idomeneas7 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 οι γυναικες ειναι πιο ικανες(και "τυχερες") στην ευρεση εργασιας! Καλά, ας μην σχολιάσω πόσες γυναίκες είναι διευθύντριες, μάνατζερ, κλπ στην Ελλάδα γιατί θα συγχιστώ. 1 1
ADHD Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Καλά, ας μην σχολιάσω πόσες γυναίκες είναι διευθύντριες, μάνατζερ, κλπ στην Ελλάδα γιατί θα συγχιστώ. Εχει μεγαλη απόκλιση απο το παγκόσμιο ποσοστό?? Απο περιέργεια ρωταω δεν γνωριζω..
totem_lost Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Ξερεις πολλους νεους και νεες στην Ελλαδα να παιρνουν 1000ευρω το μηνα???? Βασικά ναι. Ολοι οι φίλοι μου (στα 27 τους) που έμειναν Ελλάδα, αυτή τη στιγμή παίρνουν πάνω απο 1000. Αν κάνουμε μια σύντομη έρευνα στους insomniacs που εργάζονται σίγουρα η πλειοψηφία παίρνει πάνω απο 800-900, όχι;
techm Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 27άρηδες να παίρνουν πάνω από 1000; Ή τρολάρεις ή οι φίλοι σου είναι managers πολυεθνικών! 1
totem_lost Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Software developers με απλό bachelor και 2-3 χρόνια εμπειρίας. Μάλλον εσύ μας τρολάρεις με τους managers πολυεθνικών.
revolver1990 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Βασικά ναι. Ολοι οι φίλοι μου (στα 27 τους) που έμειναν Ελλάδα, αυτή τη στιγμή παίρνουν πάνω απο 1000. Αν κάνουμε μια σύντομη έρευνα στους insomniacs που εργάζονται σίγουρα η πλειοψηφία παίρνει πάνω απο 800-900, όχι; Αμφιβάλω αν η πλειοψηφία παίρνει πάνω από 800. Τραπεζικός φίλος μου στην Εθνική με προϋπηρεσία 7 χρόνια παίρνει 1100 μεικτά.Οι μισθοί για νέους (27 ετών) είναι 400-700 ευρώ και αν βρεις κάτι πολύ καλό(με μέσο etc) 1000-1200 max. 4
bedazzled Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Εγώ ξέρω και άτομα που παίρνουν €250-300/μήνα (π.χ. πωλήτριες)... εκεί έχουμε φτάσει. 1
Jethro Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 οι γυναικες λιγο τσαχπινια να εχουν κατι θα βρουν 2
ADHD Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 27άρηδες να παίρνουν πάνω από 1000; Ή τρολάρεις ή οι φίλοι σου είναι managers πολυεθνικών! 3 ατομα ξερω που δουλευουν κοντα σε αυτη την ηλικια και λιγο πιο κατω, η μια δασκαλα δημοτικου σε ιδιωτικο σχολειο 1100ε ο αλλος σε πολυεθνικη(οχι manager πρωτη δουλεια ειναι αλλα εχει γερα πτυχια) 1200e και ενας αλλος υπαλληλος σε μικρη εταιρεια 750e καπου εκει. Αν βοηθαει καπου ολο αυτο..
8elwADSL Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δεν έχουν όλοι πτυχία πανεπιστημίου,bachelor και μεταπτυχιακά υπάρχουν και άτομα που έχουν τελειώσει ένα τεχνικό λύκειο ή ένα ΙΕΚ,εγώ που έχω τελειώσει ΙΕΚ δουλεύω σε κάτι άσχετο με αυτό που τέλειωσα και παίρνω γύρω στα 560€-580€ καθαρά. Με αυτά τα λεφτά και να θέλω να φύγω από το σπίτι των γονιών μου δεν μπορώ,ακόμα και παραπάνω να έπαιρνα πχ 1000€ θα προτιμούσα να τα κάνω αποταμίευση αυτά που θα έδινα στα νοίκια. 1
mathsrule Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Πάντως αυτό που έχω καταλάβει από τα άτομα που παρατηρώ τριγύρω μου είναι ότι ο αριθμός των αντρών που μπορούν να ζήσουν μια χαρά χωρίς να έχουν τη μητέρα τους από πάνω είναι ίσος με τον αριθμό των γυναικών που είναι νοικοκυρές και ξέρουν να φτιάχνουν ένα φαγητό πέραν των τηγανιτών αυγών. Όσο οι σημερινοί νέοι άντρες έχουν παραμελήσει τον τον τομέα "δουλειές σπιτιού" (κυρίως λόγω του προστατευτικού ιστού της μητέρας, δεν διαφωνώ), άλλο τόσο τον έχουν παραμελήσει και οι σημερινές νέες κοπέλες (ο λόγος για τις κοπέλες δεν ξέρω ποιος είναι, μάλλον θεωρούν πως είναι υποτιμητικό για μια κοπέλα το 2015 να μαγειρεύει και να μην βάζει τον γκόμενό της, όπως ισχυρίζονται πολλές φίλες της) Προτού κάποιος/α βγει και με φάει για αυτά που γράφω, μεγαλώνω και προς το παρόν μένω με μια αδελφή και τις φίλες της, και έχω δει πως συμπεριφέρονται/αντιδρούν και αυτές, αλλά και πολλές άλλες φίλες/γνωστές μου. Το "Πλέον η θέση της γυναίκας δεν είναι μέσα στο σπίτι.", το οποίο να πω πως υποστηρίζω, έχει κάνει θεωρώ πολλές κοπέλες να μην ασχολούνται καθόλου με τον συγκεκριμένο τομέα, λες και εάν το καθαρίσουν ή/και μαγειρέψουν κανένα γεύμα θα έρθει το τέλος του κόσμου και θα απογοητεύσουν το γυναικείο φύλο. Πιο εύκολα βρίσκω περιποιημένο σπίτι/δωμάτιο φίλου μου, παρά φίλης μου. Που θέλω να καταλήξω. Όντως υπάρχουν πολλοί άντρες που δεν ξέρουν πως να πλύνουν το σώβρακό τους όπως πολύ σωστά ανέφερε μία κοπέλα πιο πάνω, αλλά μην ξεχνάμε πως επίσης πολλές κοπέλες δεν γνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ ηλεκτρικής σκούπας και σφουγγαρίστρας. (υπερβάλλω, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ) Εν ολίγοις, θέλετε άντρες ανεξάρτητους και νοικοκύρηδες; Σύμφωνοι, αλλά να είστε κι εσείς ανεξάρτητες και νοικοκυρές. Και επειδή είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα διαβάσω κάτω σχόλια όπου η καθεμία θα αναφέρει πότε ανεξαρτητοποιήθηκε και πόσο καλό παστίτσιο φτιάχνει, να τονίσω ότι δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στις κοπέλες του φόρουμ, αλλά γενικά στις κοπέλες του ηλικιακού πλαισίου των 18-25. Εάν θεωρείτε ότι κατά μέσο όρο όλες οι κοπέλες αυτών των ηλικιών είναι ανεξάρτητες και ξέρουν πως να φροντίζουν/συντηρούν το σπίτι που κατοικούν, τότε πάω πάσο. Εγώ, προσωπικά, βλέπω τριγύρω μου σχεδόν αποκλειστικά το αντίθετο, οπότε συγχωρέστε με για το λάθος μου. My 2 cents εντελώς φιλικά. 6
Pa0ki Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Εγώ πάντως, από όλους τους γνωστούς μου δεν έχω ούτε έναν που να ήθελε να γυρίσει στο πατρικό του μετά τις σπουδές, αν είχε την οικονομική δυνατότητα να μείνει μόνος 1
idomeneas7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Mathsrule, νομίζω για αυτό που λες ευθύνεται και στα δύο φύλα η οικογένεια που τα παρέχει όλα έτοιμα αλλά προτίστως τα παιδιά που βολεύονται με αυτη την κατάσταση και καταντάνε βουτυρόπαιδα. 'Οσο για αυτο που αναφέρθηκε περί αποταμίευσης, καλύτερα να μαζευτείτε 3-4 άτομα να νοικιάσετε ένα τριάρι-τεσσάρι (που με τις σημερινές τιμές θα βγαίνει κάπου 150 ευρώ στον καθένα), παρά να μένετε με τους γονείς υποτίθεται για λόγους οικονομίας. Γιατί με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά επαναπαύονται σε πολλά πράγματα και δεν ανεξαρτητοποιούνται, πράγμα μου εμποδίζει την εξέλιξή τους σαν χαρακτήρες και σαν άνθρωποι (και κατά συνέπεια οδηγεί σε προβλήματα σχέσεων). 2
mathsrule Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Mathsrule, νομίζω για αυτό που λες ευθύνεται και στα δύο φύλα η οικογένεια που τα παρέχει όλα έτοιμα αλλά προτίστως τα παιδιά που βολεύονται με αυτη την κατάσταση και καταντάνε βουτυρόπαιδα. Δεν διαφωνώ εντελώς, αλλά ας το δούμε και λίγο από την πλευρά των γονιών. Τι, θα μένουν σε ένα βρώμικο σπίτι μέχρι να πιάσει τη σκούπα το 16χρονο να καθαρίσει; Δεν θα έχουν φαγητό να φάνε μέχρι το παιδί να κάτσει να κάνει κοκκινιστό; 'Οσο για αυτο που αναφέρθηκε περί αποταμίευσης, καλύτερα να μαζευτείτε 3-4 άτομα να νοικιάσετε ένα τριάρι-τεσσάρι (που με τις σημερινές τιμές θα βγαίνει κάπου 150 ευρώ στον καθένα), παρά να μένετε με τους γονείς υποτίθεται για λόγους οικονομίας. Γιατί με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά επαναπαύονται σε πολλά πράγματα και δεν ανεξαρτητοποιούνται, πράγμα μου εμποδίζει την εξέλιξή τους σαν χαρακτήρες και σαν άνθρωποι (και κατά συνέπεια οδηγεί σε προβλήματα σχέσεων). Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι εάν είχες δουλειά με μισθό 400-500€ θα πήγαινες σε ένα τριάρι να μείνεις με άλλα 3-4 άτομα που μπορεί να είστε μέρα-νύχτα όσον αφορά τις προσωπικότητες και τις συνήθειες, απλά και μόνο για να μη μένεις στο ίδιο κτήριο με τους γονείς σου; Δεν λέω πως δεν είναι καλή η ανεξαρτησία και πως δεν πρέπει να επιδιώκεται, αλλά είπαμε, ένα όριο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Μια χαρά ανεξάρτητος μπορεί να είναι και κάποιος που μένει με τους γονείς του, δεν μπορείς να γνωρίζεις εάν στο παρελθόν είχε μείνει ποτέ μόνος του ή/και εάν είναι έτσι ο χαρακτήρας του. Εκτός κι εάν μιλάμε για στερεοτυπικές απόψεις στυλ "Όποιος μένει με τους γονείς του είναι βουτυρομπεμπές." και τέτοια, όπου καλύτερα να την αφήσουμε τη συζήτηση. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις