Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που λέει ι λέει ο liverpool...μην το βλέπετε μόνο στην πλάκα, οι περισσότεροι έχουν τέτοιες απόψεις

• Like 2
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ειναι ακραιος λαος, οποιος εχει βιωσει ελληνοαλβανικα συνορα θα το εζησε απο πρωτο χερι.

Η σχεση Αλβανων με Ελλαδα ειναι μια σχεση συμβιβασμου και απεχθειας.

Γενικο προβλημα της Ελλαδας με τους μεταναστες ειναι και οτι δεν γινεται ποιοτικη μεταναστευση αλλα και οτι η Ελλαδα ποτε δεν μπηκε στη διαδικασια να ιδρυσει τροπους ενσωμάτωσης στην ελληνικη κοινωνια τους μεταναστες.

Αυτοι οι μυθοι μεγαλη αλβανια, θα επρεπε να παρουν παραδειγμα την μεγαλη ιδεα των δικων μας. Που κατεληξε.

• Like 1
Δημοσ.

Οταν γυριζει λεγοντας η χωρα σου ειναι ενα μπουρδελο, φανερωνει την παιδεια του...

Αυτή είναι άποψη που ακούω περιοδικά εδώ και... 15 χρόνια. Την έχει εκφράσει μεταξύ άλλων και ο Μηδενιστής στο "Άστο να γνωστοποιηθεί". Δε δέχτηκε καμία κριτική για την πράξη του αυτή, τουναντίον μάζεψε όλο το χαρτί και καθιερώθηκε στη σύγχρονη ιστορία ως ένας από τους επίσημους συνεχιστές της ραψωδίας.

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαμηλη πτηση μαχητικων αεροσκαφων απο πανω της θα του εδινε την απαντηση αμεσα και ξεκαθαρα...

Μολών λαβέ

• Like 1
Δημοσ.

Εγω που δουλευω μαζι με ατομα απο την αλβανια.. εχουν μερικοι πολυ ακραιες αποψεις.

Ο ενας λεει οτι ολη η ηπειρος ηταν αλβανικη, στην πρεβεζα μιλανε αλβανικα, με ειπε ενα ονομα απο καποιον κατακτητη που ειχαν σαν τον Μ.Αλεξανδρο.

Το καλυτερο ειναι οτι δεν σεβονται την χωρα που μενουν, μεγαλωνουν τα παιδια τους, ολα, οποια και να ηταν αυτη, δεν αναφερομαι μονο στην Ελλαδα .

Οταν γυριζει λεγοντας η χωρα σου ειναι ενα μπουρδελο, φανερωνει την παιδεια του...

Κάτι τέτοιοι είναι για πολλές μπάτσες ΠΟΛΛΕΣ όμως!

Δημοσ.

Κάτι η μεγάλη Αλβανία κάτι ότι οι Τούρκοι θα μας επιτεθούν κάτι ότι η Πόλη θα είναι δικιά μας ξανά μια μέρα, μας κάνει ακόμα να έχουμε υποχρεωτική στράτευση (εντάξει είναι και τα τοπικά συμφέροντα άλλα αυτό δεν είναι προπαγάνδα) και τέτοια θρησκευτική πίστη και άτομα που τα πιστεύουν.

Δημοσ.

Η παγκόσμια ιστορία βρίθει από παραδείγματα ανθρώπων, κρατών, λαών που υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους ή (ακόμα χειρότερα) υποτίμησαν τον όποιο αντίπαλο (είτε στρατιωτικά είτε πολιτικά).

Η βασική διαφορά ανάμεσα στην ιδέα της Μεγάλης Ελλάδας και αυτήν της Μεγάλης Αλβανίας είναι ότι η Μεγάλη Ελλάδα έχει κυρίως ιστορική υπόσταση στο μυαλό μας ενώ η Μεγάλη Αλβανία είναι ενεργό όνειρο στο μυαλό πολλών Αλβανών.

Και βέβαια η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα αλλά και όλες τις γειτονικές χώρες αφού οι "καλοί" μας γείτονες έχουν βλέψεις ολόγυρά τους.

Το λάθος μας πιστεύω είναι ότι κοιτάμε την Αλβανία σαν μια μικρή, στρατιωτικά αδύναμη, χώρα και άρα αισθανόμαστε ήσυχοι. Στην πραγματικότητα όμως δε νομίζω ότι έχουν στους (μακροπρόθεσμους) στόχους τους στρατιωτική εισβολή στην Ελλάδα ή όπου αλλού. Απλά με την αυξημένη παρουσία τους σε συγκεκριμένες περιοχές αλλοιώνουν την πληθυσμιακή σύνθεση και σε δεδομένη στιγμή θέτουν πολιτικό θέμα. Το Κόσοβο πιστεύω πως είναι ένα μοντέλο αυτής της (επιτυχούς ως τώρα) προσέγγισης

• Like 2
Δημοσ.

Το λάθος μας πιστεύω είναι ότι κοιτάμε την Αλβανία σαν μια μικρή, στρατιωτικά αδύναμη, χώρα και άρα αισθανόμαστε ήσυχοι. Στην πραγματικότητα όμως δε νομίζω ότι έχουν στους (μακροπρόθεσμους) στόχους τους στρατιωτική εισβολή στην Ελλάδα ή όπου αλλού. Απλά με την αυξημένη παρουσία τους σε συγκεκριμένες περιοχές αλλοιώνουν την πληθυσμιακή σύνθεση και σε δεδομένη στιγμή θέτουν πολιτικό θέμα. Το Κόσοβο πιστεύω πως είναι ένα μοντέλο αυτής της (επιτυχούς ως τώρα) προσέγγισης

Από το 2009 είναι μέλος του ΝΑΤΟ όποτε αυτό που λες δεν παίζει.... Όπως μέλος  του ΝΑΤΟ είναι και η Τουρκία που μπήκε μαζί με εμάς.... Άπλα για κάποιο λόγο και μάλλον προπαγάνδας αυτά δεν λέγονται ποτέ στην Ελλάδα και ειδικά στα σχολεία... Τώρα αν θέλει η Αλβανία να κηρύξει πόλεμο στην Ελλάδα τότε αυτόματα κηρύσσει και σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ οπότε θεωρητικά θα την σβήσουν σε μια μέρα.

Για ποιο λογο απαντατε ρε παιδια? Το ατομο τρολλαρει...

Δεν έχουμε κανένα καλύτερο θέμα αυτές τις μέρες και τα lock πάνε σύννεφο..... Που είναι τα καλά με το υγρό πυρ και λοιπά.

Δημοσ.

Δεν εχω προσωπικη αποψη αλλα για τους αλβανους λενε τα χειροτερα οτι ειναι τα χειροτερα νοπανα , δεν το εχω ακουσει μονο απο ελληνες αλλα και απο αλλες εθνικοτητες οπως βουλγαροι, ρουμανοι κλπ .

Φιλος μου εχει πει οτι ενας αλβανος που δουλευαν μαζι του ειπε ποτε μην εμπιστευεσαι αλβανο.

• Like 1
Δημοσ.

Ρατσιστής,δεν είμαι και ούτε μισσαλόδοξος.

Όμως,δεν είναι τυχαίο που όποιον άνθρωπο και να ρωτήσεις στον πλανήτη,θα 'χει μια κακή λέξη να πει για τους Αλβανούς!

Για να μιλήσουμε για μεγάλη Αλβανία,πρέπει να υπάρχει και ένα αλβανικό έθνος,το οποίο πολύ απλά δεν υφίσταται.Αυτοί που ονομάζονται Αλβανοί,είναι Ηπειρώτες(δείτε και κανα χάρτη),οι οποίοι εξισλαμίστηκαν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Επίσης,η Αλβανία έγινε κράτος χάρη στις Μεγάλες Δυνάμεις για να έχουν μάλλον κάποιου είδους εξουσία.

Καιρός,να ξεμπερδεύουμε με ένα ψέμα και ο νοών νοείτο...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...