Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις γύρισα απο στρατό και πιο πριν ήμουν σε σπουδές εξωτερικό. Είπα να παω να ανοίξω επιχείρηση ή να γινω ελευθερος επαγγελματιας εστω και αν θα εσκαγα πανω απο τα μισα εφορια. Τωρα με το 100% την γάμησα... Εσεις τι θα κανετε? 

το να φυγω εξω παλι χωρις να εχω καποια λεφτα για τον πρωτο καιρο ειναι δυσκολο, τι εναλλακτική υπαρχει? 

Δημοσ.

να πας φιλανδια ειναι που μας αγαπουν τοσο θα σε δεκτουν με ανοικτες αγκαλες,περαν του αστειου θετικη σκεψη χρειαζεται αν θα φυγεις εξω ξεκινα τα interview μεσω skype που κανουν οι σοβαρες εταιριες εξω

• Like 5
Δημοσ.

ειμαι σε "δύσκολο" χωρο-επαγγελμα (τηλεόραση-κινηματογραφος) 

Θα έφευγα.

Δεν ειναι και τοσο ευκολο...

Εγω σκεφτομαι να αρχισω νεες σπουδες εδω ελλαδα και μετα αν τα πραγματα ειναι ακομα τραγικα να την κανω... 

Δημοσ.

τις βαλιτσες μου στο χερι και σε νεους οριζονες..πεθανε ο τοπος μας...φυγε οσο μπορεις πριν θαφτεις στο χαρτομανι στον ωκεανο της διαφθορας..

• Like 3
Δημοσ.

Εγω σκεφτομαι να αρχισω νεες σπουδες εδω ελλαδα και μετα αν τα πραγματα ειναι ακομα τραγικα να την κανω... 

Έχω φίλο μου που έφυγε αγγλία με ελάχιστα λεφτά, δεν θεωρώ ως κανόνα αυτό που έκανε ο φίλος μου, αλλά καλύτερα δοκίμασε να φύγεις και βρες μια οποιαδήποτε δουλειά, στο μέλλον ίσως έχεις καταφέρει να βάλεις χρήματα στην άκρη και να βρεις κάτι καλύτερο. Για Ελλάδα ξέχνα το, ίδια και χειρότερα θα είναι τα πράγματα.

Δημοσ.

Μόλις γύρισα απο στρατό και πιο πριν ήμουν σε σπουδές εξωτερικό. Είπα να παω να ανοίξω επιχείρηση ή να γινω ελευθερος επαγγελματιας εστω και αν θα εσκαγα πανω απο τα μισα εφορια. Τωρα με το 100% την γάμησα... Εσεις τι θα κανετε? 

το να φυγω εξω παλι χωρις να εχω καποια λεφτα για τον πρωτο καιρο ειναι δυσκολο, τι εναλλακτική υπαρχει? 

Προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με κάποια εταιρία/ες πριν ξεκινήσεις. Η λύση του skype όπως ειπώθηκε παραπάνω είναι ίσως και η καλύτερη. Είναι μια λύση να συνεχίσεις σπουδές αλλά από την άλλη στην Ελλάδα δεν είναι φυσικά σίγουρο ότι θα αποδώσει κ αυτό...  :mellow:

Δημοσ.

OP εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα πήγαινα κατ' αρχήν σε κάποιο μέρος με χαμηλό κόστος ζωής (σε κάποιο νησί πχ). Λες οτι σκέφτοσουν να ανοίξεις επιχείρηση. Γιατί δεν ασχολείσαι με τον τουρισμό; Προώθησε την δουλειά σου online. Από οτι έχω δει ζώντας στο εξωτερικό, οι ξένοι τουρίστες δυσκολεύονται πολύ να οργανώσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα μέσω internet (σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς) λόγω γλώσσας, διαθέσιμων πληροφοριών, τουριστικής οργάνωσης κτλ. Μπορείς να καλύψεις αυτό το κενό. Επίσης λες οτι ασχολείσαι με κινηματογράφο - τηλεόραση που είναι δύσκολος κλάδος σε όποια χώρα και να πας - και τα πρώτα χ χρόνια μάλιστα δύσκολα πληρώνει σοβαρά λεφτά. Μπορείς να ξεκινήσεις να φτιάχνεις βιντεάκια με τις ομορφιές του νησιού, φύση, παραλίες, χωριά (ακόμα κάτι που επίσης δεν βρίσκει εύκολα κάποιος online). Εφόσον είσαι επαγγελματίας το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει.

Το να πας στο εξωτερικό δεν είναι πλέον τόσο εύκολο. Λόγω του μεγάλο κύματος μεταναστών από τη νότια Ευρώπη, οι βόρειοι έχουν αρχίσει να έχουν περισσότερες απαιτήσεις από όσους θέλουν να μεταναστεύσουν. Είτε να γνωρίζεις τη γλώσσα, είτε να έχεις ένα πολύ δυνατό βιογραφικό κτλ. Το να πας σε κάποια χώρα σαν την Αγγλία 'και βλέπεις' δεν νομίζω να είναι τόσο απλό. Κατ αρχήν θα χρειαστεί να δώσεις κανένα χιλιάρικο με το καλημέρα σας, απλά και μόνο για να βρείς ένα μέρος να μένεις. Και έπειτα θα έχεις συνήθως τεράστειο ανταγωνισμό σε όποια δουλεία προσπαθήσεις να μπείς, οπότε το να περιμένεις την ευκαιρία εκεί, όντας άνεργος θα σου κοστίσει πάρα πολύ. Μπορείς φυσικά πάντα να κάνεις συνεντεύξεις από την Ελλάδα όπως σου είπαν, αν και γενικώς θα προτιμήσουν κάποιον που μένει ήδη εκεί και μπορεί να ξενικήσει στη δουλειά το συντομότερο (εκτός και αν υπερέχεις σαφώς από τους υπολοίπους).

Οπότε γενικώς θα σου πρότεινα να μην βιαστείς, και αν πας σε κανένα νησί και είναι καλά, πες μου και ετοιμάζω βαλίτσες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...