zio10 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί οι γονείς θα πρέπει να αφήσουν το σπίτι κληρονομιά. Μόλις βγουν στην σύνταξη, πούλημα και με το ρευστό στο χέρι διακοπές μέχρι θανάτου ή πληρωμή για περίθαλψη. Όπως κάνουν οι Άγγλοι. Γιατί καλώς ή κακώς (καλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση) δεν είμαστε Αγγλία... 1
Anorymous Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Γιατί καλώς ή κακώς (καλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση) δεν είμαστε Αγγλία... δεν ξερω τι παιζει αλλα οσους αγγλους ξερω δεν τα πανε και τοσο καλα με την οικογενια σε σχεση με εμας που ειμαστε πιο δεμενοι. 1
Papakaliati Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 αυτοι ανηκουν στο 1% το υπολοιπο 99% δεν χεζετε στα μοιρια. εξαρτατε , στην ελλαδα ξερεις ποσα καλα παιδεια με σπουδες ειναι ανεργα και περιμενουν την κοινοφελη εργασια και τα voucher ? Θα το παω λιγο πιο μακρια, το οτι ειναι εξαιρετικα παιδια με σπουδες δεν σημαινει οτι ειναι εργατικοι, η οτι εχουνε την διαθεση να μαθουνε ενα παραπανω skill που θα τους βοηθησει να βρουνε δουλεια η απλα οτι ειναι οσο ικανοι χρειαζεται. Γιατί καλώς ή κακώς (καλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση) δεν είμαστε Αγγλία... Και στην Αγγλια ακομη αυτος δεν ειναι ο κανονας. Στην Γερμανια εχω ακουσει να ΠΟΥΛΑΕΙ ο γονιος το σπιτι στο παιδι (το παιδι να παιρνει δανειο απο τραπεζα για το σπιτι ). Αλλα το παιδι ειχε καλη δουλεια και εβγαζε λεφτα. Γιατι λοιπον το παιδι να εχει και το σπιτι δωρεαν και τοσα λεφτα ωστε να παει σε 5στερα ξενοδοχειο, ενω ο γονιος να μην εχει την οικονομικη ανεση να απολαυσει μερικα πραγματα που δουλευε τοσα χρονια; 2
zio10 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Θα το παω λιγο πιο μακρια, το οτι ειναι εξαιρετικα παιδια με σπουδες δεν σημαινει οτι ειναι εργατικοι, η οτι εχουνε την διαθεση να μαθουνε ενα παραπανω skill που θα τους βοηθησει να βρουνε δουλεια η απλα οτι ειναι οσο ικανοι χρειαζεται. Και στην Αγγλια ακομη αυτος δεν ειναι ο κανονας. Στην Γερμανια εχω ακουσει να ΠΟΥΛΑΕΙ ο γονιος το σπιτι στο παιδι (το παιδι να παιρνει δανειο απο τραπεζα για το σπιτι ). Αλλα το παιδι ειχε καλη δουλεια και εβγαζε λεφτα. Γιατι λοιπον το παιδι να εχει και το σπιτι δωρεαν και τοσα λεφτα ωστε να παει σε 5στερα ξενοδοχειο, ενω ο γονιος να μην εχει την οικονομικη ανεση να απολαυσει μερικα πραγματα που δουλευε τοσα χρονια; Δεν είμαι της άποψης να στερείτε ο γονιός για να τα έχει όλα το παιδί αλλά εφόσον μπορεί να βοηθήσει γιατί να μην βοηθήσει; Έχω ακούσει κι εγώ να πουλάνε σπίτια ή αυτοκίνητα ή να νοικιάζουν σπίτια οι γονείς στα παιδιά τους, αυτό δεν μου αρέσει είναι η αλήθεια
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 τι να πουν και τα παιδιά του Bill Gates, ψύχουλα θα τους αφήσει, τα περισσότερα σε δωρεές... 2
Papakaliati Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δεν είμαι της άποψης να στερείτε ο γονιός για να τα έχει όλα το παιδί αλλά εφόσον μπορεί να βοηθήσει γιατί να μην βοηθήσει; Έχω ακούσει κι εγώ να πουλάνε σπίτια ή αυτοκίνητα ή να νοικιάζουν σπίτια οι γονείς στα παιδιά τους, αυτό δεν μου αρέσει είναι η αλήθεια Ναι αλλα σκεψου το και αλλιως. Δεν ειναι λογικο αμα το παιδι θελει το σπιτι ο γονιος να του πει, κοιτα ειτε θα περιμενεις 20 χρονια, ειτε θα στο πουλησω οχι στην αντικειμενικη του αξια, αλλα σε χ λιγοτερο. Και δεν σου αρεσει επειδη το σκεφτεσαι εγωιστικα, οχι επειδη ειναι αδικο. Αμα πχ εχει το ενα παιδι καλη δουλεια, ενω το αλλο οχι δεν ειναι σωστο αμα οι γονεις εχουνε πχ 100.000 να αφησουνε τα 80.000 στο ενα και 20.000; Φυσικα και ειναι, αλλα το 1ο θα παρεξηγηθει....
Unabomber Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 τι να πουν και τα παιδιά του Bill Gates, ψύχουλα θα τους αφήσει, τα περισσότερα σε δωρεές... Και καλα θα τους κανει..... http://www.wired.com/2014/03/bill-melinda-gates-arent-leaving-billions-kids/ Eιδαμε και η χρυση κληρονομος Paris Hilton τι εγινε.....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Και καλα θα τους κανει..... http://www.wired.com/2014/03/bill-melinda-gates-arent-leaving-billions-kids/ απλά θα προτιμούσα να μην το ανακοίνωναν, είναι χαλάστρα... 1
Papakaliati Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 απλά θα προτιμούσα να μην το ανακοίνωναν, είναι χαλάστρα... Αμα δεν το ανακοινωναν πως θα προτρεπανε και αλλους να κανουνε το ιδιο; Και στην τελικη ειναι λιγο χαλαστρα, αλλα αμα δεν ειχες καν την πληροφορια δεν θα ητανε καθολου
Anorymous Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Το θέμα είναι να σου κόβει. Εγώ ΤΕΛ τελείωσα, αλλά έχω 18 χρόνια καριέρα (13 στην Αγγλία), ως προγραμματιστής και με υπερβολικά μεγάλους μισθούς, και στην Ελλάδα όταν ήμουν (1997-2002), αλλά και στην Αγγλία. Και βλέπω γιατί οι υπόλοιποι απόφοιτοι προγραμματιστές από Ελλάδα είναι άνεργοι και χωρίς στον ήλιο μοίρα. Μία επίσκεψη παραπάνω στην συζήτηση προγραμματισμού θα του λύσει την οποιαδήποτε αμφιβολία. Καμμία επαφή με την πραγματική αγορά εργασίας, και θεωρούν ως κανόνα την δημιουργία του τροχού, και όταν τους λέει κάποιος "μα αφού πλέον μπορείς να πάρεις το τρένο, γιατί θα πρέπει να φτιάξεις το κάρο, και τον τροχό" σε κατακρήνουν ως ιερόσυλο. Aλλες ευκαιριες τοτε αλλες ευκαιριες τωρα , πλεον πτυχιο αει-τει, αγγλικα και υπολογιστες ειναι το μινιμουμ. Και μενα ο διπλανος μου ΤΕΙ λογιστικης τελιωσε πριν 20+ χρονια και εχει χεστει στα λεφτα τωρα ομως οι νεοι λογιστες εχουν αλλα στανταρτς.
