drhistory Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δυστυχώς η κατάσταση θα κρατήσει για μεγάλο διάστημα κατά την γνώμη μου. Φυσικά και αποτελεί πλήγμα για πολλούς καθώς δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ούτε μια συναλλαγή από το εξωτερικό αλλά εντάξει δεν χάθηκε και ο κόσμος. Mentoras δυστυχώς δεν μπορεις να κάνεις κατι στην περίπτωσή σου. Μόνο να οπλιστείς με υπομονή και να εύχεσαι να δίνουν το 60 ευρω κάθε μέρα. Δεν λέω ότι μου αρέσει η κατάσταση αλλά θα κάνω υπομονή, όπως και τόσοι έλληνες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Επιβιώσαμε από 400 χρόνια σκλαβιάς και πόσους πολέμους σαν έθνος, δεν θα επιβιώσουμε από capital controls;
Unabomber Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Για τη citibank που λέω παραπάνω διάβασα οτι μπορείς και απο εξωτερικό αλλά δεν είμαι σίγουρος. Η Credit Suisse επειδή είναι Ελβετική τράπεζα είναι πιο αυστηρά τα πράγματα και απ'ότι έχω διαβασει, και να ανοίξεις κρατάνε κάποιο fee αν είναι μικρό το ποσό. Υπάρχει και η UBS στην Ελβετία αλλά απ'οτι έχω δει λένε οτι θέλουν να κάνεις επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια. Aναλογα το ποσο που καταθετεις, επισης μπορεις να μην κανεις επενδυση σε κεφαλαια, αλλα εχει μεγαλυτερο fee..... Επισης το μισο ποσο μπορεις να το κανεις σε αμοιβαια κεφαλαια, και το υπολοιπο κανονικο deposit. Toτε που εκανα, το minimum ποσο ηταν $25k απο οτι θυμαμαι....
Silverage Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Aναλογα το ποσο που καταθετεις, επισης μπορεις να μην κανεις επενδυση σε κεφαλαια, αλλα εχει μεγαλυτερο fee..... Επισης το μισο ποσο μπορεις να το κανεις σε αμοιβαια κεφαλαια, και το υπολοιπο κανονικο deposit. Toτε που εκανα, το minimum ποσο ηταν $25k απο οτι θυμαμαι.... Το θέμα είναι οτι εγώ θέλω έναν απλο λογαριασμό ταμιευτηρίου, δεν θλελω να μπλέξω με αμοιβαία και τέτοια. Το ποσό δεν είναι τεράστιο αλλά είναι 100+.
mentoras99 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Καπου διαβασα οτι στην 'starkasse' της Γερμανιας, ειναι ευκολο να ανοιξεις λογαριασμο.
Silverage Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Πώς μπορεί κάποιος να μετατρέψει τις καταθέσεις του σε ξένο νόμισμα; Το κάνει η τράπεζα ή θέλει άλλη διαδικασία; π.χ. ελβετικά φράγκα ή λίρες Αγγλίας
DrLo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Πώς μπορεί κάποιος να μετατρέψει τις καταθέσεις του σε ξένο νόμισμα; Το κάνει η τράπεζα ή θέλει άλλη διαδικασία; π.χ. ελβετικά φράγκα ή λίρες Αγγλίας Μπορείς να το κάνεις στην Τράπεζά. Στην Τράπεζα πειραιώς πχ μπορείς να ανοίξεις ηλεκτρονικά λογαριασμό σε ξένο νόμισαμα ... αλλά την μετατροπή σε αυτό μόνο στο κατάστημα btw .... είχα διαβάσει κάπου ότι "σε περίπτωση δραχμής" και οι καταθέσεις σε ξένο νόμισμα θα γίνοταν δραχμές. Δε ξέρω αν ισχύει μου ακούγεται περίεργο.
hurin Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Καπου διαβασα οτι στην 'starkasse' της Γερμανιας, ειναι ευκολο να ανοιξεις λογαριασμο. Μάλλον εννοείς Sparkasse. Σου τον ανοίγουν αμέσως και με ελάχιστα έγγραφα (διαβατήριο+δήλωση ότι διαμένεις στην πόλη), αλλά σου δίνουν μια άχρηστη Maestro που δεν μπορείς να κάνεις καμία αγορά online καθώς δεν είναι σαν τις εγγλέζικες maestro. Επίσης σε χρεώνουν και 5€/μήνα.
mentoras99 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Μάλλον εννοείς Sparkasse. Σου τον ανοίγουν αμέσως και με ελάχιστα έγγραφα (διαβατήριο+δήλωση ότι διαμένεις στην πόλη), αλλά σου δίνουν μια άχρηστη Maestro που δεν μπορείς να κάνεις καμία αγορά online καθώς δεν είναι σαν τις εγγλέζικες maestro. Επίσης σε χρεώνουν και 5€/μήνα. Καπου διαβασα οτι δεν θελει βεβαιωση οτι μενεις σε καποια γερμανικη πολη, αλλα μπορεις να πας και εγγραφο απο ελληνικο κεπ(με μεταφραση) που να λεει οτι μενεις Ελλαδα, και παλι σου ανοιγουν! Ξερει κανεις να το επιβεβαιωσει; Και επισης δεν εχουν πλαφον το ποσα χρηματα θα καταθεσεις. Κριμα που δεν βολευει για online αγορες ομως. Μονο για αποταμιευση.
Porg Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Έχει κανείς τραπεζικό λογαριασμό σε άλλη χώρα;Κατά προτίμηση Κύπρο και Βουλγαρία Να είναι κάτοικος Ελλάδας και όχι εκατομμυριούχος Θέλω να μάθω αν πρέπει να τα δηλώσεις στην εφορία μας αλλά περισσότερο κατά πόσο είναι εύκολο να ανοίξεις λογαριασμό, τι κάρτα έχουν και αν έχουν χρεώσεις για τη διατήρηση του λογαριασμού κτλ
Silverage Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Έχει κανείς τραπεζικό λογαριασμό σε άλλη χώρα;Κατά προτίμηση Κύπρο και Βουλγαρία Να είναι κάτοικος Ελλάδας και όχι εκατομμυριούχος Θέλω να μάθω αν πρέπει να τα δηλώσεις στην εφορία μας αλλά περισσότερο κατά πόσο είναι εύκολο να ανοίξεις λογαριασμό, τι κάρτα έχουν και αν έχουν χρεώσεις για τη διατήρηση του λογαριασμού κτλ Αριστερό πνεύμα!
Silverage Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Λοιπόν πρέπει να πας ο ίδιος εκεί, δεν γίνεται αλλιώς. Το έχω ψάξει αρκετά, εκτός και αν υπάρχει καμιά μουφοτράπεζα που ανοίγει σε τίποτα Μαυροβούνια, Αλβανίες και έτσι. Ελβετία έχουν έξοδα συντήρησης αν θέλεις κάρτα και Γερμανία όλες αχεδόν βγάζουν κάρτες maestro. Εγώ σκοπεύω να κάνω ταξιδάκι όταν με το καλό χαλαρώσουν τα cc.
Porg Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Κύπρο και Βουγλαρία πας εύκολα και οικονομικά, Γερμανία το ίδιο Για πες ποια τράπεζα έχεις βρει; Χρεώσεις, ελάχιστη κατάθεση, κάρτες και κάποιο link αν υπάρχει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα