Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Kαιρος ητανε.

Οχι μονο μαγκια,αλλα πουλαγαν κι επανασταση με κατι επιχειρηματολογιες της πλακας.

Παρτε μπαρες τωρα και με ενα πονο εσεις οι τσαμπατζηδες γυφτοεπαναστατες :lol:

Σιγουρα υπηρχαν τσαμπατζιδες αλλα υπαρχουν και ατομα που δεν ειχαν λεφτα, πχ ενα ατομο που παιρνει μισθο σε 4ωρο 250 ευρω το να εδινε 30 ευρω για καρτα δεν ηταν λιγο.

Εγω προσωπικα θα συνεχισω να μπαινω δωρεαν αφου ειμαι ειδικη κατηγορια

Επεξ/σία από Anorymous
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικοί δεν έχετε καταλάβει ότι το έχουν πάρει απόφαση να αντιμετωπίσουν τους τζαμπατζήδες . Άμα ήταν θα αλλαζαν σε ηλεκτρονικό;

Με απλά λόγια άμα σε δουν να περνάς ως εξυπνάκιας από την πύλη των ΑμεΑ, 1,2 την 3 θα σε πιάσουν.

Τι συζητάμε όμως αφού θα κλείσουν και οι πύλες των ΑμεΑ...

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Ας στείλουν πρώτα τις κάρτες και μετα να κλείσουν, μια απορία όμως που δημιουργήθηκε είναι πως τα άτομα με αμαξίδιο θα περνάνε από την πύλη αμα κλείσει

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Μερικοί δεν έχετε καταλάβει ότι το έχουν πάρει απόφαση να αντιμετωπίσουν αυτούς χωρίς εισιτήριο. Άμα ήταν θα αλλαζαν σε ηλεκτρονικό;

Με απλά λόγια άμα σε δουν να περνάς ως εξυπνάκιας από την πύλη των ΑμεΑ, 1,2 την 3 θα σε πιάσουν.

Και ολοι οι λαθρο που μενουν στα hot spots Ελεωνα κλπ πως θα μετακινουνται?

Δημοσ.

εγω θελω να δω πως θα αντιμετωπίσουν τις εντάσεις απο τις καθυστερήσεις μπες-βγες, ηδη σε δουκ. πλακ ειναι απαλευτα και ας ειναι ενας χαλαρος σταθμός. Μην ξεχναμε οι σταθμοι που εχουμε πλην δυο δεν εχουν την υποδομη για αυτο το σύστημα 

δε μπορω να χανω 1,5 λεπτο για να περασω τη μπαρα... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Anorymous said:

Σιγουρα υπηρχαν τσαμπατζιδες αλλα υπαρχουν και ατομα που δεν ειχαν λεφτα, πχ ενα ατομο που παιρνει μισθο σε 4ωρο 250 ευρω το να εδινε 30 ευρω για καρτα δεν ηταν λιγο.

Εγω προσωπικα θα συνεχισω να μπαινω δωρεαν αφου ειμαι ειδικη κατηγορια

Eσυ προσωπικα αν εισαι ειδικη κατηγορια για την οποια προβλεπεται νομιμη δωρεαν εισοδος φυσικα και να συνεχισεις να μπαινεις, αυτο ελειπε κιολας να στην πουμε για το αυτονοητο. Εννοειται δωρεαν εισοδος στους νομιμους κατοχους της σχετικης καρτας, δεν τιθεται καμια διαπραγματευση επ'αυτου...

Οσο για αυτους που απλα "δεν εχουν λεφτα":

Αν δεν εχεις 1.30 ευρω κι αν δεν πληρεις τα κριτηρια για να μπαινεις δωρεαν δεν περνας ουτε απ'εξω. Simple as that. Δεν σας το ειχαν δωσει να το καταλαβετε μεχρι σημερα (πχ με επιβολη τσουχτερων προστιμων ή και επιπλεον ποινων σε περιπτωση μη καταβολης του προστιμου-διοτι και σε αυτο διακρινεται ο νεοελληνας), επιτελους ομως θα αρχισετε να το αφομοιωνετε ως κοινωνια-λαος και θα αποφευγονται συλλογισμοι σαν τον παραπανω, τυπου "δεν εχω 1.30 ευρω αρα μπαινω τσαμπα γιατι μπορω, γιατι πρεπει και γιατι δε γινεται αλλιως". Γινεται και παραγινεται.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, phanispal said:

Για τις μίζες δε βλέπω να αναφέρεται κάτι.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=947439

Μόνο οι τζαμπατζήδες φταίνε.

Προφανως και δεν αναφερεται κατι γιατι δεν εχει καποια ιδιαιτερη σχεση με τη συζητηση περι (επιβεβλημενου προ πολλου) κλεισιματος μπαρών.

ΥΓ. Δεν ψαχνουμε για καποιο φταιχτη anyway. Για το αν ειναι σωστο το μέτρο κλπ συζηταμε...

ΥΓ2. Αν ψαχνεις τροπο να δικαιολογησεις το τσαμπατζιλικι, be my guest, εχω αναφερθει ηδη παραπανω στους γυφταρμαδες με... επαναστατικες κορωνες. Τελειωνει και γιαυτους το παραμυθι ωστοσο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας βγουν να πουν με επίσημα στοιχεία πόσες είναι οι απώλειες από λαθρεπιβίβαση, και πόσα έχουν δοθεί σε μίζες κ.λπ., να δούμε πόσο σοβαρή ζημία προκαλεί η πρώτη.

Μέχρι τότε πλάκα θα 'χει να 'χουμε μείωση της κίνησης και κατά συνέπεια (περαιτέρω) αραίωση των δρομολογίων. Εκεί θα γελάσω δυνατά.

9 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

ΥΓ2. Αν ψαχνεις τροπο να δικαιολογησεις το τσαμπατζιλικι, be my guest, εχω αναφερθει ηδη παραπανω στους γυφταρμαδες με... επαναστατικες κορωνες. Τελειωνει και γιαυτους το παραμυθι ωστοσο.

Απλά θέλω να πιστεύω πως δε βρίσκω το δέντρο χάνοντας το δάσος. Θα ελαχιστοποιηθεί η λαθρεπιβίβαση και ξαφνικά θα λυθούν όλα τα προβλήματα των ΜΜΜ.

Κατά τ' άλλα, λεωφορεία και άγιος ο θεός.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1
Δημοσ.

πολλοι μπαινουν τζαμπα γιατι απλα μισουν τους υπαλλήλους του μετρο, τα μπλε-πρασινα παιδια... 

εγω θελω να δω αν μετα την εφαρμογή του μέτρου παραμεινουν ζημειογονες για το ελλ δημοσιο οι συγκεκριμένες εταιρειες και κατα πόσο θα γινουν μειωσεις σε μισθους στους υπαλλήλους τους, δηλαδή να εξισωθουν με τους μισθούς πεινας που ψηφισαν οι εργοδότες τους το 2012

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, phanispal said:

Ας βγουν να πουν με επίσημα στοιχεία πόσες είναι οι απώλειες από λαθρεπιβίβαση, και πόσα έχουν δοθεί σε μίζες κ.λπ., να δούμε πόσο σοβαρή ζημία προκαλεί η πρώτη.

Μέχρι τότε πλάκα θα 'χει να 'χουμε μείωση της κίνησης και κατά συνέπεια (περαιτέρω) αραίωση των δρομολογίων. Εκεί θα γελάσω δυνατά.

Απλά θέλω να πιστεύω πως δε βρίσκω το δέντρο χάνοντας το δάσος.

Κατά τ' άλλα, λεωφορεία και άγιος ο θεός.

Ξανά. Δεν συζηταμε για τι προκαλει ζημια. Ακομα κι αν οι μιζες προκαλουν μεγαλυτερες ζημιες δε σημαινει οτι δεν πρεπει να περιοριστει το τσαμπατζιλικι πριν εκδικαστει η υποθεση για τις μιζες.

ΔΕΝ ειναι αλληλενδετα αυτα τα δυο, γιαυτο σου ξαναλεω οτι ειναι οφφτοπικ οι μιζες (για τις οποιες σαφως και πρεπει να πληρωσουν οσοι ευθυνονται, αλλα αυτο δεν ειναι προαπαιτουμενο για να περιοριστει το τσαμπατζιλικι ).

ΥΓ. Η μειωση κινησης που παρουσιαζεις ως προβλημα, για μενα φανταζει ως κατι θετικο. Αν πχ οι συρμοι σταματησουν να φισκαρουν απο τσαμπατζηδες, δε θα ειχα κανενα απολυτως προβλημα το time interval κατα τις ωρες αιχμης να πηγαινε απο 4 λεπτα στα 6 λεπτα πχ, με προυποθεση οτι θα υπηρχε και μειωση λειτουργικου κοστους που θα κατεληγε στην τσεπη του φορολογουμενου ειτε αμεσα (πχ μειωση τιμων εισητηριων) ειτε εμεσα (φοροι).

Ακομα και λεφτα στον φορολογουμενο να μην επεστρεφαν, παλι δε θα με πειραζε μια μικρη αυξηση στο time interval με την προυποθεση οτι οι γυρω μου ειναι νομιμοι (δηλαδη πληρωνουν οσο κι εγω για την ιδια υπηρεσια, καλη-κακη-μετρια).

ΥΓ2. Καμια κινηση δεν προκειται να μειωθει anyway. Το συντριπτικο ποσοστο των τσαμπατζηδων ειναι της κατηγοριας, "βρισκω και τα κανω", δηλαδη εχουν το 1.30 απλα επειδη βλεπουν πως μπορουν να μην το δωσουν, δε το δινουν. Δεν προκειται να αλλαξουν τροπο ζωης αυτοι, απλως θα πληρωνουν τον τροπο ζωης τους οσο πληρωνουν και ολοι οι υπολοιποι (τους οποιους εως χθες, θεωρουσαν κοροιδα).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αυτό δε διαφωνώ, απλά δε μπορώ να ακούω (διαβάζω) ότι η λαθρεπιβίβαση είναι μεγάλη πληγή.

Αν το εξετάζουμε απ' τη σκοπιά του ότι είναι απλά άλλος ένας νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί, δεν ξέρω πόση βάση πρέπει να δώσω, εξακολουθώ να αντιμετωπίζω το ζήτημα πιο ρεαλιστικά, για τα δικά μου δεδομένα.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.

Κατα την γνώμη μου, είναι αλληλένδετα, γιατι ο λαός μιμείται τους πολιτικούς ταγούς του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, dhmak said:

Κατα την γνώμη μου, είναι αλληλένδετα, γιατι ο λαός μιμείται τους πολιτικούς ταγούς του.

Αυτη ειναι η προσπαθεια δικαιολογησης του τσαμπατζη που ελεγα πριν.

Το τσαμπατζιλικι στα ΜΜΜ προυπηρχε πολυ πριν βγει στο φως το θεμα με τις μιζες στην αττικο μετρο. Αρα δεν περιμενε ο λαουτζικος να μαθει οτι πεσαν μιζες για να "αντιδρασει". Απλα ειχε το τσαμπατζιλικι και την κουτοπονηρια στο αιμα του, εμαθε να ζει με αυτο επειδη μπορουσε, καιρος να το αλλαξει, τουλαχιστον σε οτι αφορα το μετρό.

That being said, η παρανομια καποιων διοικητικων δεν δικαιοδοτει και τους υπολοιπους να παρανομουν, ισα-ισα που τους επιβαλλει να τεθουν σε ακομα περισσοτερη εγρηγορση επιζητωντας (και κατα συνεπεια, τηρωντας) την νομιμοτητα ακομα πιο επιτακτικα.

Κι αν τελικα αποφασισουν να "αντιδρασουν" με παρανομια και οι ιδιοι (π.χ. τσαμπατζιλικι) , τοτε δεν εχουν κανενα δικαιωμα να διαμαρτυρονται για τον εταιρο παρανομο (μιζαδορο πχ), γιατι εμπρακτως, συνειδητα και οικειωθελως γινονται μερος αυτου του βουρκου. Το να εισαι -σε επιπεδο νοοτροπιας- στο βουρκο με τη θεληση σου λοιπον και να ισχυριζεσαι πως αντιδρας στο υπολοιπο κομματι του βουρκου ειναι γραφικο, θλιβερο, κουτοπονηρο και -κυριως- δεν πειθει κανεναν.

Οποτε ας αφησουμε εξω τις ψευτοεπαναστατικες κορωνες της πλακας, για να ντυσουμε τον κουτοπονηρο κακομοιρο γυφτοτσαμπατζη με χρυσες επαναστατικες κορωνες.

Το μέτρο του κλεισιματος των μπαρών ειναι κατι που επρεπε να ειχε προβλεφθει κι εφαρμοστει απο την πρωτη μερα λειτουργιας του μετρό. Καλλιο αργα παρα ποτε.

ΥΓ. Και ο πολιτικος μιζαδορος παντως, μπορει να ισχυριστει με την ιδια ευκολια οτι μιμειται εναν λαο που παρανομει οπου μπορει...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...