1kost1 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Γεια σας….. Πριν αρκετούς μήνες πέθανε ένας θειος μου που αυτός ήταν πολύ της εκκλησίας και διάβασε πολλά βιβλία χριστιανικά (ορθόδοξα) κλπ…. η θεια μου (γυναίκα του) θέλησε λίγο να ελαφρύνει την βιβλιοθήκη του και επειδή έχω τζάκι μου έδωσε αρκετά βιβλία καθώς και κάποιες εικόνισες να τις κάψω το χειμώνα! Είναι σωστό να της κάψω;;;;; να τα πετάξω στον κάδο της ανακύκλωσης….. δεν μου κάθετε γιατί είναι σαν να τα πετάμε στα σκουπίδια…. Από την άλλη στην «πυρά»;;; δεν ακούγεται καλά. τι να τις κάνω;;;;; δεν είναι χρηματικής άξιας η τίποτα συλλεκτικά άξιας κλπ….. Εσείς τι θα κάνετε;;;;;;;
stevenosfp1999 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Εγώ θα έλεγα να τα δώσεις σε κανένα γείτονα κρίμα είναι να πάμε χαμένα τόσα βιβλία και εικόνες. Ρώτα αν ενδιαφέρεται κάποιος και από τους συγγενείς σου και κοίτα και το θέμα που είναι στικυ στο μπλα μπλα που δίνουν πράγματα που δεν χρειάζονται σε άλλους. 3
nickarmy Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 ότι και βιβλίο να ήταν ανακύκλωση ή σε κανένα ίδρυμα 2
bluesattack Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ποτε των ποτων βιβλια στην πυρα η στον κουβα.Χαρισε τα εδω , υπαρχει θεμα, η αφησε τα σε δανειστικη βιβλιοθηκη , κανονικη ειτε αυτοδιαχειριζομενη/υπαιθρια 4
tz3s Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 γιατι να καψεις βιβλια? Δεν εχεις δει ταινιες καταστροφης?? Τοτε τι θα εχουν για να καψουν αυτοι που θα ξεμεινουν, δεν τους σκεφτεσαι? Επισης σκεψου οτι τελικα αυτα θα ειναι ο μεγαλυτερος θυσαυρος τους και θα τσακωθουν για να μην τα καινε καποιοι μπουνταλαδες
NikosKallithea Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Υπάρχει ενα νήμα εδώ στο insomnia που λέγετε χάρισε το, κάνε εκεί μια ανάρτηση ποτε δεν ξερεις 2
Uncle_Bens Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Υπάρχει ενα νήμα εδώ στο insomnia που λέγετε χάρισε το, κάνε εκεί μια ανάρτηση ποτε δεν ξερεις έχει και το αγγελίες... μην το ρίξουμε στις αγαθοεργίες με το πρώτο... Ο άνθρωπος είπε λοιπά τε να τα κάψει όχι ότι θέλει να αγιάσει
petaw-se-oneiro Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δώσε τα στην πιο κοντινή εκκλησία και θα βρουν αυτοί τι να τα κάνουν...
TeZaS Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δώσε τα στην πιο κοντινή εκκλησία και θα βρουν αυτοί τι να τα κάνουν... και θα βρουν αυτοί τρόπο να τα πουλήσουν και να βγάλουν χρήμα, είναι το σωστό
haris_216 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Τα βιβλία είναι ένα από τα αγαπημένα μου αντικείμενα άρα σε καμιά περίπτωση δεν θα σκεφτόμουν το κάψιμο (πέρα και από τους διάφορους ιστορικούς συνειρμούς που μπορεί να γίνουν). Η εξήγηση αναφορικά με την επιθυμία της θείας είναι ότι οι άνθρωποι "της εκκλησίας" έχουν θέμα με το να έχουν "κακή" κατάληξη (και φυσικά τα σκουπίδια θεωρούνται η χειρότερη) εκκλησιαστικά related αντικείμενα. Και σίγουρα δεν θα ήθελαν κάποιο εκκλησιαστικό βιβλίο να καταλήξει σε κάποιον που δεν θα το σεβαστεί. Γι' αυτό και οτιδήποτε (από βαμβακάκι με λάδι μέχρι μικρή χάρτινη εικονίτσα) δεν θέλουν να πετιέται αλλά να καίγεται (μάλλον σαν κίνηση εξαγνισμού). Δεν ξέρω αν είναι επίσημη εκκλησιαστική θέση ή απλή λαϊκή άποψη, αλλά είναι αρκετά διαδεδομένη.
evabb Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Τα βιβλία είναι ένα από τα αγαπημένα μου αντικείμενα άρα σε καμιά περίπτωση δεν θα σκεφτόμουν το κάψιμο (πέρα και από τους διάφορους ιστορικούς συνειρμούς που μπορεί να γίνουν). Η εξήγηση αναφορικά με την επιθυμία της θείας είναι ότι οι άνθρωποι "της εκκλησίας" έχουν θέμα με το να έχουν "κακή" κατάληξη (και φυσικά τα σκουπίδια θεωρούνται η χειρότερη) εκκλησιαστικά related αντικείμενα. Και σίγουρα δεν θα ήθελαν κάποιο εκκλησιαστικό βιβλίο να καταλήξει σε κάποιον που δεν θα το σεβαστεί. Γι' αυτό και οτιδήποτε (από βαμβακάκι με λάδι μέχρι μικρή χάρτινη εικονίτσα) δεν θέλουν να πετιέται αλλά να καίγεται (μάλλον σαν κίνηση εξαγνισμού). Δεν ξέρω αν είναι επίσημη εκκλησιαστική θέση ή απλή λαϊκή άποψη, αλλά είναι αρκετά διαδεδομένη. what? μηπως να κρατησω και την χθεσινη παπαρα που δεν εφαγα; 2
1kost1 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ευχαριστώ για την απαντήσεις σας επειδή αυτές τις ήμερες το είχα πει κ σε μερικά άτομα, μια φίλη δέχτηκε να δει και να τα πάρει…… (έτσι μου είπε στο τηλέφωνο) σε περίπτωση που δεν τα πάρει….. κράτησα ένα τηλέφωνο από κάποιον φίλο μας από εδω και θα του τα δώσω……... Πιστεύω σε λίγες μέρες θα ξέρω…. Όσο για το «κάψιμο» σαν λύση καθαρά εξαγνισμού από τον να είναι πεταμένα στους δρόμους ή σε κάποιους που δεν τα σέβονται……
pappous_soulis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δεδομένου του τύπου των βιβλίων, για μένα ανακύκλωση η καλύτερη επιλογή. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα