Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κατάσταση ειναι γνωστη.
Τα capital controls μας εχουν κανει να ειμαστε πολιτες Β' κατηγοριας μες την ιδια μας τη χωρα.
Οσοι εχουν τραπεζικο λογαριασμο και χρεωστικη καρτα ξενης τραπεζας, κανονικοτατα κανουν αναληψεις μεχρι του οριου της καρτας τους (500-1000 κλπ €), κανουν συναλλαγες με εξωτερικο (πχ ebay-paypal), δεν φοβουνται πως θα εξυπηρετηθουν σε ταξιδια στην Ελλαδα και στον κοσμο, δεν φοβουνται τυχον κουρεμα καταθεσεων, δεν κρατουν μετρητα και δεν φοβουνται ληστειες, και γενικα εφοσον ο τραπεζικος τομεας καλως ή κακως εχει κυριαρχησει στη ζωη μας, ειναι μια χαρα σε ολες τις συναλλαγες τους που απαιτουν χρημα.

Σιγουρα οποιος εχει πολλα χρηματα, και ανοιχτο μυαλο, δυσκολο να μην εχει ηδη φροντισει γι'αυτα.
Για εμας τους υπολοιπους 'κοινους θνητους' ομως, τι γινεται;
Εμεις που εχουμε λιγα χρηματα, πως μπορουμε να ανοιξουμε και να εχουμε λογαριασμο ξενης τραπεζας και την αντιστοιχη χρεωστικη καρτα; Και μιλω για λογαριασμο και καρτα 'εξωτερικου' εντελως, γιατι μαθαινω οτι δυστυχως η default κατασταση/διαδικασια, ειναι οτι οι εν ελλαδι ξενες τραπεζες, υποκεινται σε ολους τους ηλιθιους περιορισμους του εγχωριου τραπεζικου συστηματος (capital controls, πιθανα κουρεματα, περιορισμος αναληψεων κλπ κλπ).
Υπαρχει ευκολη λυση;

Δημοσ.

Λες να ανοίξεις λογαριασμό σε ξένη χώρα. Άντε και ανοίγεις, που είναι πολύ δύσκολο αν δεν διαμένεις  στο εξωτερικό κάποιο διάστημα του χρόνου, τα χρήματα που θα καταθέσεις πως θα τα δικαιολογήσεις; Ξέρεις υπάρχει αυστηρότητα ελέγχων στη προέλευση των κεφαλαίων που δέχετε κάθε τράπεζα. Επιπλέον τα χρήματα πως θα τα μεταφέρεις στο εξωτερικό από την στιγμή που δεν επιτρέπονται εμβάσματα έξω;

Δημοσ.

Τι να δικαιολογησω;

Τα λιγα χρηματα του μισθου μου;

Δεν εχω να δικαιολογησω κατι γιατι ειναι λιγα. Κι ειναι εισοδημα απο εργασια.

Εμβασματα το ξερω δεν επιτρεπονται.

Μου 'αρεσει' ομως, που ολα τα εμποδια και οι περιορισμοι, ειναι για οσους εχουν λιγα χρηματα.

Γιατι αυτοι που εχουν πολλα, και οχι κατ'αναγκη παρα πολλα, μπορουν να κανουν τα παντα, απο τη ανεση του σαλονιου τους.

Ουτε 'πως θα τα δικαιολογησεις', ουτε 'πως θα τα στειλεις', ουτε τιποτε. Τιποτε.

Εχω φιλο που τυχαινει να εχει αρκετο χρημα, και μου ειπε οτι επικοινωνεις με ξενη τραπεζα, και τα κανεις ολα ηλεκτρονικα και ταχυδρομικα. Ντεφακτο. Γινεται.

Μονη προϋποθεση, να εχεις καποιο χρημα.

Αν λοιπον ειχα, δεν χρειαζονταν να ανοιξω το θεμα. Θα μου λεγε ο φιλος μου τι εκανε, και θα εκανα το ιδιο.

Ομως, εχω απλα το εισοδημα απο την εργασια μου. Λιγα πραγματα δηλαδη.

Και αυτα τα λιγα ομως, δεν θα ηθελα να τα εχω με ολα τα κακα στραβα κι αναποδα του ελληνικου τραπεζικου συστηματος.

Γιατι λοιπον σε εμενα τον 'φτωχο', ολα δυσκολα και με περιορισμους,

και στον πιο πλουσιο (οχι ζαπλουτο ομως), ολα ευκολακι;

Δημοσ.

Εγώ που το ψάχνο για να είμαι έτοιμος μόλις ανοίξουν τα εμβάσματα εξωτερικού να τα στείλω έχω βρει οτι η Citibank Singapore ανοίγει λογαριασμό ηλεκτρονικά.

Θέλω να επικοινωνήσω όμως και με την Credit Suisse για το τί δικαιολογητικά χρειαζεται και αν γίνεται η διαδικασία online ή έστω μέσω ταχυδρομίου όπως επίσης και αν έχει κάποια χρέωση.

Θέλω να ψάξω και τράπεζες στο Λουξεμβούργο γιατί έχω ακουσει οτι και εκεί στέλνουν πολλοί.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι να δικαιολογησω;

Τα λιγα χρηματα του μισθου μου;

Δεν εχω να δικαιολογησω κατι γιατι ειναι λιγα. Κι ειναι εισοδημα απο εργασια.

Εμβασματα το ξερω δεν επιτρεπονται.

Μου 'αρεσει' ομως, που ολα τα εμποδια και οι περιορισμοι, ειναι για οσους εχουν λιγα χρηματα.

Γιατι αυτοι που εχουν πολλα, και οχι κατ'αναγκη παρα πολλα, μπορουν να κανουν τα παντα, απο τη ανεση του σαλονιου τους.

Ουτε 'πως θα τα δικαιολογησεις', ουτε 'πως θα τα στειλεις', ουτε τιποτε. Τιποτε.

Εχω φιλο που τυχαινει να εχει αρκετο χρημα, και μου ειπε οτι επικοινωνεις με ξενη τραπεζα, και τα κανεις ολα ηλεκτρονικα και ταχυδρομικα. Ντεφακτο. Γινεται.

Μονη προϋποθεση, να εχεις καποιο χρημα.

Αν λοιπον ειχα, δεν χρειαζονταν να ανοιξω το θεμα. Θα μου λεγε ο φιλος μου τι εκανε, και θα εκανα το ιδιο.

Ομως, εχω απλα το εισοδημα απο την εργασια μου. Λιγα πραγματα δηλαδη.

Και αυτα τα λιγα ομως, δεν θα ηθελα να τα εχω με ολα τα κακα στραβα κι αναποδα του ελληνικου τραπεζικου συστηματος.

Γιατι λοιπον σε εμενα τον 'φτωχο', ολα δυσκολα και με περιορισμους,

και στον πιο πλουσιο (οχι ζαπλουτο ομως), ολα ευκολακι;

Γιατί έτσι δουλεύουν οι τράπεζες. Προτιμάνε αυτόν που θα καταθέσει 50.000 από αυτόν που θα καταθέσει 5.000. 

Δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογο. 

Επιπλέον, ορισμένες τράπεζες στο εξωτερικό θέτουν (πλέον) και προϋποθέσεις για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όταν πρόκειται για αλλοδαπό καταθέτη. Όπως την απόδειξη ύπαρξης κατοικίας στην χώρα-έδρα της τράπεζας. Και φυσικά κατάθεση από ένα ποσό και πάνω, όχι τα 5.000 ή τα 10.000.

Τέλος, το ερώτημα που έθεσε ο drhistory παραμένει: πώς θα μεταφέρεις στο εξωτερικό τα έστω λιγοστά χρήματα, από τη στιγμή που υφίσταται περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων στο εξωτερικό; 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ που το ψάχνο για να είμαι έτοιμος μόλις ανοίξουν τα εμβάσματα εξωτερικού να τα στείλω έχω βρει οτι η Citibank Singapore ανοίγει λογαριασμό ηλεκτρονικά.

Θέλω να επικοινωνήσω όμως και με την Credit Suisse για το τί δικαιολογητικά χρειαζεται και αν γίνεται η διαδικασία online ή έστω μέσω ταχυδρομίου όπως επίσης και αν έχει κάποια χρέωση.

Θέλω να ψάξω και τράπεζες στο Λουξεμβούργο γιατί έχω ακουσει οτι και εκεί στέλνουν πολλοί.

Εαν δεν κανω λαθος η   Citibank Singapore ανοιγει online λογαριασμου μονο για κατοικους της Σιγκαπούρης

Δημοσ.

Αναλογα σε ποια τραπεζα και για τι ποσο μιλαμε.

Προ 4-5ετιας ανοιξα account, στην UBS μεσω τηλεφωνου και μεταφορα χρηματων μεσω OLB απο την ΒofA....

το ποσο βεβαια ηταν $400k+

Tωρα προφανως πιστευω ειναι πιο δυσκολα διοτι οι περισσοτερες ζητανε proof of address στην χωρα που

ανοιγεις το account και ενα ''καλο'' minimum ποσο οπως ανεφερε και ο Paredwse.

tip: η διαδικασια εγινε απο murica μερια.

Δημοσ.

http://www.bgl.lu/en/bank/pages/individuals/new-arrivals/your-arrival/open-a-banking-account.htm

Εδω μπορεις να ανοιξει account online αλλα απο οτι καταλαβα για να παρεις την debit card θα πρεπει να δηλωσεις καποια στιγμη διευθυνση Λουξεμβουργου δεν το εψαξα παραπανω καθως αυτη τη στιγμη δεν εχει νοημα καθως τα capital control θα μεινουν για αρκετο καιρο ιδιως οτι αφορα τα εμβασματα και μεταφορες στο εξωτερικο

Δημοσ.

Γινονται απο Ελλαδα αυτα?

Μινιμουμ ποσο ξερεις;

Γιατί έτσι δουλεύουν οι τράπεζες. Προτιμάνε αυτόν που θα καταθέσει 50.000 από αυτόν που θα καταθέσει 5.000. 

Δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογο. 

Επιπλέον, ορισμένες τράπεζες στο εξωτερικό θέτουν (πλέον) και προϋποθέσεις για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όταν πρόκειται για αλλοδαπό καταθέτη. Όπως την απόδειξη ύπαρξης κατοικίας στην χώρα-έδρα της τράπεζας. Και φυσικά κατάθεση από ένα ποσό και πάνω, όχι τα 5.000 ή τα 10.000.

Τέλος, το ερώτημα που έθεσε ο drhistory παραμένει: πώς θα μεταφέρεις στο εξωτερικό τα έστω λιγοστά χρήματα, από τη στιγμή που υφίσταται περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων στο εξωτερικό; 

Γιατι, ειναι δυσκολο να μπω στο αμαξι μου και να περασω πχ απο Πατρα-Ιταλια; Ή και Βουλγαρια-Ρουμανία;

Θα ψαξουν για χρηματα ολο το αμαξι;

Δημοσ.

πας βουλγαρία, κάνεις μια εταιρια (λίγες ωρες υπόθεση) και ανοιγεις μια χαρα λογαριασμό.

• Like 1
Δημοσ.

Μινιμου ποσο ξερεις;

Γιατι, ειναι δυσκολο να μπω στο αμαξι μου και να περασω πχ απο Πατρα-Ιταλια; Ή και Βουλγαρια-Ρουμανία;

Εχτές το βράδυ άκουσα ότι από 10.000 θα πέσει σε 1.000 ευρώ το ποσό που θα παίρνεις μαζί σου στο εξωτερικό.

Αν το κάνουν, ναι, θα πέφτει έλεγχος σε αεροδρόμια, σύνορα, κτλ

Επίσης, χρήματα ηλεκτρονικά δεν μεταφέρονται πια.

Αν πας με cash σε τράπεζα του εξωτερικού δεν σου ανοίγουν λογαριασμό (μαύρο χρήμα, ναρκωτικά, αφορολόγητο κτλ και δεν τα δέχονται, μόνο με έμβασμα μεταφορά από τράπεζα σε τράπεζα).

Επίσης πολύ πιθανό να μπει και έλεγχος σε έλληνες του εξωτερικού ή σε όσους έχουν λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού για το πόσα cash μπορείς να κάνεις κατάθεση χωρίς να έχεις πρόβλημα. Μέχρι τώρα είναι κάτω από 10.000. Πολύ πιθανό να πέσει συνεργασία/συνεννόηση και να το κατεβάσουν και άλλο.

Δημοσ.

αργησατε αλλα ξυπνησατε.

σας θελουν δουλους, τωρα το καταλαβατε? εκμηδενιση μεσαιας ταξης και οικονομικη υποδουλωση, σχεδιο οργανωμενο απο παλια, με την βοηθεια εγχωριων πολιτικων και τραπεζων, εξαπατηση του λαου μεσω των ΜΜΕ ..

καλημερα Ελλαδα

• Super Moderators
Δημοσ.

[...]

Εχτές το βράδυ άκουσα ότι από 10.000 θα πέσει σε 1.000 ευρώ το ποσό που θα παίρνεις μαζί σου στο εξωτερικό.

Αν το κάνουν, ναι, θα πέφτει έλεγχος σε αεροδρόμια, σύνορα, κτλ

Και πάλι τίθεται το θέμα του ύψους της κατάθεσης που πρέπει να έχεις για να σου ανοίξουν λογαριασμό.

• Like 1
Δημοσ.

Και πάλι τίθεται το θέμα του ύψους της κατάθεσης που πρέπει να έχεις για να σου ανοίξουν λογαριασμό.

Ναι, έκανα edit, δεν είναι μόνο το ποσό, αλλά και η δικαιολόγησή του.

Αν πας με μια βαλίτσα με 500.000 cash, απλά δεν σου ανοίγουν λογαριασμό.

Με έμβασμα ίσως το κάνουν (χωρίς διεύθυνση στη χώρα και χωρίς οικονομικές συναλλαγές στη χώρα της τράπεζας).

Με cash, δεν το κάνουν.

Δημοσ.

Μινιμουμ ποσο ξερεις;

Για τη citibank που λέω παραπάνω διάβασα οτι μπορείς και απο εξωτερικό αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Η Credit Suisse επειδή είναι Ελβετική τράπεζα είναι πιο αυστηρά τα πράγματα και απ'ότι έχω διαβασει, και να ανοίξεις κρατάνε κάποιο fee αν είναι μικρό το ποσό.

Υπάρχει και η UBS στην Ελβετία αλλά απ'οτι έχω δει λένε οτι θέλουν να κάνεις επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...