Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμη το περιστατικο σου,θελω να πω οτι στην Ελλαδα , το οτι οταν καποιος παθαονει κατι,απο ζαλαδα μεχρι αλλεργικο σοκ , εγκαυματα , δερματολογικα κλπ , αντι να παει στον αντιστοιχο Ιατρο παει και ρωταει συμβουλες απο τους πωλητες φαρμακων , με ξεπερναει .

Επειδή περίμενα οτι θα γραφτεί τέτοιο σχόλιο. Δεν υπήρχε περίπτωση με τέτοιον πόνο που είχα να βγω εκτός σπιτιού, έπρεπε να βγω έξω κουβαλώντας και τον κουβά με το νερό στο χέρι, δεν μπορούσα να πιάσω τα ρούχα μου να ντυθώ, το δάχτυλο άντεχα max μισό λεπτό περίπου εκτός κουβά, θα μου πεις βέβαια και αμα π.χ κινδύνευε άμεσα η ζωή σου ή γινόταν κάτι τρις χειρότερο τι θα έκανες, δεν μπορώ να απαντήσω, μιλάω με βάση αυτό που πέρασα χτές. Θα μπορούσα να τηλεφωνούσα σε γιατρό αλλά θα μου έλεγε να πάω στο γιατρείο του οπότε άκυρο και αυτό. Τον άνθρωπο στο φαρμακείο τον ξέραμε δεν ήταν πωλητής αλλά φαρμακοποιός, τώρα αν ξέρει η όχι.... αυτά μας ανέφερε. Δεν ξέρω τι γνωρίζουν οι φαρμακοποιοί πάντως έπρεπε να ήξεραν όλα τα βασικά σε περιπτώσεις πρώτων βοηθειών και αντίστοιχα φάρμακα, τα ποιο εξειδικευμένα τα γράφει γιατρός.

Όσο για τις συμβουλές που λεω να γράψουμε, μιλάω για βασικές συμβουλές πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης ατυχημάτων και περιστατικών με εγκαύματα μέχρι να πάει κάποιος στο νοσοκομείο ή σε γιατρό και να το δούνε, καλό κακού είναι να τις ξέρουμε όλοι και για κάποιο δικό μας πρόσωπο που διαμένει στο σπίτι μας, μάλλον για ποιο βαριές περιπτώσεις.

Υπάρχουν εγκαύματα διαφορετικής βαρύτητας ανάλογα από που προκληθούνε, από νερό από λάδι από εύφλεκτο υγρό από φλόγες ή από έκρηξη κτλ

Δημοσ.

Καλα βρε Αντωνη κι εσυ, αμα εχεις κατι απλο τρέχεις αμεσως στο γιατρό? Αμα απλα βηχεις δεν πας να παρεις ενα σιροπι? Αν απλα εχεις πυρετο, δεν παιρνεις ενα αντιπυρετικό? Αμα πονας μετα τη γυμναστικη, δεν βαζεις μια θερμαντικη αλοιφη?

Δεν παμε και με το παραμικρο στο γιατρο, τα βασικα μπορουμε και μονοι μας ή όσοι δεν ξέρουν ρωτάνε το φαρμακοποιό. Και αυτοί αν κρινουν οτι μπορει να ειναι κατι σοβαρο, δεν δινουν κατι στην τυχη και σου λενε να πας σε γιατρο.

Μου εχει τυχει να παω να ζητησω Tobrex και επειδη δεν ειχα συνταγη με ρωτησε γιατι το παιρνω. Οταν ειπα πως κατι εχω στο ματι αλλα δεν πηγα σε γιατρο, δεν μου το εδωσε καν. Με εδιωξε και λεει δεν παιρνει ευθυνη,

Δημοσ.

Βασικά το θέμα του σοβαρού ή μη σοβαρού προβλήματος υγείας είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι. Από την μια μπορεί να είναι κάτι που εμείς να κρίνουμε οτι δεν είναι σοβαρό αλλά μετά να χειροτερέψει πολύ και να χαθεί πολύτιμος χρόνος από την άλλη μπορεί να μην συμβεί τίποτα χειρότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...