Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://logs.omegle.com/1c04ffb

τον Stranger 2 στα κοκκινα που αποτι φαινεται μιλαει σα νιχιλιστης/ωχαδερφιστης και άθεος(δε πιστευει σε καποιο ανωτερο νοημα της υπαρξης του ανθρωπου) ή τον stranger 1;

εγω παντως πιστευω πως ειμαστε εδω για ενα σκοπο...δε πιστευω σε θρησκειες επειδη ολες εχουνε ως σκοπο τους να σε χειραγωγησουν..αλλα πιστευω πως κατι το εκλεκτο εχει ο ανθρωπος που τον κανει να ξεχωριζει αναμεσα σε τοσα αμυαλα ζωα!!

Δημοσ.

Ο stranger 1 είναι αυτός που θα κάνει κάτι ουσιαστιακό για τη κοινωνία, κάτι μεγαλύτερο απο τον ίδιο.
Ο stranger 2 είναι αυτός που θα χαρεί αυτό που θα κάνει ο stranger 1, θα το χρησιμοποιήσει για να περάσει καλά και να ζήσει τη ζωή του.

Ποιο το νόημα ύπαρξης του 1 αν δεν υπάρχει ο 2
                                         και ποιο το νόημα του 2 αν δεν υπάρχει ο 1;

Προσωπικά, θεωρώ τη στάση του 1 πιο σωστή αλλά μπορώ να καταλάβω και τη λογική του 2.

Εχω αναρωτηθεί μερικά απο τα πράγματα που αναφέρει ο 1 και συμφωνώ, όχι ακριβώς με το τρόπο που τα θέτει ο 1, αλλά βασίζονται στην ίδια λογική.

• Like 1
Δημοσ.

Ο stranger 1 είναι αυτός που θα κάνει κάτι ουσιαστιακό για τη κοινωνία, κάτι μεγαλύτερο απο τον ίδιο.

Ο stranger 2 είναι αυτός που θα χαρεί αυτό που θα κάνει ο stranger 1, θα το χρησιμοποιήσει για να περάσει καλά και να ζήσει τη ζωή του.

Ποιο το νόημα ύπαρξης του 1 αν δεν υπάρχει ο 2

και ποιο το νόημα του 2 αν δεν υπάρχει ο 1;

Προσωπικά, θεωρώ τη στάση του 1 πιο σωστή αλλά μπορώ να καταλάβω και τη λογική του 2.

Εχω αναρωτηθεί μερικά απο τα πράγματα που αναφέρει ο 1 και συμφωνώ, όχι ακριβώς με το τρόπο που τα θέτει ο 1, αλλά βασίζονται στην ίδια λογική.

Για να ειμαι ειληκρινης,και υπερ του 1 ειμαι και υπερ του 2...επειδη σε καποια φαση λεει ο 2 κατι για τη παπια οτι ποτε δεν αναρωτιεται..και εχει δικιο..γιατι να αναρωτηθει η παπια; (οχι επειδη δε μπορει -επειδη ειναι ζωο και δεν εχει το μυαλο να το κανει- αλλα επειδη δε θα την ωφελησει πουθενα το να βρει το νοημα της ζωης) αλλα και υπερ του 1 επειδη δε νομιζω να ειμαστε εδω χωρις λογο..απλα ο καθενας δινει τη δικια του ερμηνεια για το νοημα της ζωης επειδη εχουμε διαφορετικα ηθη,εθιμα,κουλτουρες,σκεψεις/φιλοσοφιες ζωης και ουτω καθεξης..

https://html2-f.scribdassets.com/46yf2e2ku816ubd1/images/12-98fd4a682c.jpg

καντε κλικ πανω για μεγεθυνση!!

πιστευω πως δε θα μπορουσα να βρω κατι που να ταιριαζει καλυτερα!!! απλα,τα λεει ολα!!! ;) μεγαλος Αρκας!!

• Like 1
Δημοσ.

