Valerie_24 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα παιδιά. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ και θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας σχετικά με την ενοικίαση σπιτιού.Λοιπόν σκοπεύω να αναζητήσω κάποιο μικρό,απλό διαμέρισμα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.Το πρόβλημά μου είναι το εξής: η τελευταία φορολογική μου δήλωση είναι μηδενική.Οι οικονομίες που έχω στην στην άκρη με τα χρήματα που αποταμίευσα από τη τελευταία μου εργασία μπορούν να ανταπεξέλθουν για ενοίκια ορισμένων μηνών μαζί με τους τρέχοντες λογαριασμούς.Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσω σε κάποια δουλειά φυσικά!Εννοείτε! αλλιως ξανα πισω. Στα διαδικαστικά της ενοικίασης πχ υπογραφή συμβολαίων , αλλαγή ονόματος λογαριασμού ΔΕΗ υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί η φορολογική μου δήλωση η κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο αν "εμπλέκεται" κάποιο μεσσιτικό γραφείο. Ευχαριστω εκ των προτέρων για τον χρονο σας. 1
koulkos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Εκτός και αν στο ζητήσει ο νοικάρης (που δεν συνηθίζεται στη χώρα μας) δεν θα το χρησιμοποιήσεις πουθενά. Το αν θα πληρώνεις εσύ ή ο πατέρας σου πχ, δεν παίζει κανένα ρόλο. Τον άλλον τον ενδιαφέρει να παίρνει τα χρήματα στην ώρα του. Θα κάνεις ένα μισθωτήριο συμβόλαιο, θα το ανεβάσει ο εκμισθωτής στο taxis και μετά θα κάνεις αποδοχή. Το εκτυπώνεις και πας ΔΕΗ για να κάνεις αλλαγή ονόματος. Το ίδιο με όποια άλλη υπηρεσία θέλεις εκτός της ύδρευσης που εξ όσων γνωρίζω δεν αλλάζουν το όνομα για οικονομικούς λόγους. Το θέμα σου δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή είσαι άνεργη και ένα σπίτι για να συντηρηθεί θέλει αρκετά έξοδα. Οι χαμηλές απαιτήσεις που αναφέρεις μπορεί να σε οδηγήσουν σε σπίτι 35ετιας με aircondition και για να ζεσταθείς το χειμώνα θα κάνεις χρυσή τη ΔΕΗ. Ίσως να σημαίνει υποβαθμισμένη περιοχή. Αν θέλεις να φύγεις από το πατρικό γιατί βαρέθηκες να είσαι με τους δικούς σου, ξανασκέψου το. Είμαι υπέρ του να φεύγει το παιδί νωρίς από το σπίτι αλλά αυτές τις εποχές και χωρίς δουλειά είναι δύσκολα τα πράγματα. Στην τελική τα χρήματα που διαθέτεις μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για τα γούστα σου, για ταξίδια και ότι εσύ θέλεις και συνάδει με την ηλικία σου. Αν πρέπει οπωσδήποτε να φύγεις τότε καλή τύχη και ότι άλλο θέλεις ρώτα. 3
Valerie_24 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Εκτός και αν στο ζητήσει ο νοικάρης (που δεν συνηθίζεται στη χώρα μας) δεν θα το χρησιμοποιήσεις πουθενά. Το αν θα πληρώνεις εσύ ή ο πατέρας σου πχ, δεν παίζει κανένα ρόλο. Τον άλλον τον ενδιαφέρει να παίρνει τα χρήματα στην ώρα του. Θα κάνεις ένα μισθωτήριο συμβόλαιο, θα το ανεβάσει ο εκμισθωτής στο taxis και μετά θα κάνεις αποδοχή. Το εκτυπώνεις και πας ΔΕΗ για να κάνεις αλλαγή ονόματος. Το ίδιο με όποια άλλη υπηρεσία θέλεις εκτός της ύδρευσης που εξ όσων γνωρίζω δεν αλλάζουν το όνομα για οικονομικούς λόγους. Το θέμα σου δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή είσαι άνεργη και ένα σπίτι για να συντηρηθεί θέλει αρκετά έξοδα. Οι χαμηλές απαιτήσεις που αναφέρεις μπορεί να σε οδηγήσουν σε σπίτι 35ετιας με aircondition και για να ζεσταθείς το χειμώνα θα κάνεις χρυσή τη ΔΕΗ. Ίσως να σημαίνει υποβαθμισμένη περιοχή. Αν θέλεις να φύγεις από το πατρικό γιατί βαρέθηκες να είσαι με τους δικούς σου, ξανασκέψου το. Είμαι υπέρ του να φεύγει το παιδί νωρίς από το σπίτι αλλά αυτές τις εποχές και χωρίς δουλειά είναι δύσκολα τα πράγματα. Στην τελική τα χρήματα που διαθέτεις μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για τα γούστα σου, για ταξίδια και ότι εσύ θέλεις και συνάδει με την ηλικία σου. Αν πρέπει οπωσδήποτε να φύγεις τότε καλή τύχη και ότι άλλο θέλεις ρώτα. Σ'ευχαριστω για την απάντηση. Εχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες το οικονομικό θέμα το εχω σκεφτεί παρα πολυ και να πω την αλήθεια οι χρεωσεις της δεη με τρομοκρατουν.. Εννοειτε πως αν δεν ειχα οικογενειακα θεματα δεν θα εμπαινα σε τετοια διαδικασια,θα ειχα χρησιμοποιησει ηδη τα χρηματα σε ταξιδια,χομπυ κτλ...αλλα ... Περισσοτερο εθεσα το ερωτημα για να καταλαβω τι παιζει με την εφορια και τις απαιτησεις ενος ιδιοκτητη απο την στιγμη που δεν υπάρχει εισοδημα. Και παλι ευχαριστω.
insomnia888 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Αν δεν έχεις δουλειά με σταθερό εισόδημα δεν πας πουθενά, κάθεσαι με τους γονείς σου και κοιτάς να λύσετε ότι διαφορά μπορεί να έχετε. Τα έτοιμα λεφτά τελειώνουν γρήγορα και είναι κρίμα να δώσεις τις οικονομίες σου για μια τρώγλη, για ένα σπίτι που δεν είναι δικό σου.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Τώρα νομιζω γίνονται όλα online οποτε μονο το συμβαλαιο υπογράψεις για το ποσον
defacer Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Αν δεν έχεις δουλειά με σταθερό εισόδημα δεν πας πουθενά, κάθεσαι με τους γονείς σου και κοιτάς να λύσετε ότι διαφορά μπορεί να έχετε. Τα έτοιμα λεφτά τελειώνουν γρήγορα και είναι κρίμα να δώσεις τις οικονομίες σου για μια τρώγλη, για ένα σπίτι που δεν είναι δικό σου. Καλά το λες, και δυο φορές καλά με το δεδομένο ότι γενικά μιλώντας είναι σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς δουλειά με το κλίμα που επικρατεί. Αλλά από την άλλη υπάρχουν κάποια πράγματα για τον κάθε άνθρωπο για τα οποία αξίζει να παλέψει ακόμα κι αν αυτό σημαίνει yolo. Δεν ξέρω βέβαια αν ισχύει αυτό στην προκειμένη.
Valerie_24 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Αν δεν έχεις δουλειά με σταθερό εισόδημα δεν πας πουθενά, κάθεσαι με τους γονείς σου και κοιτάς να λύσετε ότι διαφορά μπορεί να έχετε. Τα έτοιμα λεφτά τελειώνουν γρήγορα και είναι κρίμα να δώσεις τις οικονομίες σου για μια τρώγλη, για ένα σπίτι που δεν είναι δικό σου. Νομιζω το ανεφερα και παραπανω "Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσω σε κάποια δουλειά,αλλιως πισω" Φυσικα και τελειωνουν πολυ γρηγορα τα ετοιμα λεφτα.Καποια μικρη κατοικια χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις δεν ταυτιζετε παντα απαραιτητα με "τρωγλη".Κυριως στα διαδικαστικα ηθελα μια καποια διαφωτιση. Οπως και να'χει ευχαριστω για την απαντηση.
Thanos1972 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 τα διαδικαστικα ειναι να δηλωθει το συμβολαιο σας στην εφορια ηλεκτρονικα (δεν χρειαζεσαι εσυ λογιστη,οταν το δηλωσει αυτος θα σου ερθει μηνυμα εσενα,ειναι απλη διαδικασια) και φυσικα να παρεις στο ονομα σου το ρευμα και το νερο. 1
AntiCambeR Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Βρες δουλεια και μετα ψαξε για σπιτι. Και ταυτοχρονα μαζεψε και αλλα χρηματα.Θα ξενερωσεις ακομα πιο πολυ αν φυγεις και επιστρεψεις πισω.Κανε υπομονη,δεν εισαι η μονη που εχεις προβλημα.Η 1 οικογενεια ειναι χειροτερα απο την αλλη. Πιθανοτατα χρειαζεσαι 2 ενοικια.1 που θα "τρεχει" και για εγγυηση. Αν το σπιτι ειναι επιπλωμενο,καλως.Ισως ομως να ειναι πιο ακριβο.Αν δεν ειναι χρειαζεσαι καποιο ποσο για επιπλωση.Αν δεν αγοραστουν στο σπιτι τα βασικα δεν μπορεις να μπεις να μεινεις στο σπιτι.Αυτα που στοιχιζουν ειναι οι ηλεκτρικες συσκευες,τα υπολοιπα ειναι πιο φθηνα. Ειναι δυσκολα για 1 ατομο να ζησει μονος του λογω χρηματων.2 ατομα ειναι καλυτερα οταν εργαζονται και οι 2. 3
WorldOfGlass Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Βρες δουλεια και μετα ψαξε για σπιτι. Και ταυτοχρονα μαζεψε και αλλα χρηματα.Θα ξενερωσεις ακομα πιο πολυ αν φυγεις και επιστρεψεις πισω.Κανε υπομονη,δεν εισαι η μονη που εχεις προβλημα.Η 1 οικογενεια ειναι χειροτερα απο την αλλη. Πιθανοτατα χρειαζεσαι 2 ενοικια.1 που θα "τρεχει" και για εγγυηση. Αν το σπιτι ειναι επιπλωμενο,καλως.Ισως ομως να ειναι πιο ακριβο.Αν δεν ειναι χρειαζεσαι καποιο ποσο για επιπλωση.Αν δεν αγοραστουν στο σπιτι τα βασικα δεν μπορεις να μπεις να μεινεις στο σπιτι.Αυτα που στοιχιζουν ειναι οι ηλεκτρικες συσκευες,τα υπολοιπα ειναι πιο φθηνα. Ειναι δυσκολα για 1 ατομο να ζησει μονος του λογω χρηματων.2 ατομα ειναι καλυτερα οταν εργαζονται και οι 2. +1 πρωτα βρες σιγουρη δουλεια και μετα φευγεις 2
snik Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Το εκανα αυτο το βημα απο την αρχη του χρονου με μονη διαφορα οτι ειχα δουλεια, δεν θα μπορουσα να φανταστω τον εαυτο μου να το κανω αυτο το βημα χωρις να εχω κατι. Κακα τα ψέμματα ακομα και με δουλεια σε βγαζει εκτος προυπολογισμου ωρες ωρες και δεν εχω κανενα μεγαλο σπιτι, ενοικιο εχω στα 180 ευρω. Σου φευγουν αρκετα λεφτα μεχρι να το στησεις και να εχεις καποια βασικα πραγματα και κατα καιρους ειναι μηνες που πεφτουν καποιοι λογαριασμοι μαζι και σε περιοριζουν αρκετα. Ειμαι της αποψης να κανεις αυτο που ειπαν τα παιδια, πρωτα να βρεις δουλεια και μετα μαζι σου καντο γιατι αξιζει και σε ωριμαζει αρκετα μιας και βλεπεις τα πραγματα αλλιως απο οτι ειχες συνηθησει. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Το να νοικιασεις ενα σπιτι ειναι το πιο ευκολο αλλα τα δυσκολα ειναι μετα αν δεν εχεις δουλεια. Κι εσυ θα βρεθεις εκτος σχεδιων και τον ιδιοκτητη θα φερεις σε δυσκολη θεση αν φυγεις ξαφνικα πριν ληξει το συμβολιαο που απο τον νομο εχει ελαχιστη διαρκεια 3 χρονια . Θεωρητικα μπορει να ζητησει δικαστικως μισθια για ολη τη διαρκεια του συμβολαιου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα