Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγχώνεσαι.

Καταρχήν, ο εργοδότης σου είναι λαμόγιο και παρτάκιας, από τη στιγμή που σε πληρώνει μετά απο 3(!!!) μήνες, και σε βάζει να υπογράψεις στα "γρήγορα". Ήθελα να ήξερα, τι διάολο σε έβαλε να υπογράψεις.

Συνεπώς, δεν χρειάζονται ούτε επιστολές, ούτε ντροπές, ούτε τίποτα.

Επειδή, το λαμόγιο για το οποίο εργάζεσαι, σιγά μην σου δώσει τα δεδουλευμένα μιας εβδομάδας, (εδώ θα σε πλήρωνε για τα κανονικά σε 3μήνες), δεν χρειάζεται να ασχοληθείς καθόλου.

Απλά μην πας! Ούτε καν να ενημερώσεις ότι παραιτείσαι. Άντε με τον καθε παπάρα.

Πήγαινε στην νέα δουλειά, όπως και να έχει!

• Like 4
Δημοσ.

1ον στη σύμβαση δεν ξέρω τι γράφει, για το πότε θα πληρωθώ, γιατί μου ζητούσαν να υπογράφω σε στυλ "αντε τελείωνε έχουμε και δουλείες"μου γύρναγε τα φύλλα ένα-ένα μόνο για να υπογράφω στην κυριολεξία πάνω απ το κεφάλι μου.

Αυτό δεν το κάνεις ούτε για συμβόλαιο τηλεφώνου όχι για δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Για τα λεφτα δεν ξερω αν θα τα παρεις, εχει σημασια αν εισαι σε καλη εταιρια ή δουλευες στην μικρομεσαια επιχειρηση του γειτονα.

Αλλα ξερω (απο μεσα) οτι ΟΛΑ τα φορτηγα της ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ (Αμστελ) πληρωνονται με τρεις(3) μηνες καθυστεριση!..

Δεν καταλαβαινω τον λογο για τον οποιο γινεται αυτο, ποσο μαλλον οταν προκειται για μια απο τις μεγαλυτερες εταιριες της Ελλαδας..

Δημοσ.

Πες του οτι δεν μπορείς να κατσεις σε μια δουλειά που θα πληρώσει μετά από τρεις μηνες

Το οτι θέλεις να γλιτωσεις το κραξιμο ακούγεται παθετικ

• Like 5
Δημοσ.

Το αν θα έχεις κάποιο θέμα εξαρτάται από το συμβόλαιο που υπέγραψες. Διάβασε τι λέει σε περίπτωση παραίτησης. Αν θέλεις πάντως να έχεις έστω και μια πιθανότητα να πάρεις τα δεδουλευμένα σου τότε πήγαινε ο ίδιος και πες του πως έχουν τα πράγματα. Καλό είναι να δείξεις μάλιστα διατεθειμένος να τον βοηθήσεις μέχρι να καλυφθεί το κενό. Εν τω μεταξύ ρώτα τον πότε θα λάβεις τα δεδουλευμένα σου. Αν αρχίσει τις υπεκφυγές, μεταβολή και αντίο σας.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν,πήγα σήμερα καπάκι στην άλλη τη δουλειά με ενημέρωσαν για όλα,αρμοδιότητες,στόχοι και τα συναφή.Τρίτη πρωι υπογράφω σύμβαση και ξεκινάω.

Τον υπεύθυνο απο τη δουλεια που είμαι τώρα προσπάθησα να τον βρω στο τηλ αλλά μάταια.Θα πάω και σήμερα και αύριο παραιτούμαι.

Για κάποιους που ρώτησαν η δουλειά είναι σε εταιρεία σεκιούριτι που με το ειδικό αυτοκίνητο κάνεις περιπολίες σε σημεία της Δ.Ε.Η.

Το αν θα έχεις κάποιο θέμα εξαρτάται από το συμβόλαιο που υπέγραψες. Διάβασε τι λέει σε περίπτωση παραίτησης

Δηλαδή τι θέμα θα μπορούσα να έχω?Πχ να πρέπει να ειδοποιήσω 1-2 βδομάδες πριν την παραίτηση μου, αλλιώς να του καταβάλω ημερομίσθια?  :-D

Απ'οτι διαβάζω θέμα με την παραίτηση έχεις αν αυτό που έχεις αναλάβει είναι κάποιο σημαντικό έργο η έχει πληρώσει η εταιρεία χρήματα για την εκπαίδευσή σου / σεμινάρια και πρέπει να κάνει απόσβεση.

Δημοσ.

Δηλαδή τι θέμα θα μπορούσα να έχω?Πχ να πρέπει να ειδοποιήσω 1-2 βδομάδες πριν την παραίτηση μου, αλλιώς να του καταβάλω ημερομίσθια?  :-D

Μα εσύ ρώτησες αν θα υπάρξει κάποιο θέμα. Η απάντηση είναι οτι αυτό εξαρτάται από τους όρους που υπέγραψες. Αν δεν σεβαστείς κάποιον από αυτούς θα μπορούσες θεωρητικά να έχεις πρόβλημα αν το θελήσει ο εργοδότης. Γνωρίζεις φαντάζομαι οτι δεν είναι κοινή πρακτική των εργαζομένων να παραιτούνται και από την επόμενη να μην ξαναπατάνε. Τέσπα, καλή τύχη στη νέα σου δουλειά.

Δημοσ.

Λοιπόν,πήγα σήμερα καπάκι στην άλλη τη δουλειά με ενημέρωσαν για όλα,αρμοδιότητες,στόχοι και τα συναφή.Τρίτη πρωι υπογράφω σύμβαση και ξεκινάω.

Τον υπεύθυνο απο τη δουλεια που είμαι τώρα προσπάθησα να τον βρω στο τηλ αλλά μάταια.Θα πάω και σήμερα και αύριο παραιτούμαι.

Για κάποιους που ρώτησαν η δουλειά είναι σε εταιρεία σεκιούριτι που με το ειδικό αυτοκίνητο κάνεις περιπολίες σε σημεία της Δ.Ε.Η.

Απ'οτι διαβάζω θέμα με την παραίτηση έχεις αν αυτό που έχεις αναλάβει είναι κάποιο σημαντικό έργο η έχει πληρώσει η εταιρεία χρήματα για την εκπαίδευσή σου / σεμινάρια και πρέπει να κάνει απόσβεση.

Για την δουλειά που περιέγραψες απορώ τι σε ενδιαφέρει και αν θα τους κρεμάσεις. Καταρχάς μόνος σου είπες ότι είναι μπάχαλο η κατάσταση *(υπέγραψε γρήγορα γιατί έχουμε και δουλειά, μισθός μετά από τρεις μήνες κτλπ). Μόνο το θέμα της καταβολής του μισθού παρανόμως μετά από τρεις μήνες είναι αρκετά καλός λόγος απλά να φύγεις με την ίδια συμπεριφορά με την οποία σε προσέλαβαν δλδ πρόχειρα. Επίσης από την στιγμή που καλέις τον υπεύθυνο σου και δεν απαντάει αλλά ούτε επιστρέφει την κλήση, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έχεις να κάνεις με σοβαρή εταιρεία/άτομα; Άποψη μου φύγε άφοβα.

Μα εσύ ρώτησες αν θα υπάρξει κάποιο θέμα. Η απάντηση είναι οτι αυτό εξαρτάται από τους όρους που υπέγραψες. Αν δεν σεβαστείς κάποιον από αυτούς θα μπορούσες θεωρητικά να έχεις πρόβλημα αν το θελήσει ο εργοδότης. Γνωρίζεις φαντάζομαι οτι δεν είναι κοινή πρακτική των εργαζομένων να παραιτούνται και από την επόμενη να μην ξαναπατάνε. Τέσπα, καλή τύχη στη νέα σου δουλειά.

Αν πρόκειται για σύμβαση μισθωτού ότι και να έχει υπογράψει που να δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να του κάνει κάτι σε περίπτωση που αποχωρήσει ο μισθωτός από την εργασία του δεν μπορούν νομίζω να του κάνουν τίποτα νομικά. (Ας μας το επιβεβαιώσει και κάποιος που τα γνωρίζει καλύτερα.) Θεωρώ ότι έναντι ακόμα και δικαστή (που δεν θα έφτανε εκεί ούτε μια στο εκατομμύριο) που ο εργοδότης είναι σε φάση "μας κρέμασε ενώ υπέγραψε" θα γυρίσει και θα του πει ότι είναι δική του ευθύνη να έχει προσωπικό ασφαλείας και να καλύπτει θέση ατόμου που ακόμα αρρώστησε και τελευταία στιγμή.

• Like 1
Δημοσ.

το χειροτερο 

το χειροτερο ειναι να έχεις υπογράψει κάποια ρητρα στο συμβολαιο που να λέει ότι πρέπει να ειδοποιήσεις τοσο καιρό πριν, αλλιώς δεν θα πληρωθείς. Αντιγραφο του συμβολαίου δεν έχεις;

Δημοσ.

Εφόσον θα παραιτηθείς θα περάσεις από τα γραφεία της εταιρίας για να υπογράψεις την παραίτηση.Πριν υπογράψεις θα ζητήσεις τα χρηματα.

Επειδή όμως δεν γνωρίζεις αν τα δικαιούσαι και σε ενδιαφέρει να τα πάρεις το καλύτερο είναι να ρωτήσεις κάποιον εργατολόγο πρίν πας.

Η ουσία είναι να μην υπάρχει κάποια συνέπεια εις βάρος σου στην περίπτωση παραίτησης.

Είναι όμως γελοίο να σκέφτεσαι αν θα φας κράξιμο.Θα κοιτάξεις το προσωπικό σου συμφέρον όπως κάνουν αυτοί και που ανά πάσα στιγμή τους καπνίσει μπορούν να σε διώξουν χωρίς καμία προειδοποίηση.

Μιλάμε για τον χειρότερο κλάδο εργασιας.2-3 εταιρίες αξίζουν οι οποίες ειναι τυπικές στην πληρωμή,στα ενσημα,τα επιδόματα αδείας και τα δώρα.Οι υπόλοιπες είναι η 1 χειρότερη από την άλλη.Δεν κολλάνε όλα τα ένσημα,εργάζεσαι 10-12 ώρες και πληρώνεσαι τις 8,έχουν ασταθές πρόγραμμα και καθυστερούν την πληρωμή.Δεν πληρώνουν δώρα κλπ.Σου "πίνουν" το αίμα και αν παραπονεθείς σε διωχνουν.Για αυτούς ο εργαζόμενος είναι απλά 1 κωδικός.Μισθός 550-700€ στην καλύτερη περίπτωση.Το τραγικό είναι ότι σε βάζουν και υπογράψεις οτι πήρες το δώρο ενώ δεν το παίρνεις ποτέ.

Εμένα δεν θα με ένοιαζαν τόσο τα 120€ αλλά να σιγούρευα οτι θα με επαιρναν στην άλλη δουλειά.Κάποιες φορές δεν γίνεται να έχεις και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.

ΥΓ1:Είπες κάτι για κράξιμο?Για ντροπή?Μισή ντροπή δική σου και μισή δική τους.

ΥΓ2:Μπορώ να γράψω αρκετά μειονεκτήματα αυτής της δουλειάς.

ΥΓ3:Όταν υπέγραψες λογικά σου έδωσαν αντίγραφο.Διαβασέ το.Πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...