Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

αλλα γιατι σε ναυτιλιακη ειδικα μενεις ανεργος την υπολοιπη ζωη σου Nikoskallithea ?

Γιατί η αγορά της Ελλάδας (ακόμα και η παγκόσμια αγορά for that matter) είναι πολύ μικρή. Οι εργοδότες και οι HR προϊσταμένοι γνωρίζονται μεταξύ τους και τα συζητάνε.

• Like 1
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εχω φιλη που φουσκωσε με αναλογο τροπο το βιογραφικο της για δουλεια ρεσεψιον ξενοδοχειου. απλα οι 3 μηνες εγιναν χρονος σε διαφορα προηγουμενα ποστα στα οποια ομως οντως δουλεψε. για τετοιου ειδους δουλειες πραγματικα δεν νομιζω οτι κανει διαφορα, αλλα για σοβαρα ποστα με ευθυνες δεν μπορεις να παιζεις.

• Like 2
Δημοσ.

εχω φιλη που φουσκωσε με αναλογο τροπο το βιογραφικο της για δουλεια ρεσεψιον ξενοδοχειου. απλα οι 3 μηνες εγιναν χρονος σε διαφορα προηγουμενα ποστα στα οποια ομως οντως δουλεψε. για τετοιου ειδους δουλειες πραγματικα δεν νομιζω οτι κανει διαφορα, αλλα για σοβαρα ποστα με ευθυνες δεν μπορεις να παιζεις.

Αλλο να ΄΄φουσκωσεις΄΄ τον χρονο που οντως δουλεψες (δεν το επικροτω ουτε αυτο βεβαια)

και αλλο να βαλεις πτυχια, δουλειες που ουτε καν υπαρχουν ή εκανες......

Και παλι το παιζεις 50-50 αν το ψαξει καλα ο εργοδοτης....

• Like 2
Δημοσ.

Αλλο να ΄΄φουσκωσεις΄΄ τον χρονο που οντως δουλεψες (δεν το επικροτω ουτε αυτο βεβαια)

και αλλο να βαλεις πτυχια, δουλειες που ουτε καν υπαρχουν ή εκανες......

Και παλι το παιζεις 50-50 αν το ψαξει καλα ο εργοδοτης....

3 μήνες με χρόνο δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά.

Κάποιοι δυσκοίλιοι θα το προσέξουν και θα στην πουν,άλλοι κοιτάν μόνο τι εντυπώσεις άφησες και τι σου έμεινε.

Ανάλογα.

Εάν από την άλλη το πας από τριμηνή σύμβαση σε πενταετές συμβόλαιο, ε τότε το γάμησες.

Γενικά σε ότι αφορά την εργασία στόχο,που είναι καριέρα και όχι δουλεία του ποδαριού, μόνο αλήθεια(ή έστω λίγο υπερβολή/σάλτσα).

Καλύτερα δύσκολη επιτυχία εύρεσης-λιγότερα λεφτά, παρά στην μαύρη λίστα ή/και νομικά τραβήγματα.

• Like 1
Δημοσ.

3 μήνες με χρόνο δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά.

Κάποιοι δυσκοίλιοι θα το προσέξουν και θα στην πουν,άλλοι κοιτάν μόνο τι εντυπώσεις άφησες και τι σου έμεινε.

Ανάλογα.

Εάν από την άλλη το πας από τριμηνή σύμβαση σε πενταετές συμβόλαιο, ε τότε το γάμησες.

Γενικά σε ότι αφορά την εργασία στόχο,που είναι καριέρα και όχι δουλεία του ποδαριού, μόνο αλήθεια(ή έστω λίγο υπερβολή/σάλτσα).

Καλύτερα δύσκολη επιτυχία εύρεσης-λιγότερα λεφτά, παρά στην μαύρη λίστα ή/και νομικά τραβήγματα.

Ε, ναι δεν ειπα, για τοσο μεγαλη διαφορα.......

Αν το κανει καποιος αυτο  ειναι τελειως μπουφος...

οσο για το τελευταιο..αυτο εννοειται

Αν καποιος αξιζει και το πιστευει, τοτε δεν εχει κανεναν λογο να βαλει ψευδη στοιχεια στο cv του.

Δημοσ.

Ε, ναι δεν ειπα, για τοσο μεγαλη διαφορα.......

Αν το κανει καποιος αυτο  ειναι τελειως μπουφος...

οσο για το τελευταιο..αυτο εννοειται

Αν καποιος αξιζει και το πιστευει, τοτε δεν εχει κανεναν λογο να βαλει ψευδη στοιχεια στο cv του.

Κακά τα ψέμματα, οι περισσότεροι βάζουν τέτοιες μούφες γιατί η αγορά είναι τελείως γελοία, οι εργοδότες δεν ξέρουν τι ζητούν(π.χ. άτομο κάτω των 25 με 2/3ετή προϋπηρεσία στο πολύ ειδικευμένο αντικείμενο) και αναγκάζει τους υποψηφίους να γράφουν παπαριές.

Σε αγορές με έλλειψη entry jobs(αλλά και σε άλλες που έχω ακούσει που όλοι οι εργοδότες για όλα τα πόστα θέλουν πολυετή εμπειρία)τέτοια φαινόμενα είναι πολλαπλά και συχνά.Με(και μετά στον κόσμο εκτός Ευρώπης) την Κρίση τέτοια είναι συχνά.

Βέβαια είναι και κάποιοι υποψήφιοι καράμπαμπαδες και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι θα αρχίσουν από χαμηλά και ότι ο εργοδότης δεν είναι ηλίθιος... 

• Like 1
Δημοσ.

τι μαλακιες διαβαζουμε....ts, γραψε αν θες μπαρουφες, βαλε και ψευτικα πτυχια, αμα ξαναβρεις σοβαρη δουλεια σφυρα μου

Είπα εγώ οτι θέλω να βάλω ψεύτικες πληροφορίες; Το ακριβώς αντίθετο. Αλλά άνοιξα το θέμα, κουβέντα να γίνεται.

Αν θες να φουσκωσεις λιγο το βιογραφικο σου με ανυπαρκτες προυπηρεσιες, τουλαχιστον κανε το σωστα.

Αυτοι οι απιστευτοι τυποι σου διημιουργουν μια εικονικη εταιρεια και εχουν μεχρι και υποτιθεμενο... τηλεφωνικο κεντρο για αυτο οπου βαζουν στο background ηχους απο γραφειο-πελατες-τηλεφωνα κτλ: http://www.careerexcuse.com/

LOLOL, αυτό δεν το περίμενα, έχω ακούσει για ένα κάρο εταιρείες που αναλαμβάνουν να σου κάνουν διάφορα αλλά αυτό πρώτη φορά!

Δημοσ.

Σήμερα μιλούσα με τρείς φίλους μου σε μια μάζωξη που είχαμε σε ένα σπίτι. Αρχίσαμε το θέμα με την εύρεση εργασίας τα βιογραφικά την ξεφτίλα που έχει πάει η κατάσταση κτλ. Ο ένας από αυτούς δουλεύει χρόνια σε γνωστή αλυσίδα super market και μας ανέφερε πως όταν τον προσέλαβαν είχε γράψει ψέματα στο βιογραφικό του για το κρισιμότερο κομμάτι όλων που είναι η προϋπηρεσία.

Αυτός είχε εργαστεί μαύρα σε διάφορες δουλειές αλλά για μικρό χρονικό διάστημα το πολύ 2-3 μήνες και στο βιογραφικό έγραφε ψεύτικες ημερομηνίες για την έναρξη και το τέλος των εργασιών αυτών για να φαίνεται και καλά οτι δεν υπήρχε κενό ανάμεσα ενώ έγραψε και δύο δουλειές που δεν τις είχε κάνει καθόλου. Μας έλεγε οτι αν δεν είχε γράψει ψέματα και αν δεν φουσκώσεις το βιογραφικό σου δεν σε παίρνει κανείς για δουλειά και δεν έχεις ελπίδες για τίποτε, μας παρότρυνε κιόλας να το κάνουμε και οι υπόλοιποι αυτό αλλιώς θα είμαχτε χαμένοι.

Στις ερωτήσεις μου αν του ζήτησε βεβαίωση ενσήμων ο εργοδότης του μου είπε οτι ήταν μαύρα οπότε δεν μπορούν να το δούνε από εκεί, μετά του είπα οτι μπορεί να του ζητήσουν τηλέφωνο και διεύθυνση από τις προηγούμενες εταιρείες ή να το ψάξει ο εργοδότης και να ρωτήσει πράγματα για αυτόν από τις προηγούμενες δουλειές και μου λέει οτι δεν έχουνε ψάξει τίποτα και ούτε θα ψάξουνε γιατί μπορεί να έφυγε το μαγαζί ή να άλλαξε όνομα και τηλέφωνα οπότε και πάλι δεν θα μπορέσουν να τον βρούν.

Η δική μου άποψη και τακτική βέβαια είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τα παραπάνω. Αλλά θέλω να ρωτήσω τους σχετικότερους που έχουν ασχοληθεί, αν αντιλήφθηκαν οτι πράγματι στις δουλειές που πήγαν και προσλήφθηκαν, οι εργοδότες έψαξαν για το παρελθόν τους και δεν το άφησαν το θέμα.

Απ'όσο ξέρω κανείς ποτέ δεν έψαξε τίποτα...:) (δεν έχω γράψει κάτι που δεν ισχύει πάντως)

Δημοσ.

Εγω πάντως δεν αφήνω κενα και επεκτεινω την προϋπηρεσία όσο χρειάζεται. Οι περισσοτερες δουλειες μου ηταν με μαύρα ετσι κι αλλιως, οποτε δεν μπορουν να τσεκαρουν τιποτα.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ειχα σκεφτεί ποτε να γραψω ψεμματα στο βιογραφικο. Βεβαια κανεις δεν έψαξε καν να δει αν ισχυουν αυτα που ειχα γράψει εδώ που τα λέμε. Πάντως δε θα έγραφα ποτε κάτι που δεν θα μπορούσα να υποστηριξω στην συνέντευξη.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ειχα σκεφτεί ποτε να γραψω ψεμματα στο βιογραφικο. Βεβαια κανεις δεν έψαξε καν να δει αν ισχυουν αυτα που ειχα γράψει εδώ που τα λέμε. Πάντως δε θα έγραφα ποτε κάτι που δεν θα μπορούσα να υποστηριξω στην συνέντευξη.

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό κατ'εμέ. Αν μπορείς να το υποστηρίξεις, τότε ναι κάν'το.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά τί background checks και φύλλο και φτερό και πράσινα άλογα λέτε και τρομαζετε τον κόσμο. Αυτά αφορούν θέσεις για υψηλόβαθμα στελέχη, διευθυντές, managers κλπ. Μπείτε σε κανένα Kariera ή skywalker όλο 4ωρες θέσεις έχει για call centers, εισπρακτικές, πωλήσεις, άντε και εποχιακές στα νησιά σε ξενοδοχεία. Το να υπάρχει στις μέρες μας κενό ανάμεσα σε 2 δουλειές με 25% ανεργία είναι απολύτως φυσιολογικό. Για μένα κακώς ένας εργοδότης θα τηλεφωνούσε στον πρώην. Το ότι κάπου δεν τα πήγες καλά, ή δεν σου φέρθηκαν σωστά, δεν αποκλείει το γεγονός ότι ίσως να είσαι γεννημένος ακριβώς για την επόμενη εργασία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κοίτα για να σου πω την αλήθεια αν το ψάξεις πραγματικά και μάθεις την δουλειά και εισαι παρα πολύ καλός σε αυτή εγώ θα σου πρότεινα να πλαστογραφήσεις μέχρι και πτυχία και όλα θα πάνε μια χαρα αν όλα τα έχεις μελετήσει μέχρι εξευτελιστικής λεπτομέρειας follow your dreams! :P

Επεξ/σία από Uncle_Bens
Δημοσ.

κοίτα για να σου πω την αλήθεια αν το ψάξεις πραγματικά και μάθεις την δουλειά και εισαι παρα πολύ καλός σε αυτή εγώ θα σου πρότεινα να πλαστικοποιήσεις μέχρι και πτυχία και όλα θα πάνε μια χαρα αν όλα τα έχεις μελετήσει μέχρι εξευτελιστικής λεπτομέρειας follow your dreams! :P

Εδώ εννοείς να πλαστογραφήσεις;

• Like 2
Δημοσ.

Στην Ελλάδα όλα υατά ε; 

Γιατί εδώ στις προςλήψεις  μέχρι και όταν έκανα Πρακτική στον ΟΤΕ Βεροίας είχανε πάρει τηλέφωνο και ζητήσανε references για να δουν αν αυτά που λέω αληθεύαν. 

Στην Ελλάδα του 2015 όλα αυτά και όχι σε σοβαρές εταιρείες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...