Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τωρα προσεξα που ειπες οτι του εφτιαξες το παρκε. Θα μπορουσες πριν φυγεις να το ξαναχαλασεις, αφου επεμενε να παρει τα 2 εναπομειναντα ενοικια:)

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Τωρα προσεξα που ειπες οτι του εφτιαξες το παρκε. Θα μπορουσες πριν φυγεις να το ξαναχαλασεις, αφου επεμενε να παρει τα 2 εναπομειναντα ενοικια :)

πολλες φορες δεν ειναι και θεμα "τυπικο" δηλαδη τι ισχυει στο συμβολαιο αλλα και λιγο ανθρωπιας και εκτιμησης.

Δημοσ.

Νοικιασε ενω ειχε δει οτι το παρκε ειναι σε ασχημη κατασταση, αποτι ειπε.

Με λιγα λογια συμφωνησε ενα ενοικιο για το διαμερισμα σε μια κατασταση Α (που αν ηταν κακη, θα ηταν χαμηλοτερο και το ενοικιο) και το παρεδωσε απ'οτι υποστηριζει σε κατασταση Α+ για τους δικους του αισθητικους λογους (εγω πχ να φτιαξω παρκε στο φοιτητικο μου σπιτι, ουτε καν σαν ιδεα δε θα το ειχα, ακομα κι αν τρεχαν 500ευρα απτις τσεπες μου).

Απ'τα παραπανω δεν προκυπτει απο καπου οτι ο ιδιοκτητης πρεπει να χασει τα ενοικια του, ουτε οτι ειναι απανθρωπος επειδη τα απαιτησε.

Οι μηνες Ιουλιος, Αυγουστος ειναι νεκροι, κοινως το σπιτι θα εμενε ξενοικιαστο. Εφοσον ο συμφορουμιτης υπεγραψε οτι χρειαζεται το σπιτι κατα αυτους τους μηνες , δεν βλεπω καμια μη ηθικη κινηση απτην πλευρα του ιδιοκτητη. Αν παλι ο συμφορουμιτης σκοπευε να αφησει το διαμερισμα σε περιοδο που υπαρχει κινηση (πχ Γενναρη), και με εγκαιρη προειδοποιηση, τοτε θα ηταν λιγο τραβηγμενο ο ιδιοκτητης να απαιτει ενοικια επομενων μηνων, πλην ομως και παλι νομιμο.

Το οτι ο συμφορουμιτης ηταν -οπως υποστηριζει- σωστος ως ενοικιαστης ειναι στην κριση του καθε ιδιοκτητη το πώς θα το αντιμετωπισει. Αλλα οχι και να ζηταμε επιπλεον πραγματα απο αυτα που μας αναλογουν επειδη δεν καναμε τιποτε περισσοτερο απο τις τυπικες μας υποχρεωσεις.

• Moderators
Δημοσ.

Νοικιασε δηλαδη το διαμερισμα σε κατασταση Α και το παρεδωσε απ'οτι υποστηριζει σε Α+.

Δεν προκυπτει απο καπου οτι ο ιδιοκτητης πρεπει να τον πληρωσει.

ποιος ειπε να με πληρωσει?

Δημοσ.

Νομικα πιστευω ο ιδιοκτητης εχει δικιο που δεν σου επιστρεφει την εγγυηση (χωρις να ειμαι σιγουρος..)

Το τι θα επρεπε να κανει ανθρωπινα ειναι αλλου παπα ευαγγελιο...

Απο εκει και περα εχεις 3 επιλογες.

1) Ξεχνας τα λεφτα και συνεχιζεις...

2) Τον ''εκβιαζεις'' πως θα κανεις αποδοχη του συμβολαιου με 100 ευρω αν δεν σου επιστρεψει την εγγυηση. Μειονεκτημα σε αυτο ειναι το γεγονος οτι ο ιδιοκτητης ειναι δικηγορος και ισως σε τρεξει αλλιως.

3) Κανεις αποδοχη του συμβολαιου με 100 ευρω για 3 χρονια, εισαι 100% νομικα καλυμμένος και τον αφηνεις να χτυπιεται...

ΥΓ. Επισης εφοσον το συμβολαιο γραφει για ενοικιο 100 ευρω η εγγυηση λογικα πρεπει να ειναι 100. Εσυ εβαλες 240, αρα παραπανω απο την νομιμη εγγυηση. Επομενως τα 140 ισως μπορεις να τα διεκδικησεις. Τωρα με ποιον τροπο δεν ξερω. Με δικηγορο πιστευω θα τα επαιρνες αλλα δεν ξερω αν αξιζει... Μονος σου δεν ξερω τι κινησεις θα μπορουσες να κανεις...

Δημοσ.

ποιος ειπε να με πληρωσει?

Τα 2 ενοικια των μηνων Ιουλιου-Αυγουστου τα ειχες υπογραψει απο μονος σου. Το να αφηνεις το σπιτι προωρα και σε νεκρη περιοδο σημαινει ζημια για τον ιδιοκτητη.

Για να το παω με τη λογικη που χρησιμοποιησες σε προηγουμενα ποστς, μπορει το σπιτι να το αποπληρωνει με δανειο, εσυ να την κοπανησεις προωρα και το σπιτι να μεινει αδειο για 2-3 μηνες που -δικαιως- θεωρουσε οτι θα τηρησεις οτι υπεγραψες (και ειχε κανονισει αναλογως τις υποχρεωσεις του) . Αν λοιπον δεν εχει μια (οπως ο δικος σου που "δεν ειχε να πληρωσει τον υδραυλικο για την επισκευη σωληνα), τι;

Ανηθικος και χωρις ανθρωπια ο ιδιοκτητης επειδη σε χαλαγε το παρκε και το αλλαξες;

Για καθε συγκινιτικη ιστορια σου απο τα φοιτητικα σου χρονια και την περιπετεια με τον ιδιοκτητη του διαμερισματος σου, υπαρχουν καμια 30ρια ιστοριες με ιδιοκτητες διαμερισματων που τρεχουν και δε φτανουν απο τα φεσια των ενοικιαστων.

• Moderators
Δημοσ.

μα δεν τα πληρωσα απλα αυτος τα ζητησε.

αλλα νταξει ειπες αυτο που ηθελες χωρις να κατλαβεις τι ειπα! 

Δημοσ.

Ειπα εγω οτι τα πληρωσες; Οτι υπεγραψες πως θα τα πληρωσεις ειπα και τελικως το αθετησες επειδη ετσι σου 'ρθε. Αυτο ισοδυναμει με ζημια για τον αλλο. Τον αφηνεις ξεκρεμαστο και ζητας και την ανθρωπια του με το επιχειρημα οτι αλλαξες το παρκε για δικους σου αισθητικους λογους. Επειδη απλα ζητησε να τηρησεις οσα ειχατε συμφωνησει.

10 φορες την καθε προταση πρεπει να εξηγω για να καταλαβεις τι λεω;

• Moderators
Δημοσ.

Ειπα εγω οτι τα πληρωσες; Οτι υπεγραψες πως θα τα πληρωσεις ειπα και τελικως το αθετησες επειδη ετσι σου 'ρθε. Αυτο ισοδυναμει με ζημια για τον αλλο. Τον αφηνεις ξεκρεμαστο και ζητας και την ανθρωπια του επειδη απλα ζητησε να τηρησεις οσα ειχατε συμφωνησει με το επιχειρημα οτι αλλαξες το παρκε για δικους σου αισθητικους λογους.

10 φορες την καθε προταση πρεπει να εξηγω για να καταλαβεις τι λεω;

Νοικιασε δηλαδη το διαμερισμα σε κατασταση Α και το παρεδωσε απ'οτι υποστηριζει σε Α+.

Δεν προκυπτει απο καπου οτι ο ιδιοκτητης πρεπει να τον πληρωσει.

1) οταν κανεις κουβεντα σε φορουμ μην κανεις edit τα ηδη ποσταρισμενα οτι θες γραψτο απο κατω σε νεο σχολιο και για να φαινονται ολα οσα εχεις πει και για να μην γινετε μπερδεμα

2)τα bold που εκανα δειχνουν οτι ναι εννοεις οτι εχω πληρωσει

αλλο το να μιλαμε να μπω για 3 μηνες και να φυγω και αλλο ναμε μεσα 46/48 μηνες. 

Οταν καποιος δεν ζει για τα λεφτα ναι αυτα δεν τα κανει οχι γιατι δεν ειναι το νομιμο δικαιωματα του αλλα γιατι υπαρχουν και οι ανθρωπινες σχεσεις.

Εγω δεν το εγραψα αυτο για να κλαφτω ή κατι αλλο μιας και εγω δεν ειχα ποτε θεμα (μονο αυτο που μπηκε που απλα αλλαξα κλειδαρια) αλλα για να δειξω οτι υπαρχει γυφτια.

Και νοικιαζουμε και εμεις ενα σπιτι σε μια οικογενεια με παιδι. Οσο το κοριτσακι τους ηταν με καρκινο και ετρεχαν δεν ζητουσαμε τα ενοικια -θα τα παιρναμε αργοτερα οπως και εγινε- και τωρα παλι που δυσκολευονται να τα δωσουν δεν τους διωξαμε γιατι πανω απο ολα εχουμε κατανοηση κατι που λειπει απο πολλους!

Δημοσ.

Κανω edit για να προσθεσω μερικα πραγματα ακομα. Σου χαλαει τον ειρμο; Με την ευκαιρια μαθε οτι αν προσθετεις νεο σχολιο κατω απο δικο σου ποστ (χωρις να μεσολαβησει αλλη απαντηση), τοτε αυτο προστιθεται στο προηγουμενο ποστ και ΔΕΝ ειναι edit. Αυτα σχετικα με τις οδηγιες για το πώς να ποσταρω.

Οσο για τα bold που επιμενεις να κανεις οτι δεν καταλαβαινεις (εκτος αν ΟΝΤΩΣ δεν καταλαβαινεις):

Το να αφηνεις το σπιτι προωρα και σε νεκρη περιοδο σημαινει ζημια για τον ιδιοκτητη.

Την ζημια αυτη, ποιος την πληρωνει; Εγω;

Εκτος αν τοση ωρα προσπαθεις να μας πεις οτι δεν υπαρχει ζημια στον ιδιοκτητη οταν φευγεις νωριτερα απο αυτο που συμφωνησες-υπεγραψες και δη σε νεκρους μηνες (Ιουλιο-Αυγουστο) που με μαθηματικη ακριβεια το διαμερισμα μενει ξενοικιαστο.

• Moderators
Δημοσ.

επειδη δεν αξιζει -τουλαχιστον ετσι εκτιμαω εγω- να συζηταμε. Αλλο το να μην εχεις πληρωσει κατι  οπως εκανα εγω και αλλο να εχεις πληρωσει και να ζητας πισω λεφτα οπως βγαινει απο τα λεγομενα σου. 

Εγω ειπα το 1ο εσυ πως καταλαβες το 2ο δεν ξερω δεν με νοιαζει.

Δεν ειπα ποτε οτι δεν υπαρχει ζημια αλλα σε μια επαγγελματικη σχεση ολοι κανουν καποιους "συμβιβασμους" οταν υπαρχει καλη συνεργασια. 

Λεγε οτι θες εσυ αν ο αλλος κατανοει λιγο και τους αλλου και δεν κοιταει την παρτυ του μονο ειναι λιγο πιο επιηκεις σε καποιες καταστασεις (δεν λεω να κατσει και να τον πηδηξουν).

οσο για την επεξεργασια αν και στο πα και απο πανω γινετε μπαχαλο η συζητηση γιατι χανει την οποια ροη εχει. 

Απο δω και κατω συνεχιζεις μονος σου

Δημοσ.

Ζημια = λεφτα. Που καποιος τα πληρωνει.

ΥΓ. Καλα κανεις και δε συνεχιζεις τη συζητηση γιατι επαναλαμβανεις τα ιδια αυτογκολ και καταντα βαρετο ακομα και για μενα. Τα μέλε.

• Moderators
Δημοσ.

αλλο ζημια αλλο ζητας πισω κατι που εχεις δωσει 

ε ναι αρκετα βαρετο να πρεπει να εξηγησεις τα ελληνικα

Δημοσ.

Χωρις να ειμαι δικηγορος, δεν βρισκω τον λογο να μην μπορει να κανει υπαναχωρηση απο συμβολαιο ο TS επικαλουμενος το σημαντικο προβλημα υγειας. Και αφου το λαμογιο εκανε το λαθος να στειλει 100Ε συμβολαιο, εχει καθε δικαιο, νομικο αλλα και ηθικο να κανει αποδοχη ή να ζητησει τα χρηματα πισω.

Αμα ημουν στη θεση του θα ελεγα του λαμογιου πως

1) Το νοικιαζω 100, βρισκω και συγκατοικο και μπαστακονομαι  μεσα 3 χρονια

2)Πληρώνω για οσους μηνες αντεχω και μετα κανω υπαναχωρηση για σημαντικους λογους. Σιγα μην δεν δεχτει το δικαστηριο σημαντικους λογους οπως υγειας, απολυσης κτλ οταν υπαρχουν εγγραφα.

Τον απειλεις με το 1 ή το 2 και ζητας οσα ποιο πολλα μπορεις απο τα 240. Δεν υπαρχει περιπτωση ο αλλος να το παει δικαστικα και να χανει 140 Ε το μηνα μεχρι το δικαστήριο οπου οταν φτασει η υπόθεση θα εχει απεναντι του καποιον που εχει καθε λογο να επικαλεστει αδυναμια.

• Moderators
Δημοσ.

Χωρις να ειμαι δικηγορος, δεν βρισκω τον λογο να μην μπορει να κανει υπαναχωρηση απο συμβολαιο ο TS επικαλουμενος το σημαντικο προβλημα υγειας. Και αφου το λαμογιο εκανε το λαθος να στειλει 100Ε συμβολαιο, εχει καθε δικαιο, νομικο αλλα και ηθικο να κανει αποδοχη ή να ζητησει τα χρηματα πισω.

Αμα ημουν στη θεση του θα ελεγα του λαμογιου πως

1) Το νοικιαζω 100, βρισκω και συγκατοικο και μπαστακονομαι  μεσα 3 χρονια

2)Πληρώνω για οσους μηνες αντεχω και μετα κανω υπαναχωρηση για σημαντικους λογους. Σιγα μην δεν δεχτει το δικαστηριο σημαντικους λογους οπως υγειας, απολυσης κτλ οταν υπαρχουν εγγραφα.

Τον απειλεις με το 1 ή το 2 και ζητας οσα ποιο πολλα μπορεις απο τα 240. Δεν υπαρχει περιπτωση ο αλλος να το παει δικαστικα και να χανει 140 Ε το μηνα μεχρι το δικαστήριο οπου οταν φτασει η υπόθεση θα εχει απεναντι του καποιον που εχει καθε λογο να επικαλεστει αδυναμια.

το να συγκατοικεις ενω δεν γραφεται στο συμβολαιο εινα παρανομο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...