Neiman Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Μόλις εξαπατήθηκα από το Facebook σε συνεργασία με την Kaspersky με το να μην μου επιτρέπει να συνδεθώ στον λογαριασμό μου αν δεν κατεβάσω το antivirus της αναφερόμενης εταιρείας Kaspersky. Με προειδοποίησαν ότι ο υπολογιστής μου έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό πρόγραμμα και ότι δήθεν δεν κατέχω καμία antivirus ή anti-malware προστασία. Ήδη είχα τρέξει το avast και το adwcleaner που δεν εμφάνισαν καμία μόλυνση. Παραταύτα, το Facebook επέμεινε ότι πρέπει να τρέξω το Kaspersky, οπότε το κατέβασα, έτρεξε, μου έβγαλε ότι έχω κάποιες λανθασμένες ρυθμίσεις στον υπολογιστή και τελικά συνδέθηκα στο Facebook. Επισυνάπτω και την ειδοποίηση από το Facebook περί Kaspersky. Μετά από κοινοποιήσεις σε διάφορες ομάδες στο fb, κάποιος επιμένει ότι ένας ισχυρότερος ιός έχει μολύνει το laptop που δεν ανιχνεύεται από τις προαναφερόμενες προστασίες. Να προχωρήσω σε αλλαγές όλων των κωδικών και να πάω άμεσα για format.Nα ανησυχώ δικαίως ή αδίκως; Τις γνώμες σας παρακαλώ.Ευχαριστώ και καλή σας ημέρα.Η αρχάρια.
genius_13 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Όχι δεν έχεις κάποιον ισχυρότερο ιο. https://www.facebook.com/notes/facebook-security/protecting-millions-from-malware-with-cleanup-tools/10152836024620766
Neiman Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Κάνοντας αναζήτηση στο Program Files όμως με λέξη-κλειδί "Kaspersky" μου εμφανίζει πολλαπλά αποτελέσματα αρχείων τα οποία δεν διαγράφονται. Σημειωτέον: 1.033 αρχεία Όταν ζητώ για οποιοδήποτε "άνοιγμα θέσης αρχείου" μου λέει ότι δεν υπάρχει το αρχείο ή ότι έχει διαγραφεί. Εάν και εφόσον εγώ τελικά απεγκατέστησα όλο το Kaspersky (original ή μη) γιατί υπάρχουν ακόμα αρχεία που εμφανίζονται ως επεκτάσεις εφαρμογής/εικόνες/συντομεύσεις; Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2015 από Neiman
genius_13 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Μπες με ασφαλή λειτουργία , διέγραψε τα αρχεία χειροκίνητα , τρέξε adwcleaner και Junkware Removal Tool , κάνε και ένα γρήγορο scan με ότι AV έχεις και είσαι κομπλέ. 1
Neiman Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Ευχαριστώ. Προχωρώ με αυτά τα βήματα και θα γράψω για επιτυχία ή μη. Σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας δεν εμφανίζονταν τα εν λόγω αρχεία. Έψαξα και στα συμβάντα, τίποτα. Ξεσκόνισα το κάθε τι που μπόρεσα να σκεφτώ, πάλι πουθενά. Επανήλθα στην κανονική λειτουργία και, ναι, είναι ακόμα εκεί. Ε, δεν παίζεται....
Harshmallow Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Και 'γω γι' αυτό ήρθα εδώ. Από ότι κατάλαβα, σου λέει το FB, "ρε συ παίζει να 'χεις πρόβλημα, μπορεί και όχι, κατέβασε αυτό εδώ υποχρεωτικά σαν σφήνα να δούμε. Α, δεν είναι τίποτα, άντε γεια!" κάποιοι λένε οτι τους βγάζει διαφημισούλα να αγοράσουν το software. Έλα όμως που εγώ... δεν μπορώ να βρω το Kaspersky ΠΟΥΘΕΝΑ, εκτός από το .exe που κατέβασα; Οπότε τι κάνω; Διαγράφω απλά το .exe; Δεν στέκει. Είμαι άσχετη απο αυτά....
Neiman Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μπες με ασφαλή λειτουργία , διέγραψε τα αρχεία χειροκίνητα , τρέξε adwcleaner και Junkware Removal Tool , κάνε και ένα γρήγορο scan με ότι AV έχεις και είσαι κομπλέ. Έτρεξα το Junkware και ό,τι άλλο βρήκα σε anti-malware και τα αρχεία του Κaspersky είναι ακόμα εκεί. Θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα, γιατί σήμερα τα αρχεία έχουν αυξηθεί σε αριθμό από χθες (+30) Γνωρίζετε διαφορετική επίλυση του θέματός μου; Ευχαριστώ.
Kris_Lyn Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μπορείς να βάλεις ένα print screen απ' αυτά τα αρχεία;
Neiman Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Αυτά είναι αρχεία που παρουσιάστηκαν μετά το συμβάν (jpeg 1) Τα αρχικά είναι αυτά (δεν είναι όλα). Απ'ό,τι τσέκαρα, τα περισσότερα είναι "skin" (δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό). (jpeg 2)
Kris_Lyn Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Έκανες απεγκατάσταση του προγράμματος; Πήγαινε Έναρξη->Πίνακας Ελέγχου->Κατάργηση εγκατάστασης ενός προγράμματος και πάτα Κατάργηση σε Kaspersky Security Scan 2.0 αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό πάντως.
genius_13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Αν θες οπωσδήποτε να ξεφορτωθείς τα αρχεία και δεν σε αφήνει μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Site: unlocker . 1
Neiman Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Έκανες απεγκατάσταση του προγράμματος; Πήγαινε Έναρξη->Πίνακας Ελέγχου->Κατάργηση εγκατάστασης ενός προγράμματος και πάτα Κατάργηση σε Kaspersky Security Scan 2.0 αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό πάντως. Η διαγραφή του έγινε άμεσα. Τα αρχεία που επισύναψα είναι τα απομεινάρια του που δεν διαγράφονται με τίποτα. Σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Αν θες οπωσδήποτε να ξεφορτωθείς τα αρχεία και δεν σε αφήνει μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Site: unlocker . Δεν διαγράφονται ούτε με αυτό. (βλ.συνημμένο κάτωθι) Θεωρώντας ότι δεν είμαι παράλογη, αναρωτιέμαι πώς δεν είναι περίεργο να μην αφαιρούνται με την καμία τα απομεινάρια ενός γνωστού antivirus. Το καθένα λέει ότι είναι 0 byte, αλλά στο σύνολό τους πιάνουν 55ΜΒ. Εσείς που ασχολείστε περισσότερο από εμέ, θα τα αφήνατε; Εξ ου και η επιμονή μου μήπως έχει αγκιστρωθεί κάποιος ιός μασκαρεμένος σε Kaspersky.... :/
Kris_Lyn Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Η διαγραφή του έγινε άμεσα. Το διευκρινίζω για να είμαι σίγουρη: Όταν λες διαγραφή, εννοείς απεγκατάσταση του προγράμματος απ' τον πίνακα ελέγχου ή απλή διαγραφή του φακέλου απ' τον σκληρό σου;
genius_13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Για να σιγουρευτούμε ότι εκτέλεσες σωστά το unlocker,μετά την εγκατάσταση επιλέγεις "start unlocker" , θα σου εμφανιστεί ένα παραθυράκι για επιλογή φακέλου ή αρχείου , επιλέγεις τον φάκελο που θες να διαγραφεί και πατάς ΟΚ , σου εμφανίζεται νέο παραθυράκι , επιλέγεις εκ νέου τον φάκελο και πατάς ¨ξεκλείδωμα όλων" , στην συνέχεια εκεί που βρίσκεται ο φάκελος και τον κάνεις delete.
Neiman Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Το διευκρινίζω για να είμαι σίγουρη: Όταν λες διαγραφή, εννοείς απεγκατάσταση του προγράμματος απ' τον πίνακα ελέγχου ή απλή διαγραφή του φακέλου απ' τον σκληρό σου; Από πίνακα Για να σιγουρευτούμε ότι εκτέλεσες σωστά το unlocker,μετά την εγκατάσταση επιλέγεις "start unlocker" , θα σου εμφανιστεί ένα παραθυράκι για επιλογή φακέλου ή αρχείου , επιλέγεις τον φάκελο που θες να διαγραφεί και πατάς ΟΚ , σου εμφανίζεται νέο παραθυράκι , επιλέγεις εκ νέου τον φάκελο και πατάς ¨ξεκλείδωμα όλων" , στην συνέχεια εκεί που βρίσκεται ο φάκελος και τον κάνεις delete. Εκτέλεσα την εφαρμογή unlocker.exe. Ξεκλείδωσα τα Program Files και δεν εμφανίζονται τα επίμαχα αρχεία. Ξαναπήγα στην αναζήτηση μέσω υπολογιστή και τα εμφάνισα με λεξη-κλειδι. Επέλεξα ένα και το έβαλα "αποστολή προς" το unlocker και μου εμφάνισε το παραπάνω μήνυμα. Ξεκλείδωσα και όλο το C: και πάλι πουθενά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα