Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας….. Πριν αρκετούς μήνες πέθανε ένας θειος μου που αυτός ήταν πολύ της εκκλησίας και διάβασε πολλά βιβλία χριστιανικά (ορθόδοξα) κλπ…. η θεια μου (γυναίκα του) θέλησε λίγο να ελαφρύνει την βιβλιοθήκη του και επειδή έχω τζάκι μου έδωσε αρκετά βιβλία καθώς και κάποιες εικόνισες  να τις κάψω το χειμώνα! Είναι σωστό να της κάψω;;;;; να τα πετάξω στον κάδο της ανακύκλωσης….. δεν μου κάθετε γιατί είναι σαν να τα πετάμε στα σκουπίδια…. Από την άλλη στην «πυρά»;;; δεν ακούγεται καλά. τι να τις κάνω;;;;; δεν είναι χρηματικής άξιας η τίποτα συλλεκτικά άξιας κλπ…..

Εσείς τι θα κάνετε;;;;;;;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να τα δώσεις σε κανένα γείτονα κρίμα είναι να πάμε χαμένα τόσα βιβλία και εικόνες. Ρώτα αν ενδιαφέρεται κάποιος και από τους συγγενείς σου και κοίτα και το θέμα που είναι στικυ στο μπλα μπλα που δίνουν πράγματα που δεν χρειάζονται σε άλλους.

• Like 3
Δημοσ.

Ποτε των ποτων βιβλια στην πυρα η στον κουβα.Χαρισε τα εδω , υπαρχει θεμα, η αφησε τα σε δανειστικη βιβλιοθηκη , κανονικη ειτε αυτοδιαχειριζομενη/υπαιθρια

• Like 4
Δημοσ.

γιατι να καψεις βιβλια? Δεν εχεις δει ταινιες καταστροφης?? Τοτε τι θα εχουν για να καψουν αυτοι που θα ξεμεινουν, δεν τους σκεφτεσαι? Επισης σκεψου οτι τελικα αυτα θα ειναι ο μεγαλυτερος θυσαυρος τους και θα τσακωθουν για να μην τα καινε καποιοι μπουνταλαδες

Δημοσ.

Υπάρχει ενα νήμα εδώ στο insomnia που λέγετε χάρισε το, κάνε εκεί μια ανάρτηση ποτε δεν ξερεις

έχει και το αγγελίες... μην το ρίξουμε στις αγαθοεργίες με το πρώτο... :P

Ο άνθρωπος είπε λοιπά τε να τα κάψει όχι ότι θέλει να αγιάσει :P

Δημοσ.

Δώσε τα στην πιο κοντινή εκκλησία και θα βρουν αυτοί τι να τα κάνουν...

και θα βρουν αυτοί τρόπο να τα πουλήσουν και να βγάλουν χρήμα, είναι το σωστό

Δημοσ.

Τα βιβλία είναι ένα από τα αγαπημένα μου αντικείμενα άρα σε καμιά περίπτωση δεν θα σκεφτόμουν το κάψιμο (πέρα και από τους διάφορους ιστορικούς συνειρμούς που μπορεί να γίνουν).

Η εξήγηση αναφορικά με την επιθυμία της θείας είναι ότι οι άνθρωποι "της εκκλησίας" έχουν θέμα με το να έχουν "κακή" κατάληξη (και φυσικά τα σκουπίδια θεωρούνται η χειρότερη) εκκλησιαστικά related αντικείμενα. Και σίγουρα δεν θα ήθελαν κάποιο εκκλησιαστικό βιβλίο να καταλήξει σε κάποιον που δεν θα το σεβαστεί.

Γι' αυτό και οτιδήποτε (από βαμβακάκι με λάδι μέχρι μικρή χάρτινη εικονίτσα) δεν θέλουν να πετιέται αλλά να καίγεται (μάλλον σαν κίνηση εξαγνισμού). Δεν ξέρω αν είναι επίσημη εκκλησιαστική θέση ή απλή λαϊκή άποψη, αλλά είναι αρκετά διαδεδομένη.

Δημοσ.

Τα βιβλία είναι ένα από τα αγαπημένα μου αντικείμενα άρα σε καμιά περίπτωση δεν θα σκεφτόμουν το κάψιμο (πέρα και από τους διάφορους ιστορικούς συνειρμούς που μπορεί να γίνουν).

Η εξήγηση αναφορικά με την επιθυμία της θείας είναι ότι οι άνθρωποι "της εκκλησίας" έχουν θέμα με το να έχουν "κακή" κατάληξη (και φυσικά τα σκουπίδια θεωρούνται η χειρότερη) εκκλησιαστικά related αντικείμενα. Και σίγουρα δεν θα ήθελαν κάποιο εκκλησιαστικό βιβλίο να καταλήξει σε κάποιον που δεν θα το σεβαστεί.

Γι' αυτό και οτιδήποτε (από βαμβακάκι με λάδι μέχρι μικρή χάρτινη εικονίτσα) δεν θέλουν να πετιέται αλλά να καίγεται (μάλλον σαν κίνηση εξαγνισμού). Δεν ξέρω αν είναι επίσημη εκκλησιαστική θέση ή απλή λαϊκή άποψη, αλλά είναι αρκετά διαδεδομένη.

what? μηπως να κρατησω και την χθεσινη παπαρα που δεν εφαγα;

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ  για την απαντήσεις σας  επειδή αυτές τις ήμερες το είχα πει κ σε μερικά άτομα, μια φίλη δέχτηκε να δει και να τα πάρει…… (έτσι μου είπε στο τηλέφωνο) σε περίπτωση που δεν τα πάρει….. κράτησα ένα τηλέφωνο από κάποιον φίλο μας από εδω και θα του τα δώσω……... Πιστεύω σε λίγες μέρες θα ξέρω….

Όσο για το «κάψιμο» σαν λύση καθαρά εξαγνισμού από τον να είναι πεταμένα στους δρόμους ή σε κάποιους που δεν τα σέβονται……

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...