petaw-se-oneiro Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Με το ηλεκτρόδιο μπορείς μόνο να ακουμπήσεις το τσιγάρο για το ανάψεις . Μην κάνεις τίποτα άλλο εκτός απο αυτό και φυσικά να κολλάς και κανένα σίδερο που και που
dangar Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Η ηλεκτρική εκκένωση που δημιουργείται μεταξύ ηλεκτροδίου και μετάλλου προς συγκόλληση.
gregluffy Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 παιδια επιστρεφω για να ρωτησω το εξης ,κολλησα καποια σιδεραμε 6013 δοκιμασα και σε σωληνες οι οποιες ειναι γαλβαισμενες και οπως ηταν φυσικο εκανα τρυπαρες,ποια ηλεκτροδια ειναι για αυτη την δουλεια.Ξερω οτι γινετε με ηλεκτροδιο γτ ειχε ερθει ενας μαστορας παλιοτερα και με μια μικρη arc τα κολλησε τουμπανο,οτι θα σκουριασει μετα το σημειο δεν με ενδιαφερει ετσι και αλλιως οι σωληενς ειναι παλιες ..
gdriver Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 συγγνώμη ρε παιδιά αλλά μπερδέυτηκα τώρα. χρόνια ξέρω πως η ένταση είναι αυτή που σκοτώνει όχι η τάση. μπορεί να σε χτυπήσουν 20.000 volt αλλά με τάση 0,01 amber και το μόνο που θα νιώσεις είναι ένα "τράνταγμα" δυσάρεστο. από την άλλη εάν έχεις 12 volt τάση αλλά ένταση μεγαλύτερη από 0,5 amber έχεις φύγει για νεκροτομείο.
idomeneas26 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 συγγνώμη ρε παιδιά αλλά μπερδέυτηκα τώρα. χρόνια ξέρω πως η ένταση είναι αυτή που σκοτώνει όχι η τάση. μπορεί να σε χτυπήσουν 20.000 volt αλλά με τάση 0,01 amber και το μόνο που θα νιώσεις είναι ένα "τράνταγμα" δυσάρεστο. από την άλλη εάν έχεις 12 volt τάση αλλά ένταση μεγαλύτερη από 0,5 amber έχεις φύγει για νεκροτομείο.Το ρευμα απο μονο του δεν σκοτωνει ,χρειαζεται και καποια επαρκης ταση, αρα αυτο με τα 12 volt και 0,5 Α δεν ισχυει,θελεις πολυ μεγαλυτερη ταση.
dangar Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Η τάση αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη όταν ξεπεραστούν τα 50V. Έτσι υπολογίστηκε και το ασφαλές ρεύμα διαφυγής στους αντιηλεκτροληξιακούς (Ιδn= 30mΑ) παίρνοντας υπόψη την αντίσταση ενός ενήλικα περίπου στα 1600-1700Ω . Οτιδήποτε κάτω από 50V θα είναι αισθητό αλλά όχι θανάσιμο. Τα υψηλά ρεύματα σε χαμηλή τάση (πχ 12V) θα προκαλέσουν εγκαύματα στη χειρότερη περίπτωση.
sphinxgr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Ένα ωραίο σχετικό άρθρο http://www.texno-logiki.gr/2014/06/blog-post_3789.html Επίσης η θερμοκρασία είναι 4000-5000C Πόσο έγκαυμα να πάθει σε αυτή τη θερμοκρασία.... Αχμ!!!
Haldol Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 συγγνώμη ρε παιδιά αλλά μπερδέυτηκα τώρα. χρόνια ξέρω πως η ένταση είναι αυτή που σκοτώνει όχι η τάση. μπορεί να σε χτυπήσουν 20.000 volt αλλά με τάση 0,01 amber και το μόνο που θα νιώσεις είναι ένα "τράνταγμα" δυσάρεστο. από την άλλη εάν έχεις 12 volt τάση αλλά ένταση μεγαλύτερη από 0,5 amber έχεις φύγει για νεκροτομείο. Σωστά, αλλά ξεχνάς την αντίσταση. Ο νόμος του Ωμ (I=V/R) καθορίζει πόσο ρεύμα (ένταση) θα περάσει αν έχουμε συγκεκριμένη τάση & αντίσταση. Πιο πρακτικά; Αν από χέρι σε χέρι έχεις αντίσταση 1000Ω, με τάση 10V θα έχεις ρεύμα ίσο με 10V / 1000Ω = 1/100 A. Πολύ μικρό για να σε ενοχλήσει. Αν όμως έχεις τάση 1000V, τότε το ρεύμα που θα περάσει θα είναι 1000V/1000Ω = 1A. Με τόσο ρεύμα πεθαίνεις. Τα 20.000V που λες τώρα... πως θα περάσει αυτό το 0,01 A που λες με τέτοια τάση; Μα φυσικά, αν έχουμε μεγάλη αντίσταση! Αν π.χ. πιάσεις το καλώδιο των 20kV με λαστιχένιο γάντι. Αν ισχύουν τα προηγούμενα δεδομένα (1000Ω) τότε θα περάσουν 20Α από μέσα σου, οπότε αντίο. ΥΓ : Μια καρδιά δε θέλει πάνω από 100mA για να μπει σε κοιλιακή μαρμαρυγή.
gregluffy Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 παιδια πηρα ειδικα ηλεκτροδια για γαλβανιζε σωληνεσ για χωραφι,εχω κολληση συνεχουσ ρευματος,και μου φενετε παραπολυ δυσκολη η κολληση εχει κανεισ να μου προτεινει καμια τεχνικη για πως θα τη κανω πιο ευκολα.Γτ απο εχω καταλαβει αν την κανεισ συνεχομενα δεν κολλας αλλα κανεισ τρυπες,οποιοσ γνωριζει ας με κατατοπισει σας παρακαλω. επισης πειτε μου τη γνωμη σας για τη παρακατω μασκα οποιος γωριζει βαση χαρακτηριστικων http://www.a-store.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=13&Itemid=
idomeneas26 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Πρεπει να τροχισεις πρωτα το σημειο που θα κολληθει για φυγει το γαλβανι και στο τελος περνας την κοληση με σπρει ψυχρο γαλβανι.Αμα προσπαθησεις να το κολλησεις κατευθειαν ειναι μπελας και επισης το γαλβανι βγαζει επικυνδινα αερια οταν καιγεται.
Gtr34 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Τι πάχος έχει ο σωλήνας; Δοκίμασες να κολλήσεις με λιγότερα αμπέρ;
gregluffy Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Πρεπει να τροχισεις πρωτα το σημειο που θα κολληθει για φυγει το γαλβανι και στο τελος περνας την κοληση με σπρει ψυχρο γαλβανι.Αμα προσπαθησεις να το κολλησεις κατευθειαν ειναι μπελας και επισης το γαλβανι βγαζει επικυνδινα αερια οταν καιγεται. εχω τροχο κοψιματος και κανω λειανση πρωτα,αλλα παλι μου φενεται μπελας η κολληση ,τα καταφερνω αλλα μου περνει ωρα,γτ κανω ενα U = εννοω κινηση με το ηλεκτροδιο τετοια ,και περιμενω 3 δευτερολεπτα μετα κανω ακομα ενα U ,αλλα το θεμα ειναι οτι δεν εχω ηλεκτρονικη μασκα και με δυσκολευει.γνωριζεις γτ το γαλβανει παρεχει τοσο ζορι στο κολλημα?Γινεται με οξυγονο ή με κατι αλλο ποιο ευκολα? Τι πάχος έχει ο σωλήνας; Δοκίμασες να κολλήσεις με λιγότερα αμπέρ; 3 χιλιοστα,αλλα με λιγοτερα κολλαει συνεχεια το ηλεκτροδιο προτου κανει τοξο και επειδη δεν εχω ηλεκτρονικη μασκα αναγκαζομε να μετακινω συ εχεια τη μασκα για βρω παλι το σημειο και οταν το βρισκω κολλαει το ηλεκτροδιο,ασε με αλισε μαλλον θα παρω μια ηλεκτρονικη μασκα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα