funbreaker Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Συγγενικό μου πρόσωπο θέλει να μεταφέρει σε άδειο λογαριασμό μου 5000 ευρώ για την περίπτωση κουρέματος αλλά αναρωτιόμαστε αν θα υπάρχει πρόβλημα με την εφορία και αν θα πρέπει να δικαιολογήσουμε την συναλλαγή ή αν θα φορολογηθούμε. Ξέρει κανείς τι παίζει με το θέμα. (προφανώς θα ρωτήσουμε αύριο και λογιστή)
funbreaker Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 thanks, αν ξέρει και κανένας άλλο με περισσότερη βεβαιότητα ας μας πει κι αυτός.
fylatos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Όλες οι συναλλαγές ανεξάρτητα με το ποσό πρέπει να δικαιολογούνται. Κάθε πηγή πλουτισμού πρέπει να είναι νόμιμη και υπάγεται σε φόρο. Ακόμα και η κληρονομιά ή τα δανεικά
dollyyy19 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 εδω φορολογειται και η δωρεα του πατερα στο παιδι"........ 1
drhistory Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Συγγενικό μου πρόσωπο θέλει να μεταφέρει σε άδειο λογαριασμό μου 5000 ευρώ για την περίπτωση κουρέματος αλλά αναρωτιόμαστε αν θα υπάρχει πρόβλημα με την εφορία και αν θα πρέπει να δικαιολογήσουμε την συναλλαγή ή αν θα φορολογηθούμε. Ξέρει κανείς τι παίζει με το θέμα. (προφανώς θα ρωτήσουμε αύριο και λογιστή) Γιατί δεν στα μεταφέρει δυο φορές με 2.500 να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; Επίσης μόνο στο εξωτερικό σου ζητούσαν να τα δικαιολογήσεις και πάλι για πάνω από 15.000 ευρώ.
funbreaker Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Γιατί δεν στα μεταφέρει δυο φορές με 2.500 να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; Επίσης μόνο στο εξωτερικό σου ζητούσαν να τα δικαιολογήσεις και πάλι για πάνω από 15.000 ευρώ. Γιατί δεν ξέρω το όριο ώστε με 2Χ2500 να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αν τελικά υπάρχει όριο.
drhistory Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Γιατί δεν ξέρω το όριο ώστε με 2Χ2500 να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αν τελικά υπάρχει όριο. Στις συναλλαγές εσωτερικού δεν θα σου ζητήσει η εφορία τίποτα απολύτως πόσο μάλλον για 2.500 ευρώ. Μόνο αν τα μετέφερες στο εξωτερικό και εκεί το όριο πρέπει να ήταν (πριν τα capital controls) 10 -15.000 ευρώ., άρα είσαι απόλυτα ασφαλής να μεταφέρεις δυο φορές 2.500. Εξάλλου δεν ενδιαφέρονται για το σύνολο του λογαριασμού, ενδιαφέρονται για το ποσό της συναλλαγής, που πάνω από ένα όριο χτυπάει συναγερμός στο υπουργείο οικονομικών και πάλι σου λέω για το εξωτερικό όχι για το εσψτερικό. Σιγά μην ασχοληθούν με 2.500 ευρώ. Πάλι αν είσαι δυσπιστος σπασε τη συναλλαγή σε 1500, 1500, 1500 και 500. Προυποθεση βεβαια τα λεφτά να τα είχε νόμιμα ο συγγενής σου και να τα ξέρει η εφορία.
whodatinsomniaK Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Κι αν το σπάσεις σε 4Χ1500 θα έχεις γεννήσει και 1000 ευρώ κέρδος από το πουθενά. Γατάκια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα