Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Εννοειται πως θα τηλεφωνούσα στον πρωην εργοδότη αν ειχα οποιονδήποτε ενδοιασμό για την πρόσληψη. Το μονο που θα ρωτουσα αν ο υποψήφιος ειχε απολυθεί θα ηταν η αξιοπιστία του. Τα υπόλοιπα θα τα εβλεπα στην πορεια (εργατικότητα κλπ) αλλα σε καμια περίπτωση δε θα ηθελα να ρισκαρω να βαλω ταμιο πχ κάποιον που εχει μακρύ χέρι.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσωπικα μου κανει ασχημη εντυπωση το οτι καποιος εργοδοτης θα παρει τηλ (πχ) εναν προηγουμενο εργοδοτη για να ρωτησει αν αληθευει το βιογραφικο,και ο πρωην εργοδοτης απλα και ευκολα θα δωσει πληροφοριες για το ποιος ειναι,τι εκανε,τι ηταν,ποσο δουλεψε κλπ.<br />

Ασχημη εικονα και μαλιστα δειχνει ελλειψη σεβασμου στον πρωην υπαλληλο σε ανθρωπινο επιπεδο.<br />

Αν μαλιστα ειναι και κανας ηλιθιος παιζει να πει και ασχημα πραγματα και αντε να δειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

Δημοσ.

Τελικά το θέμα επικεντρώθηκε στην προϋπηρεσία και άφησε τα άλλα "ψεματάκια" που υπάρχουν στα βιογραφικά και τα οποία τα θεωρούμε τόσο συνηθισμένα που ξεχάσαμε ότι είναι ψέματα.

Όπως:

"πολύ καλή γνώση υπολογιστών" (επειδή ξημεροβραδιαζόμαστε στο insomnia)

"πολύ καλή γνώση αγγλικών" (αφού είχαμε πάρει 18 στα μαθήματα-this is a chair-της 3ης γυμνασίου).

κλπ

Tα δε "ομαδικό πνεύμα", "ανάληψη πρωτοβουλιών", κλπ τα αφήνω ασχολίαστα αφού θυμίζουν λίγο καλλιστεία (όπου όλες προσεύχονται για παγκόσμια ειρήνη και θλίβονται με τα πεινασμένα παιδάκια).

(by the way, αν το 1/100 αυτών που γράφουν για πρωτοβουλία και ομαδικότητα τα είχαν πραγματικά, θα είχαμε άλλη εξέλιξη στην ελληνική κοινωνία και καθημερινότητα)

• Like 6
Δημοσ.

Εδώ εννοείς να πλαστογραφήσεις;

damn you autocorrect! ναι :P

Τελικά το θέμα επικεντρώθηκε στην προϋπηρεσία και άφησε τα άλλα "ψεματάκια" που υπάρχουν στα βιογραφικά και τα οποία τα θεωρούμε τόσο συνηθισμένα που ξεχάσαμε ότι είναι ψέματα.

Όπως:

"πολύ καλή γνώση αγγλικών" (αφού είχαμε πάρει 18 στα μαθήματα-this is a chair-της 3ης γυμνασίου).

κλπ

Tα δε "ομαδικό πνεύμα", "ανάληψη πρωτοβουλιών", κλπ τα αφήνω ασχολίαστα αφού θυμίζουν λίγο καλλιστεία (όπου όλες προσεύχονται για παγκόσμια ειρήνη και θλίβονται με τα πεινασμένα παιδάκια).

(by the way, αν το 1/100 αυτών που γράφουν για πρωτοβουλία και ομαδικότητα τα είχαν πραγματικά, θα είχαμε άλλη εξέλιξη στην ελληνική κοινωνία και καθημερινότητα)

Καλά ναι και ταυτόχρονα αχρηστεύεται σαν προσόν για όσους όντως έχουν ομαδικό πνεύμα και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες γιατι πολύ απλά το βάζουν όλοι... :P

Εννοειται πως θα τηλεφωνούσα στον πρωην εργοδότη αν ειχα οποιονδήποτε ενδοιασμό για την πρόσληψη. Το μονο που θα ρωτουσα αν ο υποψήφιος ειχε απολυθεί θα ηταν η αξιοπιστία του. Τα υπόλοιπα θα τα εβλεπα στην πορεια (εργατικότητα κλπ) αλλα σε καμια περίπτωση δε θα ηθελα να ρισκαρω να βαλω ταμιο πχ κάποιον που εχει μακρύ χέρι.

θα μπορούσε κάποιος να βάλει ψεύτικό τηλέφωνο το οποίο όμως να οδηγεί σε κάποιον γνωστό του ο οποίος θα παρίστανε τον εργοδότη εγώ έτσι θα έκανα σε μια τέτοια περίπτωση για να μην σου θα νοίκιαζα online κανένα phoneserver που θα είχε και μουσικούλα αναμονή,επιλογές τμημάτων κτλ :P

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά τί background checks και φύλλο και φτερό και πράσινα άλογα λέτε και τρομαζετε τον κόσμο. Αυτά αφορούν θέσεις για υψηλόβαθμα στελέχη, διευθυντές, managers κλπ. Μπείτε σε κανένα Kariera ή skywalker όλο 4ωρες θέσεις έχει για call centers, εισπρακτικές, πωλήσεις, άντε και εποχιακές στα νησιά σε ξενοδοχεία. Το να υπάρχει στις μέρες μας κενό ανάμεσα σε 2 δουλειές με 25% ανεργία είναι απολύτως φυσιολογικό. Για μένα κακώς ένας εργοδότης θα τηλεφωνούσε στον πρώην. Το ότι κάπου δεν τα πήγες καλά, ή δεν σου φέρθηκαν σωστά, δεν αποκλείει το γεγονός ότι ίσως να είσαι γεννημένος ακριβώς για την επόμενη εργασία.

Ναι πέρα όμως από τις χαμαλοδουλειές και τα 4ωρα σε καφετέριες τηλεφωνικά κέντρα κτλ και πέρα από τις διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς υπάρχει και η μεσαίας βαρύτητας περίπτωση, π.χ να βρεις δουλειά στο αντικείμενο που σπούδασες σε μικρομεσαία εταιρεία, μην αναφέρουμε μόνο τα άκρα.

• Moderators
Δημοσ.

θα μπορούσε κάποιος να βάλει ψεύτικό τηλέφωνο το οποίο όμως να οδηγεί σε κάποιον γνωστό του ο οποίος θα παρίστανε τον εργοδότη εγώ έτσι θα έκανα σε μια τέτοια περίπτωση για να μην σου θα νοίκιαζα online κανένα phoneserver που θα είχε και μουσικούλα αναμονή,επιλογές τμημάτων κτλ :P

Far fetched :lol: 

Δημοσ.

Όπως:

κλπ

Υπάρχουν και κοπέλες που διαφέρουν :P

https://www.youtube.com/watch?v=HSnxFD0ATxY

• Like 2
Δημοσ.

Προσωπικα μου κανει ασχημη εντυπωση το οτι καποιος εργοδοτης θα παρει τηλ (πχ) εναν προηγουμενο εργοδοτη για να ρωτησει αν αληθευει το βιογραφικο,και ο πρωην εργοδοτης απλα και ευκολα θα δωσει πληροφοριες για το ποιος ειναι,τι εκανε,τι ηταν,ποσο δουλεψε κλπ.

1. Είσαι σίγουρος ότι στη θέση τους θα ενεργούσες διαφορετικά, απέναντι σε κάποιον με τον οποίο έχεις επαγγελματικές ή/και προσωπικές επαφές;

2. Τι διαφορά έχει αυτό με την υποθέτω όχι άσχημη πρακτική του να ρωτάει κάποιος (ίσως υποψήφιος) εργαζόμενος έναν άλλο (ίσως πρώην) εργαζόμενο για το τι παίζει με τη δουλειά και τον προϊστάμενο;

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά τί background checks και φύλλο και φτερό και πράσινα άλογα λέτε και τρομαζετε τον κόσμο. Αυτά αφορούν θέσεις για υψηλόβαθμα στελέχη, διευθυντές, managers κλπ.

Ουτε Ceo ειμαι,  ουτε Manager, παρ'ολα αυτα ποτε δεν εχει τυχει να μην μου κανουν background check.

(για εξωτερικο μιλαω παντα, αλλα καλο θα ηταν να γινεται και στην Ελλαδα)

Δημοσ.

Ουτε Ceo ειμαι,  ουτε Manager, παρ'ολα αυτα ποτε δεν εχει τυχει να μην μου κανουν background check.

(για εξωτερικο μιλαω παντα, αλλα καλο θα ηταν να γινεται και στην Ελλαδα)

έλα μην τους βάζεις ιδέες τώρα.... άλλο ελλάδα..  αν είναι να κάνουν και background check καήκαμε...

Εδώ θυμάμαι στα πρώτα φοιτητηκά μου χρόνια το καλοκαίρι πήρα τηλέφωνο για να ρωτήσω για μια θέση ΒΟΗΘΟΥ σερβιτόρου ΠΑΥΛΑ λαντζιέρη και το αφεντικό που σήκωσε το τηλέφωνο με μεγάλη αγένεια μπήκε στο "ψητό" και με ρώταγε πόσες γλώσσες ξέρω που έχω δουλέψει και για πόσα χρόνια... μόνο πτυχίο από το Le Cordon Bleu Paris Culinary Arts School που δεν μου ζήτησε.... και δεν ήταν τεράστια ξενοδοχειακή μονάδα ή τιπτα 4άστερο και εγώ δεν ξέρω τι...

Δημοσ.

Όπως:

κλπ

(by the way, αν το 1/100 αυτών που γράφουν για πρωτοβουλία και ομαδικότητα τα είχαν πραγματικά, θα είχαμε άλλη εξέλιξη στην ελληνική κοινωνία Κόσμο και καθημερινότητα)

Αυτό με τα "είμαι ομαδικός παιχτούρας", "παίρνω πρωτοβουλίες---στο κρεβάτι", "κσέρω 5 γλώσσες-βοϊδίσιες" και οι λοιπές πίπες είναι σε κάθε CV απανταχού στον κόσμο.

Έχει γίνει όπως το ονοματεπώνυμο, εάν δεν το βάλεις σε στέλνουν πίσω τα χαρτιά. :P  :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Sorry to disappoint you αλλά και να το βάλεις έτσι απλά πάλι θα σου στείλουν πίσω τα χαρτιά. Αν δεν βάλεις παράδειγμα που να δικαιολογεί το statement του ομαδικού παίχτουρα, της αρχηγάρας και του φωτεινού παντογνώστη, τότε απλά χαλάς χώρο στο cv σου.

Δημοσ.

Όπως ειπώθηκε αρκετές φορές, έχει σημασία που στέλνεις το βιογραφικό και τι σε παίρνει να γράψεις μέσα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...