500 ευρώ πάνω κάτω, αλλά λεφτά μπορεί να μην δεις παρόλο που το δικαστήριο θα σε δικαιώσει, 

Δεν είσαι υποχρεωμένη να υπογράψεις τίποτα, η παραίτηση μπορεί να γίνει και χωρίς την υπογραφή σου.

Δημοσ.

πού το ξέρεις αυτό; έχεις τους κωδικούς του ικα του να δεις τι έχει καταθέσει και τι όχι;

αυτό που σου είπα το έχεις κάνει;

έχεις φτιάξει λογαριασμό στο ικα να δεις τα ένσημά σου;

πώς μπορείς να ξέρεις τι έχει στείλει αυτός στο ικα;

αν είναι να πας να καταγγείλεις να ξέρεις και τι καταγγέλεις

εγώ αυτό που πιθανολογώ είναι ότι στο ικα θα είναι συνεπής, φορολογικά μάλλον το ίδιο και απλά σου έριξε πιστόλια στις πληρωμές

μόνο αυτό έχεις χειροπιαστά, στα πέρι απδ μάλλον κάνεις λάθος

ΕΚΤΟΣ αν δεν έχει γίνει κανονική πρόσληψη και απλά έχεις αυτή την εντύπωση

αλλά από τη στιγμή που έχεις extre τραπεζών και δεν υπογράφεις αποδείξεις μπορείς να διεκδικήσεις πράγματα

Δημοσ.

πού το ξέρεις αυτό; έχεις τους κωδικούς του ικα του να δεις τι έχει καταθέσει και τι όχι;

αυτό που σου είπα το έχεις κάνει;

έχεις φτιάξει λογαριασμό στο ικα να δεις τα ένσημά σου;

πώς μπορείς να ξέρεις τι έχει στείλει αυτός στο ικα;

αν είναι να πας να καταγγείλεις να ξέρεις και τι καταγγέλεις

εγώ αυτό που πιθανολογώ είναι ότι στο ικα θα είναι συνεπής, φορολογικά μάλλον το ίδιο και απλά σου έριξε πιστόλια στις πληρωμές

μόνο αυτό έχεις χειροπιαστά, στα πέρι απδ μάλλον κάνεις λάθος

ΕΚΤΟΣ αν δεν έχει γίνει κανονική πρόσληψη και απλά έχεις αυτή την εντύπωση

αλλά από τη στιγμή που έχεις extre τραπεζών και δεν υπογράφεις αποδείξεις μπορείς να διεκδικήσεις πράγματα

Πηγα στο Ικα και η προησταμενη μου ειπε (off the record γιατι ειναι γνωστη μου οτι δεν εχει καταθεση ΑΠΔ) για αυτο δεν εχουν μπει τα Ενσυμα. Μου χρωσταει γυρο στα 7500 €

το οτι ειναι Ε.Ε η επειχισηση εχει κατι να λεει ς;;

Δημοσ.

το ότι είναι ΕΕ δε μου λέει κάτι, το μόνο που μου λέει είναι ότι οι συνέταιροι δεν έχουν ίδιες ευθύνες όμως ευθύνες υπάρχουν

το να μην καταθέτουν ΑΠΔ ενώ έχουν δηλωμένους εργαζομένους είναι σούπερ ηλίθιο, τα πρόστιμα πάνε στο θεό

εκτός αν χρωστάνε τόσα πολλά στο ικα που δε τους αφήνει να στείλουν

αυτό που φοβάμαι είναι μήπως δε σου ανέβασαν ποτέ πρόσληψη και εκεί το βρίσκω δύσκολο έως απίθανο να πάρεις ένσημα γιατί δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό σχετικά με το πώς δούλευες

μια αναγγελία κατατεθημένη τουλάχιστον περιγράφει το τι και πώς , αν δε σου έχουν κάνει πρόσληψη το μόνο που έχεις είναι οι πληρωμές σου

γενικά πάντως να το ξέρεις κι εσύ και όλοι ότι αφού γίνει πρόσληψη και ανέβει στο yeka να πηγαίνετε να τη ζητάτε και μάλιστα σφραγισμένη από τον εργοδότη

αν έχει ανέβει και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχει επάνω και πρωτόκολλο γιατί διαφορετικά τέτοιο έντυπο το φτιάχνει ο καθένας και οτιδήποτε μη κατατεθημένο εμένα προσωπικά δε με καλύπτει

• Like 1
Δημοσ.

Όπως τα λέει ο συνάδελφος qsis είναι τα πράγματα. Είναι υπέρμετρα αφελές να έχουν στείλει την πρόσληψη και να μην καταθέτουν ΑΠΔ. Ακόμη και αν δεν έχουν τα χρήματα, καταθέτεις, φεύγει από πάνω το εκπρόθεσμο της υποβολής και παίζεις μπάλα με μη καταβολή εισφορών και κόντρα ρυθμίσεις. Όλοι αυτό κάνουν.

Πάμε σε αυτά που μπορείς να τσεκάρεις.

1) Έχεις το έντυπο Ε3 Αναγγελία Πρόσληψης όπως εμφανίζεται εδώ; (Σκρόλαρε και θα το βρεις)

2) Αν ναι, εκεί που λέει Αρ. Πρωτοκόλλου υπάρχει αριθμός;

3) Μπες εδώ και κάνε πιστοποίηση με τους κωδικούς του taxis για να δεις τα ένσημά σου. Εναλλακτικά ακολούθησε αυτά τα βήματα για να τα δεις από το σύστημα ΑΤΛΑΣ.

4) Απασχολεί άλλους εργαζόμενους;

Έχε κατά νου πως τα ένσημα που θα δεις μπορεί να παρουσιάζουν μια χρονική υστέρηση εως και 3 μήνες. Δηλαδή μπορεί να δεις τελευταία αυτά του Φεβρουαρίου.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται και ο Μάρτιος πάντως

Επίσης στο atlas για κάποιο λόγο δείχνει μέχρι το '13 αν θυμάμαι σωστά, μπορεί να κάνω και λάθος, το ΙΚΑ είναι σαφώς καλύτερη επιλογή να δεις τι σου έχουν βάλει

Δημοσ.

Όπως τα λέει ο συνάδελφος qsis είναι τα πράγματα. Είναι υπέρμετρα αφελές να έχουν στείλει την πρόσληψη και να μην καταθέτουν ΑΠΔ. Ακόμη και αν δεν έχουν τα χρήματα, καταθέτεις, φεύγει από πάνω το εκπρόθεσμο της υποβολής και παίζεις μπάλα με μη καταβολή εισφορών και κόντρα ρυθμίσεις. Όλοι αυτό κάνουν.

Πάμε σε αυτά που μπορείς να τσεκάρεις.

1) Έχεις το έντυπο Ε3 Αναγγελία Πρόσληψης όπως εμφανίζεται εδώ; (Σκρόλαρε και θα το βρεις)

2) Αν ναι, εκεί που λέει Αρ. Πρωτοκόλλου υπάρχει αριθμός;

3) Μπες εδώ και κάνε πιστοποίηση με τους κωδικούς του taxis για να δεις τα ένσημά σου. Εναλλακτικά ακολούθησε αυτά τα βήματα για να τα δεις από το σύστημα ΑΤΛΑΣ.

4) Απασχολεί άλλους εργαζόμενους;

Έχε κατά νου πως τα ένσημα που θα δεις μπορεί να παρουσιάζουν μια χρονική υστέρηση εως και 3 μήνες. Δηλαδή μπορεί να δεις τελευταία αυτά του Φεβρουαρίου.

ναι εχω το χαρτι με προτοκολλο και βλεπω και την προσληψη αλλα δεν εχουν κατατεθη η ΑΠΔ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...