ramarg Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα παιδιά.Όπως ανέφερα ενδιαφέρομαι να δημιουργήσω ένα σωστό wifi δίκτυο σε ξενοδοχειακό συγκρότημα 2 ορόφων. Όπως είναι αναμενόμενο δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετούνται απροβλημάτισμα πολλές συσκευές από τα άθλια ρούτερ των παρόχων.Δεν ενδιαφέρομαι να περάσω σε repeaters και απότι είδα η καλύτερη λύση είναι περάσω σε access points. Σε πρώτη φάση ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω πρόβλημα να τραβήξω καλωδίωση ethernet στα κομβικά σημεία που θα κρίνω ότι πρέπει να εγκαταστήσω ap, επομένως ως προς αυτό αποφεύγουμε τα repeaters ως ιδέα καθαρά για να μην έχει προβλήματα αποσύνδεσης το κάθενα από αυτά. Νομίζω πως ως προς αυτό προσανατολίζομαι σωστά υποθέτω.Από εκεί και πέρα έχω τις εξής απορίες :1) Υπάρχει περιορισμός ως προς τα μέτρα ethernet που μπορώ να τραβήξω από το router μου στα ap ? 2) Είναι σωστή επιλογή να περάσω σε ap ? Εαν όχι ευχαρίστως να μου προτείνετε κάτι καλύτερο.Ποιές καλές εναλλακτικές έχω ?3) Για να μην τραβήξω διπλή και τριπλή καλωδίωση,υποθέτω πως υπάρχουν access points τα οποία θα έχουν 2 θύρες ethernet (μία για να του δίνω internet και μία για δίνω internet στο επόμενο ap ? ) 4) Eαν πρέπει να προσανατολιστώ σε access points ποιο να προτιμήσω ? Έχω σε εκτίμηση τα tp link αλλά δεν είμαι σίγουρος.5) Ποια είναι η διαφορά του να στήσεις ένα hotspot με το δίκτυο που δημιουργείς με access points ?6) Μπορώ να μοιράσω ελεγχόμενα το bandwidth της σύνδεσης στα access points ώστε να μην γίνεται κατάχρηση ταχύτητας από έναν χρήστη ?7) Η τυπική προστασία που θα έχει το ασύρματο δίκτυο των ap σε wpa2 είναι αρκετή υποθέτω.Μπορώ όμως κατά κάποιο τρόπο να έχω τον έλεγχο στους συνδεμένους χρήστες (δλδ να επικυρώνω-επιτρέπω κατά κάποιο τρόπο τη σύνδεση άσχετα με το αν διαδωθεί ο κωδικός ή μόνο μέσω mac address έχεις τον έλεγχο ?* Εαν κάποια ερώτηση είναι ανόητη ευχαρίστως να γελάσουμε μαζί.Στον τομέα των ασύρματων δικτύων δεν είμαι γκουρού !
ArisG88 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Η καλύτερη λύση είναι να τραβήξεις από ένα καλώδιο σε κάθε όροφο και εκεί να βάλεις AP. Τι επιφάνεια έχει ο κάθε όροφος; Πολύ καλά AP είναι αυτά εδώ https://www.ubnt.com/unifi/unifi-ap/με τα οποία μπορείς να περιορίσεις κιόλας το bandwidth. Καλό θα είναι τα ethernet καλώδια να μην ξεπερνάνε τα 70-80 μέτρα 1
discoboyminimal Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 παρακολουθω το νημα. θα με ενδιαφερε ν ακουσω και μια εγκατασταση με mikrotik (capsman?) μιας και εχει πολυ ζουμι με πολλες λειτουργιες , οπως με το 'hotspot' , θα μπορεις να κοβεις ticket για καθε πελατη ξεχωριστα , με η χωρις χρεωση. και αλλα.
ramarg Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Η καλύτερη λύση είναι να τραβήξεις από ένα καλώδιο σε κάθε όροφο και εκεί να βάλεις AP. Τι επιφάνεια έχει ο κάθε όροφος; Πολύ καλά AP είναι αυτά εδώ https://www.ubnt.com/unifi/unifi-ap/με τα οποία μπορείς να περιορίσεις κιόλας το bandwidth. Καλό θα είναι τα ethernet καλώδια να μην ξεπερνάνε τα 70-80 μέτρα Απ΄όσο είδα τα ap που μου έστειλες φαίνονται πολύ καλά. Ως προς την καλωδίωση,ρώτησα και πιο πάνω εαν γίνεται να έχει το ap δύο θύρες ethernet για να παίρνει νετ από την μία και από την άλλη θύρα να δίνει στο επόμενο ap για να μην τραβήξω διπλή και τριπλή καλωδίωση. Απ'όσο μου είπαν δεν υπάρχει ap με δύο θύρες ethernet αλλά σε αυτό που μου έστειλες βλέπω 2,μία main και μία secondary. Μήπως είναι αυτό που ζητάω ή κάτι άλλο ? Υ.Γ Για αρχή πήρα ένα ap tp-link για να εξυπηρετήσω την κατάσταση και σκοπεύω να το δουλέψω μέσω passive PoE. Aπ'ότι λέει όμως το poe injector που μου δίνει μέσα δεν λειτουργεί με καλωδίωση μεγαλύτερη των 30 μέτρων.Αυτό είναι γενικός κανόνας ή μπορώ να βρω και poe injector για μεγαλύτερη απόσταση ? Δεν πιστεύω να τίθεται θέμα υπερφόρτωσης του utp καλωδίου εξαιτίας ταυτόχρονης μεταφοράς ρεύματος και δεδομένων έτσι ?
jkoukos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 To Unifi Pro, αν κι έχει 2 θύρες LAN εν τούτοις δεν έχει PoE Passthrough, δηλαδή δεν περνά η τάση από την πρώτη στην δεύτερη παρά μόνο τα Data. Υπάρχουν ΑΡ με τέτοια δυνατότητα αλλά είναι κατευθυντικά και όχι Omni. Το πόσο μακρυά μπορεί να δουλέψει το passive PoE έχει να κάνει με την τάση λειτουργίας της συσκευής σε συνδυασμό με την αντίστοιχη του τροφοδοτικού και την ισχύ του. Και αυτό διότι υπάρχουν απώλειες από την αντίσταση του χάλκινου καλωδίου ανάλογη της απόστασης. Γενικά η τάση λειτουργίας των TP-Link είναι στα 9VDc και χαμηλή ισχύ και του τροφοδοτικού στα 12VDc, οπότε λόγω των απωλειών δεν επαρκή για την λειτουργία της συσκευής σε μεγάλα μήκη. Συσκευές άλλων κατασκευαστών (π.χ. Ubiquiti, Mikrotik κλπ), χρησιμοποιούν τάση λειτουργίας 12-18VDc με το τροφοδοτικό να παρέχει 24VDc περισσότερης ισχύος, οπότε δεν έχουν θέμα ακόμη και στα 100 μέτρα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα υπερφόρτωσης του καλωδίου λόγω ταυτόχρονης μεταφοράς ρεύματος και δεδομένων.
kage Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) παρακολουθω το νημα. θα με ενδιαφερε ν ακουσω και μια εγκατασταση με mikrotik (capsman?) μιας και εχει πολυ ζουμι με πολλες λειτουργιες , οπως με το 'hotspot' , θα μπορεις να κοβεις ticket για καθε πελατη ξεχωριστα , με η χωρις χρεωση. και αλλα. δεν γινεται να χρεωσεις ινετ ουτε μια στο μυριο.- και γω αρχιζω να πιστευω οτι τα μικροτικ-routerboard και μετα τα ubiquiti να ειναι αυτα που σηκωνουν αρκετους χρηστες... http://www.insomnia.gr/topic/564615-router-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1/page-4 http://www.adslgr.com/forum/threads/493953-WIFI-%CF%83%CE%B5-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%BF Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2015 από kage
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα