Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα είναι σοβαρό (προκύπτουν ζητήματα υγείας) για να κάνουμε «πλακίτσα».

 

Γενικά όλα αυτά τα κολπάκια περιέργως ξεκίνησαν μετά την εξαγορά ελληνικών εταιριών από πολυεθνικές:

http://www.tovima.gr/finance/finance-business/article/?aid=357430

Εδώ πάντως λέει ότι κάνει καλό το καρυδέλαιο, αλλά δεν ξέρω αν είναι προπαγάνδα:

http://authoritynutrition.com/top-10-evidence-based-health-benefits-of-coconut-oil/

Δημοσ.

Σε ατομική ή οικογενειακή συσκευασία βγαίνει?

Έχει μπει στη λίστα για άμεση αγορά :P

Μόνο σε ατομικό το έχω πετύχει (είναι και μικρό γμτ! :P ) Αλλά είναι νόστιμο, διαφέρει από τα κλασσικά περιπτέρου (λόγω του φύλλου που θυμίζει ζαχαροπλαστείο πιστεύω). Πες εντυπώσεις όταν το δοκιμάσεις! :)

  • Like 1
Δημοσ.

Θα πάω να πάρω ένα noisseta της κρικρι που μου έχει γυαλίσει απο την προηγούμενη εβδομάδα. Θα σας πώ εντυπώσεις.

Δημοσ.

Μιας και λέμε για παγωτά μου έφερε σήμερα η μάνα μια κούτα λευκή με αφρολέξ(από αυτές που βάζουν τα ψάρια) με 4 500άρια παγωτά χειροποίητα από ζαχαροπλαστείο εγγύηση.Έβγαλα φρονιμητάκο (γούτου γούτου) και δεν μπορώ να φάω κάτι άλλο :)

Μπανάνα(έχει και κομμάτια μπανάνας μέσα),κρέμα,cookies,cappuccino.

 

Αν είχα να κάνω σύγκριση θα έλεγα

Παγωτό lidl  2/10

haagen dazs 5/10

Ben&Jerry  7/10

Γιαννούλης 9/10

Το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο 10/10

 

Σήμερα άρχισα με την μπανάνα και συνεχίζω αύριο με τα υπόλοιπα :)

  • Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι τα πολύ φθηνά παγωτά συνήθως είναι χημικά σκευάσματα.

Δεν θα φτάσω βέβαια σε υπερβολές που γράφουν ότι είναι δηλητήρια ή ότι φταίει η τροικα(!!!) κλπ.

 

Στα παγωτά ότι πληρώνεις παίρνεις.

 

Από αυτά του εμπορίου, τα κρι-κρι είναι πολύ καλά. Από τα τελευταία τους μου άρεσε το ξυλάκι frozen yogurt.

Πρώτη φορά δοκίμασα ben and jerrys, το περίμενα καλύτερο με βάση αυτά που είχα ακούσει. Ίσως να διάλεξα λάθος γεύση (cookie dough...)

 

Τα κορυφαία παγωτά όμως τα είχα δοκιμάσει στην Ιταλία, καμία σχέση με ότι έχετε δοκιμάσει στην Ελλάδα...

Δημοσ.

Απο το 2013 το  κρατος και γαλακτοβιομηχανιες αποφασισαν να τα λενε ολα παγωτα!

ειτε τρως παγωτο απο γαλα ειτε χρωματισμενο φυτικο λιπος ειναι το ιδιο!

 

<<..παρασκευάζουν «παγωτά» που δεν έχουν ως πρώτη ύλη το γάλα, τα αβγά και την ζάχαρη. Στο παγωμένο γλύκισμα γίνεται αντικατάσταση των λιπαρών του γάλακτος με φτηνά υποβαθμισμένα φυτικά έλαια, όπως είναι το φοινικέλαιο,καρυδελαιο , λίπος ινδικής καρύδας ή ότι άλλο συμφέρει (στην διατροφική ετικέτα τα ονομάζουν φυτικά λιπαρά γενικώς). Μπορεί κάποιος συνειρμικά να υποθέσει ότι εφόσον τα λίπη αυτά είναι φυτικά, είναι και καλύτερα διότι δεν είναι κορεσμένα. Σε κάθε κανόνα όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Τα συγκεκριμένα λίπη έχουν τέτοια περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμα και αυτά που βρίσκονται στο λίπος μιας χοιρινής μπριζόλας! Μέχρι πρόσφατα ο νόμος απαγόρευε στα παγωτά την προσθήκη κάθε ξένης προς το λίπος του γάλακτος λιπαρής ύλης, με εξαίρεση την φυσικώς ενυπάρχουσα στον κρόκο του αβγού.

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92498%CE%97-%CE%98%CE%A5%CE%95

  • Like 1
Δημοσ.

Ειχε η εβγα πριν 2 χρόνια ωραία κύπελλα παγωμένο γιαούρτι αλλα τα σταμάτησε.

Το καλύτερο της εβγα παρφε παρλιαρος κ τα γεμιστά στυλ μπισκότου.από κει κ περα κρι κρι τα καλύτερα.ειδικά ξυλάκι ιον αμυγδάλου..

  • Like 1
Δημοσ.

Απο το 2013 το  κρατος και γαλακτοβιομηχανιες αποφασισαν να τα λενε ολα παγωτα!

ειτε τρως παγωτο απο γαλα ειτε χρωματισμενο φυτικο λιπος ειναι το ιδιο!

 

<<..παρασκευάζουν «παγωτά» που δεν έχουν ως πρώτη ύλη το γάλα, τα αβγά και την ζάχαρη. Στο παγωμένο γλύκισμα γίνεται αντικατάσταση των λιπαρών του γάλακτος με φτηνά υποβαθμισμένα φυτικά έλαια, όπως είναι το φοινικέλαιο,καρυδελαιο , λίπος ινδικής καρύδας ή ότι άλλο συμφέρει (στην διατροφική ετικέτα τα ονομάζουν φυτικά λιπαρά γενικώς)...........

 

Λογικη μου ακουγεται αυτη η αποφαση. Απ τη στιγμη που σχεδον ολα τα συσκευασμενα-επεξεργασμενα τροφιμα εχουν τετοιες ουσιες, γιατι θα επρεπε να γινεται διευκρινηση μονο για τα παγωτα?

  • Like 3
Δημοσ.

Ούτε εγώ κατανοώ τον διαχωρισμό. Η λέξη "παγωτό" δηλαδή θα έπρεπε να συνδέεται με κάποια συγκεκριμένα ποιοτικά υλικά;

 

Το αν θα βάζει ο άλλος βούτυρο, φυτικά έλαια, κανονικό γάλα ή σε σκόνη είναι δικαίωμά του εφόσον το αναγράφει στην συσκευασία και δεν το αποκρύπτει.

Όπως και ο καταναλωτής πρέπει να καταλάβει ότι το παγωτό των 2 ευρώ/ κιλό, δεν είναι το ίδιο με αυτό που κάνει 20 ευρώ/κιλό και να τα αγοράζει εν γνώσει του.

  • Like 2
Δημοσ.

Τώρα ζαχαρώνω ένα mars.Έχει πάρει κάνεις, λέει τίποτα;

 

Σαν mars παγωμένο είναι.

 

Ω μα γκαντ.. καμία σχέση όμως (και ευτυχώς). :D  Πολύ πιο άγλυκο από τη σοκολάτα mars, ένα από τα πιο δυνατά συσκευασμένα παγωτά εκεί έξω ΙΜΗΟ. 

 

Aπό αυτού του είδους τα παγωτά, για το twix μπορείς να πεις σαν twix παγωμένο είναι.

Δημοσ.

Ούτε εγώ κατανοώ τον διαχωρισμό. Η λέξη "παγωτό" δηλαδή θα έπρεπε να συνδέεται με κάποια συγκεκριμένα ποιοτικά υλικά;

 

Το αν θα βάζει ο άλλος βούτυρο, φυτικά έλαια, κανονικό γάλα ή σε σκόνη είναι δικαίωμά του εφόσον το αναγράφει στην συσκευασία και δεν το αποκρύπτει.

Όπως και ο καταναλωτής πρέπει να καταλάβει ότι το παγωτό των 2 ευρώ/ κιλό, δεν είναι το ίδιο με αυτό που κάνει 20 ευρώ/κιλό και να τα αγοράζει εν γνώσει του.

 

Μπορεί να βάζει ό,τι θέλει στο προϊόν του. Αλλά δε μπορεί να το ονομάζει όπως θέλει. Το παγωτό έχει λίγα και συγκεκριμένα υλικά και τρόπο παρασκευής. Και όταν γράφεις άλλα συστατικά στη συσκευασία, είναι παραπλάνηση.

 

Το ίδιο ισχύει και με:

φέτα - λευκό τυρί

φυσικός χυμός - φρουτοποτό

βούτυρο - μαργαρίνη

ψωμί - αρτοπαρασκεύασμα

κ.ά.

  • Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να βάζει ό,τι θέλει στο προϊόν του. Αλλά δε μπορεί να το ονομάζει όπως θέλει. Το παγωτό έχει λίγα και συγκεκριμένα υλικά και τρόπο παρασκευής. Και όταν γράφεις άλλα συστατικά στη συσκευασία, είναι παραπλάνηση.

 

Το ίδιο ισχύει και με:

φέτα - λευκό τυρί

φυσικός χυμός - φρουτοποτό

βούτυρο - μαργαρίνη

ψωμί - αρτοπαρασκεύασμα

κ.ά.

 

Δηλαδη το θεμα μας ειναι πως θα ονομαζουμε το προϊον?... ψωμι/αρτοπαρασκευασμα, παγωτο/παγ.γλυκισμα?

 

Μηπως, λεωγω, καλυτερα να μας απασχολει η ουσια και οχι το τυπικο?

Οι φυσικοι χυμοι ας πουμε, νομιζεις οτι ειναι φυσικοι επειδη ετσι λενε? Αν διαβασεις πανω τα μπουκαλια θα δεις οτι το 90% τους ειναι "απο συμπυκνωμενο χυμο". Συν ενα καρο συντηρητικα.

 

Σημ. Η φετα ειναι ποπ.

Δημοσ.

Δηλαδη το θεμα μας ειναι πως θα ονομαζουμε το προϊον?... ψωμι/αρτοπαρασκευασμα, παγωτο/παγ.γλυκισμα?

 

Μηπως, λεωγω, καλυτερα να μας απασχολει η ουσια και οχι το τυπικο?

Οι φυσικοι χυμοι ας πουμε, νομιζεις οτι ειναι φυσικοι επειδη ετσι λενε? Αν διαβασεις πανω τα μπουκαλια θα δεις οτι το 90% τους ειναι "απο συμπυκνωμενο χυμο". Συν ενα καρο συντηρητικα.

 

Σημ. Η φετα ειναι ποπ.

 

Κάποιος που θέλει το original παγωτό - διότι τις διαφορές με το παγ.γλύκισμα αυτός τις βρίσκει ουσιαστικές - πώς θα είναι σε θέση να το ξεχωρίζει; Από το να θυμάται απ'έξω όλα τα συστατικά ή τον τρόπο παρασκευής; Ορίζονται έτσι κάποιες προδιαγραφές και μια ονομασία π.χ. "παγωτό", και απο κεί και πέρα επιλέγει αν θέλει το "παγωτό" ή το "παγωμένο γλύκισμα".

Μόνο προς όφελος σου είναι ο διαχωρισμός αυτός σαν καταναλωτής, είτε τρως τα πάντα είτε μόνο παγωτά.

Η βιομηχανία έχει το πρόβλημα, που δεν μπορεί να βάλει γάλα σόγιας και χοιρινό λίπος σε αυτούς που θέλουν το αυθεντικό παγωτό.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...