Προς το περιεχόμενο

Πληροφορική (Πα.Πει.) ή Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής (Πανεπιστήμιο Πατρών)?


Dimitrislos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Θα ήθελα την βοήθεια κάποιου γνώστη επί του θέματος ή κάποιου απόφοιτου-σπουδαστή μίας εκ των 2 σχολών μιας και καλούμαι μετά τις Πανελλήνιες να συμπληρώσω το μηχανογραφικό δελτίο. Θα ήθελα βοήθεια, παραθέτω λοιπόν μερικές απορίες και προβληματισμούς. Πληροφορική (Πα.Πει.) ή Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής (Πανεπιστήμιο Πατρών) λοιπόν?

  • Ποια είναι η κύρια διαφορά τους?
  • Αξίζει να πάω στην Πάτρα για αυτή τη σχολή? (Αθηναίος είμαι)
  • Το Μηχανικών Η/Υ & πληροφορικής ασχολείται κυρίως με hardware ή μαθαίνει κανείς και software παράλληλα μέσα στη σχολή?
  • Θέλω να ασχοληθώ με νέες τεχνολογίες οι οποίες θα κάνουν την καθημερινότητα ευκολότερη, ποια από τις 2 σχολές θα μου δώσει τα απαραίτητα εφόδια?
  • Για να πω την αλήθεια μου αρέσουν οι "βίδες" λίγο περισσότερο από τις αλγοριθμικές δομές, αλλά θα ήθελα να ξέρω και τα 2.
  • Τι μπορώ να κάνω βγαίνοντας από τη σχολή της Πληροφορικής και των μηχανικών αντίστοιχα?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αποκλειστικα μεταξυ αυτων των δυο θα επελεγα της πατρας , το παπει εχει κακο προγραμμα σπουδων , ειδικα οι κατευθυνσεις. Εγω θα σου προτεινα ΤΕΙ πληροφορικης αθηνα που ειναι και ποιο πολυ software

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μία σχολή είναι θεωρητική της επιστήμης της πληροφορικής και η άλλη Μηχανικός.

 

Αν σου αρέσουν οι εφαρμογές της πληροφορικής στην πραγματική ζωή, διάλεξε την δεύτερη.

Αν προτιμάς την θεωρητική προσσέγγιση των προβλημάτων της πληροφορικής, ή την έρευνα ή το management έργων, νομίζω ότι η πρώτη είναι καταλλολότερη.

 

Προσωπικά, έχοντας τελειώσει την Πληροφορική στο ΕΑΠ, μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δική μου επιλογή θα ήταη η σχολή της Πάτρας. Αλλά και πάλι, απο εσένα εξαρτάται! 

 

Σε κάθε περίπτωση, το πόσο θα μάθεις, εξατάται απο εσένα τον ίδιο και το πόσο θα ασχοληθείς.

 

(Μια ακόμα αρνητική ψήφος για το ΠΑ.ΠΕΙ. είναι μια συγκεκριμένη καθηγήτρια η οποία πολύ απλά δεν έπρεπε να υφίσταται σαν καθηγήτρια)

Επεξ/σία από nkarama
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου την δυσκολία της σχολής. Στην πάτρα θα κάνεις πολύ πιο δύσκολα μαθήματα απο οτι σε ένα τμήμα πληροφορικής. Σχετικά με το

Πα.πει πριν 5 χρονια που έκανα και εγω το μηχανογραφικό μου και ειχα διαβάσει τα πάντα σχετικά με αυτές τις σχολές είχα ακούσει άσχημα λογια για αυτό το τμήμα και δεν το ειχα δηλώσει.

 

Εγώ σπουδάζω πάτρα, η σχολή περιέχει τόσο μαθήματα σχετικά με software όσο και με hardware. Επίσης υπάρχουν και αρκετά με δίκτυα και τηλεποικοινωνιες. Το τμήμα είναι αρκετά καλό.

Η πλειοψηφια των καθηγητών είναι σε καλό σχετικά επίπεδο, αν και έχουμε και εμείς τα "διαμαντάκια" μας.. (Παντού υπάρχουν τέτοιοι).

Τι θα σε συμβούλευα? Αν θες ξεκάθαρα να ασχοληθείς με προγραμματισμό(αν και ακόμα είναι πολύ νωρις για να ξέρεις με τι ακριβώς θες να ασχοληθείς) τότε μην έρθεις πάτρα. Θα "φτύσεις αίμα"

να βγάλεις την σχολή, θα ασχοληθείς με πολλά μαθήματα τα οποία και είναι δύσκολα και πιθανόν να μην σε ενδιαφέρουν με αποτέλεσμα απλά να σε καθυστερήσουν περισσότερο να πάρεις πτυχίο.

 

Εγώ επειδή δεν ήμουν κατασταλαγμένος απο την αρχή σχετικά με το τι θα ακολουθήσω, ήθελα να πάρω μια ιδέα σχετικά με τα "πάντα" γύρω απο την επιστήμη των υπολογιστών και γι αυτό επέλεξα αυτή τη σχολη.

 

Δεν το εχω μετανίωσει. Κακά τα ψέμματα, το πολυτεχνείο σου ανοίγει περισσότερες πόρτες. Θα παρακολουθήσεις ενα ευρύτερο φάσμα μαθημάτων σχετικά με cs οπότε όταν βγεις θα είσαι πιο σίγουρος σχετικά με το με τι θες να ασχοληθείς.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο/Η ΤheOneGandalf τα είπε ήδη πολύ καλά. Η σχολή της Πάτρας δεν είναι για άτομα τα οποία είναι κατασταλαγμένα και θέλουν να ασχοληθούν μονάχα με software. Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει ένα τεράστιο εύρος του Computer Science, και αν δεν έχεις πραγματικά καμία όρεξη να ασχοληθείς με τη θεωρία της πληροφορικής, τότε θα σου φανεί πιο δύσκολη.

Παρ'όλα αυτά, ως απόφοιτος της συγκεκριμένης σχολής εδώ και 2 χρόνια, πάλι αυτήν θα επέλεγα. Το πρόγραμμα σπουδών ήταν αρκετά καλό στο να με βοηθήσει να κατασταλάξω στο ποιο πεδίο πραγματικά με ενδιαφέρει (software engineering). Αλλά θα πρέπει να δεις τα "δύσκολα" μαθήματα σαν πρόκληση και αφορμή να μάθεις πράγματα τα οποία μπορεί να μην τα χρειασθείς ποτέ ξανά, αλλά να σε βοηθήσουν στις καθημερινές συζητήσεις με τους μελλοντικούς σου συναδέλφους. 

Προτείνω να ψάξεις και να διαβάσεις για τα μαθήματα που διδάσκονται στα 2 πρώτα έτη και στις δύο σχολές. Καλή σου επιτυχία σε ότι και να διαλέξεις. Αν και το μόνο που πραγματικά χρειάζεσαι είναι όρεξη για διάβασμα, και δουλειά (τα project στη Πάτρα είναι αρκετά διασκεδαστικά και συνάμα δύσκολα).

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν απόφοιτος (πτυχίου και μεταπτυχιακού) του ΠαΠει, δε θα έμπαινα καν στο δίλλημα. Πάτρα με κλειστά μάτια. Αισθητά πιο δύσκολη η Πάτρα, με μοιρασμένα τα hardware/software μαθήματα. Επίσης, πολύ πιο δυνατό χαρτί στην αγορά εργασίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...