Πολυ μεγαλο και αδικαιολογητο λογικο αλμα αυτο.

Δεν υπαρχει τιποτα στη λογικη του 2 που να του απαγορευει να γινει ενας λαμπρος επιστημονας. Ουτε καν που να τον αποθαρρυνει.

Σου λεει οτι πρεπει να βρεις το δικο σου νοημα στη ζωη. Αυτο μπορει για σενα να σημαινει να γινεις ο επομενος Einstein.

Μπορει και να ειναι να καθεσαι ολη μερα και να παιζεις video games. Ο 2 δεν σε κατακρινει.

Ο 1 παλι μπορει καλλιστα να ειναι ο (ψευτο)θρησκος που επικρινει τους παντες και που οι ανασφαλειες του δεν τον αφηνουν να την παλεψει με το ενδεχομενο να ειναι ασημαντος ή η ζωη γενικως να ειναι απλως ενα συμβαν που προεκυψε τυχαια.

Δεν λεω οτι πρεπει να ισχυουν τα παραπανω, απλως οτι ειναι και αυτα consistent με τη συζητηση που διαβασα.

Δημοσ.

Εχεις δικιο Bspus,ο Strangers 2 δε σε κατακρινει τοσο οσο ο αλλος ο θρησκοληπτος ΑΛΛΑ επισης ο Strangers 2 εχει τη φιλοσοφια "δε ξερω δε με νοιαζει δε θελω να μαθω" αμα λεμε ολοι μας το ειχαμε αυτο και εμεις και οι προγονοι μας τοτε δε θα ειχαμε προχωρησει καθολου σαν φυλη...θα μεναμε στις εφευρεσεις τυπου τροχος και ροπαλα!!Πρεπει να θελουμε να πετυχουμε κατι καλυτερο και να μη συμβιβαζομαστε με την ιδεα "ε δε βαριεσαι,καποιος θα κανει την επομενη σημαντικη εφευρεση του αιωνα,μονο αυτον θα θυμαται η ιστορια,εγω ας ζησω τη ζωη μου, YOLO" ειναι καθαρα θεμα αυτοεκτιμησης.Εγω θελω να πετυχω στη ζωη μου.Αμα εσυ θελεις να πετυχεις κανοντας ΟΤΙ θελεις τοτε να φροντισεις να το κανεις καλα.αυτη ειναι η δικια μου φιλοσοφια...κανε οτι θελεις αλλα να βαζεις παντα το 100% δηλαδη ολο σου το ειναι..

Δημοσ.

εγω παντως πιστευω πως ειμαστε εδω για ενα σκοπο...δε πιστευω σε θρησκειες επειδη ολες εχουνε ως σκοπο τους να σε χειραγωγησουν..αλλα πιστευω πως κατι το εκλεκτο εχει ο ανθρωπος που τον κανει να ξεχωριζει αναμεσα σε τοσα αμυαλα ζωα!!

Δεν σε χειραγωγεί καμιά θρησκεία, οι άνθρωποι χωρίς να έχουν το δικαίωμα χρησιμοποίησαν γνώσεις σοφιστείες και διδαχές από βιβλία που έγραψαν κάποιοι άλλοι και προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τους συνανθρώπους τους και να τους επιβληθούν.

Ο άνθρωπος έχει αποδείξει οτι είναι μακράν το χειρότερο ζώο από όλα τα υπόλοιπα.

Για τα περι νοημάτων ζωής εκλεκτικότητας και διάφορα τέτοια, ψάξε μόνος σου μέσα σου, αναρωτήσου και σκέψου για το νόημα της ζωης.

Δημοσ.

Δεν σε χειραγωγεί καμιά θρησκεία, οι άνθρωποι χωρίς να έχουν το δικαίωμα χρησιμοποίησαν γνώσεις σοφιστείες και διδαχές από βιβλία που έγραψαν κάποιοι άλλοι και προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τους συνανθρώπους τους και να τους επιβληθούν.

Ο άνθρωπος έχει αποδείξει οτι είναι μακράν το χειρότερο ζώο από όλα τα υπόλοιπα.

Για τα περι νοημάτων ζωής εκλεκτικότητας και διάφορα τέτοια, ψάξε μόνος σου μέσα σου, αναρωτήσου και σκέψου για το νόημα της ζωης.

Η θρησκεια εχεις δικιο δε με χειραγωγει τοσο οσο η εκκλησια.Αλλα το θεμα ειναι πως πλεον θρησκεια+εκκλησια ενοποιηθηκαν!Αγνωστικιστης ειμαι της παραλλαγης του μετριοπαθες αγνωστικισμου.δηλαδη, 

• Ο ασθενής αγνωστικισμός (ή αλλιώς μετριοπαθής αγνωστικισμός, ανοιχτός αγνωστικισμός, εμπειρικός αγνωστικισμός) — η άποψη ότι η ύπαρξη ή η ανυπαρξία του Θεού ή των θεών είναι προς το παρόν άγνωστη, όχι όμως απαραίτητα ανεξιχνίαστη, επομένως αναβάλλει κανείς την κρίση του μέχρις ότου περισσότερες αποδείξεις είναι διαθέσιμες. (οπως το γραφει στη βικιπαιδεια) δηλαδη αμα βρεθουνε αποδειξεις οτι υπαρχει θεος θα πιστεψω αμα τις κρινω αξιοπιστες...αλλα θελω να πιστευω σε κατι με στοιχεια και οχι φαντασιωσεις!

δηλαδή;

Αξιοπρεπης δουλεια(να μη γλυφω κωλους δηλαδη!) με καλα λεφτα ή εστω να μπορω να ζω οχι απλα να επιβιωνω,καλη γυναικα,μακρια απο το αγχος της καθημερινης ζωης,να μη χρειαζεται να ειμαι υποχρεος σε κανεναν οχι δανεια και τοκουγλυφους τρακαδορους!

Δημοσ.

Πολυ μεγαλο και αδικαιολογητο λογικο αλμα αυτο.

Δεν υπαρχει τιποτα στη λογικη του 2 που να του απαγορευει να γινει ενας λαμπρος επιστημονας. Ουτε καν που να τον αποθαρρυνει.

Σου λεει οτι πρεπει να βρεις το δικο σου νοημα στη ζωη. Αυτο μπορει για σενα να σημαινει να γινεις ο επομενος Einstein.

Μπορει και να ειναι να καθεσαι ολη μερα και να παιζεις video games. Ο 2 δεν σε κατακρινει.

Ο 1 παλι μπορει καλλιστα να ειναι ο (ψευτο)θρησκος που επικρινει τους παντες και που οι ανασφαλειες του δεν τον αφηνουν να την παλεψει με το ενδεχομενο να ειναι ασημαντος ή η ζωη γενικως να ειναι απλως ενα συμβαν που προεκυψε τυχαια.

Δεν λεω οτι πρεπει να ισχυουν τα παραπανω, απλως οτι ειναι και αυτα consistent με τη συζητηση που διαβασα.

οι κατηγορίες δεν ειναι με σαφήνεια ορισμένες, αλλά δε θα μπορούσαν να ειναι.

Στη γενική περίπτωση όμως, κάποιος που κάνει κατι σημαντικό στη ζωή του είναι κάποιος που έχει στόχους μεγαλύτερους απο τον εαυτό του και το πως θα περνάει καλά ο ίδιος, αυτός συνήθως ανήκει στη πρώτη κατηγορία.

Κάποιος που περνάει όλη του τη ζωή και γίνεται λαμπρός επιστήμονας όπως λες, δε μπορει να ανήκει στη δευτερη κατηγορία, με βάση αυτό που αναφέρει στο τέταρτο απο το τέλος μήνυμα του, όπου ξεκαθαρίζει πως αυτός που αφιερώνει τη ζωή του σε ένα σκοπό και για αυτόν αφήνει αλλες "απολαύσεις" της ζωής στην ουσία δαπανά τη ζωή του.

Υ.Γ. το επαναλαμβάνω γιατί μαλλον δε το πρόσεξες, και ο 1 και ο 2 είναι σημαντικοί, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο.

Δημοσ.

Ειναι δηλαδη σα να λεμε 2 ατομα ο ενας ειναι υπερ της αποψης "δε πιστευω πως υπαρχει ενα βαθυ νοημα της ζωης,ειμαι εδω,ειμαι ζωντανος,θα ζησω τη ζωη μου και οπου βγει" και ο αλλος ειναι υπερ του "πιστευω πως ειμαι εδω για καποιο λογο,οτι γινει ειναι θελημα της μοιρας" αρα και οι 2 εχουνε ισαξιες πιθανοτητες τοσο να πετυχουν οσο και να αποτυχουν στις ζωες τους!Η διαφορα ειναι πως ο ενας(αυτος που δε πιστευει σε ενα βαθυτερο σκοπο)θα καταληξει να απογητευεται σε καθε δυσκολια ενω ο αλλος θα μαθαινει απτα λαθη του και θα τα βλεπει ολα σαν μια πολυτιμη-για-τα-μελλοντικα-του-σχεδια εμπειρια.Ετσι το εκλαμβανω εγω..

Δημοσ.

Κάποιος που περνάει όλη του τη ζωή και γίνεται λαμπρός επιστήμονας όπως λες, δε μπορει να ανήκει στη δευτερη κατηγορία, με βάση αυτό που αναφέρει στο τέταρτο απο το τέλος μήνυμα του, όπου ξεκαθαρίζει πως αυτός που αφιερώνει τη ζωή του σε ένα σκοπό και για αυτόν αφήνει αλλες "απολαύσεις" της ζωής στην ουσία δαπανά τη ζωή του.

Νομιζω οτι οταν λεει "ενα σκοπο" εννοει κατι μεταφυσικο. Οπως τουλαχιστον το αντιλαμβανομαι απο την υπολοιπη συζητηση.

Αυτο δεν σημαινει οτι οποιος εχει επιμονη και αποφασιστικοτητα για να πετυχει το σκοπο που ο ιδιος εχει θεσει για τον εαυτο του, σπαταλα τη ζωη του.

Παρε για παραδειγμα αυτον εδω

https://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Wiles

Που αφιερωσε ενα σημαντικο μερος της ζωης του για να αποδειξει κατι που πολυ ισχυρα μυαλα ειχαν αποτυχει να κανουν για εκατονταδες χρονια και καποιοι θεωρουσαν οτι μπορει να ειναι και αδυνατο

Αν σκεφτοταν οπως ο 1, θα μπορουσε να πει οτι γεννηθηκε και εζησε τη ζωη του για αυτην τη μεγαλη του επιτυχια και τελικα αυτος ηταν ο σκοπος του. Πολλοι μεγαλοι μαθηματικοι ηταν θρησκοι, οποτε ευκολα θα κολλαγε και τη θρησκευτικη διασταση στο θεμα.

Αν σκεφτοταν οπως ο 2 θα μπορουσε να πει οτι απο μικρος ειχε συνειδητοποιησει οτι εχει εφεση στα μαθηματικα και του προκαλουσαν ιδιαιτερο ενδιαφερον καποια συγκεκριμενα προβληματα που κατεληξαν να του γινουν εμμονες.

Σε συνδυασμο με τη μεγαλη του πειθαρχια αλλα και ενδεχομενη φιλοδοξια, (γιατι αν το καταφερνε το ονομα του θα εκανε παρεα με τα μεγαλα μυαλα του χωρου) κατεληξε να καλλιεργησει αυτην την εμμονη, κυριως για να καλυψει δικες του εσωτερικες ανησυχιες, αλλα τελικα και προς οφελος ολων.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...