christopher0016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, rus είπε Δηλαδη σου λενε ισχυ 9 μηνες αντι 3? ναι περιεργο δεν ειναι ? μηπως αυτο γινεται λογω του οτι ειμαι και στο ταμειο ανεργιας και η ληξη του ταμειου λογικα ειναι τοτε? ακομη δεν ξερω για ποσο διαστημα θα ειμαι στο ταμειο τελη του μηνα θα μαθω Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2018 από christopher0016
jonkyr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, christopher0016 είπε ναι περιεργο δεν ειναι ? μηπως αυτο γινεται λογω του οτι ειμαι και στο ταμειο ανεργιας και η ληξη του ταμειου λογικα ειναι τοτε? ακομη δεν ξερω για ποσο διαστημα θα ειμαι στο ταμειο τελη του μηνα θα μαθω Εντελώς οφ τόπικ, αλλά δεν πειράζει διότι δεν είναι θέμα συζήτησης. Εξηγώ λοιπόν: Δεν σου έκαναν δώρο. Προφανώς παίρνεις έξι μήνες επίδομα ανεργίας, το οποίο λήγει στις 16/7/2018. Καθώς θεωρείται δεδομένο ότι ως τότε θα παίρνεις επίδομα επειδή είσαι... άνεργος, γίνεται αυτόματα ανανέωση από τις 17/7 ως τις 16/10 (τρεις μήνες). Τότε πρέπει να ανανεώσεις εκ νέου (για άλλους τρεις μήνες κ.ο.κ.). Προφανώς στο ενδιάμεσο θα πρέπει να παρουσιαστείς 1-2 φορές στον ΟΑΕΔ και προφανώς αν βρεις δουλειά (στο εύχομαι), θα κάνεις διακοπή της ανεργίας και δεν θα φαίνεσαι καν πια στο σύστημα.
christopher0016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, jonkyr είπε Εντελώς οφ τόπικ, αλλά δεν πειράζει διότι δεν είναι θέμα συζήτησης. Εξηγώ λοιπόν: Δεν σου έκαναν δώρο. Προφανώς παίρνεις έξι μήνες επίδομα ανεργίας, το οποίο λήγει στις 16/7/2018. Καθώς θεωρείται δεδομένο ότι ως τότε θα παίρνεις επίδομα επειδή είσαι... άνεργος, γίνεται αυτόματα ανανέωση από τις 17/7 ως τις 16/10 (τρεις μήνες). Τότε πρέπει να ανανεώσεις εκ νέου (για άλλους τρεις μήνες κ.ο.κ.). Προφανώς στο ενδιάμεσο θα πρέπει να παρουσιαστείς 1-2 φορές στον ΟΑΕΔ και προφανώς αν βρεις δουλειά (στο εύχομαι), θα κάνεις διακοπή της ανεργίας και δεν θα φαίνεσαι καν πια στο σύστημα. το επιδομα ανεργιας δεν ξερω ποτε ληγει θα μαθω απο 17/3/18 και μετα , αρα ποσοι ακριβως μηνες ειναι δεν μπορω να το ξερω. αλλα λογικα ετσι οπως το εχω υπολογισει με τα ενσημα που εχω βγαινω για 6 η 8 μηνες . και ετσι οπως μου τα λες εσυ βγαινει ακρη γιατι με δειχνει τοσο καιρο. ευχαριστω για την απαντηση Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2018 από christopher0016
jonkyr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Αν υπολογίζεις ότι είσαι μεταξύ 6-8 μηνών, τότε μάλλον έχω δίκιο. Νομίζω ότι μπορείς να υπολογίσεις ακριβώς πόσους μήνες θα πάρεις, αλλά δεν έχω χρόνο να το ψάξω τώρα. Σημασία έχει όμως να μην πάρεις το ταμείο, αλλά να βρεις την επόμενη δουλειά σου Κατά τ' άλλα, τα πράγματα πιθανώς είναι όπως σου έγραψα πριν. Καλή τύχη.
christopher0016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, jonkyr είπε Αν υπολογίζεις ότι είσαι μεταξύ 6-8 μηνών, τότε μάλλον έχω δίκιο. Νομίζω ότι μπορείς να υπολογίσεις ακριβώς πόσους μήνες θα πάρεις, αλλά δεν έχω χρόνο να το ψάξω τώρα. Σημασία έχει όμως να μην πάρεις το ταμείο, αλλά να βρεις την επόμενη δουλειά σου Κατά τ' άλλα, τα πράγματα πιθανώς είναι όπως σου έγραψα πριν. Καλή τύχη. δουλεια βρισκω και αυριο εαν θελω , ξεκουραση θελω για κανα 3 μηνο μετα θα πεσω στα βαρυα παλι.. 8 μηνες μου βγαζει το σιτε απο κατω οποτε μια χαρα . και πιθανων ειναι καπως ετσι οπως τα γραφεις . αλλα θα προτιμουσα να μας πει καποιος που ξερει για σιγουρια. εδω σου υπολογιζει τους μηνες με τα ενσημα που εχεις https://ergatika.gr/oaed/epidoma-anergias/ 1
Racerr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 https://www.facebook.com/pg/OASA.GR/reviews/ τα λογια περιττα
Miracle Worker Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 35 λεπτά πριν, Racerr είπε https://www.facebook.com/pg/OASA.GR/reviews/ τα λογια περιττα Σε αυτους ομως δεν εκοψαν το 50% του μισθου! Πραγματικη ατακα διευθυντη ΟΑΕΔ σε πολιτη που διαμαρτυρηθηκε.
soiramk Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Η κάρτα για τούς άνεργους ενεργοποιείται στα εκδοτήρια (και αν ναι σε συγκεκριμένα ή σε οποιοδήποτε); Γιατί η εφαρμογή της idika δεν βλέπω να ανοίγει...
splash18 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 26 λεπτά πριν, soiramk είπε Η κάρτα για τούς άνεργους ενεργοποιείται στα εκδοτήρια (και αν ναι σε συγκεκριμένα ή σε οποιοδήποτε); Γιατί η εφαρμογή της idika δεν βλέπω να ανοίγει... Παντως ειδα σε ρεπορταζ στις ειδησεις οσοι ειναι δικαιουχοι μειωμενου μεχρι στιγμης παρολο που κλεινουν οι μπαρες βγαζουν ολοκληρο για τους ανεργος δεν ανεφεραν...ισως αφησουν μια μπαρα ανοιχτη με καποιον ελεγχτη αλλα απο την αλλη αυτο θ πρεπει να το κανουν και στο μετρο κ στον ηλεκτρικο σε ολους τους σταθμους....
theoritikos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Άκουσα ότι θα υπάρχει μια ανοιχτή πύλη για τους ΑμεΑ και τους ανέργους. Με τι κριτήρια θα περνάνε άγνωστο..
splanis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 ερώτηση: είμαι φοιτητής σε τει και ιεκ, πριν ένα εξάμηνο σταμάτησα την δουλειά(με ένσημα) και τώρα είμαι άεργος, μπορώ να βγάλω κανονικά κάρτα ανεργίας; γιατί στο σαιτ του οαεδ λέει ότι δεν δικαιούνται οι φοιτητές
Adanos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, splanis είπε ερώτηση: είμαι φοιτητής σε τει και ιεκ, πριν ένα εξάμηνο σταμάτησα την δουλειά(με ένσημα) και τώρα είμαι άεργος, μπορώ να βγάλω κανονικά κάρτα ανεργίας; γιατί στο σαιτ του οαεδ λέει ότι δεν δικαιούνται οι φοιτητές Και ΙΕΚ και ΤΕΙ; Ποτς γένεν αυτό; Κανονικά δεν δικαιούνται αν και με το ΙΕΚ γίνεται το εξής: Αν είσαι άνεργος πριν μπεις ΙΕΚ, τότε το διάστημα που είσαι στην σχολή θεωρείσαι άνεργος αρκεί αν το δηλώσεις.
splanis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, Adanos είπε Και ΙΕΚ και ΤΕΙ; Ποτς γένεν αυτό; Κανονικά δεν δικαιούνται αν και με το ΙΕΚ γίνεται το εξής: Αν είσαι άνεργος πριν μπεις ΙΕΚ, τότε το διάστημα που είσαι στην σχολή θεωρείσαι άνεργος αρκεί αν το δηλώσεις. Ναι είμαι και στα 2. οταν μπήκα στο ιεκ δούλευα αλλά έχω σταματήσει τώρα
TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 ^^ What they don't know, cannot hurt you
splanis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Άρα δεν το αναφέρω καν και κομπλέ; παίζει να χω θέμα στο μέλλον;
Προτεινόμενες αναρτήσεις