LG_3 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Λοιπόν έχω ένα δόντι απονευρωμενο εδώ και 5 χρόνια σίγουρα, τραπεζιτης. Πήγα στον γιατρό και μου σύστησε amoxil για κάποιες ημέρες και μετά εξαγωγή; ;; Ακόμα μου λέει και με το πυον αν παίρνεις αντιβιωση μπορώ να στο βγάλω;;!! Να πάω και σε άλλον γιατρό; τι λέτε;
mylo Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 εγώ ξέρω πως αν δεν ηρεμίσει το δόντι εξαγωγή δεν κάνουν. πιες ολη την αντιβίωση και ρώτα και μια δεύτερη γνώμη σε άλλον οδοντίατρο. (την δευτέρα έβγαλε γνωστός μου δόντι)
LG_3 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Και εγώ αυτό ξέρω!! Μου είπε επίσης να το σπάσω μόνος το σπυρσκι αν θέλω. Απίστευτο.... Επίσης αν βγει μου είπε θέλει γέφυρα κόστους 800;;; εγώ ξέρω ότι ένα δόντι πάει 100 συν την δουλειά Αντε 200. Βασικά το δόντι ίσως σώζεται θα πάω και αλλού.
LongTom Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Εάν νομίζεις ότι δεν σε καλύπτει κάποιος γιατρός,πάντα πας και για δεύτερη-τρίτη γνώμη. Νόμος.
LG_3 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 <p>Εάν νομίζεις ότι δεν σε καλύπτει κάποιος γιατρός,πάντα πας και για δεύτερη-τρίτη γνώμη.</p> <p>Νόμος.</p> Καλά εννοείται θα πάω. Μια γνώμη και κυρίως εμπειρίες σας ήθελα να μοιραστώ.
funbreaker Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Αν το απονευρωμένο δόντι ξαναμολυνθεί είναι λίγα πλέον τα ψωμιά του και καλό είναι να βγει. Φυσικά ίσως ανάλογα με την περίπτωση υπάρχει δυνατότητα να ξανακαθαριστεί και να γίνει προσπάθεια να συντηρηθεί αλλά δεν είναι και ότι πιο σίγουρο και ριζικό σαν λύση. Το να υπάρχουν μολυσμένα δόντια είναι πολύ κακό για τον οργανισμό γενικότερα. Το βέλτιστο είναι εξαγωγη + εμφύτευμα με κόστος 1000-1500 ευρώ. Άλλη λύση είναι εξαγωγή + γεφυρα με κόστος κανα 800άρι μαζί. Άλλη λύση είναι εξαγωγή + τίποτα με κόστος ατροφία του οστού κάτω απ το δόντι και πιθανή μετακίνηση των υπόλοιπων. Δεν είναι καλό να αφήνεις κενά δόντια. Άλλη λύση είναι να το παλέψεις να κρατήσεις το απονευρωμένο, λύση μη σίγουρα εφικτή και προσωρινή. Ψάξε όλες τις εναλλακτικές και τις δυνατότητες, ρώτα κι άλλους γιατρούς, κρίνε και αποφάσισε. Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε την περίπτωση ακριβώς και τις ιδιαιτερότητές της. Όλα αυτά από την προσωπική μου εμπειρία και μόνο.
LG_3 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 <p>Αν το απονευρωμένο δόντι ξαναμολυνθεί είναι λίγα πλέον τα ψωμιά του και καλό είναι να βγει.</p> <p>Φυσικά ίσως ανάλογα με την περίπτωση υπάρχει δυνατότητα να ξανακαθαριστεί και να γίνει προσπάθεια να συντηρηθεί αλλά δεν είναι και ότι πιο σίγουρο και ριζικό σαν λύση.</p> <p>Το να υπάρχουν μολυσμένα δόντια είναι πολύ κακό για τον οργανισμό γενικότερα.</p> <p> </p> <ul><li>Το βέλτιστο είναι εξαγωγη + εμφύτευμα με κόστος 1000-1500 ευρώ.</li> <li>Άλλη λύση είναι εξαγωγή + γεφυρα με κόστος κανα 800άρι μαζί.</li> <li>Άλλη λύση είναι εξαγωγή + τίποτα με κόστος ατροφία του οστού κάτω απ το δόντι και πιθανή μετακίνηση των υπόλοιπων. Δεν είναι καλό να αφήνεις κενά δόντια.</li> <li>Άλλη λύση είναι να το παλέψεις να κρατήσεις το απονευρωμένο, λύση μη σίγουρα εφικτή και προσωρινή.</li> </ul><p> </p> <p>Ψάξε όλες τις εναλλακτικές και τις δυνατότητες, ρώτα κι άλλους γιατρούς, κρίνε και αποφάσισε. Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε την περίπτωση ακριβώς και τις ιδιαιτερότητές της. Όλα αυτά από την προσωπική μου εμπειρία και μόνο.</p> Ωραίος. Εσύ τελικά τι έκανες; βρήκα οδοντοτεχνιτη φίλο, πορσελανη δόντι συν τοποθέτηση κάνα 100 ευρώ και όχι 800. Στη Βουλγαρία μου είπε τα κάνουν με 50.
funbreaker Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Ωραίος. Εσύ τελικά τι έκανες; βρήκα οδοντοτεχνιτη φίλο, πορσελανη δόντι συν τοποθέτηση κάνα 100 ευρώ και όχι 800. Στη Βουλγαρία μου είπε τα κάνουν με 50. Σιγά να μην τα κάνουν και με 5. Από μια τιμή και κάτω τα πράματα είναι και επικίνδυνα, προσωπική άποψη. Δεν ξέρω τι παίζει με τον φίλο σου αλλά η τιμή είναι ακραία χαμηλή. Εκτός αν εννοέις 100 το δόντι που σε μια γέφυρα χρειάζονται 3 άρα σύνολο 300. Που και πάλι είναι ακραία χαμηλή τιμή αλλά επειδή εγώ κατάφερα να βρω με 420 σε λαμόγιο του δημοσίου και χωρίς αποδείξεις κτλ αν ο δικός σου είναι κολητός ή κάτι τέτοιο και δεν βγάλει απολύτως τίποτα ίσως κάπως να δικαιολογείται. Εγώ είμαι πιο ειδική περίπτωση. Απέρριψα όμως την γέφυρα γιατί καταστρέφεις άλλα 2 δόντια και έχω προσανατολιστεί προς το εμφύτευμα. Αλλά επειδή το οστό μου δεν επουλώθηκε το άφησα να εκκρεμεί για λίγους μήνες και θα δούμε τι θα κάνω τελικά. Ως προς τις βουλγαρίες και τα σκόπια, αν και είμαι Θεσσαλονίκη τα απέρριψα μη θέλοντας να πάρω το ρίσκο γιατί έχω ακούσει διάφορα άσχημα. Βέβαια προσωπική εμπειρία δεν έχω και δεν μπορώ να πάρω θέση με βεβαιότητα για το θέμα, απλά ήταν προσωπική επιλογή να μην το ρισκάρω. 1
cosmos000 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Ωραίος. Εσύ τελικά τι έκανες; βρήκα οδοντοτεχνιτη φίλο, πορσελανη δόντι συν τοποθέτηση κάνα 100 ευρώ και όχι 800. Στη Βουλγαρία μου είπε τα κάνουν με 50. Φυσικά να πας...γιατί όλοι οι οδοντοτεχνίτες έχουν τελειώσει οδοντιατρική και είναι οδοντίατροι.Τώρα θα γλυτώσεις κάποια χρήματα ΑΛΛΑ όταν θα φας το αγγούρι σε λίγο καιρό ο φιλαράκος σου θα δεις πώς θα σε περιποιηθεί και θα σε θεραπεύσει... Ρε με την υγεία μην παίζετε και πάτε σε άτομα μη εξιδεικευμένα που ούτε τους στανταρντ κανόνες υγιεινής δεν τηρούν....φυσικά είναι παράνομο ...και φυσικά όταν θα την πάθεις την στραβή...θα βγάλει την ουρίτσα του απέξω και θα πληρώσεις τα πολλαπλάσια τότε αναγκαστικά για την αποθεραπεία σου στον αρμόδιο οδοντίατρο... Πάρε τιμές από ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ και δες αυτό που σε βολευει...και όχι από τεχνίτες....για το δικό σου το καλό. Και για να στο πω καλύτερα...αν ο τεχνίτης είναι φιλαράκι σου...θα σου προτείνει αυτός κάποιον γιατρό που συνεργάζεται και μπορεί να σου κάνει καλή τιμή... Αλλιώς είναι φιλαράκι σου ..για την τσεπούλα του μόνο 2
Ison_ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δες πρώτα πώς θα πας με την αντιβίωση και μετά ανησυχείς. Α, και ΠΟΛΥ αλατόνερο.
LG_3 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Ωραίος. Εσύ τελικά τι έκανες; βρήκα οδοντοτεχνιτη φίλο, πορσελανη δόντι συν τοποθέτηση κάνα 100 ευρώ και όχι 800. Στη Βουλγαρία μου είπε τα κάνουν με 50.Φυσικά να πας...γιατί όλοι οι οδοντοτεχνίτες έχουν τελειώσει οδοντιατρική και είναι οδοντίατροι.Τώρα θα γλυτώσεις κάποια χρήματα ΑΛΛΑ όταν θα φας το αγγούρι σε λίγο καιρό ο φιλαράκος σου θα δεις πώς θα σε περιποιηθεί και θα σε θεραπεύσει...Ρε με την υγεία μην παίζετε και πάτε σε άτομα μη εξιδεικευμένα που ούτε τους στανταρντ κανόνες υγιεινής δεν τηρούν....φυσικά είναι παράνομο ...και φυσικά όταν θα την πάθεις την στραβή...θα βγάλει την ουρίτσα του απέξω και θα πληρώσεις τα πολλαπλάσια τότε αναγκαστικά για την αποθεραπεία σου στον αρμόδιο οδοντίατρο... Πάρε τιμές από ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ και δες αυτό που σε βολευει...και όχι από τεχνίτες....για το δικό σου το καλό. Όλοι στο σόι μας εκεί πήγαν μηδέν πρόβλημα. Φυσικά συνεργάζεται με οδοντιατρο ο άνθρωπος όχι έτσι χύμα.
cosmos000 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Όλοι στο σόι μας εκεί πήγαν μηδέν πρόβλημα. Φυσικά συνεργάζεται με οδοντιατρο ο άνθρωπος όχι έτσι χύμα. Δηλαδή στον οδοντίατρο πήγαν όλοι στο σοι σου...και συνεργάζεται ο τεχνίτης.... έτσι ναι... Ο τεχνίτης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να βάλει χέρι στο στόμα... 2
LG_3 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Ωραίος. Εσύ τελικά τι έκανες; βρήκα οδοντοτεχνιτη φίλο, πορσελανη δόντι συν τοποθέτηση κάνα 100 ευρώ και όχι 800. Στη Βουλγαρία μου είπε τα κάνουν με 50. Σιγά να μην τα κάνουν και με 5. Από μια τιμή και κάτω τα πράματα είναι και επικίνδυνα, προσωπική άποψη. Δεν ξέρω τι παίζει με τον φίλο σου αλλά η τιμή είναι ακραία χαμηλή. Εκτός αν εννοέις 100 το δόντι που σε μια γέφυρα χρειάζονται 3 άρα σύνολο 300. Που και πάλι είναι ακραία χαμηλή τιμή αλλά επειδή εγώ κατάφερα να βρω με 420 σε λαμόγιο του δημοσίου και χωρίς αποδείξεις κτλ αν ο δικός σου είναι κολητός ή κάτι τέτοιο και δεν βγάλει απολύτως τίποτα ίσως κάπως να δικαιολογείται. Εγώ είμαι πιο ειδική περίπτωση. Απέρριψα όμως την γέφυρα γιατί καταστρέφεις άλλα 2 δόντια και έχω προσανατολιστεί προς το εμφύτευμα. Αλλά επειδή το οστό μου δεν επουλώθηκε το άφησα να εκκρεμεί για λίγους μήνες και θα δούμε τι θα κάνω τελικά. Ως προς τις βουλγαρίες και τα σκόπια, αν και είμαι Θεσσαλονίκη τα απέρριψα μη θέλοντας να πάρω το ρίσκο γιατί έχω ακούσει διάφορα άσχημα. Βέβαια προσωπική εμπειρία δεν έχω και δεν μπορώ να πάρω θέση με βεβαιότητα για το θέμα, απλά ήταν προσωπική επιλογή να μην το ρισκάρω. Το εμφυτευμα μου είπαν ότι εκτός του ότι είναι ακριβό δεν είναι σίγουρο αν κάτσει καλά άρα 1500 ευρώ στον αέρα; εγώ μιλάω για γέφυρα με 2 δόντια πορσελσνη συν το κόστος να τα βάλει. Δηλαδή για 2 τραπεζίτες μου είπε όλα μαζί 200 έως 250 το πολύ. Αυτός τα φτιάχνει αυτός τα βάζει. 60 ετών οπότε έχει εμπειρία και οδοντιατρο αν χρειαστεί για κάτι δύσκολο ίσως.
funbreaker Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Όλοι στο σόι μας εκεί πήγαν μηδέν πρόβλημα. Φυσικά συνεργάζεται με οδοντιατρο ο άνθρωπος όχι έτσι χύμα. Βεβαιώσου πρώτα ότι θες να κάνεις γέφυρα, γιατί έχει μειονεκτήματα.
LG_3 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Όλοι στο σόι μας εκεί πήγαν μηδέν πρόβλημα. Φυσικά συνεργάζεται με οδοντιατρο ο άνθρωπος όχι έτσι χύμα. Βεβαιώσου πρώτα ότι θες να κάνεις γέφυρα, γιατί έχει μειονεκτήματα. Δηλαδή για πες; δεν εδώ ιδέα τι παίζει. Δηλαδή εσύ τι προτείνεις; εμφυτευμα δεν έχω λεφτά
Προτεινόμενες αναρτήσεις