pirmen56 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Άλλη χρήση γίνεται στα κινητά με συχνή εναλλαγή σελίδων και εφαρμογών. Στο PC όταν γράφεις π.χ. στο word(κάτι σύνηθες) θα έχεις το κέντρο της οθόνης μονίμως στο τέρμα. Αυτό και μόνο αρκεί για τη ζημιά(ειδικά σε φωτεινό χώρο με ανεβασμένη φωτεινότητα). Το κρύψιμο δεν τους βολεύει όλους εν τω μεταξύ. Το είχα δοκιμάσει παλιά για να κερδίσω χώρο και δεν το χώνεψα ποτέ. Ήθελα λ.χ. να ελέγχω με το μάτι τι είχα ανοικτό κάτω.
SabotazNic Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ήρθε η ώρα μου για αλλαγή οθόνης μιας και ξαφνικά η Asus xg32vq αποφάσισε να χαλάσει (ναι δοκίμασα άλλο καλώδιο/θύρα, ναι άλλο μόνιτορ δουλεύει) LG UltraGear VA HDR Curved Monitor 32" QHD 2560x1440 180Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG Samsung Odyssey G55C VA HDR Curved Gaming Monitor 32" QHD 2560x1440 165Hz AOC CQ32G4VE VA HDR Curved Monitor 32" QHD 2560x1440 180Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG Gigabyte M32QC VA HDR Curved Gaming Monitor 31.5" QHD 2560x1440 165Hz Να πω την αλήθεια, ψιλό έχω καταλήξει στην Gigabyte. Καλύτερη αντίθεση, μεγαλύτερη καμπύλη (ας το δοκιμάσω), ρύθμιση ύψους, usb hub, freesync premium pro, 1500r vs τωρινό 1800 και ίσως το 1000αρι να μου φανεί too much μιας και κάθομαι σε μικρή απόσταση. Γνώμη? Βασικά βλέπω και το παρακάτω AOC. Νομίζω το HDR400 είναι μαρκετιστικο λόγω χαμηλού εύρους. Είναι και άμεσα διαθέσιμο... AOC CQ32G2SE VA Curved Gaming Monitor 31.5" QHD 2560x1440 165Hz με Χρόνο Απόκρισης 4ms GTG Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2024 από SabotazNic
LLLEFTERIS Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Για επισκευη ρωτησες στην ASUS μηπως σε συμφερει;
pirmen56 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Απίστευτο. Υποτίθεται ότι πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά σε flashy brands και σνομπάρεις τις "κινεζιές" για να μην έχεις αυτά τα θέματα. Κοντά 12 χρόνια το "κατάπτυστο" BenQ, μόνο κάτι από φωτεινότητα είχε χάσει. Anyway. Τέτοια ποιότητα εικόνας+features πλέον βρίσκεις με ~200-250€. Δεν νομίζω να αξίζει η επισκευή. Μετά σε miniLED ή OLED για κάτι ουσιωδώς καλύτερο με true HDR.
music_lover Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Στις 27/10/2024 στις 7:19 ΜΜ, pirmen56 είπε Άλλη χρήση γίνεται στα κινητά με συχνή εναλλαγή σελίδων και εφαρμογών. Στο PC όταν γράφεις π.χ. στο word(κάτι σύνηθες) θα έχεις το κέντρο της οθόνης μονίμως στο τέρμα. Αυτό και μόνο αρκεί για τη ζημιά(ειδικά σε φωτεινό χώρο με ανεβασμένη φωτεινότητα). Το κρύψιμο δεν τους βολεύει όλους εν τω μεταξύ. Το είχα δοκιμάσει παλιά για να κερδίσω χώρο και δεν το χώνεψα ποτέ. Ήθελα λ.χ. να ελέγχω με το μάτι τι είχα ανοικτό κάτω. Τι να σου πώ..5 χρόνια τώρα το 1+ 7t έχει το ίδιο ακριβώς wallpaper και τα ίδια ακριβώς εικονίδια στις ίδιες ακριβώς θέσεις και όλη την ημέρα παίζει facebook, instagram, viber, chrome και tiktok χωρίς ίχνος burn-in..
pirmen56 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 3 λεπτά πριν, music_lover είπε Τι να σου πώ..5 χρόνια τώρα το 1+ 7t έχει το ίδιο ακριβώς wallpaper και τα ίδια ακριβώς εικονίδια στις ίδιες ακριβώς θέσεις και όλη την ημέρα παίζει facebook, instagram, viber, chrome και tiktok χωρίς ίχνος burn-in.. Έχουν αναφερθεί περιστατικά burn in ακόμα και στα κινητά. Το έλεγαν και στα σχόλια του hw unboxed για το burn in test στο QD-OLED.
music_lover Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Έχουν αναφερθεί περιστατικά burn in ακόμα και στα κινητά. Το έλεγαν και στα σχόλια του hw unboxed για το burn in test στο QD-OLED. Σίγουρα αλλά πόσα έτη μετά? Στα 4 με 5 έτη όλοι σχεδόν έχουν αλλάξει το κινητό τους..αν πχ τα oled pc monitors αντέχουν 5 έτη θα πρέπει να ανοίγουμε σαμπάνιες. 22 ώρες πριν, SabotazNic είπε Ήρθε η ώρα μου για αλλαγή οθόνης μιας και ξαφνικά η Asus xg32vq αποφάσισε να χαλάσει (ναι δοκίμασα άλλο καλώδιο/θύρα, ναι άλλο μόνιτορ δουλεύει) LG UltraGear VA HDR Curved Monitor 32" QHD 2560x1440 180Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG Samsung Odyssey G55C VA HDR Curved Gaming Monitor 32" QHD 2560x1440 165Hz AOC CQ32G4VE VA HDR Curved Monitor 32" QHD 2560x1440 180Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG Gigabyte M32QC VA HDR Curved Gaming Monitor 31.5" QHD 2560x1440 165Hz Να πω την αλήθεια, ψιλό έχω καταλήξει στην Gigabyte. Καλύτερη αντίθεση, μεγαλύτερη καμπύλη (ας το δοκιμάσω), ρύθμιση ύψους, usb hub, freesync premium pro, 1500r vs τωρινό 1800 και ίσως το 1000αρι να μου φανεί too much μιας και κάθομαι σε μικρή απόσταση. Γνώμη? Βασικά βλέπω και το παρακάτω AOC. Νομίζω το HDR400 είναι μαρκετιστικο λόγω χαμηλού εύρους. Είναι και άμεσα διαθέσιμο... AOC CQ32G2SE VA Curved Gaming Monitor 31.5" QHD 2560x1440 165Hz με Χρόνο Απόκρισης 4ms GTG Στις 32 ίντσες θα πήγαινα σε 4k, στις 27 σε 1440p. Γιατί όχι και μια 34άρα ultrawide στα 1440p?
SabotazNic Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, music_lover είπε Στις 32 ίντσες θα πήγαινα σε 4k, στις 27 σε 1440p. Γιατί όχι και μια 34άρα ultrawide στα 1440p? 4κ ανεβαινει το κοστος, χωρις να το κυνηγαω κιολας. Ασε που δεν ψηνω να αλλαξω συντομα gpu, και αν δεν κανω λαθος το downsize στο resolution δεν παιζει με τοσο καθαρη εικονα. Προσωπικα με την 32αρα/2κ εχω βολευτει. 27 θα μου ειναι μικρη πλεον. 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Απίστευτο. Υποτίθεται ότι πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά σε flashy brands και σνομπάρεις τις "κινεζιές" για να μην έχεις αυτά τα θέματα. Κοντά 12 χρόνια το "κατάπτυστο" BenQ, μόνο κάτι από φωτεινότητα είχε χάσει. Τυχαινει. Απο διπλα αλλο dell δουλευει 14 χρονια. Παρεπιπτοντως ξανα εφτιαξε μονη της 😛 αλλα ξερω οτι μαλλον ειμαι με δανεικο χρονο. πχ εδω στο ινσομνια αν σκρολλαρω και παω πανω απο το ποντικι απο καποιο "κουμπι/νεα σελιδα" και εμφανισει κατω αριστερα λινκ, επειδη ειναι λευκο το πλαισιο θα φωτισει ολη η οθονη Αν αλλαξω, παιζει να παω στην aoc την 250αρα Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2024 από SabotazNic 1
music_lover Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε 4κ ανεβαινει το κοστος, χωρις να το κυνηγαω κιολας. Ασε που δεν ψηνω να αλλαξω συντομα gpu, και αν δεν κανω λαθος το downsize στο resolution δεν παιζει με τοσο καθαρη εικονα. Προσωπικα με την 32αρα/2κ εχω βολευτει. 27 θα μου ειναι μικρη πλεον. Τυχαινει. Απο διπλα αλλο dell δουλευει 14 χρονια. Παρεπιπτοντως ξανα εφτιαξε μονη της 😛 αλλα ξερω οτι μαλλον ειμαι με δανεικο χρονο. πχ εδω στο ινσομνια αν σκρολλαρω και παω πανω απο το ποντικι απο καποιο "κουμπι/νεα σελιδα" και εμφανισει κατω αριστερα λινκ, επειδη ειναι λευκο το πλαισιο θα φωτισει ολη η οθονη Αν αλλαξω, παιζει να παω στην aoc την 250αρα Με μια 34άρα ultrawide στα 1440p θα έχεις το pixel density μιας 27άρας στα 1440p, παραπλήσιο μέγεθος της 32άρας που έχεις τώρα και τις ίδιες απαιτήσεις σε απόδοση από την gpu σου. Τέλος πάντων, όπως βολεύεται ο καθένας. Σε αυτά τα χρήματα πάντως θα πήγαινα σε ips panel, όχι va.
SabotazNic Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 14 λεπτά πριν, music_lover είπε θα πήγαινα σε ips panel, όχι va. Γενικα ειμαι ευχαριστημενος με το va panel της asus. Αψογες γωνιες θεασης, και αρκετα καλα χρωματα λογω va 15 λεπτά πριν, music_lover είπε Με μια 34άρα ultrawide στα 1440p Απλα ανεβαζει τα Pixels, και οποτε τις απαιτησεις σε gpu...
music_lover Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Γενικα ειμαι ευχαριστημενος με το va panel της asus. Αψογες γωνιες θεασης, και αρκετα καλα χρωματα λογω va Απλα ανεβαζει τα Pixels, και οποτε τις απαιτησεις σε gpu... Η συγκεκριμένη Asus ναι γιατί έχει καλό panel της samsung αλλά για τις υπόλοιπες πχ gigabyte, lg κτλ αμφιβάλλω για την ποιότητα τους πχ η G55C έχει εμφανές smearing και motion blur, η G32QC έχει black smearing, για την CQ32G4VE και την 32GS60QC δεν βρήκα review που να το επιβεβαιώνει αλλά σε αυτό το εύρος τιμής είναι σίγουρο πως υπάρχει. Τα μόνα va panels που εμπιστεύομαι είναι αυτά που βάζει η samsung στα mini led panel της πχ Neo G7, Neo G8. Όσον αφορά το θέμα με τα ppi, από τα 92 (32/1440p) στα 110 (34/1440p) δεν είναι δα και τόσο μεγάλη διαφορά για την gpu. Τέλος πάντων, ότι βολεύει τον καθένα..από αυτές που έβαλες πάντως ως υποψήφιες ψηφίζω την gigabyte για τους προφανείς λόγους που αναφέρονται εδώ: https://www.rtings.com/monitor/reviews/gigabyte/g32qc
SabotazNic Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 11 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Για επισκευη ρωτησες στην ASUS μηπως σε συμφερει; 2 λεπτά πριν, music_lover είπε Τέλος πάντων, ότι βολεύει τον καθένα..από αυτές που έβαλες πάντως ως υποψήφιες ψηφίζω την gigabyte για τους προφανείς λόγους που αναφέρονται εδώ: Εστειλα και ενα μνμ στην asus να δω αν επισκευαζουν Ελλαδα, και βλεπουμε... Αυτο το θεμα παιζει να βγαινει λογω πχ καλωδιωσης? Γτ για να εφτιαξε δεν ειναι κανα μονιμο θεμα...
jobous Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Καλημέρα. Μιας και αναφέρθηκε το θέμα της ανάλυσης σε 27'' , γιατί είμαι σε φάση ψαξίματος. Το 4Κ σε σχέση με το 2Κ έχει θέμα ??? Μιλάω για οπτική άνεση περισσότερο (για περιβάλλον σπιτιού (χωρίς απαιτήσεις για παιχνίδια)) και δεν βάζω τον παράγοντα κάρτας γραφικών. Δεν έχω κάτσει σε 27΄΄ 4Κ για να έχω γνώμη για αυτό και ρωτάω.
music_lover Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Στις 29/10/2024 στις 9:04 ΠΜ, jobous είπε Καλημέρα. Μιας και αναφέρθηκε το θέμα της ανάλυσης σε 27'' , γιατί είμαι σε φάση ψαξίματος. Το 4Κ σε σχέση με το 2Κ έχει θέμα ??? Μιλάω για οπτική άνεση περισσότερο (για περιβάλλον σπιτιού (χωρίς απαιτήσεις για παιχνίδια)) και δεν βάζω τον παράγοντα κάρτας γραφικών. Δεν έχω κάτσει σε 27΄΄ 4Κ για να έχω γνώμη για αυτό και ρωτάω. 27 ίντσες και 1440p είναι ένας καλός συνδυασμός και για χρήση γραφείου και για παιχνίδια. Θεωρώ πως 4k και 27 ίντσες χάνεις την ευκαιρία να απολαύσεις το 4k σε μεγαλύτερο μέγεθος. Για αυτό και αν ήταν να πάρω μια 4k οθόνη θα την συνδύαζα με 32 ίντσες.
manolis27 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Μετα απο ψαξιμο και επειδη θελω να παρω 27αρα 2κ εχω καταληξει στην dell g2724d με τιμη 280 περιπου και 3 χρονια εγγυηση. Εχετε να προτεινετε καποια καλυτερη σε αυτα τα λεφτα;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα