Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Θέλω να αγοράσω ενα ποδήλατο για μετακινήσεις 8 με 10 χιλιόμετρα να πάω κ άλλα τόσα να έρθω.

Θέλω να δώσω 200-250 euro άντε 300 με το ζόρι μέχρι να πάρω δίπλωμα και μηχανάκι και μετά θα το έχω για βόλτες.
Μπορώ να βρω κάτι με τόσα ? δεν θέλω να κάνω ποδηλασία σε βουνά κλπ , το θέλω μόνο για μέσα στην πόλη να γλυτώσω τα 100+ euro το μήνα εισητηρια , απλά να μην ειναι και τελείως για τον πεο. Ξέρω οτι για να πάρω σοβαρό ποδήλατο πρέπει να δώσω πολλά παραπάνω αλλα αυτή τη στιγμή μπορώ να βρω κάτι σε σχέση τιμής-ποιότητας?
αν γίνεται να είναι κατάστημα απο Πάτρα ή να στέλνει χωρίς μεγάλα μεταφορικά ofc
thx

Δημοσ.

Δεν σου έκανε επιστροφή φόρου ο σοιμπλε για ποδήλατο.

Αν επιμένεις θα το πάρεις αυστηρά από τα lidl.

• Like 2
Δημοσ.

να σου φτιαξω εγω μια λιστα με μερικα μπουκαλακια αντι για το ποδηλατο?δεν βρισκω και την φατσα με το διαολακι

• Like 1
Δημοσ.

ψαξε για μεταχειρισμενα (αλλα σε τελεια κατασταση) και με κανα 50αρι-80αρι καθαρισες. Στην τελικη παζαρεψε το κιολας και..σε οποιον αρεσει (ΑΝΕΤΑ βρισκεις)

300 ειναι ΠΟΛΛΑ για ποδηλατο το οποιο δε το θες ουτε καν για βουνα και λαγκαδια. Αμα το ηθελες για πιο βαριες καταστασεις, τοτε ναι, κοιτα σε παραπανω τιμες, αλλα τωρα αμα το θες για πολη...

Δημοσ.

μπες σε 2-3 μαγαζια της πάτρας και ζητα το φτηνότερο 28αρι με σκελετό αλουμινίου , ζητα και για καποιο παλιο μοντέλο ισως πετύχεις ακομα καλύτερη τιμή μην βιαστείς να το αγοράσεις , κανε εναν ελεγχο τιμών , σημείωσετα , βγαλε και φωτο τσεκαρε και στο νετ αν οι εκπτώσεις π σου κάνουν είναι κανονικές ή πλασματικές και το ξανασηζητάμε και εδώ. Σημαντικό μέγεθος παίζει και το υψος σου 

• Like 1
Δημοσ.

να σου φτιαξω εγω μια λιστα με μερικα μπουκαλακια αντι για το ποδηλατο?δεν βρισκω και την φατσα με το διαολακι

κάθε πράμα στον καιρό του κι ο κολιός τον αύγουστο :devil:

Single σου κάνει ή θέλεις ταχύτητες;;

Ανηφόρες κτλ υπάρχουν στις διαδρομές σου;

τι εννοείς single ? bmx?

δεν έχω ανηφόρες κλπ ,ειναι άσφαλτος και σχεδόν 100% με ελάχιστη εως καθόλου κλήση

μπες σε 2-3 μαγαζια της πάτρας και ζητα το φτηνότερο 28αρι με σκελετό αλουμινίου , ζητα και για καποιο παλιο μοντέλο ισως πετύχεις ακομα καλύτερη τιμή μην βιαστείς να το αγοράσεις , κανε εναν ελεγχο τιμών , σημείωσετα , βγαλε και φωτο τσεκαρε και στο νετ αν οι εκπτώσεις π σου κάνουν είναι κανονικές ή πλασματικές και το ξανασηζητάμε και εδώ. Σημαντικό μέγεθος παίζει και το υψος σου 

πολύ καλή ιδέα και εννοείται οτι θα το ψάξω πρώτα , μην την πάθω γιατι αν μου κάτσει μούφα θα το φάω στη μάπα τουλάχιστον 3-4 μήνες για να κάνω απόσβεση

είμαι 1,71-2

• Like 1
Δημοσ.

Σε αυτά τα χρήματα, δεν χρειάζεται πολύ ψάξιμο, πας στο supermarket/Praktiker/Jumbo της γειτονιάς σου και αγοράζεις.

Απλά να ξέρεις ότι σε αυτά τα χρήματα, δεν θα πάρεις ποδήλατο, αλλά ένα κομμάτι σίδερο με δυο τροχούς.

Εάν δεν βιάζεσαι, θα πρότεινα να περιμένεις λίγο, να αυξηθεί το διαθέσιμο ποσό που θα έχεις για αγορά ποδήλατου και τότε το συζητάμε ξανά.

Δημοσ.

Σε αυτά τα χρήματα, δεν χρειάζεται πολύ ψάξιμο, πας στο supermarket/Praktiker/Jumbo της γειτονιάς σου και αγοράζεις.

Απλά να ξέρεις ότι σε αυτά τα χρήματα, δεν θα πάρεις ποδήλατο, αλλά ένα κομμάτι σίδερο με δυο τροχούς.

Εάν δεν βιάζεσαι, θα πρότεινα να περιμένεις λίγο, να αυξηθεί το διαθέσιμο ποσό που θα έχεις για αγορά ποδήλατου και τότε το συζητάμε ξανά.

Εγώ προτείνω αυτό.

wizzy στα πόσα χρήματα αρχίζουν τα ποδήλατα που δεν είναι ένα κομμάτι σίδερο με δυο τροχούς;

Δημοσ.

Δηλαδη αυτο εδω ειναι ενα κομματι σιδερο με δυο ροδες;

On topic, το παραπανω νομιζω θα σε καλυψει σε αυτο που θες και νομιζω ειναι καλη περιπτωση

Καταρχάς, επειδή βλέπω μια διάθεση "κόντρας", να διευκρινίσω ότι το σχόλιο περί κομματιού σίδερου πήγαινε στα €150-170 που ανέφερε σε post του ο beatshooter. Εάν διαφωνείτε με το σχόλιο για αυτά τα χρήματα, ΟΚ, περιμένω προτάσεις σε αυτά τα χρήματα για αξιολόγηση.

Αλλά, εφόσον θες την άποψή μου για το συγκεκριμένο Ideal, τότε ναι, πιστεύω ότι είναι ένα κομμάτι σίδερο σε δύο ρόδες. Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι το κατάστημα που το πουλάει δεν ανακοινώνει κανένα από τα χαρακτηριστικά του ποδηλάτου, προσωπικά μπαίνω σε υποψίες. Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στο skroutz είναι ελλειπή, καθώς λείπουν π.χ. το βάρος του ποδηλάτου και το μήκος κύλισης της ανάρτησης (travelling). Γιατί στέκομαι σε αυτά; Γιατί το ένα επηρεάζει το άλλο. Στα χρήματα αυτά και για τη χρήση που το θέλει ο ΟΡ (nicoc89), οι μπροστινές αναρτήσεις δεν έχουν κάν το ελάχιστο travelling πέραν του οποίου γίνονται χρήσιμες (100mm). Eίναι παντελώς άχρηστες και το μόνο που κάνουν είναι να προσθέτουν επιπλέον βάρος στο συνολικό βάρος του ποδηλάτου. Είναι απλά ένα περιφερειακό για "εντυπωσιασμό" - όπως είναι και τα μηχανικά δισκόφρενα σε άλλες υλοποιήσεις. Για ποιο λόγο λοιπόν, να δυσκολεύεται ο ΟΡ να οδηγήσει ένα ποδήλατο εξαιτίας του βάρους του; Σε αυτές τις κατηγορίες δεν μιλάμε για γραμμάρια (όπως π.χ. στα ποδήλατα δρόμου), αλλά μιλάμε για κιλά. Εάν θεωρείτε ότι ένα ποδήλατο που ζυγίζει 10 κιλά είναι το ίδιο με ένα που ζυγίζει 11 ή 12, ΟΚ, τι να πω...; Μπορεί ο ΟΡ να μην έχει πρόβλημα με το βάρος του ποδηλάτου επειδή είναι γυμνασμένος, αλλά για ρωτήστε τον μέσο συνάνθρωπό - ή ακόμα καλύτερα, βάλτε τον να δοκιμάσει δύο ποδήλατα με διαφορά 1-2 κιλά βάρους το ένα από το άλλο - να μας πει τι νομίζει.

Από προσωπική εμπειρία, τα χαμηλού κόστους ποδήλατα είναι κακοσχεδιασμένα, με κακής ποιότητας περιφερειακά εξαρτήματα (group set ταχυτήτων, φρένα, πετάλια, μεσαία τριβή, τροχοί κτλ), τα οποία σε βάθος χρόνου ή θα θέλουν συχνή επιδιόρθωση/ρύθμιση ή θα θέλουν αλλαγή, φέρνοντας το συνολικό κόστος κτήσης και χρήσης του ποδηλάτου σε επίπεδα πολύ υψηλότερα του αρχικού κόστους αγοράς - ίσως στα ίδια επίπεδα με το κόστος ενός καλύτερου ποδηλάτου το οποίο δεν θα παρουσίαζε προβλήματα τόσο συχνα. Για αυτό προτείνω υπομονή και διάθεση μεγαλύτερου ποσού για ποδήλατο.

Ναι ΟΚ, το συγκεκριμένο ποδήλατο που προτείνεις δεν το ξέρω, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη εκ του μακρώθεν, αλλά έχοντας υπόψη όλα όσα ανέφερα πριν, τότε θέλω να πιστεύω ότι γίνεται αντιληπτή η θέση μου.

Επομένως, στα €290 (με αρχική τιμή τα €320 σύμφωνα με το κατάστημα), προτείνεται κάτι το οποίο απλά δεν αξίζει τον κόπο. Φυσικά και υπάρχει κόσμος που όλα αυτά που ανέφερα δεν τον ενδιαφέρουν και θέλει "απλά ένα ποδήλατο για να κάνει τη δουλειά του" - η οποία μπορεί να είναι να πηγαίνουν από το σπίτι στο περίπτερο και πίσω, γιατί να δώσουν €300 και €400; Πολύ σωστά. Προσωπικά βλέπω το ποδήλατο ως επένδυση. Εάν είναι να δώσω σήμερα €170 και να πάρω κάτι το οποίο σε 1 μήνα θα ξεκινήσει να τρίζει, θα απορρυθμιστούν οι ταχύτητες κτλ κτλ, άρα η "δουλειά μου" θα γίνεται υπό δυσάρεστους όρους (=δεν είναι ευχάριστη πλέον), να μου λείπει. Προτιμώ να συνεχίσω να κάνω τις οικονομίες μου για 1-2-3 μήνες ακόμα, να μαζέψω ένα μεγαλύτερο ποσό και τότε να πάρω ένα καλύτερο ποδήλατο.

Εάν φυσικά ο ΟΡ θεωρεί ότι του κάνει για τη δουλειά που το θέλει, με γεια του με χαρά του.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...