Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έστω ότι θέλω να κάνω διδακτορικό στη Γαλλία έχοντας πτυχίο και μεταπτυχιακό από ελληνικό πανεπιστήμιο. Τι κάνω;; Παίρνω σβάρνα τις ιστοσελίδες και στέλνω email παιδιά λυπηθείτε με θέλω να γίνω διδάκτορας; Με ενδιαφέρει μεταπτυχιακό το οποίο να με πληρώνει γιατί οικονομικά δεν έχω τη δυνατότητα να ζω στη Γαλλία έτσι. Έχει κανείς κάποια ενημέρωση; Κοίταξα το γαλλικό ινστιτούτο δε με βοήθησε τόσο όσο θα ήθελα. Το επίπεδο γαλλικών για διδακτορικό ποιο είναι; Εγώ έχω το Β2.

Δημοσ.

Έστω ότι θέλω να κάνω διδακτορικό στη Γαλλία έχοντας πτυχίο και μεταπτυχιακό από ελληνικό πανεπιστήμιο. Τι κάνω;; Παίρνω σβάρνα τις ιστοσελίδες και στέλνω email παιδιά λυπηθείτε με θέλω να γίνω διδάκτορας; Με ενδιαφέρει μεταπτυχιακό το οποίο να με πληρώνει γιατί οικονομικά δεν έχω τη δυνατότητα να ζω στη Γαλλία έτσι. Έχει κανείς κάποια ενημέρωση; Κοίταξα το γαλλικό ινστιτούτο δε με βοήθησε τόσο όσο θα ήθελα. Το επίπεδο γαλλικών για διδακτορικό ποιο είναι; Εγώ έχω το Β2.

Μεταπτυχιακό που να σε πληρώνουν δεν έχω ακούσει ξανά. μόνο διδακτορικό.

Το Β2 για διδακτορικό απλά ξέχνα το, αν θες να το παρουσιάσεις στα γαλλικά πρέπει να τα ξέρεις άριστα. Τα γαλλικά δεν είναι όπως τα αγγλικά, ακόμα και στην αγγλία όμως θα ζητούσαν κανένα IELTS/TOEFL με πολύ υψηλό score.

Δημοσ.

Όπως είπε ο Βασίλης, Β2 διδακτορικό ούτε με σφαίρες.

C1 επίπεδο είναι ανάλογο του επιπέδου των ελληνικών που έχεις στην τρίτη λυκείου για να καταλάβεις.

Σε οποιαδήποτε σχολή/φροντιστήριο κτλ κι αν πας πάνω από C1 επίπεδο στην γλώσσα δεν έχεις.

C2 επίπεδο σε γλώσσα παίρνεις μόνο με πτυχίο πανεπιστημίου, σε σχολή που θα κάνεις στην ξένη γλώσσα.

Διδακτορικό χρειάζεσαι τουλάχιστον άριστο επίπεδο C1 να έχεις, αλλιώς θα δυσκολευτείς πάρα πάρα πολύ.

Και τα γαλλικά δεν τα λες εύκολη γλώσσα για τον έλληνα.

Δημοσ.

Σε οποιαδήποτε σχολή/φροντιστήριο κτλ κι αν πας πάνω από C1 επίπεδο στην γλώσσα δεν έχεις.

C2 επίπεδο σε γλώσσα παίρνεις μόνο με πτυχίο πανεπιστημίου, σε σχολή που θα κάνεις στην ξένη γλώσσα.

To CPE είναι C2 και με φροντιστήριο το παίρνουν οι περισσότεροι όπως και το Dalf.

Δημοσ.

Ντάξει παιδιά έχω το Β2 ξέρω τη γαλλική γλώσσα πως είναι, το C1 και το C2 1-2 χρόνια ακόμα μάθημα είναι δεν είναι κάτι. Το ερώτημα μου πάει στο ποια είναι η διαδικασία για το διδακτορικό σε γαλλικό πανεπιστήμιο και κατά πόσο είναι εύκολο να βρω τρόπο να με πληρώνουν. Αυτό.

Δημοσ.

Ντάξει παιδιά έχω το Β2 ξέρω τη γαλλική γλώσσα πως είναι, το C1 και το C2 1-2 χρόνια ακόμα μάθημα είναι δεν είναι κάτι. Το ερώτημα μου πάει στο ποια είναι η διαδικασία για το διδακτορικό σε γαλλικό πανεπιστήμιο και κατά πόσο είναι εύκολο να βρω τρόπο να με πληρώνουν. Αυτό.

Το τροπο να σε πληρώνουν κατα πασα πιθανότητα θα τον βρουν αυτοι. Θα μπορούσες να κοιτάξεις υποτροφίες απο ιδρύματα πχ αλλα συνηθως περνει πολυ χρονο και αμα σου πουν οχι και δεν εχεις εναλλακτικες θα ειναι χάσιμο χρόνου. Σε καθε περίπτωση θα πρεπει να τους πείσεις οτι εχεις τα φόντα, οπότε email τυπου λυπηθείτε με δεν ειναι η καλύτερη επιλογη.

Θα προτεινα να κοιταξεις σε ιστοσελίδες για διδακτορικά στον τομεα σου. Εκει θα αναγράφεται αν είναι επι πληρωμη η οχι. Απλα τσέκαρε μονο για Γαλλια.

Η αλλη εναλλακτική ειναι να στείλεις email οπως λες, σε κάποιον καθηγητή που σε ενδιαφέρει έχοντας μια, σχετικά, ολοκληρωμένη ιδέα για τον σκοπό του διδακτορικού σου. Μετα θα τα βρειτε για το τι ακριβώς θα κανεις και αν υπαρχει funding. Αλλα το funding θα πρότεινα αστο για λιγο αργότερα στη συζήτηση, ισως να σε ρωτήσουν κιόλας.

Μεταπτυχιακό με υποτροφία ίσως να βρεις. Η υποτροφία θα ειναι είτε μόνο τα tuition fess ή και living allowance. Συμβόλαιο εργασίας πάντως δεν θα σου κάνουν. Αλλα για Γαλλια συγκεκριμένα δεν εχω κοιταξει μιας και δεν γνωρίζω Γαλλικα.

Δημοσ.

Δες το και για Βέλγιο.

Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, αλλά μου έκανε ιδιαίτερα english pronunciation το 1ο μου έτος κοπελιά που έκανε το διδακτορικό της (σε γλώσσες, φιλολογία δεν έχω ιδέα, μου την είχαν προτείνει, δεν θυμάμαι).

Την είχα ρωτήσει όμως και δούλευε ταυτόχρονα με το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο (ULB, Bruxelles) με 1.500 ευρώ (χώρια τα ιδιαίτερα, 20 ευρώ την ώρα της έδινα, αλλά χαλάλι της με βοήθησε πολύ)

Δημοσ.

Οφτόπικ αλλά μόνο 1500 παίρνουν οι γαλλόφωνοι στο Βέλγιο;

Τι εννοείς;

Η κοπέλα έκανε το διδακτορικό της και ταυτόχρονα δούλευε, σίγουρα όχι 8ωρο αφού τα ιδιαίτερα μου τα έκανε μεσημεριανές ή πρωινές ώρες και έφευγε το αργότερο 6 το απόγευμα.

Δημοσ.

Οτι στα φλαμανδικά πανεπιστήμια (Γάνδη, Λεβεν, Αμβέρσα, Βρυξέλλες) οι μισθοί για τους διδακτορικούς ξεκινάνε από τα 1800-1900 για το πρώτο έτος μέχρι τα 2300 περίπου στο τέταρτο.

Δημοσ.

Οτι στα φλαμανδικά πανεπιστήμια (Γάνδη, Λεβεν, Αμβέρσα, Βρυξέλλες) οι μισθοί για τους διδακτορικούς ξεκινάνε από τα 1800-1900 για το πρώτο έτος μέχρι τα 2300 περίπου στο τέταρτο.

Δεν ξέρω πόσα πληρώνονται οι υποψήφιοι διδάκτορες.

Μπορεί και να μην μου είπε την αλήθεια όταν ρώτησα.

Αλλά σε γενικές γραμμές η Φλάνδρα έχει περισσότερο χρήμα από τη γαλλόφωνη κοινότητα, οπότε αν ισχύει δεν θα με ξάφνιαζε τόσο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...