Basilhs23___ Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Σήμερα το μεσημέρι έπεσε επάνω μου ένα μπρίκι με νερό που προηγουμένως είχε βράσει για να βάλω ένα τσάι. Το περισσότερο νερό έπεσε στο αριστερό χέρι, λίγο στο δεξί και λίγο στο αριστερό γόνατο και στο πόδι κάτω. Ευτυχώς που το νερό δεν έβραζε την στιγμή που έπεσε, αλλά ήταν αρκετά καυτό. Είχα σβήσει το γκάζι πριν 1 λεπτό και το έσβησα πρωτού βράσει το νερό, λογικά αντι για 100 βαθμούς θα ήταν στους 80-85, τι Γιάνης τι Γιαννάκης βέβαια. Σε δυο δάχτυλα του δεξιού χεριού ένιωσα ήπιο τσούξιμο το οποίο έφυγε μετά από μερικές ώρες, ήπιο τσούξιμο ένιωσα και στο γόνατο το οποίο έφυγε πάλι μετά από ώρες. Στο αριστερό χέρι όμως έγινε η μεγαλύτερη ζημιά. Έτσουζαν τα 3 μεσαία δάχτυλα παρα πολύ και λιγότερο τα υπόλοιπα 2 ακριανά δάχτυλα, γενικά το 60% της παλάμης είχε πρόβλημα. Το έβαλα μέσα σε έναν κουβά νερό γιατί δεν άντεχα τους πόνους και όταν έβγαζα το χέρι πέθαινα από το τσούξιμο και φώναζα, πάνω από 30 δευτερόλεπτα εκτός νερού δεν άντεχα. Όταν ανέβαινε η θερμοκρασία του νερού επειδή έπαιρνε θερμότητα από το χέρι αυξανόταν σιγά σιγά και ο πόνος. Μετά από κάποιο σημείο άλλαζα το νερό με κρύο νερό. Ξάπλωσα στον καναπέ με το αριστερό χέρι από δίπλα μέσα στον κουβά. Μετά από 3 ώρες υπήρξε κάποια μικρή αποκλιμάκωση του πόνου, η μητέρα μου αγόρασε μια κρέμα από το φαρμακείο (Elocon) και την έβαλα στο χέρι αλλά νομίζω ελάχιστα πράγματα έκανε. Άντεξα 20-30 λεπτά χωρίς να βάλω το χέρι στο νερό αλλά μετά το έβαλα, ο πόνος έφευγε ευκολότερα και δεν υπήρχε το πρόβλημα με την θερμοκρασία του νερού, ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου με ανακούφιζε. Μετά με πήρε ο ύπνος χωρίς να έχω το χέρι μου στον κουβά και ξύπνισα, η κρέμα δεν είχε φύγει καθόλου από τα δάχτυλα και ο πόνος είχε υποχωρίσει κι' άλλο. Κάθε 3-4 ώρες υπάρχει και μια υποχώριση. Τώρα γράφω στον υπολογιστή και ζορίζομαι λίγο αλλά δεν έχω τι άλλο να κάνω.... Ο φαρμακοποιός είπε αν βγούν φουσκάλες ή πληγές πρέπει να πάω στο νοσοκομείο. Ευτυχώς το δέρμα εξωτερικά και οπτικά έχει μείνει άθικτο χωρίς να έχει το παραμικρό, αλλά υπάρχει το τσούξιμο. Πιστεύω την Κυριακή θα έχει περάσει 90%. Τώρα που το παρατηρώ καλύτερα, το έγκαυμα έγινε από το επάνω μέρος των δαχτύλων καθώς και δεξιά-αριστερά, από το κάτω μέρος δεν υπάρχει πόνος. Την τελευταία φορά που είχα καεί σοβαρά ήταν στο δημοτικό. Την μια φορά, έβαλα στην πρίζα ένα σίδερο για να το πάρει να σιδερώσει η μάνα μου, το σίδερο πήγα να το ρίξω από την σιδερόστρα και για να μην πέσει κάτω το έπιασα από το μπροστινό μέρος το οποίο τσουρούφλιζε! Έπαθα έγκαυμα σε ένα μικρό σημείο ενός μόνο δαχτύλου, αυτό ήταν αρκετό για να με κάνει να ουρλίαζω από τα κλάματα για ώρες μέχρι που ήρθε ο πατέρας μου από την δουλειά και μου έφερε μια κρέμα που μόλις την έβαλα ο πόνος κόπηκε σε ελάχιστο χρόνο. Τότε την έλεγα θεϊκή κρέμα αυτή... (fenistil ή fenergian νομίζω λεγόταν). Την δεύτερη φορά είχα πάρει ένα σύρμα αλουμινένιο από μια συρμάτινη κρεμάστρα, το σύρμα το έπιασα με το χέρι και το έβαλα από την άλλη άκρη στην φλόγα ενός γκαζιού για να δω αν θα λιώσει, η θερμότητα μεταφέρθηκε σε χρόνο dt σε απόσταση 1 μέτρο από το σημείο που το έπιανα με γυμνό χέρι και έπαθα έγκαυμα στην παλάμη..... Πάντως μετά από την σημερινή εμπειρία ένα πράγμα σκέφτηκα, τι τραβάνε οι κακόμοιροι οι πυροσβέστες όταν καούν από τις φλόγες σε ατυχήματα, τραυματιστούν και υποστούν εγκαύματα.... δεκαπλάσιο και παραπάνω πόνο από αυτό που είχα εγώ. Για πείτε τις δικές σας εμπειρίες από διάφορα εγκαύματα στο σπίτι ή αλλού.
nemesiskp Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Μας ειχε ερθει ενας στον στρατο ο οποιος ειχε πιασει με γυμνα χερια μολις ηλεκτροκολημενο σιδερο.Το θεαμα ηταν απλα ΑΟΥΤΣ.Πηγε νοσοκομειο,του εδωσαν κατι κρεμες κλπ για να βαζει τρεις φορες την ημερα με βαζελινουχες γαζες.Το χερι του οπου ειχε ακουμπησει το σιδερο ηταν απλα μια μεγαλη γριζα φουσκαλα.
idomeneas7 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Ε όχι και νοσοκομείο για φουσκάλα, λογικά πρώτου βαθμού έγκαυμα έχεις γιατι το νερό δεν ήταν βραστό και δεν ήταν συνεχόμενο. Αν βγάλεις φουσκάλα πάντως, μην την σκάσεις. Αν σκάσει μόνη της, βάζε λίγο αντισηπτικό μια-δυο φορές την ημέρα προληπτικά. Επισης η fenistil είναι για τα τσιμπήματα αντιισταμινική-αντικνησμώδης, μην την βάλεις ποτέ σε εγκαύματα. Νερό ελπίζω να μην βάζεις παγωμένο αλλά απλα δροσερό. Να αποφύγεις γιατροσόφια (π.χ. οδοντόκρεμες και γιαούρτια) γιατι μπορεί να πάθεις καμιά μόλυνση ή να καθυστερήσεις την επούλωση. Θέλει καλό αερισμό και να το κλείνεις μόνο αμα θες να κάνεις κάποια δουλειά που δεν αντέχεις να είναι εκτεθειμένο το έγκαυμα (έχει και ειδικά επιθέματα η hansaplast και αλλες εταιρειες). Αν πονάς, μπορείς να βάζεις απλές αλοιφές εγκαυμάτων over-the-counter για ανακούφιση. Σε λίγες μέρες θα είσαι ΟΚ.
Pa0ki Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Έχω ένα σημάδι από κάψιμο με σίδερο, στο πάνω μέρος της δεξιάς παλάμης Δεν θυμάμαι να πόνεσε....βασικά δε θυμάμαι τίποτα γιατί ήμουν 2-3 χρόνων
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Σήμερα το 90% του πόνου έχει περάσει, ούτε φουσκάλες έβγαλε ούτε τίποτα, έβαλα κρέμα πάλι για να φύγει ένα ήπιο τσούξιμο που υπάρχει μόνο όταν ακουμπάω το δέρμα με το χέρι, από αύριο θα είμαι εντελώς οκ. Πάντως εχτές το 1ο 3ωρο ο πόνος ήταν τόσο δυνατός που έλεγα οτι θα ταλαιπωρηθώ 1 εβδομάδα με αυτό.....
Sarandis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Μικρός είχα κάτσει σε κολλητήρι. Πηρε φωτιά ο κ*λος μου κυριολεκτικά.
Adon1s Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Με αφορμη το περιστατικο σου,θελω να πω οτι στην Ελλαδα , το οτι οταν καποιος παθαονει κατι,απο ζαλαδα μεχρι αλλεργικο σοκ , εγκαυματα , δερματολογικα κλπ , αντι να παει στον αντιστοιχο Ιατρο παει και ρωταει συμβουλες απο τους πωλητες φαρμακων , με ξεπερναει .
zio10 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Με αφορμη το περιστατικο σου,θελω να πω οτι στην Ελλαδα , το οτι οταν καποιος παθαονει κατι,απο ζαλαδα μεχρι αλλεργικο σοκ , εγκαυματα , δερματολογικα κλπ , αντι να παει στον αντιστοιχο Ιατρο παει και ρωταει συμβουλες απο τους πωλητες φαρμακων , με ξεπερναει . ε όσο μπορούμε τους αποφεύγουμε είναι η αλήθεια...
Expertr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Με αφορμη το περιστατικο σου,θελω να πω οτι στην Ελλαδα , το οτι οταν καποιος παθαονει κατι,απο ζαλαδα μεχρι αλλεργικο σοκ , εγκαυματα , δερματολογικα κλπ , αντι να παει στον αντιστοιχο Ιατρο παει και ρωταει συμβουλες απο τους πωλητες φαρμακων , με ξεπερναει .<br />Οι πωλητες φαρμακων να σε ενημερωσω οτι δεν ειναι κατι αντιστοιχο με τους πωλητες καρπουζιων η πατατας...<br /> Εχουν σπουδασει για αυτο και ξερουν τι κανει η καθε μια ουσια και το τι πρεπει να σου δωσουν.<br />
miike Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Με αφορμη το περιστατικο σου,θελω να πω οτι στην Ελλαδα , το οτι οταν καποιος παθαονει κατι,απο ζαλαδα μεχρι αλλεργικο σοκ , εγκαυματα , δερματολογικα κλπ , αντι να παει στον αντιστοιχο Ιατρο παει και ρωταει συμβουλες απο τους πωλητες φαρμακων , με ξεπερναει . Επειδή σαν πρώτη λύση είναι πιο γρήγορο απ το ίκα και συνήθως πιο φθηνό από ιδιωτικό γιατρό.Συν το ότι ισχύουν και τα δύο προηγούμενα 1
Invader Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 http://www.familypharmacy.gr/flogocalm-cream-gia-egkavmata-50ml Αυτή με έσωσε μετά από τρελλό κάψιμο από kerosan (έπεσα και στηρίχθηκα στο καπάκι).Με συχνή εφαρμογή δεν έμεινε ούτε σημάδι.Βεβαια η εφαρμογή έγινε μετά από 10 λεπτά.
Adon1s Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 <br /> Οι πωλητες φαρμακων να σε ενημερωσω οτι δεν ειναι κατι αντιστοιχο με τους πωλητες καρπουζιων η πατατας...<br /> Εχουν σπουδασει για αυτο και ξερουν τι κανει η καθε μια ουσια και το τι πρεπει να σου δωσουν.<br /> Χαιρω πολυ.Σαφως και δεν τους εδωσαν το πτυχιο και σαφως και εχουν σπουδασει. Διαχρονικα και κλασσικα ωστοσο,ρολος των φαρμακοΠΟΙΩΝ ειναι να ΠΟΙΟΥΝ φαρμακα,κατι το οποιο δεν υφισταται στη συγχρονη εποχη στις 9,5 στις 10 φορες. Για αυτο και πλεον δυστυχως ειναι φαρμακοπωλες και οχι Ποιοι φαρμακων . Εγω δεν τους εξισωσα με πατατοπωλες κλπ που εσυ ανεφερες. Σκοπος ειναι δηλαδη να εκτελουν την συνταγη που τους δινεται μεσω του ασθενη απο τον Ιατρο . Το να δινει φαρμακοποιος αγωγξ για ενα νοσημα ειναι ανευθυνο επικινδυνο ανηθικο και αντιεπιστημονικο. Ξερεις ποσες φορες επρεπε να σωσουμε καταστασεις επειδη φαρμακοποιοι εδωσαν απο προσωπικη πρωτοβουλια ειτε αλλο φαρμακο (ελα μωρε,αντιβιωση ειναι και αυτο) ειτε τελειως διαφορετικη κατηγορια φαρμακου με αποτελεσμα να τρεχουμε να σωσουμε ταα ασυμαζευτα και να μη μας μεινει ο ασθενης στα χερια ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα