Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω την "αγορά" και ούτε θέλω να βάζω ιδέες αλλά μήπως με την κρίση διευρυνθεί ο κύκλος ενιδαφερόντων τους;

Όπως παλιά έμπαιναν διάφοροι στα σπίτια και κοιτούσαν για κινητά, laptop και μετρητό και τώρα μπαίνουν (ειδικά σε εξοχικά) και δεν αφήνουν ούτε κουρτίνες

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Kάτι τετοιο πιστευω και γω. Γιατι αμα το παμε ετσι τοτε το ιδιο πρεπει να συμβαινει και σε καποια γυραδικα και fast food που εχουν αρκετη κινηση. Τωρα αν συμβαινει κατι τετοιο και με ενα κεντρικο καφε με μηνιαιο τζιρο 5000 με 10000 το πολυ χωρις νοικια και λειτουργικα εξοδα που στη τσεπη μενουν λιγα, τι να πω....Να σκεφτω για κανα τυροπιταδικο αν ειναι....

σκεψου για τυροπιταδικο γιατι δε βλεπω να γνωριζεις πως δουλευει το πραγμα !

αν παντως το δεις για τυροπιταδικο, να ξερεις οτι καλυτερα ειναι να πουλας την καλυτερη τυροπιτα με 1000 κομματια την ημερα...παρα να βαλεις κ ζαμπονοπιτες, σπανακοπιτες κλπ μηπως φτασεις τα 5000...

η αγορα βρωμαει απο μετριους & το μυστικο (μακροχρονια & οχι αρπαχτη) ειναι να εισαι ο καλυτερος.

Δημοσ.

Εχεις δηλ καφετερια και τα γνωριζεις καλα; δε ρωταω ειρωνικα απλα να μας πεις με τι ασχολεισαι και τα ξερεις απο πρωτο χερι. Κ δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες οχι υπονοουμενα. Δεν ειχα ποτε μαγαζι τετοιου ειδους κ γιαυτο ειπα να ακουσω κ εδω μια γνωμη. Επισης παντα υπεθετα οτι οι νονοι κ τα μπραβιλικια αφορουν νυχτερινα μαγαζια, οχι καφετεριουλες.

Δημοσ.

Εχεις δηλ καφετερια και τα γνωριζεις καλα; δε ρωταω ειρωνικα απλα να μας πεις με τι ασχολεισαι και τα ξερεις απο πρωτο χερι. Κ δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες οχι υπονοουμενα. Δεν ειχα ποτε μαγαζι τετοιου ειδους κ γιαυτο ειπα να ακουσω κ εδω μια γνωμη. Επισης παντα υπεθετα οτι οι νονοι κ τα μπραβιλικια αφορουν νυχτερινα μαγαζια, οχι καφετεριουλες.

δεν υπαρχει κανενα υπονοουμενο, απλως δεν εχεις ιδεα απο το χωρο κ γι αυτο προσπαθω τα λιγα σου λεφτα να μην τα χασεις αδικα. (καταλαβα οτι το κεφαλαιο σου ειναι λιγοτερο απο 20Κ)

τα μπραβιλικια αφορουν τα παντα. εξαρταται την περιοχη. εξαρταται το τι σπρωχνεται μεσα στο μαγαζι σου κλπ κλπ

πχ, ξερεις ποσες καφετεριες ήταν μαγαζακια, μεχρι που αρχισαν να φερνουν "χορευτριες" (την μοδα της εποχης) ? προφανως εσυ το θεωρεις αθωο να κοιταζουν οι μπαμπουινοι απο κατω αλλα....

γενικως αν εχεις συγκεκριμενες αποριες, στειλε μου πμ. δεν υπαρχει λογος να εκθετω + εκτιθεμαι.

• Like 1
Δημοσ.

αν φτιάχνεις + δουλευεις μαγαζι που βγαζει 400€ κέρδος...προφανώς είναι αδιάφορο το μαγαζι.

υποψιν οτι μιλαμε για Πατρα = μετρημενα κουκια ! ;)

Ελπίζω να εννοείς €400 την ημέρα καθαρά (15ώρο), και όχι το μήνα. Διαφορετικά, περισσότερα θα βγάλει κάποιος πηγαίνοντας για ψάρεμα.

• Like 1
Δημοσ.

Ελπίζω να εννοείς €400 την ημέρα καθαρά (15ώρο), και όχι το μήνα. Διαφορετικά, περισσότερα θα βγάλει κάποιος πηγαίνοντας για ψάρεμα.

τέτοια λέγε να νομίζει ο άλλος οτι θα ανοίξει μαγαζί κ θα χει τα 100αρικα σα μαρουλια έτσι πρασινα που ειναι !!!! 

Δημοσ.

Μιάς και βαριέμαι στη δουλειά και ψάχνω κανα θεματάκι να γράψω να περάσει η ώρα θα πώ και εγώ τη γνώμη μου.

Λοιπόν βασικο είναι ο χόρος (πέρα απο τοποθεσία γείτονες κτλ κτλ) ο χόρος..

Αν πχ ηταν πρίν καφετέρια γλυτώνεις αρκετά λευτά απο θέμα πλακάκια τουαλέτες κτλ, ασ πουμε οτι πέρνεις ένα χώρο με 4 τοιχους και πρέπει να φτιάξεις μαγαζί.

ολα αυτά που θα πώ είναι γενικές γνώσεις που έχω οι οποίες μπορεί και να διαφέρουν αλλα ππανω κάτω τόσο κωστίζουν (δέν έχω κάνει μαγαζί όχι)

ξεκινάμε, θες πλακάκια-γυψοσανίδες-τουαλέτα κάνα 1000ρικο πλακάκια ακόμα 500 πές το λιγότερο για γυψοσανίδα αν είναι μικρό και άν βάλεις πρωσοπική εργασία τουαλέτα κομπλέ νυπτήρες λεκάνες πόρτες κτλ κτλ 1500

συνολο 3000.Τουλάχιστον για μικρό μαγαζί.

κατασκευή μπάρ κάνα 1000άρικο, μηχνή εσπρέσσο 1000 τουλάχιστον (καφετέρια θα κάνεις πρέπει να έχεις καλή  μηχανή έβαλα μία φτινή εγώ παρόλα αυτα)Πάγοι ψυγεία 2 τουλάχιστον απο κάνα 700άρι ο κάθε ένας αν τα βρείς μεταχειρισμένα

σύνολο 6400 μέχρι τώρα.

Λάντζα μππαρ 500 ψυγεία αποθήκης 300 πλυντίριο ποτηριών 600 μύλος εσπρέσσο 400

8200 μέχρι τώρα.

Κανα ράφι κανα εξάρτιμα 2 φραπιέρες τουλάχιστον ακόμα ενα 100αρικο.

9200 σύνολο.

Τραπέζια με καρέκλες δέν θα πάρεις απο τιποτα ικεα...θα πάς σε επιπλοπιό ας πούμε οτι βάζεις 20 τραπέζια με 4 καρέκλες το σέτ θα το πληρώσεις τουλάχιστον 250 ευρό επι 20 =5000

πάμε στα 14.200 και θα έχεις ένα χώρο με ένα μπάρ και 20 τραπέζια,θές διακόσμηση φωτιστικά ψιλιλόγια διάφορα κανα ράφι κανα καθρέπτη οπότε βάλει άλλα 4000 σε αυτά

πάμε στα 18.200.

Θες ηλεκτρολογικά+υδραυλικά σε όλο το μαγαζί βάλει 1000 για ηλεκτρολογικά και 1000 για υδραυλικά

20.000

και επηδή τώρα μιλάμε τελείως στον αέρα εγώ θα έβαζα ακόμα 2000 για διάφορα που μπορεί να προκείψουν.

22 οπότε.

Θέλεις θέρμανση+ψύξη και εξαερισμό 1000 τουλάχιστον για θερμανση 1000 τουλάχιστον για εξαερισμο

24.000 μέχρι τώρα.

Ας πούμε οτι είσαι έτοιμος, έχεις ένα μαγαζί 20 τραπεζιών και 1 μπάρ θές κάβα κάνα 3χίλιαρο να γεμίσεις απο ποτά και κάνα 500άρι απο καφέδες κάνα 500άρι για ποτήρια πιατάκια κτλ

οπότε 28.000

θές 1 χιλιάρικο για την άδεια πυροσβεστήρες  κτλ κτλ

πάμε στα 29000 υπολόγισε οτι το μαγαζί θελει το χρόνο του για να ανοίξει δέν θα κονομήσεις με ένα μαγαζί 20 τραπεζιών απο την πρώτη μέρα οπότε πρέπει να έχεις καβάντζα λευτά για να το δουλευεις μέχρι να ποιάσει χρησομοιόντας παράλληλα και τα καθημερινα ταμεία να πληρώνεις λογαριασμούς και πρωσοπικό κάνα 10χίλιαρι τουλάχιστον να πείς είμαι άνετος για 2-3 μήνες να δουλευω χωρίς να μπεί ανθρωπος μέσα.

Α ξέχασα θές και 1-2 μπορεί και 3 ενοίκια μπροστά +500 ευρό εγγύηση δεη.

Τωρα όπος είπα όλα αυτά τα νούμερα είναι στο περίπου δέν φέρω καμία ευθήνη για διακυμάνσεις.!

Πάνω κάτω κάποια απο όλα αυτά τα γνωρίζω πόσο πάνε περίπου αλλά οχι όλα.

α ξέχασα και ηχοσύστημα κάνα 2 χιλιαρικα με μίκτες ηχεια κτλ κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...