Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εκεί που είχα σκύψει και έβαζα πλυντήριο πρωί πρωί κάνει η μέση μου μια απότομη κίνηση προς τα μπροστά (χωρίς καν να κουνιέμαι) και πεθαίνω στον πόνο. Σέρνομαι στο κρεββάτι με τα χίλια ζόρια και από τότε υποφέρω. Αν και μπορώ να περπατήσω αν σηκωθώ όρθια, το να σηκωθώ χωρίς βοήθεια είναι αδύνατο. Εκτός από voltaren τι άλλο μπορώ να κάνω για να πάω στο πάρτυ που έχω απόψε;

Δημοσ.

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά η οσφυαλγία (ανάλογα το πόσο προχωρημένη είναι) απαιτεί σχεδόν πλήρης ακινησία και ξεκούραση χωρίς πολλά πολλά για αρκετό χρονικό διάστημα. Προσωπικά την έπαθα πριν πέντε μήνες και από τότε δεν είμαι ο ίδιος. Πέρασα έναν μήνα με ενέσεις, με διάφορα έμπλαστρα και φάρμακα. Ημουν κυριολεκτικά άχρηστος. Ξυπνούσα και κοιμόμουν με έναν μόνιμο πόνο και ενόχληση και αν έκανα και καμιά απότομη κίνηση...άστο καλύτερα. Επίσης είναι κάτι που άπαξ και το αποκτήσεις δεν σου φεύγει ποτέ πραγματικά. 

Από εδώ και πέρα λοιπόν, βάρη, ορθοσταθίες και οτιδήποτε ζορίζει τη μέση πρέπει να είναι περιορισμένο γενικότερα. Επίσης όταν θα σταθεροποιηθεί η μέση σου και θα νιώσεις και πάλι "ικανή" θα πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα και λίγο γυμναστική ειδικά για τη μέση. Με βοήθεια πάντα, ποτέ μόνη σου. Καλή ανάρρωση και καλή υπομονή γιατί θα τα χρειαστείς. 

Δημοσ.

Η μεση οταν ποναει ειναι τραγικο δεν μπορεις ουτε στην τουαλετα να πας, βαλε λεοντος κανουν δουλεια και στο κρεβατι οσο μπορεις.

Δημοσ.

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά η οσφυαλγία (ανάλογα το πόσο προχωρημένη είναι) απαιτεί σχεδόν πλήρης ακινησία και ξεκούραση χωρίς πολλά πολλά για αρκετό χρονικό διάστημα. Προσωπικά την έπαθα πριν πέντε μήνες και από τότε δεν είμαι ο ίδιος. Πέρασα έναν μήνα με ενέσεις, με διάφορα έμπλαστρα και φάρμακα. Ημουν κυριολεκτικά άχρηστος. Ξυπνούσα και κοιμόμουν με έναν μόνιμο πόνο και ενόχληση και αν έκανα και καμιά απότομη κίνηση...άστο καλύτερα. Επίσης είναι κάτι που άπαξ και το αποκτήσεις δεν σου φεύγει ποτέ πραγματικά. 

Από εδώ και πέρα λοιπόν, βάρη, ορθοσταθίες και οτιδήποτε ζορίζει τη μέση πρέπει να είναι περιορισμένο γενικότερα. Επίσης όταν θα σταθεροποιηθεί η μέση σου και θα νιώσεις και πάλι "ικανή" θα πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα και λίγο γυμναστική ειδικά για τη μέση. Με βοήθεια πάντα, ποτέ μόνη σου. Καλή ανάρρωση και καλή υπομονή γιατί θα τα χρειαστείς. 

Και να πως μπορείς να χωρέσεις όσο πιο συμπυκνωμένη παραπληροφόρηση γίνεται σε ένα post.

Δεν λέω να είμαστε όλοι γιατροί και φυσικοθεραπευτές αλλά λίγο common sense. Επειδή συνέβη κάτι σε κάποιον και το διαχειριστήκαμε κάπως δεν σημαίνει ότι αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι οτι μου εχει ξανασυμβεί και πέρασε σε 2-3 μέρες, οπότε φαντάζομαι δεν είναι ολες οι περιπτώσεις ίδιες. Έβαλα κρέμα και ήμουν καλύτερα το πρώτο μισάωρο, αλλά μετά πάλι τα ίδια. Άκυρο το πάρτυ για σήμερα, θα κάτσω μέσα να δω ειδήσεις. Γκαντεμιά :(

Δημοσ.

Απλά να ξέρεις με έπιασε και εμένα στην δουλειά, πήγα νοσοκομείο μου βάρεσε 4 ενέσεις , και πίνω χάπια. Λέοντος κ.λ.π. εμένα δεν με έπιασαν!

Απλά αν πας νοσοκομείο και σου βαρέσουνε ενέσεις ... φρόντισε να περπατάς πολύ μετά να σφίξει η μέση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...