Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πω και γω τη γνώμη μου...

Για το ποσό νοικοκυρα/ νοικοκύρης θα γίνει κάποιος για μένα ευθύνεται 100% η οικογένεια.

Αν οι γονείς δεν δώσουν στο παιδί να καταλάβει όσο μεγαλώνει ότι έχει και ευθύνες και στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα, απλά δεν πρόκειται να κάτσει ποτέ από μόνο του να δραστηριόποιηθει!

Και φυσικά εννοώ να του δώσουν τα εφόδια να γίνει ανεξάρτητος και να μπορεί να κρατήσει ένα σπιτι...όχι υπερβολές...

Εγώ παντως άμα φτάσω να παιρνω πάνω από 1000 ευρώ, εννοείται προτιμώ την πλήρη ανεξαρτησία μου, και ας δυσκολευτω στις αρχές τουλάχιστον...

Τώρα για το γηροκομείο...το δέχομαι μόνο αν ο γονιός έχει μια ιδιαίτεροτητα (πχ πάθηση) όπου και εκεί μπορούν να τον φροντίσουν καλύτερα...

Τις περισσότερες φορες όμως...το λαμβάνουν σαν εγκαταλείψη...και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα...

Δημοσ.

θες να πεις δλδ η μάνα ότι θα απογαλακτιστεί από τον υιό της;;;;;;; 

με τίποτα.

Πρωτα θα πεθαινει και μετα.Εσυ θα της βαλεις ορια

Δημοσ.

1. Δεν τους κλείνουν, πηγαίνουν μόνοι τους. Και καλύτερη φροντίδα έχουν 24/7 και δεν ταλαιπωρούν τα παιδιά τους. Αλλά όχι, εδώ κυριαρχεί "σε μεγάλωσα, σε έθρεψα, σε έκανα άνθρωπο, θα σου αφήσω και μια κληρονομιά, άρα οφείλεις να με υπηρετήσεις, οφείλεις να ταλαιπωρηθείς".

2. Πέντε φορές καλύτερα είναι τα γηροκομεία του εξωτερικού από το μέσο ξενοδοχείο που πας εσύ κι εγώ

Κι εγώ θα το προτιμούσα να είναι όπως το λες, αν δείς όμως και ξένες ταινίες, παρότι είναι γαμάτες οι συνθήκες οι γέροι το εκλαμβάνουν ως εγκατάλειψη. Κι άντε να βγάλεις άκρη με γέρους κ ψυχολογικά. Απλά δε γίνεται...

Δημοσ.

'Οχι που θα τους πάρεις σπίτι σου, να τους βαζεις εσύ τα υπόθετα, να τους ξεσκατίζεις, κλπ. Αμα φτάσουν σε κατάσταση να μην είναι αυτοεξυπηρετούμενοι, εσύ αυτό θα έκανες?

Βέβαια εμένα δεν με αφορά και πολύ το θέμα γιατί η μάνα μου έχει πεθάνει και στον πατέρα μου δεν μιλάω έτσι κι αλλιώς, αλλά και καλές σχέσεις να είχα δεν νομίζω να γινόμουν η γηροκόμος τους.

Μια φορά είχα φιλοξενήσει τους παππούδες μου και το μπάνιο είχε συνέχεια όλο κάτουρα, παραμίλαγαν το βράδυ και ροχάλιζαν δυνατα κλπ. Τοτε εμενα μόνη μου και δεν με ενοιαζε τοσο, αλλά σιγα μην εμενα με αυτες τις συνθηκες και να αφηνα το παιδι μου να πιανει τα κατουρα των γερων...

• Confused 1
Δημοσ.

<p>θες να πεις δλδ η μάνα ότι θα απογαλακτιστεί από τον υιό της;;;;;;; <br>

με τίποτα. </p>

Το ξέρω δε γίνεται, και αν γίνεται είναι σπάνιο...

Για αυτό βλέπεις και οι γιοί επαναπαβονται και φτάνουν να μένουν στα πατρικά τους μέχρι τα 30+

Δημοσ.

Ο γιοκας θα φυγει απο το σπιτι αφου βρει μια καλη νοικοκυρα με προικα να τον εχει πασακο.

Μεχρι τοτε δεν φευγει απο το σπιτι με καμια ξετσιπωτη !

Το ξέρω δε γίνεται, και αν γίνεται είναι σπάνιο...
Για αυτό βλέπεις και οι γιοί επαναπαβονται και φτάνουν να μένουν στα πατρικά τους μέχρι τα 30+

• Like 2
Δημοσ.

Ο γιοκας θα φυγει απο το σπιτι αφου βρει μια καλη νοικοκυρα με προικα να τον εχει πασακο.

Μεχρι τοτε δεν φευγει απο το σπιτι με καμια ξετσιπωτη !

Και μετά θα λέει "α, η μαμά μου φτιάχνει καλύτερα γεμιστα και μου σιδερώνει πιό καλά τις κάλτσες" :D

Δημοσ.

Και μετά θα λέει "α, η μαμά μου φτιάχνει καλύτερα γεμιστα και μου σιδερώνει πιό καλά τις κάλτσες" :D

ατμοί από τα αυτιά μου.... 

• Like 2
Δημοσ.

Καλα και εσεις δεν πατε πισω :P

Εχω ακουσει καμπαναριο επειδη ετρωγα τα συκα με τη φλοιδα τους, με ελεγε γαιδουρι θυμαμαι.

Τις ενδοικογενειακες εμπειριες μας θεωρουμε αυτονοητα οτι θα ειναι ετσι και ο αλλος :P

Δημοσ.

1. Δεν τους κλείνουν, πηγαίνουν μόνοι τους. Και καλύτερη φροντίδα έχουν 24/7 και δεν ταλαιπωρούν τα παιδιά τους. Αλλά όχι, εδώ κυριαρχεί "σε μεγάλωσα, σε έθρεψα, σε έκανα άνθρωπο, θα σου αφήσω και μια κληρονομιά, άρα οφείλεις να με υπηρετήσεις, οφείλεις να ταλαιπωρηθείς".

Μου αρέσει αυτή η "λογική" που υπάρχει πλέον. Όχι ότι μου κάνει εντύπωση άμα δεις πως είναι οι νέοι γονείς εκεί έξω (ο θεός να τους κάνει). Δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο πέρα από την πάρτη τους. Αλλά δεν φταίνε αυτοί, οι γονείς τους φταίνε.

Γι'αυτό δεν νοιάζονται και όλας. Παρτάκιδες και φιλοτομαριστές.

Τουλάχιστον νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους πιστεύοντας ότι είναι καλά τα πράγματα μέσα στην ωραία "φυλακή" που βάζουν τα ηλικιωμένα άτομα και προφανώς δεν είναι εγκατάλειψη. Είναι για το καλό τους.. (Δεν μιλάω για περιπτώσεις που υπάρχει σοβαρός λόγος να παρακολουθείτε το άτομο για ΧΨΩ λόγους)

Δημοσ.
Τουλάχιστον νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους πιστεύοντας ότι είναι καλά τα πράγματα μέσα στην ωραία "φυλακή" που βάζουν τα ηλικιωμένα άτομα

Φυλακίστε με!

latest?cb=20080427124243&path-prefix=el

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...