Uncle_Bens Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Ο τίτλος προκύπτει με αφορμή αυτά που διάβασα σε ενα ποστ σε άλλο site (http://www.daneiakartes.info/%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE/)που αυτό με την σειρά του το βρήκα ψάχνοντας μια απάντηση στο πως (ή εάν ) συμφέρει η αγορά διαμερίσματος....Ας αφήσουμε την κατάσταση της οικονομίας στην χώρα στην άκρη (όχι πως δεν δίνω σημασία απλά θέλω να συγκεκριμενοποιήσω τον προβληματισμό μου)Υποθέτουμε ότι το κεφάλαιο ήδη υπάρχει (οπότε δεν χρειάζεται στεγαστικό)Πάλι δεν βλέπω πως συμφέρει... θέλω να πω βλέποντας τιμές και συγκρίνοντας τες με νοίκια βγαζω το συμπέρασμα ότι έστω και να αγοράσω ενα διαμέρισμα (πχ 100τμ) ακόμη και να το νοικιάζω στην διπλάσια αξία απο το νοίκι που δίνω στο τωρινό μου διαμέρισμα (επίσης 100τμ) θα βγάλω τα έξοδα μου σε περίοδο τουλάχιστον 10ετίας (και όλα αυτά άν έχω 2ο σπίτι για να μείνω εγώ χωρίς ενοίκιο)Και αναρωτιέμαι πως γίνεται να συμφέρει κάτι τέτοιο;Δηλαδή το να "βγάλω τα έξοδα μου" σε μια δεκαετία (έστω δεν αλλάζει η οικονομία οι φόροι και το σπίτι δεν παθαίνει καμιά ζημιά) σημαίνει πως πχ αν το αγοράσω 200.000€ σε δέκα χρόνια απο τα νοίκια θα έχω μαζέψει 200.000€ (αυτονόητο απλά το ξεκαθαρίζω)Και ρωτάω γιατι καλύτερα να μην τα βάλω αυτά τα 200.000€ σε ενα fund που θα έχω απολαβές τουλάχιστον 14%+ (= σε 10 χρόνια θα έχω πολλαπλάσια κέρδη) ή ακόμη και το πιό απλό σε ενα απλό κλειστό καταθετικό λογαριασμό μιας κανονική τράπεζας με 2-3% ετήσιο επιτόκιο πάλι σε 10 χρόνια θα ειμαι υπερκερασμένος συγκριτικά με το να αγοράσω σπίτι...Τέλος σε 10 χρόνια που δεν θα μένω εγώ και θα μένει άλλος το σπίτι θα έχει παλιώσει...Απο την άλλη όμως αν ηταν ασύμφορη η αγορά διαμερισμάτων δεν θα είχαμε τόσους εργολάβους κτλ... οπότε κάτι μου διαφεύγει...Τι όμως;
zio10 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δεν συμφέρει. Απλά μια θεωρητική σιγουριά σου δίνει το να έχεις δικό σου σπίτι. Άλλο που μας έγινε εμμονή... 1
haHa Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Παντως δεν υπαρχουν πολλες δουλειες στην Ελλάδα που θα σου αποφερουν 200.000€ σε μια δεκαετια απαιτωντας μερικες ωρες απασχολησης το μηνα, οπως το να νοικιαζεις το σπιτι που αγορασες. Επισης, 14% fund αποδοση ειναι αρκετα αισιοδοξη, παιζει μονο με αρκετα ριψοκινδυνα προϊόντα. Τελος, το να αποσβεσεις ενα σπιτι με νοικια 10 ετών θεωρείται παγκοσμιως εξαιρετικά καλη αποδοση κ απίστευτα ταχυτατη αποσβεση.
Silverage Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Για να βγάλεις 200.000 ευρώ απο νοίκια σε 10 χρόνια πρέπει να το νοικιάζεις 1666 ευρώ το μήνα. 2
solton57010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Σου διαφεύγει ότι μετά την 10ετια θα έχεις βγάλει το κεφάλαιο τα 200.000 και ανάλογα με τις τότε συνθήκες θα έχεις ένα σπίτι αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ Σίγουρα η αξια του σπιτιού δεν θα μειωθεί κατά 86%. οποτε σε σχέση με το fund θα είσαι κερδισμένος.Βέβαια όλα αυτά σε ιδανικές συνθήκες. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Φίλε μου ανέκαθεν η αγορά και η κατασκευή ακινήτου ήταν κάτι που έπρεπε να το σκεφτείς πάρα πολύ. Η πραγματικότητα στην Ελλάδα μετά το 50 εως και το τέλος του οργασμού των ακινήτων στο 80 ήταν η εξής: Κάποιοι είχαν στην διάθεσή τους οικόπεδα ειδικά στο κέντρο αλλά και στα προάστια, τα έδωσαν με αντιπαροχή και έτσι χτίστηκαν εύκολα ακίνητα, οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου κράτησαν 1-2 διαμερίσματα μην πω και παραπάνω και τα υπόλοιπα τα έβαζε προς πώληση ο εργολάβος. Έτσι γεμίσαμε ακίνητα στην Αθήνα και δημιουργήθηκε το εύκολο κέρδος, στην συνέχεια ήρθανε πολλοί από επαρχία που αγόρασαν ή νίκιασαν για να μείνουν. Πλέον επιστρέφουμε στις δυσκολίες προ του 50 για την κτηματαγορά. Οτι χτίστηκε χτίστηκε, πλέον γεμίσαμε με παλιά ακίνητα που έχουν φθορές και αρκετοί ιδιοκτήτες δεν έχουν για να συντηρούν. Στην μεν επαρχία το φαινόμενο ήταν να χτίζεται ένα ακίνητο αυθαίρετα χωρίς τα νόμιμα τους φόρους και τις άδειες έτσι έπεφτε η τιμή αρκετά. Η αγορά ακινήτου δε συμφέρει ακόμα και να έχεις τα φράγκα, βρίσκεις μια μικρή γκαρσονιέρα με αυτόνομη θέρμανση και τέλος.
g_alkis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 14% απόδοση και 1600+ ενοίκιο το μήνα. Ε ρε CERN που σου χρειάζεται. 3
Uncle_Bens Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Τελος, το να αποσβεσεις ενα σπιτι με νοικια 10 ετών θεωρείται παγκοσμιως εξαιρετικά καλη αποδοση κ απίστευτα ταχυτατη αποσβεση. Για να βγάλεις 200.000 ευρώ απο νοίκια σε 10 χρόνια πρέπει να το νοικιάζεις 1666 ευρώ το μήνα. read guyz please Πάλι δεν βλέπω πως συμφέρει... θέλω να πω βλέποντας τιμές και συγκρίνοντας τες με νοίκια βγαζω το συμπέρασμα ότι έστω και να αγοράσω ενα διαμέρισμα (πχ 100τμ) ακόμη και να το νοικιάζω στην διπλάσια αξία απο το νοίκι που δίνω στο τωρινό μου διαμέρισμα (επίσης 100τμ) θα βγάλω τα έξοδα μου σε περίοδο τουλάχιστον 10ετίας (και όλα αυτά άν έχω 2ο σπίτι για να μείνω εγώ χωρίς ενοίκιο) Ενα απλό συλλογισμό έκανα δηλαδή για να τονίσω την αντίθεση = εννοείται οτι δεν πιστεύω σε αυτό το υπεραισιοδοξο σενάριο Επισης, 14% fund αποδοση ειναι αρκετα αισιοδοξη, παιζει μονο με αρκετα ριψοκινδυνα προϊόντα. Ακόμη και έτσι πάλι δεν αλλάζει το γεγονός του ότι (τουλάχιστον αν δεν παραβλέπω κάτι) υπερσυμφέρει να το κάνω αυτό απο το να αγοράσω σπίτι πάντως με μια γρήγορη ματιά http://money.usnews.com/funds/mutual-funds/small-growth/t.-rowe-price-diversified-small-cap-growth-fund/prdsx http://money.usnews.com/funds/mutual-funds/small-growth/pnc-multi-factor-small-cap-growth/plwax http://www.iii.co.uk/investing/factsheet/139O/franklin-biotechnology-discovery-z-acc-gbp http://www.iii.co.uk/investing/factsheet/GPUE/new-capital-china-equity-ord-acc-gbp http://www.iii.co.uk/investing/factsheet/GWSJ/aberdeen-global-japanese-smaller-companies-x2-jpy 14% απόδοση και 1600+ ενοίκιο το μήνα. Ε ρε CERN που σου χρειάζεται. μιλάς ελληνικά; δεν κατάλαβα τιποτα... Σου διαφεύγει ότι μετά την 10ετια θα έχεις βγάλει το κεφάλαιο τα 200.000 και ανάλογα με τις τότε συνθήκες θα έχεις ένα σπίτι αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ Σίγουρα η αξια του σπιτιού δεν θα μειωθεί κατά 86%. οποτε σε σχέση με το fund θα είσαι κερδισμένος.Βέβαια όλα αυτά σε ιδανικές συνθήκες. Η μόνη σοβαρή απάντηση ευχαριστώ, βέβαια όμως όλα αυτά έχουν νόημα 1) εαν ήδη έχω σπίτι 2) εαν δεν έχω άλλες ζημίες,χαράτσια,φορολογία κτλ 3) ΑΝΝ αποσβέσω σε 10 χρόνια...
green gordon Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Ας αφησω στην ακρη τον εμετικο τιτλο που με λιγα λογια χαρακτηριζει οποιον δεν εχει σπιτι κοπριτη. Αυτη η κλαψα των ιδιοκτητων και πιο πολυ των ΜΕΓΑΛΟιδιοκτητων πρεπει να σταματησει. Μπορω να καταλαβω εναν ανθρωπο που του γινε η σουφρα να για να παρει ενα σπιτι να παραπονιεται αλλα συνηθως αυτοι που κλαινε πολυ ειναι κατι κληρονομοι που τους κατσανε πανω απο ενα διαμερισματα. Αυτοι λοιπον μαθανε να νοικιαζουνε κατι σαπακια με τιμες εξωπραγματικες και τωρα τη φαγανε καλα. Στο λινκ του t.s γραφει σε κουτακια τι πληρωσε ο ιδιοκτητης και τι ο ενοικιαστης.Δηλαδη τι θελει να πει?Μηπως να πληρωσει ο ενοικιαστης το φορο? Οποιος εχει σπιτι και δεν το θελει να μου το χαρισει. 14
Uncle_Bens Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Ας αφησω στην ακρη τον εμετικο τιτλο που με λιγα λογια χαρακτηριζει οποιον δεν εχει σπιτι κοπριτη. Αυτη η κλαψα των ιδιοκτητων και πιο πολυ των ΜΕΓΑΛΟιδιοκτητων πρεπει να σταματησει. Μπορω να καταλαβω εναν ανθρωπο που του γινε η σουφρα να για να παρει ενα σπιτι να παραπονιεται αλλα συνηθως αυτοι που κλαινε πολυ ειναι κατι κληρονομοι που τους κατσανε πανω απο ενα διαμερισματα. Αυτοι λοιπον μαθανε να νοικιαζουνε κατι σαπακια με τιμες εξωπραγματικες και τωρα τη φαγανε καλα. Στο λινκ του t.s γραφει σε κουτακια τι πληρωσε ο ιδιοκτητης και τι ο ενοικιαστης.Δηλαδη τι θελει να πει?Μηπως να πληρωσει ο ενοικιαστης το φορο? Οποιος εχει σπιτι και δεν το θελει να μου το χαρισει. chill μαν... 1) ο τίτλος λέει ότι καλύτερα να είσαι κοπρίτης απο ιδιοκτήτης = ίσως το να είσαι ιδιοκτήτης ειναι χειρότερο απο το να είσαι κοπρίτης (ειρωνικά/χαριτολογώντας βέβαια) όχι ότι όποιος δεν έχει διαμέρισμα ειναι κοπρίτης.... 2) ο άνθρωπος λέει απλά ότι ο ενοικιαστής ζει την ίδια ζωή με αυτόν (και καλύτερη γιατι όταν θα έρθει η ώρα θα μείνει σε καινούριο διαμέρισμα ενώ αυτός θα μείνει με το "παλιό" και όλα αυτά έχοντας πληρώσει λιγότερα απο αυτόν...) και δεν τα λέει με μένος εναντίων του ενοικιαστή αλλά απορεί μήπως ο ίδιος πιάστηκε κορόιδο που πήρε την απόφαση να αγοράσει διαμέρισμα με δάνειο αντι του να συνεχίσει και αυτός να νοικιάζει...
green gordon Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Ο ενοικιαστης απαγορευεται να ζει καλυτερα? Εφοσον ο ιδιοκτητης πηρε δανειο για αγορα σπιτιου οχι για να μεινει αλλα για να το νοικιασε το ειδε σαν επενδυση ετσι? Οι επενδυσεις εχουν ρισκα. Τελος παντων επειδη για να ανοιγεις τετοιο θεμα ισως εχεις μαρουλι και δεν ξερεις τι να το κανεις εγω θα σου προτεινα να πας σε ενα συμβουλο να σου δωσει καποιες προτασεις.
Uncle_Bens Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Ο ενοικιαστης απαγορευεται να ζει καλυτερα? Εφοσον ο ιδιοκτητης πηρε δανειο για αγορα σπιτιου οχι για να μεινει αλλα για να το νοικιασε το ειδε σαν επενδυση ετσι? Οι επενδυσεις εχουν ρισκα. Τελος παντων επειδη για να ανοιγεις τετοιο θεμα ισως εχεις μαρουλι και δεν ξερεις τι να το κανεις εγω θα σου προτεινα να πας σε ενα συμβουλο να σου δωσει καποιες προτασεις. Η διαφορά μου φαίνεται είναι το ότι εσύ για κάποιο λόγο έχεις θέμα με τους ιδιοκτήτες ή θέμα μα κπαοιον/κάτι τέλος πάντων. Γιατι όλο βλέπεις τα πράματα απο μια περιεργη στενή οπτικη γωνία για να μην πω προκατελειμένα Οχι δεν απαγορεύεται ο ενοικιαστής να ζει καλύτερα... ποιος το είπε αυτό; (εδώ κολλάει η προκατάληψη) Απλά τοσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο ενικιαστής ειναι άνθρωποι ... που είναι ίσοι μεταξύ τους και έχουν κάνει μια επιλογή ο καθένας (ο μεν πρώτος να αγοράσει ο δε δεύτερος να νοικιάσει) και στο συγκεκριμένο ποστ εξετάζεται το πια επιλογή φαίνεται να ειναι η καλύτερη... όπως πχ θα μπορούσαμε να κάναμε το ίδιο στην περίπτωση αυτοκίνητο vs ΜΜΜ αν μπορούσες να πείς ότι με τα ΜΜΜ εισαι πιο άνετος θα ήταν περίεργο μιας και πληρώνεις περισσότερα για να πάρεις αυτοκίνητο.. και άρα αυτό θα έπρεπε να ήταν πιο άνετο όχι ότι μισεί κανείς αυτούς που παίρνουν ΜΜΜ... όσο για το δεύτερο σκέλος του ποστ σου απλή κουβέντα κάνω όπως θα έκανα και με φίλους δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα και δεν ξέρω γιατι θα πρέπει ντε και καλά να μπαίνουν περιορισμοί στο τι θέματα θα συζητάει κάποιος ή στο να τα συζητάει μόνο αν πληρεί κάποιες προϋποθέσεις... μπορεί να με ενδιαφέρει να πάρω στεγαστικό μπορεί να έχω τα χρήματα μπορεί να τα κληρονόμησα μπορεί να μην έχω τίποτα το γιατι να χρειάζεται να το αναλύσουμε αυτό και να παραβλέψουμε την ιδέα (topic) δεν καταλαβαίνω...
green gordon Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Κανενα προβλημα με τους ιδιοκτητες.Με την κλαψα εχω θεμα. Οποιος εχει ενα σπιτι και μενει εχει τεραστιο κερδος γιατι δε δινει νοικι.Αρα συμφερει.Απο κει και περα για οσους εχουν πανω απο ενα και τα εκμεταλευονται παιζουν πολλα ρολο.Κυριως ποιος ειναι μεσα και αν πληρωνει.Πολλοι τα βιαζονται να εισπραξουν,βαζουν μεσα οτι να ναι και μετα μην τον ειδατε το Μητσο το λεβεντη. Στο αρχικο σου ερωτημα λοιπον αν υπαρχουν 200κ για πρωτη κατοικια αξιζει φυσικα να παρει καποιος σπιτι και θα μεινουν κιολας λεφτα.Αν ειναι για αγορα σπιτιου για εκμεταλλευση θα ελεγα οχι.
Uncle_Bens Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Κανενα προβλημα με τους ιδιοκτητες.Με την κλαψα εχω θεμα. Οποιος εχει ενα σπιτι και μενει εχει τεραστιο κερδος γιατι δε δινει νοικι.Αρα συμφερει.Απο κει και περα για οσους εχουν πανω απο ενα και τα εκμεταλευονται παιζουν πολλα ρολο.Κυριως ποιος ειναι μεσα και αν πληρωνει.Πολλοι τα βιαζονται να εισπραξουν,βαζουν μεσα οτι να ναι και μετα μην τον ειδατε το Μητσο το λεβεντη. Στο αρχικο σου ερωτημα λοιπον αν υπαρχουν 200κ για πρωτη κατοικια αξιζει φυσικα να παρει καποιος σπιτι και θα μεινουν κιολας λεφτα.Αν ειναι για αγορα σπιτιου για εκμεταλλευση θα ελεγα οχι. Μα αυτός με τα κουτάκια που λες τα έβαλε εκει για να σου δείξει ότι δεν συμφέρει και πως απο άποψη κόστους καλύτερα να είσαι στο ενοίκιο (εκτός αν ήδη έχεις δικό σου σπίτι) και ουτε αυτός ούτε εγώ λέμε για περιπτώσεις που έχεις δεύτερο σπιτι
kirileman Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση ΣΗΜΕΡΑ από την αγορά ακινήτου. Οι τιμές είναι είναι στα πατώματα, πάνω πάνε, κάτω δεν πάνε. Αν δεν αγοράσεις, λοιπόν, τώρα, πότε θα αγοράσεις; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα