insomnia888 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Εργαζόμουν πριν 2 χρόνια σε κάποια εταιρεία ως υπάλληλος γραφείου. Όταν προσπάθησα να περάσω σε άλλη εταιρεία με καλύτερο μισθό και συνθήκες εργασίας, η αίτησή μου απορρίφθηκε και έχω μια υποψία, αν όχι σιγουριά οτι υπήρξε αρνητικό feedback από την πρώτη εταιρεία επειδή οι σχέσεις μου με τον manager δεν ήταν και οι καλύτερες. Βέβαια έχει περάσει καιρός και να ήθελα να κινηθώ νομικά δεν μπορώ πλέον, και ούτε έχω όρεξη να μπλέκω. Σκέφτηκα όμως να χρησιμοποιήσω το νόμο σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα. Δηλαδή, θα ήθελα να επικοινωνήσω με την πρώτη εταιρεία που εργαζόμουν και να απαιτήσω δύο πράγματα: α). να με ενημερώσουν αναλυτικά για όλες τις πληροφορίες που τηρούν στα αρχεία τους και αφορούν το πρόσωπό μου, όπως προσωπικά δεδομένα και feedbacks. β). να απαιτήσω τη διαγραφή τους Πώς μπορεί να γίνει αυτό, αν μπορεί να γίνει?
tsilitheo1 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Αν περιμενεις καμια 10ρια ακομη ισως ειναι καλυτερα..... 1
koulkos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Από τη μισθοδοσία και μόνο ξέρουν σχεδόν τα πάντα για σένα. Επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός-μητρός, διεύθυνση, υπηκοότητα, τόπος γέννησης, ΑΔΤ, ΑΦΜ, ΑΜΑ, ΑΜΚΑ, πτυχία, ξένες γλώσσες, οικογενειακή κατάσταση, αριθμός τέκνων, λογαριασμό τραπέζης (αν πληρώνεσαι έτσι) και την ιστορία σου αφού κατά 90% έχεις στείλει βιογραφικό για να προσληφθείς. Όλα αυτά τα απαιτεί ο νόμος και τα δίνεις με τη συγκατάθεσή σου. Τι άλλα προσωπικά στοιχεία να έχουν; Προφανώς και ξέρουν πράγματα για σένα αφού υπήρχε καθημερινή επικοινωνία αλλά δεν τα κρατάνε κάπου φυλαγμένα. Αν αναφέρεσαι σε εκθέσεις επιδόσεων δεν ξέρω το νομικό πλαίσιο. Για να κινηθείς νομικά λογικά θα πρέπει να αποδείξεις πως το συγκεκριμένο άτομο ενήργησε κακόβουλα ώστε να σου προκαλέσει ζημία (οικονομική) και πως όσα είπε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι αρκετά κοινό ο υποψήφιος εργοδότης να κάνει ένα τηλεφώνημα στον παλιό για να μάθει τι καπνό φουμάρεις. Αν έλεγε τα καλύτερα προφανώς δεν θα σε ενδιέφεραν τα προσωπικά δεδομένα. Εσύ ξέρεις τι παίχτηκε μεταξύ σας και αν όντως έκανε κάτι ανήθικο. Πάντως το ανήθικο δεν συνεπάγεται αυτόματα και νομικό ζήτημα. Let it go και πάνε για άλλα. Κάθε πράγμα για καλό γίνεται.
insomnia888 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Από τη μισθοδοσία και μόνο ξέρουν σχεδόν τα πάντα για σένα. Επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός-μητρός, διεύθυνση, υπηκοότητα, τόπος γέννησης, ΑΔΤ, ΑΦΜ, ΑΜΑ, ΑΜΚΑ, πτυχία, ξένες γλώσσες, οικογενειακή κατάσταση, αριθμός τέκνων, λογαριασμό τραπέζης (αν πληρώνεσαι έτσι) και την ιστορία σου αφού κατά 90% έχεις στείλει βιογραφικό για να προσληφθείς. Όλα αυτά τα απαιτεί ο νόμος και τα δίνεις με τη συγκατάθεσή σου. Τι άλλα προσωπικά στοιχεία να έχουν; Προφανώς και ξέρουν πράγματα για σένα αφού υπήρχε καθημερινή επικοινωνία αλλά δεν τα κρατάνε κάπου φυλαγμένα. έχουν ένα πρόγραμμα CRM που φακελώνουν τον κάθε υπάλληλο σχετικά με τις επιδόσεις του, feedbacks και γνώμη του manager. Βρήκα τα παρακάτω από άλλη ιστοσελίδα και νομίζω οτι θα μπορούσα να κινηθώ κάπως έτσι Διόρθωση και Αφαίρεση Σε οποιοδήποτε στιγμή μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα που διατηρεί η χχχ (όχι μόνο στις πληροφορίες που τηρούνται ως τμήμα του του ‘profile’ σας) για να τροποποιείτε, να διορθώνετε ή να ενημερώνετε αυτά τα δεδομένα. Για να το πραγματοποιήσετε αυτό παρακαλώ να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο "Ο λογαριασμός μου" Παρακαλώ σημειώστε ότι μπορεί να χρειαστεί να σας ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητα σας πριν προχωρήσουμε στο αίτημα σας. Επίσης μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ζητήσετε να διαγραφούν οριστικά τα προσωπικά σας δεδομένα που τηρούνται από την χχχ. Για να το πραγματοποιήσετε αυτό παρακαλώ να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο "Ο λογαριασμός μου". Μετά από αυτό το αίτημα, θα παύσουμε να χρησιμοποιούμε και να κάνουμε διαθέσιμα τα προσωπικά σας δεδομένα (έκτος όπως προβλέπεται από τον νόμο). Θα διαγράψουμε επίσης όλα τα προσωπικά σας δεδομένα από το σύστημα μας, έκτος από αυτά που περιέχονται σε ηλεκτρονικά μηνύματα, αλληλογραφία ή άλλα έγγραφα που μπορεί να κρατήσουμε για να μπορούμε να αποδείξουμε τους όρους της συμβατικής μας σχέσης μεταξύ εμάς και εσάς. Παρακαλώ σημειώστε ότι μπορεί να χρειαστεί να σας ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητα σας πριν προχωρήσουμε στο αίτημα σας. Η ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προσφέρει πληροφορίες και βοήθεια σχετικά με τα δικαιώματα σύμφωνα με τον Ελληνικό Νόμο 2472/1997 και τη σχετική νομοθεσία (www.dpa.gr). Περιληπτικά τα βασικά σας δικαιώματα είναι τα έξης: Το δικαίωμα να ενημερωθείτε ποιες πληροφορίες τηρούνται σχετικά με έσας σε ηλεκτρονική μορφή και σε έγγραφα αρχεία. Το δικαίωμα να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, για τους παραλήπτες ή για τις κατηγορίες παραληπτών. Το δικαίωμα να ενημερωθείτε για πιθανές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στον τρόπο επεξεργασίας από την τελευταία μας ενημέρωση σε σας. Το δικαίωμα να ενημερωθείτε σχετικά με την μεθοδολογία που εφαρμόζεται στην διαδικασία αυτόματης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Το δικαίωμα να ενημερωθείτε σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται από τον Υπεύθυνο της Επεξεργασίας για την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων. Το δικαίωμα να ενημερωθείτε για σχετική μεταβίβαση στοιχείων σας σε τρίτους. Το δικαίωμα να λάβετε μέτρα να σταματήσετε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας αν η επεξεργασία πιθανόν να σας προκαλέσει να υποστείτε σημαντική ζημία ή σημαντική ηθική βλάβη, όταν αυτό είναι αδικαιολόγητο Το δικαίωμα να απαιτήσετε να μην χρησιμοποιούνται τα προσωπικά σας δεδομένα για την προώθηση διαφόρων προϊόντων, υπηρεσιών και ιδεών. Το δικαίωμα να αποτρέψετε αποφάσεις, λαμβανόμενες σχετικά με εσάς που βασίζονται αποκλειστικά στην αυτόματη επεξεργασία. Το δικαίωμα να μπορείτε να απαιτείται την διόρθωση ή καταστροφή προσωπικών δεδομένων που είναι λανθασμένα. Το δικαίωμα να μπορείτε να υποβάλλετε αντίρρηση οποιαδήποτε στιγμή για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων Το δικαίωμα να διεκδικήσετε αποζημίωση αν έχετε υποστεί ζημία και ηθική βλάβη ως αποτέλεσμα της παραβίασης των διατάξεων του νόμου 2472/1997.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα