Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι όμως κάπως στέκει. Θυμάμαι αντίστοιχο κόλπο σε μια συγκεκριμένη μπριζα κάναμε στο εξοχικό οταν έπεφτε το ρεύμα (νησί δεκαετία '90-έξαρση κλιματιστικών) κ συνδεαμε τη γεννήτρια. Δε μπορούσες πάλι όμως να βάλεις βαριά φορτία.

Αν και δεν είμαι ηλεκτρολόγος νομίζω πως δεν πρέπει να μπερδέψεις τη φάση με τον ουδέτερο, για αυτό και είπα για σύνδεση απευθείας στον πίνακα.

Όσο για τα φορτία σίγουρα δεν μπορείς να βάλεις πολλά. Οι απλές πρίζες σούκο συνήθως είναι 10A με διατομή καλωδίων 1,5mm, και οι ενισχυμένες το πολύ 2,5mm και 16A.

φιλε μου διάβασε λιγο ποιο προσεκτικά τι γράφω,

Είναι μαγαζι δέν μπορώ να κατεβάσω το γενικό οποτε μου γουστάρει εχω ψυγεία σερβερ και κοσμο πάνω απ'ολα πώς να ριξω το γενικό????]

Θα το κάνω το πρωι που έχω μια κενή ώρα αλλά για λίγα λεπτά δέν μπορώ παραπάνω.Ο σερβερ είναι σε ups μπορώ να ριξω το γενικό το πολύ για 15 λεπτά.

Εκτός αν περιμένω το 15άυγουτο που κλεινουμε για 1 μέρα..αχαχαχα

Δεν θα σε βοηθήσει και πολύ να κατεβάσεις το γενικό, εκτός και αν υποψιάζεσαι πως κάποια συγκεκριμένη στιγμή το φως του γείτονα ανάβει με δικό σου ρεύμα. Θα κλείσεις τα πάντα(ψυγεία, σέρβερ κτλ) για λίγο, και θα δεις αν το ρολόι της ΔΕΗ συνεχίζει να γράφει. Μερικά λεπτά αρκούν για να το κάνεις αυτό.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σε επαγγελματικο χωρο που νοικιασε συνεργατης μου, ανακαλυψε οτι ο ιδιοκτητης του κτιριου ειχε συνδεσει ολα τα κοινοχρηστα φωτα, τις ταμπελες καταστηματος στο ισογειο και το εσωτερικο ασανσερ του καταστηματος στο ρολοι του συνεργατη μου. Του το εκανε 3 φορες μεσα σε εναμισυ χρονο φερνοντας νυχτα ηλεκτρολογο, μεχρι που εφυγε.

Δεν ειναι να εκπλησσομαστε για τιποτα πια, με την κουτοπονηρια που επικρατει.

Δημοσ.

Δεν θα σε βοηθήσει και πολύ να κατεβάσεις το γενικό, εκτός και αν υποψιάζεσαι πως κάποια συγκεκριμένη στιγμή το φως του γείτονα ανάβει με δικό σου ρεύμα. Θα κλείσεις τα πάντα(ψυγεία, σέρβερ κτλ) για λίγο, και θα δεις αν το ρολόι της ΔΕΗ συνεχίζει να γράφει. Μερικά λεπτά αρκούν για να το κάνεις αυτό.

Δηλαδη δεν βοηθαει να κλεισει τον γενικο (και εννοούμε του πινακα του) και βαθαει να κλείσει τις επι μερους συσκευες που σε ενα σπιτι δεν κλεινουν οτι και να κανεις, σιγουρα κατι θα ξεχασεις

Δημοσ.

Δηλαδη δεν βοηθαει να κλεισει τον γενικο (και εννοούμε του πινακα του) και βαθαει να κλείσει τις επι μερους συσκευες που σε ενα σπιτι δεν κλεινουν οτι και να κανεις, σιγουρα κατι θα ξεχασεις

Εφόσον κλείσει τον γενικό θα σταματήσει και η διαρροή(ή ρευματοκλοπή, ή όπως θες πες το), το ρολόι της ΔΕΗ θα σταματήσει, οπότε ποιο το όφελος?

Όσο για τις συσκευές που "δεν κλεινουν οτι και να κανεις", δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό. Όσο για το "σιγουρα κατι θα ξεχασεις", αν έχανα 5-15kwh την ημέρα θα έκανα τα αδύνατα δυνατά για να μην ξεχάσω τίποτα :)

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες!

λοιπόν είχαμε εξελήξεις,Η μπρίζα αυτή δέν πέρνει απο εμένα ρευμα αλλα ούτε απο το γειτονικό μαγαζί κατεβάσαμε και οι 2 τα ρολοιγια μας και η μπρίζα συνεχισε να εχει ρευμα.

Περνουμε τηλ τον διαχηριστη τησ πολυκατοικίας ερχεται και τον ρωτάμε απο που πέρνει ρευμα αυτη η μπρίζα και που καταλήγει αυτή η μπαλαντέζα και τον εποιασε κρύος υδρότας!κατεβασε τα μοθτρα και λέει οτι πέρνει ρευμα απο εμένα και τροφοδωτει ρευμα ένα σπίτι στην ιδια πολυκατοικία το οποίο το νοικιάζει αυτός σε κάποιους...Και του απαντώ οτι οχι δέν πέρνει απο εμένα γιατι εκανα τους ελένχους και εμεινε εκπληκτος...(σκευτικε οτι εκανε πατάτα που μίλισε γιατι στην ουσια μου είπε οτι εσένα κλέβω τοσο καιρό)

Τελικά αρχίσαμε να κατεβάζουμε τα ρολόια ενα ένα και αποδήχτηκε οτι η μπρίζα περνει ρευμα απο κάποιον που μένει στον 3ο όροφο ο οποίος είναι μεροκαματιάρης αγρώτης......Και επήσης πολύ νευρικός....

Ο διαχηριστής χέστικε πάνω του γιατί 1ον αυτος τα σχεδιασε όλα και 2ον γιατί συνιδιτοποίησε οτι κλέβει ρευμα προς όφελως των ενοικιαστών του οχι απο μένα τελικά αλλα απο τον απο πάνω αγρ'ωτη φίλο και συγκενή του!!!!!αααχαχαχαχαχαχαχα

Μέχρι το μεσιμέρι θα τα μάθει ο αγρώτης και έχει να γίνει της πτνς...

Το δικό μου καλώδιο απο την άλη μεριά είναι ατόφιο φαίνεται η διαδρομή που ακολουθεί απο το ρολόι μέχρι τον πίνακα μου και δέν υπάρχει κάποιοα συνδεση κάτι υποπτο οπότε κατα πάσα πιθανότητα χάνει ο μετρητής μου η ο μετρητής της δεη...

τώρα πρέπει να αγωράσω ένα μετρητή ακρίβειας ράγας για να δώ αν χάνει το ρολόι της δεή,,οτι νάναι..

Με λίγα λόγια  εμένα δέν με κλέβει κάποιος ρέυμα αλλα οι ενέργειες που έκανα αποδήχτηκαν καρποφώρες για κάποιον άλο άσχετο που ήταν πέρα απο κάθε υποψία!

Δημοσ.

Αν και όπως τα γραφεις δυσκολευτηκα να τα διαβασω πειτε  του να πληρωσει το ρευμα του από πανω οσο καιρο μενει εκει για να μην παει παρα περα η κατασταση...

Ασχετο  ηλεκτρολογο εβαλα για να κανει την κλεψια...

Για κατωχυρηση του επανω αν η κλεψια είναι μετα το ρολοι φωνάξτε ιδιωτη αδειουχο ηλεκτρολογο να φτιαξει εκθεση πραγματονομοσυνης . Αν είναι φανερη και στο ρολοι  φωνάξτε τον ΔΕΔΔΗΕ  στον 5ψηφιο που γραφει ο λογαριασμος ΔΕΗ

Δημοσ.

με λίγα λόγια ολοι νομιζαν οτι κλέβαν ρευμα απο εμένα εγώ εντελόσ τυχαία βλέπω διαφορά στο μετρητη μου απο το ρολοι τησ δεη οποτε το σκάλιξα το θεμα να βρώ που με κλέβουν και ποιός αλλα τελικά ανακάλυψα δέν κλέβουν εμένα αλλα ενα ασχετο στην ιδια πολυκατοικια.

το δικό μου πρόβλημα οφείλετε στο μετρητη που εχω βάλει εγώ μεσα στο δικό μου χώρο η χάνει το ρολόι τησ δεη.

Δημοσ.

με λίγα λόγια ολοι νομιζαν οτι κλέβαν ρευμα απο εμένα εγώ εντελόσ τυχαία βλέπω διαφορά στο μετρητη μου απο το ρολοι τησ δεη οποτε το σκάλιξα το θεμα να βρώ που με κλέβουν και ποιός αλλα τελικά ανακάλυψα δέν κλέβουν εμένα αλλα ενα ασχετο στην ιδια πολυκατοικια.

το δικό μου πρόβλημα οφείλετε στο μετρητη που εχω βάλει εγώ μεσα στο δικό μου χώρο η χάνει το ρολόι τησ δεη.

σιγουρα δεν εχει μετα το ρολοι σου καποια διακλάδωση πριν τον πινακα;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι και εγώ. Δοκιμάστε να κλείσετε την ασφάλεια από το ρολόι της ΔΕΗ και να δείτε αν έχει ρεύμα αυτή η πρίζα. (μόνο αν είναι προσβάσιμη η ασφάλεια (με το κόκκινο μοχλουδάκι ή κατευθείαν η ασφάλεια) χωρίς να ανοίξει το καπάκι του μετρητή).

Μπορεί η διακλάδωση να είναι κάπου εσωτερικά στον τοίχο ή στην χελώνα και να μην φαίνεται.

Το σύρμα από την σφραγίδα που έχει η χελώνα είναι πουθενά κομμένο?

Επεξ/σία από veteranos123
Δημοσ.

οχι δέν έχει το καλώδιο περνάει τοιχο τοίχο μεσα στο υπόγειο και είναι ολο φανρό δέν έχει κανένα σημείο που να είναι υποπτό φα'ινετε πεντακάθαρα η διαδρομή και δέν έχει κάτι σε ολο το μήκος του.

Κλείσαμε τη ασφάλεια του γενικού στο ρολόι της δεη και η μπρίζα είχε ακόμα ρευμα έτσι κλείναμε τησ ασφάλειες απο όλα τα ρολόγια της δεη στην πολυκατοιία μέχρι που βρήκαμε απο ποιό ρολόι έπερνε ρευμα.Αυτο το ρολόι ανήκει σε αυτόν που ανέφερα στν 3ο τον αγρώτη.

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι και εγώ. Δοκιμάστε να κλείσετε την ασφάλεια από το ρολόι της ΔΕΗ και να δείτε αν έχει ρεύμα αυτή η πρίζα. (μόνο αν είναι προσβάσιμη η ασφάλεια (με το κόκκινο μοχλουδάκι ή κατευθείαν η ασφάλεια) χωρίς να ανοίξει το καπάκι του μετρητή).

Μάλλον δεν διάβασες το post #35. Είπε ότι κατέβασε το γενικό του ρολογιού της ΔΕΗ και η πρίζα συνέχιζε να έχει ρεύμα...

• Like 2
Δημοσ.

Μάλλον δεν διάβασες το post #35. Είπε ότι κατέβασε το γενικό του ρολογιού της ΔΕΗ και η πρίζα συνέχιζε να έχει ρεύμα...

sorry παράλειψή μου. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...