Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτα απ ολα, την παλια ταξη πραγματων ποια χρονολογια την οριζουμε;

Δευτερον, υπηρξε ποτε παλια ταξη πραγματων που πηγε καλα; Aνα την ιστορια ολα τα εθνη και αυτοκρατορες που επαιρναν δυναμη απο το λαο τους ηθελαν να επεκταθουν σε ολο το πλανητη στο τελος, με τους αφεντες να εχουν την δυναμη και τους υπολοιπους υπακουα στρατιωτακια. Το ιδιο με αυτα που διαβαζουμε με την "νεα", δεν συνεβαινε; Με τις δημοκρατιες του σημερα, απλως η ολη διαδικασια γινεται ποιο αργα.

Συμφωνα με αυτα που διαβαζω για την νεα, υπαρχουν πολλα θεματα που "θα γινουν" τα οποια υπηρξαν και πριν γεννηθω, αλλα δεν μπορεσαν να μεινουν στο περασμα των χρονων.

Τελος, σχετικα με τα εθνη και την ανθρωποτητα, πιστευετε οτι ειναι καλυτερα να υπαρχει ενα χαος στο πλανητη με διαφορετικες γλωσσες επικοινωνιας, αυξηση του πλυθυσμου χωρις να υπαρχει μελλον επιβιωσης για τους απογονους, κτλ;

Υπαρχουν πολλα σκελη που αναλυονται στο σκοπο της νεας ταξης και δεν αφορα μονο την οικονομια, πλουσιους και μη, αλλα αφορα και για μια ελενχομενη κοινωνια η οποια θα ζει την καθημερινοτητα της οπως την ζει και σημερα, και ισως καλυτερα.

Ισως τα εχω μπερδεψει και στο μυαλο μου, αλλα εχοντας στο νου μου τον μυθο του πυργου της βαβελ, σεναρια τυπου v for vendeta, μελλοντικες καθημερινες ζωες ανθρωπων απο ταινιες επιστημονονικης φαντασιας, δεν ειμαι σιγουρος για το αν η νεα ταξη ειναι, ή θά ειναι, χειροτερη.

Στην τελικη παντα καποιοι μας ελενχουν, ειτε εκλεγμενοι, ειτε μη, ειτε κληρονομοι, ειτε δεξιοχειρες ειτε αριστεροχειρες.. αν αυτο μας καιει ποιο πολυ.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει νέα/παλιά τάξη πραγμάτων, παρά μόνο αδιαφορία των πολιτών για συμμετοχή και διεκδίκηση των δικαιωμάτων πού τους αναλογούν.

Αυτόν τον σταρχιδισμο εκμεταλλεύονται κάποιοι για να ασκήσουν επιρροή και εξουσία, με απώτερο σκοπό, το κέρδος.

• Like 2
Δημοσ.

Το πρόβλημα με τη δημοκρατία είναι οτι αποφασίζει η πλειοψηφία.

Οι άνθρωποι μέσης νοημοσύνης δηλαδή.Οι έξυπνοι και οι χαζοί είναι λιγοτεροι άρα έχουν μικρότερη εκλογική δύναμη.

Αν προσθέσουμε και τους ηλικιωμένους πολλοί εκ των οποίων δεν είναι και στην καλύτερη νοητική κατάσταση τότε ίσως έχουμε μια εξήγηση γιατί πάντα εκλέγονται μέτριοι πολιτικοί.

Παραθέτω και ένα γράφημα που δείχνει την κατανομή της νοημοσύνης με βάση το iq.

iq_test_curve.png

• Like 7
Δημοσ.

Το γραφημα αυτο με την νοημοσυνη το ειχα ψαξει οταν ειχα κανει της μενσα για να δω που βρισκομαι.Ειναι σοκαριστικο πραγματικα ποιος ειναι ο μεσος ορος.Οπως ειπε καποιος απο πανω το προβλημα της δημοκρατιας ειναι οτι ψηφιζουν ολοι και περνουν στο λαιμο τους και τους αλλους.

Δημοσ.

Το γραφημα αυτο με την νοημοσυνη το ειχα ψαξει οταν ειχα κανει της μενσα για να δω που βρισκομαι.Ειναι σοκαριστικο πραγματικα ποιος ειναι ο μεσος ορος.Οπως ειπε καποιος απο πανω το προβλημα της δημοκρατιας ειναι οτι ψηφιζουν ολοι και περνουν στο λαιμο τους και τους αλλους.

Το γράφημα αυτό δείχνει ότι ο μέσος είναι 100 νούμερο πολύ υψηλό που δε στέκει, άρα το γράφημα είναι παπαριά
Δημοσ.

Εγώ λέω τι δείχνει το παραπάνω γράφημα δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι το iq ακολουθεί κανονική, είναι μια απλοποιημένη απεικόνηση που έβγαλε κάποιος από το κώλο του και άντε πες αυτό το κάνεις για τόσο μεγάλο πληθυσμό, ο μέσος που έβαλε σίγουρα δε θα έπρεπε να είναι 100

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...