Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Είμαι μαθήτρια που μόλις τελείωσε την Β'Λυκείου και βρίσκομαι απέναντι σε ένα καθοριστικό για τη ζωή μου δίλημμα, τι στόχο βάζω μετά το σχολείο. Θέλω να ακολουθήσω την πληροφορική και ειδικότερα τα video games στον τομέα του designing ωστόσο δεν ξέρω από που πρέπει να αρχίσω.

Απότι φαίνεται (/έχω διαβάσει) η Ελλάδα έχει έλλειψη στον συγκεκριμένο τομέα αλλά οι γονείς μου απαιτούν (ναι, απαιτούν) να σπουδάσω στην Eλλάδα, πράγμα που δεν αποκλείω απλώς δεν βλέπω το πώς. (Οι γονείς μου ποτέ δεν έχουν απαιτήσει κάτι από εμένα ήταν πάντα δίπλα μου χωρίς να με πιέζουν στο ελάχιστο)

Είμαι πολύ καλή μαθήτρια Θετικής Κατεύθυνσης και αγαπώ τα μαθηματικά. Επίσης, είμαι καλή στο σχέδιο παρά το γεγονός οτι δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχολήθω για πολύ με αυτό.

Θα ήθελα συμβουλές από οποιόδηποτε έχει εμπειρία ή ακόμα ξέρει/έχει διαβάσει ο,τιδήποτε θα μπορούσε να με βοηθήσει.

Τι επιλογές υπάρχουν στην Ελλάδα?

Ευχαρηστώ :)

• Moderators
Δημοσ.

αν θες πληροφορικη πηγαινε τεχνολογικη ωστε να παρεις μια ιδεα προγραμματισμου και οτι και να θελουν οι γονεις σου αν αυτο που θες ειναι εκτος ελλαδας φυγε

• Like 1
Δημοσ.

αν θες πληροφορικη πηγαινε τεχνολογικη ωστε να παρεις μια ιδεα προγραμματισμου και οτι και να θελουν οι γονεις σου αν αυτο που θες ειναι εκτος ελλαδας φυγε

Με το νέο σύστημα μπαίνεις πληροφορική μόνο μέσω θετικής (έχει αλλάξει λίγο), το φύγε απο την άλλη είναι μια κουβέντα, άλλα πώς το κάνει κανείς μόνος του? :/

• Moderators
Δημοσ.

Με το νέο σύστημα μπαίνεις πληροφορική μόνο μέσω θετικής (έχει αλλάξει λίγο), το φύγε απο την άλλη είναι μια κουβέντα, άλλα πώς το κάνει κανείς μόνος του? :/

1)τους πειθεις 

2)θα σε βοηθησουν σο τελος οπως και να χει

Δημοσ.

Ξεκίνα να βγάλεις μια Ελληνική Παραδοσιακή Πληροφορικάρα, με την C της, τις βασούλες της, τα λειτουργικάκια της, τους αλγορίθμους της κτλ. να "νιώσεις" λίγο, και μετά αν επιμένεις στον στόχο σου, με ένα άκρως απαραίτητο πτυχίο CS για βάση, ανοίγεις τα φτερά σου.

Αν φαντάζεσαι ότι χωρίς αυτό, θα βουτήξεις έτσι απλά στο Adobe και θα φτιάχνεις art work, και κάποιοι άλλοι θα codάρουν ενώ εσύ δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα μετά τα include, πέφτεις έξω. Και ο τελευταίος "γραφίστας" στα μεγάλα studios, βασική αντίληψη πληροφορικής έχει. Μην σου πω και αρκετά παραπάνω από "βασική" :)

• Like 3
Δημοσ.

Οι στόχοι που έχεις για Ελλάδα είναι ουτοπικοί, συγνώμη, 

Πρέπει να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους και θα συνιστούσα προσωπική ενασχόληση. Έχω εναν γνωστό που εργάζεται στο τοπικό τμήμα της Activision ως σχεδιαστής. Δεν είναι μόνο η εκπαίδευση, είναι και ο σωστός τόπος σε σωστό χρόνο

Δημοσ.

Ξεκίνα να βγάλεις μια Ελληνική Παραδοσιακή Πληροφορικάρα, με την C της, τις βασούλες της, τα λειτουργικάκια της, τους αλγορίθμους της κτλ. να "νιώσεις" λίγο, και μετά αν επιμένεις στον στόχο σου, με ένα άκρως απαραίτητο πτυχίο CS για βάση, ανοίγεις τα φτερά σου.

Αν φαντάζεσαι ότι χωρίς αυτό, θα βουτήξεις έτσι απλά στο Adobe και θα φτιάχνεις art work, και κάποιοι άλλοι θα codάρουν ενώ εσύ δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα μετά τα include, πέφτεις έξω. Και ο τελευταίος "γραφίστας" στα μεγάλα studios, βασική αντίληψη πληροφορικής έχει. Μην σου πω και αρκετά παραπάνω από "βασική" :)

Οχι δεν φανταζομαι κατο τετοιο και ειμαι ετοιμη να διαβασω πολυ για να φτασω αυτο που θελω

Ευχαριστώ :)

Οι στόχοι που έχεις για Ελλάδα είναι ουτοπικοί, συγνώμη,

Πρέπει να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους και θα συνιστούσα προσωπική ενασχόληση. Έχω εναν γνωστό που εργάζεται στο τοπικό τμήμα της Activision ως σχεδιαστής. Δεν είναι μόνο η εκπαίδευση, είναι και ο σωστός τόπος σε σωστό χρόνο

Είναι όντως τόσο ουτοπικοί?

Δημοσ.

Αν μείνεις Ελλάδα είναι , ναι. 

Δεν μπορείς να πας σαν summer student Να εργαστείς για τις εταιρείες που θες, και είναι από τους πιο βατούς τρόπους να εργαστείς εκεί μετά το πτυχίο. 

Δεν είναι ο μοναδικός ομως. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσης στον τομέα καριέρα. "Και αν σου κάτσει;"

Δημοσ.

Αν μείνεις Ελλάδα είναι , ναι.

Δεν μπορείς να πας σαν summer student Να εργαστείς για τις εταιρείες που θες, και είναι από τους πιο βατούς τρόπους να εργαστείς εκεί μετά το πτυχίο.

Δεν είναι ο μοναδικός ομως. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσης στον τομέα καριέρα. "Και αν σου κάτσει;"

Σωστά, ευχαριστώ :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...