jmirko15 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Αμα πχ εχει το ενα παιδι καλη δουλεια, ενω το αλλο οχι δεν ειναι σωστο αμα οι γονεις εχουνε πχ 100.000 να αφησουνε τα 80.000 στο ενα και 20.000; Φυσικα και ειναι, αλλα το 1ο θα παρεξηγηθει.... Όχι δεν είναι. Το λέω από παλιό ιστορικό είναι μία μ* και μισή αυτό. Ή τα μοιράζεις σε όλους ή σε κανέναν.. 2
zio10 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Ναι αλλα σκεψου το και αλλιως. Δεν ειναι λογικο αμα το παιδι θελει το σπιτι ο γονιος να του πει, κοιτα ειτε θα περιμενεις 20 χρονια, ειτε θα στο πουλησω οχι στην αντικειμενικη του αξια, αλλα σε χ λιγοτερο. Και δεν σου αρεσει επειδη το σκεφτεσαι εγωιστικα, οχι επειδη ειναι αδικο. Αμα πχ εχει το ενα παιδι καλη δουλεια, ενω το αλλο οχι δεν ειναι σωστο αμα οι γονεις εχουνε πχ 100.000 να αφησουνε τα 80.000 στο ενα και 20.000; Φυσικα και ειναι, αλλα το 1ο θα παρεξηγηθει.... Γενικά, όπως είπα, είμαι της άποψης οι γονείς να βοηθάνε όσο μπορούν χωρίς απαραίτητα να στερούνται αυτοί τα πάντα. Το να μην αφήσεις κάτι στα παιδιά σου ή το να τους πουλήσεις ένα αυτοκίνητο χωρίς να έχεις ανάγκη να το κάνεις το θεωρώ κάπως.
Apoll Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Aλλες ευκαιριες τοτε αλλες ευκαιριες τωρα , πλεον πτυχιο αει-τει, αγγλικα και υπολογιστες ειναι το μινιμουμ. Και μενα ο διπλανος μου ΤΕΙ λογιστικης τελιωσε πριν 20+ χρονια και εχει χεστει στα λεφτα τωρα ομως οι νεοι λογιστες εχουν αλλα στανταρτς. Ελλάδα και τότε τα ίδια ήταν. ΑΕΙ-ΤΕΙ θεωρούνταν ως ελάχιστο. Ως απλός ΤΕΛ δεν είχα στον ήλιο μοίρα, όπως και σήμερα. Αν είσαι καλός, έχεις μεράκι και αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν υπάρχουν εμπόδια. Επίσης δεν μπορείς να φανταστείς σε πόσους φοιτητές ΑΕΙ Πληροφορικής έχω φτιάξει το κομμάτι τους για την πτυχιακή εργασία μεταξύ 1994 (που τελείωσα το Λύκειο) και 2003 που έφυγα από Ελλάδα. Με το αζημείωτο βέβαια, και όταν είχα κανονική εργασία, αλλά ακόμα και όταν ήμουν στο στρατό. (λίγο πιο δύσκολο τότε χωρίς πρόβαση σε PC από την Λύμνο αλλά υπήρχαν και τα τετράδια που έγραφα το κώδικα μιας και 95-96 όλα ήταν ακόμα χωρίς GUI).
Anorymous Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Ελλάδα και τότε τα ίδια ήταν. ΑΕΙ-ΤΕΙ θεωρούνταν ως ελάχιστο. Ως απλός ΤΕΛ δεν είχα στον ήλιο μοίρα, όπως και σήμερα. Αν είσαι καλός, έχεις μεράκι και αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν υπάρχουν εμπόδια. Δεν ειναι ετσι τοτε με δεσμες και τα σχετικα ηταν πιο δυσκολα και επισης τα τεχνικα λυκεια ειχαν παντα αποκατασταση τοτε. Συμφωνω ομως οτι θελει μερακι αλλα δεν φτανει μονο αυτο.
φραμπάλα Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Κι εμενα μου αφησαν σπιτια και οικοπεδα κι εχω πνιγει στους φορους..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα