xristossl2000 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Καλημερα! Μολις εγινα καοτοχος της Lg 27mp58vq.. Χρειαζεται καποιες ιδιαιτερες ρυθμισεις? Η πρωτη εντυπωση ειναι καλή για τα χρηματα που δαπάνησα... Με ενδιαφέρει κι εμένα η συγκεκριμένη, αν και σκεφτόμουν και την HP 27xw που πρότεινε o XMorsX αλλά φοβάμαι τις αντανακλάσεις λόγω οτι έχω δίπλα μου παράθυρο.Πες αν μπορείς μερικά πράγματα παραπάνω (τιμή, πως είναι το μαύρο της, έχει bleed ή glow, χρώματα). Αν ανέβαζες και μια φωτογραφία με μαύρο φόντο θα σου ήμουν υπόχρεος. Ευχαριστώ.
makisser Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Με ενδιαφέρει κι εμένα η συγκεκριμένη, αν και σκεφτόμουν και την HP 27xw που πρότεινε o XMorsX αλλά φοβάμαι τις αντανακλάσεις λόγω οτι έχω δίπλα μου παράθυρο.Πες αν μπορείς μερικά πράγματα παραπάνω (τιμή, πως είναι το μαύρο της, έχει bleed ή glow, χρώματα). Αν ανέβαζες και μια φωτογραφία με μαύρο φόντο θα σου ήμουν υπόχρεος. Ευχαριστώ. Λοιπον εγω λογω οτι ειμαι απο βορεια Ελλαδα την πηρα απο το e-shop 249€ λογω οτι την ειχε διαθεσιμη.. Αν εισαι απο αθηνα το Msystems την εχει 232€ και δωρεαν παραδοση εντος Αττικης. Απο bleeding εμενα μου φαινεται πως δεν εχει καθολου και το μαυρο ειναι τελειως ομοιομορφο σε ολο το πανελ.. Γενικα τα χρωματα δεν ειναι τοσο τρομερα σαν της dell s2716h που την ειδα διπλα διπλα αλλα ειναι και κατα 30% πιο ακριβη. Η ποιοτητα κατασκευη της ειναι αναλογη της τιμης και κυμαινεται στην μετριοτητα.. Προσωπικα πιστευω πως ειναι μια value for money αγορα κρινοντας πως οι ακριβοτερες οθονες εμφανιζουν πολυ bleeding και πρεπει να εισαι λιγο τυχερος για να πετυχεις μια καλη.. Για ghosting κτλ δεν μπορω να σου πω κατι διοτι η καρτα μου ειναι πολυ φτωχη και δεν ασχολουμαι γενικα με gaming..
makisser Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 lg 27mp58vq Τραβηγμενη με ενεργοποιημενο HDR Με λαμπα 1200 Lumen τα συμπερασματα δικα σας 1
dukepapass Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Oi ultrasharp τι παραπανω εχουν απο τις απλες χωρις αυτο dell?
woofwoofwoof Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Καλησπέρα παίδες! Ενδιαφέρομαι να μάθω ποια είναι η καλύτερη επιλογή γύρω στα 140-150 ευρώ σε 24αρα , για 1080p gaming σε LoL, κάνα CS, γενικά χαλαρά mmo games. Επίσης, πολύ Excel και λίγο Autocad. Συν ταινίες. Γενικά διάλεξα desktop αντί για λαπτοπ για να έχω καλύτερη οθόνη, οπότε είναι σημαντικόνα είναι σε λογικά πλαίσια αξιοπρεπής. Λογικά το σετ θα είναι ι3 6100 με gtx 950/960. Να προτιμήσω ips ή tn panel? Διάβασα ότι τα φτηνά ips χαλάνε πολύ τα μαύρα και γενικά λόγω υψηλής φωτεινότητας δημιουργούν ψιλό προβλήματα..
beez Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 καλησπερα. κοιταω για οθονη για χρηση γραφειου. αυτη τι στιγμη δουλευω σε μια dell U2412M (1920χ1200). γενικα η επιφανεια εργασίας ποτε δεν ειναι αρκετή. αναρωτιεμαι αν υπάρχει εμπειρία απο την LG 25UM58-P ειδα την μεγαλυτερη ανάλυση (2560x1080) και σκεφτόμουνα να την δοκιμάσω. επισης δεν ειμαι σίγουρος τι παραπάνω περνεις με την LG 25UB55-B. τι λέει αυτη η σειρά οθονών? εντωμεταξυ απο θεμα τιμης μετα μπορεις να πας και στην LG 29UM58-P
XMorsX Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Oi ultrasharp τι παραπανω εχουν απο τις απλες χωρις αυτο dell? Frameless πλαίσιο και sRGB mode οπου ειναι καλα καλυμπραρισμενες στο sRGB. Καλησπέρα παίδες! Ενδιαφέρομαι να μάθω ποια είναι η καλύτερη επιλογή γύρω στα 140-150 ευρώ σε 24αρα , για 1080p gaming σε LoL, κάνα CS, γενικά χαλαρά mmo games. Επίσης, πολύ Excel και λίγο Autocad. Συν ταινίες. Γενικά διάλεξα desktop αντί για λαπτοπ για να έχω καλύτερη οθόνη, οπότε είναι σημαντικόνα είναι σε λογικά πλαίσια αξιοπρεπής. Λογικά το σετ θα είναι ι3 6100 με gtx 950/960. Να προτιμήσω ips ή tn panel? Διάβασα ότι τα φτηνά ips χαλάνε πολύ τα μαύρα και γενικά λόγω υψηλής φωτεινότητας δημιουργούν ψιλό προβλήματα.. Καλησπερα. Σιγουρα οι ips εχουν απο λιγο εως περισσοτερο χειροτερα μαυρα απο τις va αλλα και τις TN οθονες, και παλι ομως εχουν με διαφορα καλυτερη εικονα απο τις δευτερες αλλα και απο τις πρωτες στις περισσοτερες περιπτωσεις. Αυτο με τη φωτεινοτητα δεν ξερω που το διαβασες και βεβαια δεν ισχυει, οποτε ισως να θελεις να ξανα-αξιολογησεις την πηγη σου. Οι IPS της LG ειναι οι καλυτερες σε αυτο το price range, οποτε δες την LG 24MP58VQ. καλησπερα. κοιταω για οθονη για χρηση γραφειου. αυτη τι στιγμη δουλευω σε μια dell U2412M (1920χ1200). γενικα η επιφανεια εργασίας ποτε δεν ειναι αρκετή. αναρωτιεμαι αν υπάρχει εμπειρία απο την LG 25UM58-P ειδα την μεγαλυτερη ανάλυση (2560x1080) και σκεφτόμουνα να την δοκιμάσω. επισης δεν ειμαι σίγουρος τι παραπάνω περνεις με την LG 25UB55-B. τι λέει αυτη η σειρά οθονών? εντωμεταξυ απο θεμα τιμης μετα μπορεις να πας και στην LG 29UM58-P Καλησπερα. Οι ub σου δινουν καλυτερη βαση και ισως καποια features ακομη, αλλα ειναι γεγονοες οτι σε αυτη την περιπτωση δεν αξιζει καθολου σε σχεση με την 29um58. Δε θα προτεινα 25" ultrawide, ειναι πολυ μικρες σε φυσικες διαστασεις. Αν θελεις μεγαλυτερο real-estate απο την U2412m η φθηνοτερη αναβαθμιση ειναι η P2416D και μετα η U2515H. Aν σου αρεσουν οι ultrawide, οι 29" εχουν αξιοπρεπες μεγεθος.
woofwoofwoof Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Ωραίος, εννοούσα ότι επειδή έχουν υψηλή φωτεινότητα έχουν χειρότερη αντίθεση και άρα ξεθωριασμενα χρώματα.. Ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο ???? Παρεμπιπτόντως, μια Asus που στο σκρουτζ είναι μέσα στις 3 δημοφιλεστερες λέει τίποτα; Την LG θα πάρω αλλά ρωτάω να δω γιατί είναι τόσο ψηλά.
xristossl2000 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 lg 27mp58vq Τραβηγμενη με ενεργοποιημενο HDR Με λαμπα 1200 Lumen τα συμπερασματα δικα σας Φαίνεται αρκετά καλή και με ελάχιστο bleeding σε σχέση με άλλα που έχω δει. Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις εικόνες
XMorsX Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Ωραίος, εννοούσα ότι επειδή έχουν υψηλή φωτεινότητα έχουν χειρότερη αντίθεση και άρα ξεθωριασμενα χρώματα.. Ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο ???? Παρεμπιπτόντως, μια Asus που στο σκρουτζ είναι μέσα στις 3 δημοφιλεστερες λέει τίποτα; Την LG θα πάρω αλλά ρωτάω να δω γιατί είναι τόσο ψηλά. Οι IPS εχουν πιο ζωντανα χρωματα απο τις εναλλακτικες. Οχι, οι φθηνες asus συνηθως ειναι της πλακας ή αν ειναι IPS ειναι υπερτιμημενες. Δημοφιλεις ειναι επειδη ειναι φθηνες και ο κοσμος δεν ξερει να κανει ερευνα αγορας.
beez Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Frameless πλαίσιο και sRGB mode οπου ειναι καλα καλυμπραρισμενες στο sRGB. Καλησπερα. Σιγουρα οι ips εχουν απο λιγο εως περισσοτερο χειροτερα μαυρα απο τις va αλλα και τις TN οθονες, και παλι ομως εχουν με διαφορα καλυτερη εικονα απο τις δευτερες αλλα και απο τις πρωτες στις περισσοτερες περιπτωσεις. Αυτο με τη φωτεινοτητα δεν ξερω που το διαβασες και βεβαια δεν ισχυει, οποτε ισως να θελεις να ξανα-αξιολογησεις την πηγη σου. Οι IPS της LG ειναι οι καλυτερες σε αυτο το price range, οποτε δες την LG 24MP58VQ. Καλησπερα. Οι ub σου δινουν καλυτερη βαση και ισως καποια features ακομη, αλλα ειναι γεγονοες οτι σε αυτη την περιπτωση δεν αξιζει καθολου σε σχεση με την 29um58. Δε θα προτεινα 25" ultrawide, ειναι πολυ μικρες σε φυσικες διαστασεις. Αν θελεις μεγαλυτερο real-estate απο την U2412m η φθηνοτερη αναβαθμιση ειναι η P2416D και μετα η U2515H. Aν σου αρεσουν οι ultrawide, οι 29" εχουν αξιοπρεπες μεγεθος. την 29um58 γιατι δεν την συζηταμε που ειναι φτηνοτερη απο τις δυο? ειναι μονο ιντσες?
XMorsX Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) την 29um58 γιατι δεν την συζηταμε που ειναι φτηνοτερη απο τις δυο? ειναι μονο ιντσες? Γιατι ειναι πιο niche προιον για συμβατικη χρηση υπολογιστη. Εχει μικροτερο real-estate και το φορματ βολευει περισσοτερο μονο σε συγκεριμενες περιπτωσεις. Ειναι καλη περιπτωση για την κατηγορια της παντως. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2016 από XMorsX
dukepapass Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Τελικα αποφασησα να παρω την dell u2414h αλλα επειδη θελω καρτα γραφικών η την A) Gigabyte GeForce GTX960 4GB (GV-N960IXOC-4GD) η την Β) Gigabyte GeForce GTX960 4GB (GV-N960OC-4GD) το παρακάτω σχολιο ενος χρήστη που την πηρε με προβλημάτισε....... { (agispetropoulos στις 31/12/2014) Φανταστικό design και εικόνα! ΠΡΟΣΟΧΗ οι κάτοχοι nvidia GPU να τσεκάρουν αν παίζει σε full RGB γιατί την αναγνωρίζουν σαν TV και δεν παίζει στο full των δυνατοτήτων της. Επίσης το mode sRGB είναι το precalibrated και όχι το standard που είναι το default!} τι θελει να πει ο ποιητής ;;
zakailiou Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Πήγα πλαίσιο και είδα την ulrawide LG 29MP58 στο Πλαίσιο. Μετά την εμπειρία που είχα με μία αστεία σε μέγεθος 25άρα . Έχω να πω ότι, η 29 inches είναι βολικές . Έχει αρκετή επιφάνεια ώστε να βολέψεις 2 πλήρη παράθυρα σε κάθετο split . Μάλιστα το κάνει καλύτερα από μία 27άρα που έβλεπα εκεί δίπλα . Επίσης έχει καλύτερη ανάλυση και ευκρινέστερο κείμενο χωρίς να διακρίνει κανείς τα pixel όπως μπορεί σε απλήFHD των 27 inch . Στο εξωτερικό κυκλοφορεί ήδη η 29UM68 που extra έχει FreeSync (40-75Hz) , λίγο μεγαλύτερη φωτεινότητα στα 300cd/m² και DisplayPort 1.2 με κόστος +45 euro. Πολύ καλή ήταν και η ματ επίστρωση της που πραγματικά βοηθούσε από τις όποιες αντανακλάσεις δημιουργούσαν τα φώτα . Με άφησαν και έπαιξα λίγο και μπορώ να πώ ότι δεν είδα τερατουργήματα ... αντίθετα θα αναφέρω ότι μου φάνηκε γρήγορη και μάλλον είναι χαμηλά σε ms . Για Back light δεν μπορώ να πω γιατί δεν είχα την δυνατότατα να την δω στο σκοτάδι .Με τα φώτα του μαγαζιού και τις ρυθμίσεις που έπαιξα λίγο μαζί τους βρήκα αρκετά ζωντανά τα Χρώματα, για τηνχρήση PC , Από την άλλη η πιστότητα τους σε ταινία ... χωρίς σκοτάδι κρατάω επιφυλάξεις ( διαβάζω πάντως ότι εκπλήσσει ευχάριστα ) . Προσωπικά τόσα χρόνια με Plasma έχω κακομάθει στο βαθύ μαύρο.
BigKnight Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Πήγα πλαίσιο και είδα την ulrawide LG 29MP58 στο Πλαίσιο. Μετά την εμπειρία που είχα με μία αστεία σε μέγεθος 25άρα . Έχω να πω ότι, η 29 inches είναι βολικές . Έχει αρκετή επιφάνεια ώστε να βολέψεις 2 πλήρη παράθυρα σε κάθετο split . Μάλιστα το κάνει καλύτερα από μία 27άρα που έβλεπα εκεί δίπλα . Επίσης έχει καλύτερη ανάλυση και ευκρινέστερο κείμενο χωρίς να διακρίνει κανείς τα pixel όπως μπορεί σε απλή FHD των 27 inch . Στο εξωτερικό κυκλοφορεί ήδη η 29UM68 που extra έχει FreeSync (40-75Hz) , λίγο μεγαλύτερη φωτεινότητα στα 300cd/m² και DisplayPort 1.2 με κόστος +45 euro. Πολύ καλή ήταν και η ματ επίστρωση της που πραγματικά βοηθούσε από τις όποιες αντανακλάσεις δημιουργούσαν τα φώτα . Με άφησαν και έπαιξα λίγο και μπορώ να πώ ότι δεν είδα τερατουργήματα ... αντίθετα θα αναφέρω ότι μου φάνηκε γρήγορη και μάλλον είναι χαμηλά σε ms . Για Back light δεν μπορώ να πω γιατί δεν είχα την δυνατότατα να την δω στο σκοτάδι . Με τα φώτα του μαγαζιού και τις ρυθμίσεις που έπαιξα λίγο μαζί τους βρήκα αρκετά ζωντανά τα Χρώματα, για την χρήση PC , Από την άλλη η πιστότητα τους σε ταινία ... χωρίς σκοτάδι κρατάω επιφυλάξεις ( διαβάζω πάντως ότι εκπλήσσει ευχάριστα ) . Προσωπικά τόσα χρόνια με Plasma έχω κακομάθει στο βαθύ μαύρο. Όταν λες ότι η 25 ήταν αστεία τι εννοείς? Ότι για σωστή ultrawide πας σε 29"? Επίσης σε 27" 1080Ρ διακρίνεις τα pixels?? Τελικά ισχύει αυτό? Να παίζεις δηλαδή ένα game και να φαίνονται τα pixels. Αίσχος. (Δηλαδή στις ultrawide δεν υπάρχει αυτό? Όλα είναι με μεγάλη ευκρίνεια?)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα