Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπηρετώ τη θητεία μου σε μια επαρχιακή πόλη και με φιλοξενεί ένας σχετικά μακρινός συγγενής μου που έχει και ένα κατάστημα με ψιλικά-μινι μάρκετ στη πόλη. Προκειμένου να βγάλω κατά κάποιο τρόπο και την υποχρέωση έχω συννενοηθεί να κρατάω κάποιες απογευματο/βραδυνές ώρες το μαγαζί τις μέρες που θα παίρνω και διανυκτέρευση (μέρα παρά μέρα περίπου) και θα μου δίνει και κάποιο χαρτζιλίκι. Υπάρχει κάποιος νόμιμος τρόπος ώστε σε τυχόν έλεγχο να μην βρει τον μπελά του; 

Δημοσ.

Καλά,θα θες να ξεχαρμανιάσεις από σκοπιές,αγγαρείες κλπ. και θα ασχολείσαι με ψιλικατζίδικα;Ειλικρινά,μην το κάνεις.Θα το μετανιώνεις μετά!

Δε γίνεται να δουλέψεις χωρίς ασφάλεια,καθώς δεν είστε συγγενείς πρώτου βαθμού(γιος),αλλά και να σε ασφαλίσει,χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος,και πάλι δεν γίνεται.

Αλλά είναι τελείως κουφό,θα 'χεις μετά όλο τον χρόνο να βρεις δουλειά και κυρίως μια σταθερή δουλειά.

Δημοσ.

διανυκτέρευση (μέρα παρά μέρα περίπου) 

αλλαξε τον τιτλο σε "φανταρικο στα διαλλειματα της απασχολησης"

• Like 3
Δημοσ.

Καλά,θα θες να ξεχαρμανιάσεις από σκοπιές,αγγαρείες κλπ. και θα ασχολείσαι με ψιλικατζίδικα;Ειλικρινά,μην το κάνεις.Θα το μετανιώνεις μετά!

Δε γίνεται να δουλέψεις χωρίς ασφάλεια,καθώς δεν είστε συγγενείς πρώτου βαθμού(γιος),αλλά και να σε ασφαλίσει,χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος,και πάλι δεν γίνεται.

Αλλά είναι τελείως κουφό,θα 'χεις μετά όλο τον χρόνο να βρεις δουλειά και κυρίως μια σταθερή δουλειά.

βαρέθηκα του καφέδες κάθε τόσο και με ενοχλεί αυτή η περίοδος απραξίας. το να βγάλω κ ένα χαρτζιλίκι δεν με χαλάει.. 

ο στρατός με ασφαλίζει οπότε ανασφάλιστος δεν θα είμαι. το θέμα είναι αν προβλέπεται τέτοιου είδους εργασία. δεν πιστεύω πως είμαι ο μοναδικός.

αλλαξε τον τιτλο σε "φανταρικο στα διαλλειματα της απασχολησης"

αεροπορία γαρ.... :-D

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή είσαι φαντάρος και όχι πολίτης, το μαρτυρεί άλλωστε και η ταυτότητά σου,επίσης πληρώνεσαι από το στρατό. Μπορείς να δουλέψεις κάπου εφόσον σε δηλώσει στο ΙΚΑ οπότε στην περίπτωση σου δε γίνεται. Σε πιθανό έλεγχο λογικά θα υπάρχει πρόβλημα και κανονικά θα χεις θέμα και με τον Ε.Σ διότι παρανομείς (δουλεύεις μαύρα). Αν ήθελε δηλαδή κάποιος να το τραβήξει θα μπορούσε να σε στείλει στρατοδικείο. Όσο για το αν είσαι ο μόνος, όχι φυσικά. Όσο υπηρετούσα από φαντάρους μέχρι και ΕΠΟΠ βγάζαν χαρτζιλίκι από 2η δουλειά. Απ΄οτι θυμάμαι ένας φαντάρος που και που ζητούσε να του βάζουν υπηρεσίες για να τον βολεύουν τα ωράρια. Το ήξερε και ο διοικητής αλλά δεν έλεγε τίποτα...

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή είσαι φαντάρος και όχι πολίτης, το μαρτυρεί άλλωστε και η ταυτότητά σου,επίσης πληρώνεσαι από το στρατό. Μπορείς να δουλέψεις κάπου εφόσον σε δηλώσει στο ΙΚΑ οπότε στην περίπτωση σου δε γίνεται. Σε πιθανό έλεγχο λογικά θα υπάρχει πρόβλημα και κανονικά θα χεις θέμα και με τον Ε.Σ διότι παρανομείς (δουλεύεις μαύρα). Αν ήθελε δηλαδή κάποιος να το τραβήξει θα μπορούσε να σε στείλει στρατοδικείο. Όσο για το αν είσαι ο μόνος, όχι φυσικά. Όσο υπηρετούσα από φαντάρους μέχρι και ΕΠΟΠ βγάζαν χαρτζιλίκι από 2η δουλειά. Απ΄οτι θυμάμαι ένας φαντάρος που και που ζητούσε να του βάζουν υπηρεσίες για να τον βολεύουν τα ωράρια. Το ήξερε και ο διοικητής αλλά δεν έλεγε τίποτα...

τι σχέση έχει ο φαντάρος με τα 8.80 ευρώ το μήνα και τον συγκρίνεις με τους εποπ που παίρνουν 800+ και είναι η δουλειά τους... (γιατί ούτε τα 8ε σε συντηρούν ούτε το στρατόπεδο όταν σε διώχνουν κάθε τόσο για να μην κοστίζεις στο φαγητό μέσα. Από τα χέρια μου περνάνε οι λίστες με τον ακριβή αριθμό ατόμων που τρώνε βραδινό λαμβάνοντας υπόψη τους εξοδούχους).

Επίσης, ρωτάω εάν υπάρχει τρόπος να δηλωθώ στο λεγόμενο "πίνακα εργαζομενων της επιχείρησης" χωρίς να είμαι ασφαλισμένος αποκλειστικά στο ΙΚΑ. Ας αφήσουμε το μαύρο χρήμα στην άκρη γιατί περισσότερο χαρτζιλίκι θα είναι...

Δημοσ.

Αυτό ισχύει με την Αεροπορία. Όποιος είναι "εξοδούχος", κοινώς έχει off, κοινώς έχει άδεια απ' τη σημαία, έχει πρόβλημα με το να κοιμάται μέσα, να έχει εξόδους, φαγητό κτλ. Αλλά αεροπορία ήθελες. :)

Δημοσ.

τι σχέση έχει ο φαντάρος με τα 8.80 ευρώ το μήνα και τον συγκρίνεις με τους εποπ που παίρνουν 800+ και είναι η δουλειά τους... (γιατί ούτε τα 8ε σε συντηρούν ούτε το στρατόπεδο όταν σε διώχνουν κάθε τόσο για να μην κοστίζεις στο φαγητό μέσα. Από τα χέρια μου περνάνε οι λίστες με τον ακριβή αριθμό ατόμων που τρώνε βραδινό λαμβάνοντας υπόψη τους εξοδούχους).

Επίσης, ρωτάω εάν υπάρχει τρόπος να δηλωθώ στο λεγόμενο "πίνακα εργαζομενων της επιχείρησης" χωρίς να είμαι ασφαλισμένος αποκλειστικά στο ΙΚΑ. Ας αφήσουμε το μαύρο χρήμα στην άκρη γιατί περισσότερο χαρτζιλίκι θα είναι...

Η σχέση τους είναι ότι εντάσσονται στο ένστολο προσωπικό του Ε.Σ. Ποιος σου είπε ότι συγκρίνω μισθούς; Και όχι αν δεν μπεις σε ασφαλιστικό φορέα, και να σου πληρώνει ο άλλος ένσημα σε πίνακα εργαζομένων δεν μπαίνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...