Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφήνεις το σπίτι άμεσα και πληρώνεις τους λογαριασμούς αφαιρώντας την εγγύηση απο το συνολικό ποσο και ελπίζεις πως η σπιτονοικοκυρά σου θα σεβαστεί την προφορική σας συμφωνία και θα δεχτεί να χωρίσουν οι δρόμοι σας πολιτισμένα. Αλλωστε η συμφωνία για 2 χρόνια συμβολαιο έγινε εις γνώσην και των 2 πλευρών. Εαν , τώρα, αποφασίσει να επικαλεστεί τον νομο ας ζυγίσει εαν την συμφέρει να βάλει δικηγόρο για τέτοιο ποσό.

Τις αποδείξεις ενοικίου τις βάζεις στη δήλωση σου και το ίδιο πρεπει να κανει και εκείνη. Εαν δεν εχεις αποδείξεις δεν μπορείς να ισχυριστείς κάτι.

Οι εργασίες και η μετατροπή έγιναν νόμιμα; τα κοτόπουλα βρίσκονται εκεί νόμιμα;

Για τη ζημιά από το ρεύμα δεν νομίζω πως μπορείς να κανεις κάτι.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κελεπούρι το σπίτι κι ο ιδιοκτήτης...:P Μην το βάψεις τουλάχιστον, θα μεγαλώσεις τη ζημιά που ήδη έχεις!

Δημοσ.

1oν. Καθε συμβολαιο εχει διαρκεια 3 ετων μινιμουμ ακομα κι αν σε αυτο αναγραφεται μικροτερη διαρκεια. Αρα τα 2 ετη που λες οτι ηταν το πρωτο συμβολαιο δεν ηταν δυο αλλα τρια.

2ον. Ολα τα ενοικια στην Ελλαδα μειωνονται κι αυτη ηρθε και σου ζητησε αυξηση κι οχι μονο αυτο, αλλα την δεχθηκες κι απο πανω. Πολυ ελαφρα τη καρδια παιρνεις τα πραγματα και ακριβως σε αυτο επανω παταει η κυρια και σε εκμεταλλευεται.

3ον. Σηκω και φυγε απο το σπιτι και μη δινεις λογαριασμο πουθενα. Θα χασεις την εγγυηση σου, ναι, αλλα θα ησυχασεις απο ολα τα υπολοιπα που νομιζω οτι δεν αποτιμωνται στο υψος της εγγυησης αλλά αρκετα παραπανω.

Οσο για αυτα που λεει οτι πρεπει να της πληρωσεις 2 ενοικια επειδη δεν την ενημερωσες γραπτως εγκαιρα, αστην να τραγουδαει. Δεν μπορει να σου κανει τιποτα. Η πιο σωστα μπορει, αλλα δεν την συμφερει, αρα δεν θα κανει κατι κατα 99%.

4ον. Ελεω οικονομοπολιτικων εξελιξεων βεβαια, θα μπορουσες να παιξεις το παιχνιδι της εκ του ασφαλους. Δινεις αυριο γραπτη προειδοποιηση οτι θα φυγεις απο το σπιτι το Σεπτεμβρη, δεσμευεις το σπιτι ως το Σεπτεμβρη, πας μενεις στο καινουργιο διαμερισμα και δεν δινεις μια στην κυρια, δηλωνοντας αδυναμια μεχρι νεοτερας λογω των καταστασεων. Κι αστην να περιμενει εισπραξη... Για να σε παει δικαστηρια πρεπει να πληρωσει πολλα περισσοτερα απο αυτα που θα διεκδικησει, αρα δεν θα το κανει.

Αυτο δε στο δινω ως συμβουλη, αλλα σαν option αν εχεις (ή εχει αυτή) σκοπο να το τραβηξεις/ει στα ακρα. Εγω παντως θα το απεφευγα.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Φύγε και χάσε την εγγύηση όπως είπαν μερικά παιδιά πάνω, μου φαίνεται η καλύτερη λύση μιας και που έχεις τραβήξει ήδη τόσα.

Μην κάνεις τίποτα στο σπίτι, απλά φύγε 

Καλη διαμονή στην νέα κατοικία  :-)

Δημοσ.

Εχω μπλεξει με παπαρα ενοικιαστη με δικαστικα κτλ και αληθεια δε βγαζεις ακρη. Χαλας απειρο χρονο και χρημα για το τιποτα.

Θα σου πω τι εκανα εγω σαν φοιτητης που ειχα παρομοια περιπτωση μονο που ο ενοικιαστης μου (ο οποιος εμενε στον πανω οροφο..) ηταν ενας πολυ κακος (αληθινα κακος ομως..) ανθρωπος αλλα παραλληλα εξυπνος επιχειρηματιας με μεγαλη εμπειρια μεσα στα νομικα.

Στην δικια μου περιπτωση οταν του ειπα πως θα φυγω ηθελε να του πληρωσω ενοικια και για τον επομενο χρονο ,3ετια δηλαδη παρολο που υπογραψαμε 2 χρονια συμβολαιο. Μπλεξαμε με εξωδικα και ιστοριες, χαμενος χρονος και χρημα για το τιποτα οπως αποδειχθηκε. Απειλουσε θεους και δαιμονες οτι θα με παει δικαστηριο και διαφορα αλλα τετοια ωραια.

Τελικα συνηλθα, ξεψαρωσα απο τις μπλοφες του και κοιτα τι εκανα:

1) Μετακομοισα εξπρες ενα Σ-K οταν δεν ηταν αυτος εκει ,για να μην καταλαβει τι κανω.

2) Οταν εκανα τη μετακομοιση τον παιρνω τηλ και του λεω "μετακομοισα, κρατα την εγγυηση για τον επομενο μηνα, το σπιτι ειναι σε αριστη κατασταση σαν καινουριο. Καλη τυχη με τον επομενο νοικαρη. Θα περασω το απογευμα να σου παραδωσω το κλειδι". Αρχισε παλι να φωναζει στο τηλεφωνο.

3) Παω να του δωσω το κλειδι με εναν φιλο και μου λεει "δεν το παραλαμβανω. Για εμενα ακομα εδω μενεις. Θα σε κυνηγησω.". Τοτε του δειχνω το κλειδι μου , το πεταω στα σκαλοπατια της πολυκατοικιας κατω κατω και του λεω "Ουπς μου επεσε. κριμα". Εμεινε παγωτο. Εφυγα.

4)  Δεν ξαναακουσα ποτε απο αυτον. Περιμενα πως θα ελεγε κατι, αλλα τιποτα.

Καλη σου τυχη, και θυμησου: Μην ψαρωνεις. Το ζητημα δεν ειναι τοσο νομικο αλλα ηθικο.

• Like 2
Δημοσ.

κανονίσω την ΔΕΗ κτλπ

που είναι στο όνομά της.

Πολύ απλά δεν πληρώνεις τη ΔΕΗ και να τα λεφτά από την εγγύηση. Επίσης μην το βάψεις, σήκω και φύγε. Βέβαια συμβουλέψου καλού κακού και ένα δικηγόρο.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Κάνανε μαστορέματα κάτω είπες...

είχες πρόβλημα με το ρεύμα είπες...

ποιος σου λέει οτι δεν κάνανε και καμιά ''πατέντα'' να σου κλέβουν ρεύμα;;

σηκω φύγε και μάλλον δεν θα έπρεπε να πληρώσεις ούτε το ρεύμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω ένα μικρό σπιτάκι που νοικιάζω σε επαρχιακή πόλη.Ο προηγούμενος έφυγε μέσα σε 8 μήνες, πριν το συμβόλαιο δηλαδή. Ο επόμενος ζήτησε αν γίνεται να μην πληρώσει εγγύηση. Φυσικά και τα δέχτηκα.Δηλαδή έλεος, χάρη μας κάνουν που νοικιάζουν τις τρώγλες μας.Που τα βρίσκετε τα ζωντόβολα. Είδα ότι νοικιάζεις στην Τούμπα, σιγά την περιοχή.300 ευρώ..

Επεξ/σία από φραμπάλα
  • Like 1
Δημοσ.

H περιπτωση σου φιλε μου σηκωνει τρελο 'πιστολι'.Καραμπινα θα ελεγα..χαχαχαχα..Φερνω για λιγο τον εαυτο μου στη θεση σου,και εχω αρχισει να γελαω απο μονος μου...Ε ρε τι ειχε να γινει...

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε, πραγματικά όπως είπαν οι προηγούμενοι ξέχνα για λίγο την τιμιότητά σου γιατί όπως φαίνεται η θεία δεν την εκτιμά και σ 'έχει καβαλήσει 2 χρόνια. Να είσαι άνθρωπος με κάποιον που είναι ανθρώπινος απέναντί σου. Επειδή αυτή την είδε πονηρή και πολύ αριστοκρατία επειδή έχει ένα κωλόσπιτο και σου λέει "τίμιος και σωστός φαίνεται αυτός, θα του πάρω ό,τι μπορώ", αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσεις τα ίδια. Ειδικά αυτό με το βάψιμο του σπιτιού κι επιστροφή των εγγυήσεων το βλέπω και γελάω εδώ και κάμποση ώρα. 
Απλά σηκώνεσαι και φεύγεις το συντομότερο, να ηρεμήσει το κεφάλι σου. Τα χουνέρια που σου κάνει και η συμπεριφορά της είναι απερίγραπτα και δη απέναντι σε σένα που γυρνάς χώμα απ τις βάρδιες.Αν ήταν άλλος θα χε ξεκινήσει πόλεμο ή θα χε φύγει το νωρίτερο αλλά δυστηχώς κάποιοι είμαστε πολιτισμένοι. Στην συγκεκριμένη αξίζει να μην πληρώσεις τους τελευταίους σου λογαριασμούς γιατί είναι κατσίκα, αλλά δεν ξέρω τί μπορεί να σου επιφέρει αυτό νομικά. Το πολύ πολύ να σου κόψουν το ρεύμα αφού φύγεις  :-D 

(Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν είμαι υπέρ του "πιστολιάσματος" και είμαι πάντα τυπικός με τις υποχρεώσεις μου. Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, το τραβάει ο οργανισμός της.)

• Like 3
Δημοσ.

τυπικα αν ειναι ολα νομιμα δηλ.εχει επικυρωθει το συμβολαιο στην εφορια ή δηλωνει και δηλωνεις καθε χρονο τα μισθωματα,κοβει αποδειξεις ή κανεις καταθεση σε τραπεζα...

-βρισκεις ενοικιαστη εσυ πριν την 3ετια.

-εφοσον δεν συντρεχουν σοβαροι λογοι(με χαρτια απολυση,νοσοκομεια κτλ)μπορει να διεκδικησει αν φυγεις τα μισθωματα εως 1 ετος που απομενει...υπαρχουν εταιριες που τα κανουν αυτα φτηνα με ετησιες χρεωσεις οποτε δεν κοστιζει τιποτα σε εναν που εχει αρκετα ενοικια.

-η δεη εφοσον ειναι στο ονομα της ειναι φειλ και δεν μπορει και να την διεκδικησει οσα και να αφησεις χρεος...

-Ο ιδιοκτήτης έχει την υποχρέωση να παραδώσει στον ενοικιαστή την κατοικία κατάλληλη για τη χρήση που συμφωνήθηκε και να την διατηρεί κατάλληλα κατά τη μίσθωση. -αντε να αποδειξει οτι το χε βαμμενο κτλ.-

υ.γ. αν η δεη ειναι στο ονομα της κατι μου λεει οτι δεν εχεις παει ουτε εσυ ουτε αυτη στην εφορια για επικυρωση(τοτε... πλεον μεσω ινετ)και ουτε τα δηλωνετε καθε χρονο...οποτε τσαμπα γραφουμε...

οπως και εκει που γραφεις οτι ειναι δηλωμενη μεζονετα(που το ξερεις?) αλλα τελικα νοικιαζει μεχρι και παρανομη πυλωτη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...