stavi Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Τι θες να μαθεις για αυτα την φαρμακολογια ?Στα γρηγορα υπαρχουν τα ssri,snri,dnri etc.Στα ελληνικα αναστολεας επαναπροσληψης σεροτονινης,νορεπινεφρινης,ντοπαμινης.Παει και μπαινει στις συναψεις του εγκεφαλου που γινονται διαθεσιμοι οι νευροδιαβιβαστες και τους κραταει παραπανω εκει για να γινουν διαθεσιμοι για τους υποδοχεις του επομενου εγκεφαλικου κυταρου σου σε μεγαλυτερη ποσοτητα.Οι τρεις αυτοι νευροδιαβιβαστες καθοριζουν το well being σου.Αν θες λεπτομερειες πες το α σε ευχαριστώ
Haldol Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Εγώ παίρνω SSRI's για μια αγχώδη διαταραχή. Όχι για κατάθλιψη.
Haldol Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Έχει. Εγώ λαμβάνω "μεικτή" θεραπεία με 20mg εσιταλοπράμη (αντικαταθλιπτικό - SSRI) + 5mg αριπιπραζόλη (αντιψυχωσικό). Τα παίρνω για ΙΨΔ και άγχος. (Ευτυχώς όχι κάτι πιο βαρύ. ) Έως τώρα έχω φοβερά αποτελέσματα. Είμαι στη θεραπεία αυτή για κάνα τρίμηνο ήδη. Ο πρώτος μήνας με το SSRI ήταν λίγο ζόρικος, από άποψη παρενεργειών, μέχρι να συνηθίσει η "χημεία" στον εγκέφαλο, αλλά τώρα όλα οκ. 2
NinjaMan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Haldol θα μπορούσες να αναλύσεις σε παρακαλώ τι εννοείς όταν λες φοβερά αποτελέσματα; (ΙΨΔ=ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή)
Δαιμονιος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Έχει. Εγώ λαμβάνω "μεικτή" θεραπεία με 20mg εσιταλοπράμη (αντικαταθλιπτικό - SSRI) + 5mg αριπιπραζόλη (αντιψυχωσικό). Τα παίρνω για ΙΨΔ και άγχος. (Ευτυχώς όχι κάτι πιο βαρύ. ) Έως τώρα έχω φοβερά αποτελέσματα. Είμαι στη θεραπεία αυτή για κάνα τρίμηνο ήδη. Ο πρώτος μήνας με το SSRI ήταν λίγο ζόρικος, από άποψη παρενεργειών, μέχρι να συνηθίσει η "χημεία" στον εγκέφαλο, αλλά τώρα όλα οκ. κατσε να δεις τι ΦΟΒΕΡΑ αποτελεσματα θα εχουν σε βαθος χρονου.... πιο φυτο και απο την κανναβη....... 1
manzah80 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Έχει. Εγώ λαμβάνω "μεικτή" θεραπεία με 20mg εσιταλοπράμη (αντικαταθλιπτικό - SSRI) + 5mg αριπιπραζόλη (αντιψυχωσικό). Τα παίρνω για ΙΨΔ και άγχος. (Ευτυχώς όχι κάτι πιο βαρύ. ) Έως τώρα έχω φοβερά αποτελέσματα. Είμαι στη θεραπεία αυτή για κάνα τρίμηνο ήδη. Ο πρώτος μήνας με το SSRI ήταν λίγο ζόρικος, από άποψη παρενεργειών, μέχρι να συνηθίσει η "χημεία" στον εγκέφαλο, αλλά τώρα όλα οκ. Το abilify και το entact που παιρνεις ειναι πολυ καλα φαρμακα.Η εσκιταλοπραμη ειναι απο τα ποιο επιλεκτικα οσον αφορα την σεροτονινη το αμπιλιφαι εχει διπλη δραση ειναι και αντικαταθληπτικο.Αφου σου δουλευει κρατα τα και καλη δυναμη.Τους καφεδες και γενικα τα διεγερτικα να αποφευγεις αφου εχεις ιψδ αλλα θα το ξερεις ηδη αυτο φανταζομαι.
8elwADSL Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 τι γνώμη έχετε για τα υπόθετα; τωρα που το σκέφτομαι τι σοι φαρμακο ειναι αυτο που μπαινει στον κώλο; Του κώλου.
8elwADSL Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Η κατάθλιψη είναι μια πιο σοβαρή κατάσταση που δεν ξεπερνιέται εύκολα. Οταν ξεπερνιέται εύκολα, πολύ απλά δεν είναι κατάθλιψη αλλά μια πρόσκαιρη απογοήτευση ή θλίψη. Αυτό! Γελάω με τον καθένα που ισχυρίζεται τόσο εύκολα πως έχει κατάθλιψη,με το παραμικρό αρνητικό που θα τους συμβεί μεταφράζουν την απογοήτευση ή λύπη σε κατάθλιψη.
idomeneas7 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Βρε Manzah επειδή βλέπω το κατέχεις, δεν πας μια και στο θέμα με τα γενόσημα να μας πεις τη γνώμη σου?
manzah80 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δεν εχω καποια πειρα με γενοσημα αυτο που ξερω ειναι οτι ισως προκαλεσουν χαμηλοτερη βιοδιαθεσιμοτητα λογω των εκδοχων και γενικα της τεχνογνωσιας που δεν κατεχουν καποιες απο αυτες τις εταιρειες.Το οτι ειναι η ιδια δραστικη ουσια δεν προυποθετει οτι θα σε πιασει ακριβως με τον ιδιο τροπο.Επισης δεν ξερω αν θα ειναι ιδια τα pharmacokinetics επειδη κατεχεις την ορολογια απο οτι ειδα απο το ποστ σου ξερεις τι ενοω.Να παθεις τιποτα δεν νομιζω ισως απλα να ειναι λιγοτερο αποτελεσματικα.Μερικες φορες οι απλοι κανονες της αγορας ισχυουν παντου.Οτι πληρωσεις παιρνεις.Γιατρος δεν ειμαι σου απανταω με οτι ξερω και με βαση την λογικη.Ισως παιξει και πολυ αρνητικο placebo 1
Haldol Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Haldol θα μπορούσες να αναλύσεις σε παρακαλώ τι εννοείς όταν λες φοβερά αποτελέσματα; (ΙΨΔ=ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή) Βεβαίως! Μείωση των εμμονικών ιδεών (και συμπεριφορών) σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έχω σταματήσει τελείως κάποιες συμπεριφορές (π.χ. να βηματίζω πάνω στα "μοτίβα" στα πλακάκια του πεζοδρομίου) ενώ έχω περιορίσει πολύ κάποιες άλλες (π.χ. έλεγχο του γραμματοκιβωτίου 10-15 φορές τη μέρα - κυριολεκτικά). Ταυτόχρονα έχουν μειωθεί (μερικά έχουν εξαλειφθεί) και τα "συνοδά" συμπτώματα, όπως αϋπνίες, άγχος, αδυναμία να προσαρμοστώ σε "κανονικές" ώρες, ή να ακολουθήσω / διατηρήσω ένα χρονοδιάγραμμα, κλπ. Θα έλεγα ότι έχει φύγει τελείως το 80-90 % όσων είχα. Λειτουργώ πολύ πιο φυσιολογικά. κατσε να δεις τι ΦΟΒΕΡΑ αποτελεσματα θα εχουν σε βαθος χρονου.... πιο φυτο και απο την κανναβη....... Μάλιστα γιατρέ. Το abilify και το entact που παιρνεις ειναι πολυ καλα φαρμακα.Η εσκιταλοπραμη ειναι απο τα ποιο επιλεκτικα οσον αφορα την σεροτονινη το αμπιλιφαι εχει διπλη δραση ειναι και αντικαταθληπτικο.Αφου σου δουλευει κρατα τα και καλη δυναμη.Τους καφεδες και γενικα τα διεγερτικα να αποφευγεις αφου εχεις ιψδ αλλα θα το ξερεις ηδη αυτο φανταζομαι. Το Cipralex παίρνω, αλλά είναι ίδιο φάρμακο. Προς το παρόν φαίνεται να είναι όλα οκ. Αυτό για τον καφέ δε το γνώριζα (δεν είχαμε συζητήσει για κάτι τέτοιο με το γιατρό) αλλά φαντάζομαι αν ήταν πολύ σημαντικό θα μου το είχε πει. Ξέρει ότι πίνω 1-2 καφέδες την ημέρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις