Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα! Όπως γνωρίζουμε τα μηχανογραφικά έχουν παραδοθεί και τώρα αναμένουμε τα αποτελέσματα. Προσωπικά ήθελα να αφήσω ανοιχτώ και το ενδεχόμενο της Ιατρικής παράλληλα του Πολυτεχνείου άρα επέλεξα την Θετική. Όμως λόγω των θεμάτων και προσωπικών ατυχιών (θάνατοι, νοσοκομεία, εγχειρήσεις κτλπ) δεν την έφτασα. Οπότε πήγα σε ειδικό να με κατευθύνει σε άλλες καλές σχολές πλην των κλασσικών (βιολογία, φυσική, κτλπ). Τελικά μου πρότεινε την Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Την έψαξα, μου άρεσε και όντας Πολυτεχνείο, την δήλωσα πρώτη.

Τώρα το πρόβλημά μου είναι: Εφόσον δεν έχω παρακολουθήσει τα μαθήματα της Τεχνολογικής, θα έχω πρόβλημα εκεί; Δεν είμαι άσχετος με πληροφορική/Η/Υ/προγραμματισμό αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι και γνώστης του αντικειμένου. Έχω δουλέψει scratch (έφτιαξα stop-motion animation με "υλικά" sprites από Marvel Vs. Capcom & Maximum Carnage), photoshop, after effects, dragonframe, power director, etc, για stop-motion και λίγο unity. Γενικά, υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω τώρα ώστε να μην τα βρω σκούρα όταν θα φτάσω εκεί?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δεν θα χρειαστεί αλλά αν θέλεις ξεκινησε ενα μαθημα c ή καλύτερα java στο coursera - edX κλπ θα βρεις ομως και ονλαιν παρα πολυ υλικό. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν νομίζω . Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα άτομα που ήθελαν να πάνε Ιατρική και τελικά μπήκαν στο Πολυτεχνείο.

Τώρα πως γίνεται ν'  αρέσει σε κάποιον και η Ιατρική και το Engineering ,  είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

• Moderators
Δημοσ.

Όλα αυτά που έχεις κάνει στη δεύτερη παράγραφο δεν έχουν σχέση με αυτά που θα κάνεις στους ΗΜΜΥ. Βέβαια αυτό δεν έχει και πολλή σημασία, μιας και για να περάσεις ΗΜΜΥ πάει να πει ότι είχες στρωθεί στο διάβασμα στις Πανελλήνιες. Οπότε η συνταγή είναι η ίδια, στρώσου στο διάβασμα μόλις μπεις και δε θα έχεις πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Σε τι ειδικό πήγες; Για μένα καλύτερα ξαναδώσε πανελλήνιες να περάσεις ιατρική. Πάνω από το 50% των ΗΜΜΥ είναι παιδιά που θέλανε ιατρική και επειδή δεν την πιάσανε βάλανε την επόμενη σε μόρια σχολή. Εν τέλει επειδή δεν τους αρέσει καταλήγουν μες στην μιζέρια. Στα λέω επειδή τα βλέπω κάθε μέρα.

Αν επιμένεις για ΗΜΜΥ ασχολήσου μερικές ώρες με python στο codeacademy και θα είσαι κομπλέ. Είναι πολύ εύκολο και θα κατανοήσεις τα βασικά που ξέρουν και όσοι περνάνε από τεχνολογική. Ούτως ή άλλως και αυτά που κάνουν στην τεχνολογική της πλάκας είναι, οπότε πάλι από τα βασικά θα ξεκινήσετε και στην σχολή.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα και χίλια συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, απλά όλος ο μήνας ήταν γεμάτος προβλήματα (νοσοκομεία, θάνατοι, κτλπ) οπότε το ξέχασα παντελώς το thread. Αρχικά, ποτέ δεν ήθελα εγώ Ιατρική, απλά ήταν όνειρο της μητέρας και του πατέρα μου. Δεν ήταν κάτι τι οποίο με εξίταρε, και ειλικρινά, χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Απ'την αρχή Πολυτεχνείο ήθελα, αλλά πήγα Θετική έτσι για το χατήρι τους. Όσο για τους "ειδικούς" ναι, υπάρχουν άτομα που πηγαίνεις και σου λένε όλες τις σχολές, σου βρίσκουν κάποιες καινούριες, σου λένε πόσο καλά "κρατιέται" ακόμα η κάθε μία, κτλπ. Βοήθησε αρκετά τολμώ να πω.

Τέλος πάντων, εσείς πιστεύετε ότι δεν θα αντιμετωπίσω μεγάλο πρόβλημα και ούτε θα είμαι σε μειονεκτική θέση, σωστά? Γιατί τελικά πέρασα (ήταν 99% σίγουρο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) και άρχισα να αγχώνομαι λίγο. Είναι ακόμα 1,5 μήνες όμως οπότε θα κοιτάξω τα java, python, etc... Απλά φοβάμαι μην πάω εκεί και είμαι ανίδεος. 

Δημοσ.

Καλημέρα και χίλια συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, απλά όλος ο μήνας ήταν γεμάτος προβλήματα (νοσοκομεία, θάνατοι, κτλπ) οπότε το ξέχασα παντελώς το thread. Αρχικά, ποτέ δεν ήθελα εγώ Ιατρική, απλά ήταν όνειρο της μητέρας και του πατέρα μου. Δεν ήταν κάτι τι οποίο με εξίταρε, και ειλικρινά, χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Απ'την αρχή Πολυτεχνείο ήθελα, αλλά πήγα Θετική έτσι για το χατήρι τους. Όσο για τους "ειδικούς" ναι, υπάρχουν άτομα που πηγαίνεις και σου λένε όλες τις σχολές, σου βρίσκουν κάποιες καινούριες, σου λένε πόσο καλά "κρατιέται" ακόμα η κάθε μία, κτλπ. Βοήθησε αρκετά τολμώ να πω.

Τέλος πάντων, εσείς πιστεύετε ότι δεν θα αντιμετωπίσω μεγάλο πρόβλημα και ούτε θα είμαι σε μειονεκτική θέση, σωστά? Γιατί τελικά πέρασα (ήταν 99% σίγουρο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) και άρχισα να αγχώνομαι λίγο. Είναι ακόμα 1,5 μήνες όμως οπότε θα κοιτάξω τα java, python, etc... Απλά φοβάμαι μην πάω εκεί και είμαι ανίδεος. 

Προσωπικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπω σε αυτούς που θέλουν να μάθουν είναι να μαθαίνουν πριν πάνε να μάθουν. 

Επειδή πάνε και μαθαίνουν πριν πάνε να μάθουν, αντί να μάθουν αυτά που τους λένε οι καθηγητές τους προσπαθούν είτε να ερμηνεύσουν τα όσα ακούνε με βάσει ό,τι ήδη νομίζουν πως ξέρουν είτε τα κρίνουν με βάσει αυτά που νομίζουν πως ξέρουν. 

Οπότε, μην μάθεις πριν πας να μάθεις. Καλύτερα να ξεχάσεις και αυτά που ξέρεις και να πας λευκό χαρτί. 

• Like 3
Δημοσ.

Μα κανένας δεν θα είναι σε πλεονεκτική θέση όλοι στο ίδιο καζάνι θα βράσετε!  :devil:

Είναι μια έγκυρη άποψη και αυτή...

Προσωπικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπω σε αυτούς που θέλουν να μάθουν είναι να μαθαίνουν πριν πάνε να μάθουν. 

Επειδή πάνε και μαθαίνουν πριν πάνε να μάθουν, αντί να μάθουν αυτά που τους λένε οι καθηγητές τους προσπαθούν είτε να ερμηνεύσουν τα όσα ακούνε με βάσει ό,τι ήδη νομίζουν πως ξέρουν είτε τα κρίνουν με βάσει αυτά που νομίζουν πως ξέρουν. 

Οπότε, μην μάθεις πριν πας να μάθεις. Καλύτερα να ξεχάσεις και αυτά που ξέρεις και να πας λευκό χαρτί. 

Λες, ε; Απλά έλεγα μην πάω τελείως απροετοίμαστος αλλά ναι, υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο, να μπερδευτείς και μετά άντε να μπεις σε σωστό δρόμο.

Δημοσ.

Εγώ πάντως δυσκολεύτηκα στην αρχή ερχόμενος από τον άλλο κύκλο της τεχνολογικής σε σχέση με τα παιδιά που τα είχαν κάνει στο Λύκειο. Βέβαια τα μυαλά μου ήταν αλλού τότε, μόνος σε καινούρια πόλη με τόσα πράγματα να κάνω, η σχολή ήταν το τελευταίο που με ένοιαζε, αν δηλαδή πας κανονικά στα μαθήματα και ασχοληθείς δεν θα έχεις πρόβλημα και έτσι να πας.

Να ξεκινήσεις δειλά δειλά με καμιά C μέχρι arrays και functions δεν μου φαίνεται κακή ιδέα πάντως.

Δημοσ.

Αν ξαναγινόμουν πρωτοετής θα 'χα δει κάνα tutorial C, θα ξεδιάλυνα πολλά πράγματα από την αρχή και θα βοηθούσε αρκετά και για μετά.Δες για σένα arrays,function και pointers(μπερδεύει αυτό).Να πας και για βαθμό στην τελική στο προγραμματιστικό μάθημα.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτά εγώ ακολούθησα αυτό το πρόβλημα άλλα δεν τα πήγα κακά δηλαδή πήγα με προηγούμενες γνώσεις σε c++ και όταν μπήκαμε σε c δεν μου φάνηκε δύσκολη τα μονά που μαθαίνω είναι librarys και νέο λεξιλόγιο , το συντακτικό είναι περίπου ίδιο με c++ σε πολλά σημεία έως όλο (άλλα δεν είμαι σίγουρος διότι δεν τελειώσαμε C ακόμη για να έχω άποψη)

Άλλα το να πας με/χωρίς γνώσης δεν μου φαίνεται πρόβλημα ,εκτός εάν έχεις κακές γνώσης και πας.. εκεί θα έχεις πρόβλημα όντος.

Αυτή ήταν η άποψη μου ,τώρα τι θα ακριβώς θα ακολούθηση ο Darthkostis  θα είναι δίκη του επιλογή.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θες να ασχοληθείς γενικά με software engineering and stuff, τότε επιβάλλεται να ασχοληθείς μόνος σου. Προγραμματιστής γίνεσαι μόνος σου. Εσύ και ένα βιβλίο (ή Tutorials δες Codecademy, TheNewBoston etc). Στην σχολή θα σου δείξουν ένα μικρό κομμάτι του θέματος. Επειδή τυχαίνει να σπουδάζω στο τμήμα ΗΜΜΥ, αν στόχος σου είναι να περάσεις τα σχετικά μαθήματα με έναν καλό βαθμό τότε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...