Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

​Έχω μια άλλη απορία τώρα, αν έχεις ξεμείνει χωρίς εισιτήριο και θες να πάρεις λεωφορείο αλλά δεν έχεις κοντά σου σταθμό μετρό ή ηλεκτρικό, από πού θα φορτίσεις την κάρτα σου;

Θα συνδεθείς στο account που έφτιαξες στο athenacard.gr και εκεί θα διαλέξεις ποιά εισιτήρια θες να βάλεις στην κάρτα σου. Και θα πληρώσεις μέσω της πιστωτικής/χρεωστικής σου κάρτας.

• Like 1
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποσο κοστιζουν τα αγαθα και ποσος ειναι ο μισθος στη Γερμανια σε σχεση με την Ελλαδα?...

Κοίτα, δε μ' ενδιαφέρει να κάνω αυτή τη συζήτηση γιατί ούτε κάποιο point προσπαθώ να κάνω (απλά έδωσα την πληροφορία) ούτε έχω τίποτα να βγάλω από την κουβέντα.

Δεν έχει κανένα νόημα αυτού του είδους η κολοκυθιά, ειδικά με άτομα που δεν έχουν και πολλή επαφή με το εξωτερικό (ή το Βερολίνο συγκεκριμένα) και μπορεί να νομίζουν ότι εντάξει, αν βάλουμε στην εξίσωση το μισθό (ποιανού?) και το κόστος αγαθών (που είναι περίπου το ίδιο) τα βρήκαμε. Ας αποφασίσουμε πρώτα ποιό συμπέρασμα θέλουμε να βγάλουμε (εγώ κανένα, εσύ δεν ξέρω) και μετά συζητάμε ποιά πράγματα θα μπουν στη ζυγαριά.

Δημοσ.

Θα συνδεθείς στο account που έφτιαξες στο athenacard.gr και εκεί θα διαλέξεις ποιά εισιτήρια θες να βάλεις στην κάρτα σου. Και θα πληρώσεις μέσω της πιστωτικής/χρεωστικής σου κάρτας.

Έχω την εντύπωση πως για να μεταφερθεί το προϊόν στην κάρτα και να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις πρέπει να πας σε κάποιο μηχάνημα ή εκδοτήριο. Και όταν φτιάξουν το app, θα μπορείς από το κινητό αν έχει NFC. 

Δημοσ.

Για τους ανέργους ειπώθηκε οτιδήποτε νεότερο ;

https://athenacard.gr/smartafc/general/customers/FAQ.dev

Είμαι δικαιούχος δωρεάν μετακίνησης, τι πρέπει να κάνω;

Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη ATH.ENA Card προσκομίζοντας στα Σημεία Έκδοσης Προσωποποιημένης ATH.ENA Card τα απαραίτητα παραστατικά, όπως γίνεται με το χάρτινο εισιτήριο και κάρτες.

Η ATH.ENA Card που θα εκδοθεί στο όνομά σας, θα επιτρέπει την δωρεάν μετακίνησή σας καθ’ όλη την χρονική περίοδο που διαρκεί το δικαίωμά σας στην δωρεάν μετακίνηση.

Έχω την εντύπωση πως για να μεταφερθεί το προϊόν στην κάρτα και να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις πρέπει να πας σε κάποιο μηχάνημα ή εκδοτήριο. Και όταν φτιάξουν το app, θα μπορείς από το κινητό αν έχει NFC. 

Από το athenacard γίνεται κανονικότατα να φορτίσεις την προσωποποιημένη σου κάρτα.

Μελλοντικά δεν έχω ιδέα αν θα φτιάξουν και κάποιο app για να μας βολεύει περισσότερο.

• Like 1
Δημοσ.

Κι αν είσαι κάτω των 18 και δεν έχεις πιστωτική κάρτα;

​Ή αν είσαι άνω των 70, οπότε ούτε smartphone δεν έχεις;

https://athenacard.gr/smartafc/general/customers/FAQ.dev

Είμαι δικαιούχος δωρεάν μετακίνησης, τι πρέπει να κάνω;

Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη ATH.ENA Card προσκομίζοντας στα Σημεία Έκδοσης Προσωποποιημένης ATH.ENA Card τα απαραίτητα παραστατικά, όπως γίνεται με το χάρτινο εισιτήριο και κάρτες.

Η ATH.ENA Card που θα εκδοθεί στο όνομά σας, θα επιτρέπει την δωρεάν μετακίνησή σας καθ’ όλη την χρονική περίοδο που διαρκεί το δικαίωμά σας στην δωρεάν μετακίνηση.

Βασικά δεν εξηγεί πώς λες ότι δικαιούσαι δωρεάν μετακίνηση. Συγκεκριμένα αναφέρει...

Διαδικασία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών με κατάθεση φακέλου από τους επιβάτες και αποστολής της ηλεκτρονικής κάρτας στην διεύθυνση επιλογής τους.

Η διαδικασία αφορά όλους τους κατόχους μηνιαίων καρτών κανονικής τιμής, καθώς και τους επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών, που διαθέτουν μηνιαία κάρτα εντός του 2017.

ΒΗΜΑ 1. Προετοιμασία φάκελου μεγέθους Α4 με τα ακόλουθα στοιχεία
  • Φωτοτυπία της υπάρχουσας μηνιαίας κάρτας με μηνιαίο κουπόνι (έτους 2017).
  • Φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον αριθμό ΑΜΚΑ.
  • Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας.
  • Εκτύπωση του Εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από το www.athenacard.gr
ΒΗΜΑ 2. Αναγραφή στοιχείων επί του φακέλου.

Αναγράφονται επί του φακέλου τα ακόλουθα στοιχεία :

• Όνομα, Επώνυμο,
  • Διεύθυνση όπου θα αποσταλεί η προσωποποιημένη κάρτα (οδός, αριθμός, περιοχή, Τ.Κ).

Αυτά είναι αν έχεις ήδη μηνιαία κάρτα και όχι για δωρεάν μετακίνηση, εγώ τουλάχιστον δε βγάζω άκρη...

• Like 1
Δημοσ.

Από το athenacard γίνεται κανονικότατα να φορτίσεις την προσωποποιημένη σου κάρτα.

Μελλοντικά δεν έχω ιδέα αν θα φτιάξουν και κάποιο app για να μας βολεύει περισσότερο.

Πληρώνεις δηλαδή στο web, και μετά μπορείς κατευθείαν να την χτυπήσεις; Δεν νομίζω Τάκη! Πρέπει να περάσεις από μηχάνημα ή εκδοτήριο να "φοτρώσεις" το πράμα στην κάρτα.

• Like 1
Δημοσ.

Κι αν είσαι κάτω των 18 και δεν έχεις πιστωτική κάρτα;

​Ή αν είσαι άνω των 70, οπότε ούτε smartphone δεν έχεις;

Βασικά δεν εξηγεί πώς λες ότι δικαιούσαι δωρεάν μετακίνηση. Συγκεκριμένα αναφέρει...

Αυτά είναι αν έχεις ήδη μηνιαία κάρτα και όχι για δωρεάν μετακίνηση, εγώ τουλάχιστον δε βγάζω άκρη...

Αν δεν έχεις κάρτα ή αν είσαι παππούς τότε θα πρέπει να πας σε ένα απ'τα σημεία που διατίθενται οι κάρτες και τα εισιτήρια [δεν διατίθενται μόνο στους σταθμούς μετρό/ηλεκτρικού, διαβάστε και ενημερωθείτε].

Όσον αφορά το 2ο που με ρωτάς σου ξαναλέω να διαβάσεις εκεί στα FAQ που παρέθεσα. Λέει ότι αυτή είναι η διαδικασία και ότι πρέπει να προσκομίσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά [δλδ και την κάρτα ανεργίας σου που είναι ό,τι πιο σχετικό].

Πληρώνεις δηλαδή στο web, και μετά μπορείς κατευθείαν να την χτυπήσεις; Δεν νομίζω Τάκη! Πρέπει να περάσεις από μηχάνημα ή εκδοτήριο να "φοτρώσεις" το πράμα στην κάρτα.

Ε; Πού το διάβασες ότι αν βάλουμε λεφτά/εισιτήρια στην κάρτα μας μέσω του athenacard θα πρέπει μετά να πάμε ΚΑΙ σε εκδοτήριο;

Δημοσ.

Αν δεν έχεις κάρτα ή αν είσαι παππούς τότε θα πρέπει να πας σε ένα απ'τα σημεία που διατίθενται οι κάρτες και τα εισιτήρια [δεν διατίθενται μόνο στους σταθμούς μετρό/ηλεκτρικού, διαβάστε και ενημερωθείτε].

Όσον αφορά το 2ο που με ρωτάς σου ξαναλέω να διαβάσεις εκεί στα FAQ που παρέθεσα. Λέει ότι αυτή είναι η διαδικασία και ότι πρέπει να προσκομίσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά [δλδ και την κάρτα ανεργίας σου που είναι ό,τι πιο σχετικό].

Ε; Πού το διάβασες ότι αν βάλουμε λεφτά/εισιτήρια στην κάρτα μας μέσω του athenacard θα πρέπει μετά να πάμε ΚΑΙ σε εκδοτήριο;

Ποιος να διαβάσει να ενημερωθεί, ο παππούς, πού ακριβώς;

Προφανώς και δε ρωτάω για μένα, θέλω να τονίσω το ότι παρά τις καθυστερήσεις έχουν γίνει όλα στο πόδι και χωρίς ενημέρωση.

​Σου ξαναλέω, είναι ο παππούς στη στάση και δεν έχει εισιτήριο, κανονικά θα πήγαινε σε ένα περίπτερο και θα έπαιρνε, τώρα τι θα κάνει;

Ρητορικό το ερώτημα...

Δημοσ.

Α νόμιζα για σένα ρωτούσες ή για κάποιον δικό σου, σόρρυ.

Σ'αυτό που λες συμφωνώ μαζί σου. Ειδικά για τις μεγαλύτερες ηλικίες η ενημέρωση δεν ήταν επαρκής [οι ειδήσεις ΔΕΝ βοηθούσαν καθόλου]. Εμείς οι πιο νέοι πες οκ, φουλ πρόσβαση στο ίντερνετ κάθε μέρα, καταφέραμε να ενημερωθούμε.

Κανονικά θα έπρεπε εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες να έχουν βάλει ανακοινώσεις σε κάθε στάση λεωφορείου/τρόλεΪ και σε κάθε σταθμό του τραίνου. Και να γίνεται σταδιακά η μετάβαση.

• Like 1
Δημοσ.

Στο athenacard.gr δίνεται η δυνατότητα αγοράς κομίστρου, αλλά η ATH.ENA Card δεν φορτίζεται εκείνη την στιγμή... Για να ''μπει'' το κόμιστρο στην κάρτα, χρειάζεται επίσκεψη σε εκδοτήριο ή αυτόματο πωλητή. Το λέει και η ανακοίνωση (στο τέλος της) του ΟΑΣΑ: ''Στην περίπτωση αγοράς προϊόντων κομίστρου, μέσω διαδικτύου, αποφεύγεται η αναμονή στο εκδοτήριο, αφού η φόρτωση του κομίστρου στη κάρτα μπορεί να γίνει σε έναν από τους αυτόματους πωλητές''.

Επίσης, εφόσον γίνει αγορά μέσω του athenacard.gr, στην απόδειξη που εκδίδεται, δίνονται οι παρακάτω οδηγίες:

''Για την φόρτωση του προιόντος σας στην κάρτα σας απο ένα Αυτόματο Μηχάνημα Έκδοσης : 

1) Επιλέξτε το μενού Online Κράτηση στο μηχάνημα 
2) Τοποθετήστε την ATH.ENA Card κάρτα σας στην υποδοχή 
3) Αναμείνατε 
4) Παραλάβετε την απόδειξη σας''
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδή ήμουν σε φάση αναζήτησης χθες.

Πέτυχα αυτό το άρθρο

https://www.athenstransport.com/2017/10/odigos-ilektroniko-eisitirio/

Τα εξηγεί αρκετά αναλυτικά :)

Επειδή έχουν γίνει ατελείωτες λούπες και ερωτήσεις στο τοπικ θα ποστάρω το εξής απομονωμένο από το link ως απάντηση σε όλο το τόπικ:

"

1.  Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.λπ.) θα συνεχίσουν να μετακινούνται όπως και σήμερα, μέχρις ότου αποφασιστεί πότε και πώς θα εκδώσουν προσωποποιημένες κάρτες. Στους σταθμούς του Μετρό θα υπάρχει ανοικτή πύλη ώστε να μπορούν να διέρχονται ελεύθερα."
  • Like 2
Δημοσ.

Κοίτα, δε μ' ενδιαφέρει να κάνω αυτή τη συζήτηση γιατί ούτε κάποιο point προσπαθώ να κάνω (απλά έδωσα την πληροφορία) ούτε έχω τίποτα να βγάλω από την κουβέντα.

Δεν έχει κανένα νόημα αυτού του είδους η κολοκυθιά, ειδικά με άτομα που δεν έχουν και πολλή επαφή με το εξωτερικό (ή το Βερολίνο συγκεκριμένα) και μπορεί να νομίζουν ότι εντάξει, αν βάλουμε στην εξίσωση το μισθό (ποιανού?) και το κόστος αγαθών (που είναι περίπου το ίδιο) τα βρήκαμε. Ας αποφασίσουμε πρώτα ποιό συμπέρασμα θέλουμε να βγάλουμε (εγώ κανένα, εσύ δεν ξέρω) και μετά συζητάμε ποιά πράγματα θα μπουν στη ζυγαριά.

Δεν ειναι κολοκυθια, μονο απλη λογικη. Αν ο γερμανος παιρνει τριπλασιο μισθο και τα βασικα αγαθα κανουν μιση τιμη απο οτι εδω, μπορει να πληρωσει και εισιτηριο λεωφορειου 3€.

Εδω δινεις βασικο 500€ και μετα λες οτι το εισιτηριο 1,4€ ειναι φτηνο?...

Δημοσ.

Δεν ειναι κολοκυθια, μονο απλη λογικη. Αν ο γερμανος παιρνει τριπλασιο μισθο και τα βασικα αγαθα κανουν μιση τιμη απο οτι εδω, μπορει να πληρωσει και εισιτηριο λεωφορειου 3€.

Εδω δινεις βασικο 500€ και μετα λες οτι το εισιτηριο 1,4€ ειναι φτηνο?...

Τα MMM στην Ελλάδα δεν είναι για τους φτωχούς. Έχουν πρεστιζ δεν είναι σαν το βρωμομετρό Νέας Υόρκης, Λονδίνου ή  Βρυξελλών. Πλέρω αλλιώς πόδια+ποδήλατο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...