Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Αυτος ξερεις τι λεει ομως απο μεσα του ε?Του πηρα την μηχανη και δεν πηρε και χαμπαρι

Και? Δεν αξιζει καν να  ασχοληθω. Τα παντα γινονται για καποιο λογο και παντα κατι σου μαθαινουν!

• Like 1
  • Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και? Δεν αξιζει καν να  ασχοληθω. Τα παντα γινονται για καποιο λογο και παντα κατι σου μαθαινουν!

Δεν σου ειπα να ασχοληθεις αλλα το να του μιλας κανονικα μου φαινετε υπερβολη σορρυ αλλα τοσο μεγαλοψυχος δεν ειμαι

• Moderators
Δημοσ.

Δεν σου ειπα να ασχοληθεις αλλα το να του μιλας κανονικα μου φαινετε υπερβολη σορρυ αλλα τοσο μεγαλοψυχος δεν ειμαι

καλα δεν τον παιρνω και τηλεφωνο να μαθω τα νεα του αλλα αν τον δω εξω θα μιλησω. Δες το σαν καμουφλαζ μεχρι να κανει την επομενη μαλακια -σε μενα- οποτε θα πληρωσει και τα προηγουμενα ;)

Δημοσ.
  1. Υπερ μερικα πλασματα δεν δεχονται correction.
  2. Το μονο που με ανησυχει ειναι η πιθανοτητα να εκτελεστει καποιος αθωος
  3. Υπερ για προληπτικους λογους

1.

α. Το αν δέχονται correction ή όχι μερικά πλάσματα είναι κάτι μη αποδείξιμο και ένα αξίωμα που παραθέτεις άρα ακυρώνεται ως επιχείρημα.

β. Ακόμη κι αν δεχτούμε πως μερικά δεν δέχονται correction ξεχνάς τα άλλα που δέχονται και τα σκοτώνεις κι αυτά.

2. Τότε γιατί είσαι υπέρ? Αν ισχύει το 4.1% λάθους είναι 1 στους 25 που είναι τεράστιος αριθμός.

3. Αφού όπου ισχύει η θανατική ποινή η εγκληματικότητα δεν μειώθηκε τί προκληπτικούς λόγους?

υπέρ.

το σύστημα όπως και να το κάνουμε δεν ειναι ανάγκη να χει πάντα σωφρονιστικό χαρακτηρα

όταν κάποιος έχει πέσει θύμα κακοποίησης καλό είναι να δει τον μπάσταρδο που του κατέστρεψε την ζωη να ψήνεται σαν γαλοπούλα.

δεν θα τον θεραπεύσει αλλά θα του προσφέρει ικανοποιηση

όσον αφορα το ''αν τους σκοτώσεις γίνεσαι ίδιος με αυτούς'' πηγαίνετε να το πείτε σε μητέρες που έχασαν το παιδί τους από δολοφονία η σε θύματα βιασμου

Αυτά δεν είναι επιχειρήματα, είναι επικλήσεις στον θυμό και στην εκδίκηση.

Ποτέ δεν θα καταλάβω το "αν το πάθαινεις εσύ θα έλεγες άλλα" ως επιχείρημα. Δηλαδή τι αποζητάς? Να είμαι συναισθηματικά διαταραγμένος για να δεχτείς την επιχειρηματολογία μου για το ζήτημα?

Κανένα αντικειμενικό επιχείρημα έχεις να μας δώσεις για το υπέρ σου?

Ο θάνατος είναι γλυκό αίσθημα και ανακουφίζει κάποιον.

Γνώμη μου η καλύτερη τιμωρία είναι 100 χρόνια φυλακή ,φυσικά χωρίς μείωση ποινής/άδειες κτλ Και ειδικά για τρομοκράτες... 100 χρόνια κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο ...για πάντα

Διαφωνώ και με σένα όσο με τους υποστηρικτές της θανατικής ποινής.

• Το ζητούμενο δεν είναι η εκδίκηση, με αυτήν δεν κερδίζει κανείς τίποτα.
  • Το ζητούμενο είναι η προσπάθεια αποκατάστασης των ψυχικά διαταραγμένων ανθρώπων που οδηγούνται σε έγκλημα.
  • Δεν είναι λογικό κάποιος ψυχικά υγιής να θέλει να είναι κακός.
  • Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται θεραπεία και όχι βασανιστήρια.
  • Οι απόψεις περί σαπίσματος σε φυλακές, περί άθλιων συνθηκών κτλ δεν διαφέρουν από απόψεις υπέρ των βασανιστηρίων ή του θανάτου. Φτάσαμε στον 21ο αιώνα και ακόμα έχουμε νοοτροπία μεσαίωνα.

Κι εγω για θρησκευτικους λογους ειμαι κατα της θανατικης ποινης. Μπορει ο κακουργος να μετανοησει

Η θρησκεία σου δεν μπορεί αν είναι κριτήριο για την οργάνωση της δικαιοσύνης μιας κοινωνίας.

Θα προτιμούσα κάποιο πιο αντικειμενικό επιχείρημα.

Εγώ μπορεί να είμαι μουσουλμάνος π.χ., θα γούσταρες να θεσπίσουμε νόμο να σκοτώνουμε τους αλλόθρησκους? Και μη μου πεις όχι γιατί αυτό είναι κακό ενώ το δικό σου είναι καλό. Το καλό και το κακό είναι πολύ σχετικά ειδικά όταν μπλέκουμε με θρησκεία και αξιωματικές πεποιθήσεις.

Οι θρησκείες δεν πρέπει να εμπλέκονται με το κράτος.

• Like 1
Δημοσ.

1.

α. Το αν δέχονται correction ή όχι μερικά πλάσματα είναι κάτι μη αποδείξιμο και ένα αξίωμα που παραθέτεις άρα ακυρώνεται ως επιχείρημα.

β. Ακόμη κι αν δεχτούμε πως μερικά δεν δέχονται correction ξεχνάς τα άλλα που δέχονται και τα σκοτώνεις κι αυτά.

2. Τότε γιατί είσαι υπέρ? Αν ισχύει το 4.1% λάθους είναι 1 στους 25 που είναι τεράστιος αριθμός.

3. Αφού όπου ισχύει η θανατική ποινή η εγκληματικότητα δεν μειώθηκε τί προκληπτικούς λόγους?

Ξερεις πολυ καλα οτι καποιοι ανθρωποι πχ. κατα συροην δολοφονοι, ηδονιζονται με τους φονους και εχουμε να κανουμε με αρρωστο μυαλο και αρρωστη φυση που το κανε και θα το ξανακανει.Τι θα τον κανεις θα τον πλακωσεις στα βαρβιτουρικα και τα αντιψυχωτικα και θα τον εχεις σε μια καρεκλα να καθετε?Επισης βρες μου ενα λογο για να ζησει ο πακιστανος που εκανε κιμα το μυαλο της κοπελιτσας δεν θυμαμαι αν την βιασε κιολας. Υπαρχει το συγκεκριμενο ζητημα το ειπα και πριν και 1 στους 1000 ειναι τεραστιος αριθμος.Μειωθηκε δεν μειωθηκε υπαρχει και το αισθημα δικαιου της κοινωνιας πρεπει να πληρωσει απλα.Η εναλακτικη ποια ειναι να τον εχεις 100 χρονια στο κελι?Αν ειναι αθωος αυτο ειναι ακομα χειροτερο απο το θανατο.

• Like 3
Δημοσ.

Ξερεις πολυ καλα οτι καποιοι ανθρωποι πχ. κατα συροην δολοφονοι, ηδονιζονται με τους φονους και εχουμε να κανουμε με αρρωστο μυαλο και αρρωστη ψυχοσυνθεση που το κανε και θα το ξανακανει.

Τι θα τον κανεις θα τον πλακωσεις στα βαρβιτουρικα και τα αντιψυχωτικα και θα τον εχεις σε μια καρεκλα να καθετε?

Ναι είναι άρρωστοι, όχι κακοί. Για τους άρρωστους προτιμώ την θεραπεία παρά τον καιάδα.

Το αν και τι είδους θεραπείες επιδέχονται δεν γνωρίζω να σου πω γιατί δεν είμαι ψυχίατρος ή ψυχολόγος όπως δεν είσαι κι εσύ.

Αν δεχτούμε όμως πως ένα ποσοστό αυτών έχει πιθανότητες να λογικευτεί, τότε δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους σκοτώσουμε όλους.

Εσύ με αυτό σου το επιχείρημα είναι σαν να υποστηρίζεις και μάλιστα με σιγουριά πως απολύτως κανείς από αυτούς δεν επιδέχεται θεραπεία. Αυτό υποστηρίζεις και που το ξέρεις?

Αν όμως ένα ποσοστό αυτών επιδέχεται θεραπεία τότε γιατί τους σκοτώνεις?

Επισης βρες μου ενα λογο για να ζησει ο πακιστανος που εκανε κιμα το μυαλο της κοπελιτσας δεν θυμαμαι αν την βιασε κιολας.

Το ότι είναι ψυχικά άρρωστος, θύμα της άδικης κοινωνίας και της ατυχίας του.

Σκοπός μας πρέπει να είναι να τον θεραπεύσουμε για να βρει γαλήνη και όχι να τον βασανίζουμε αιώνια ή να τον σκοτώσουμε.

Υπαρχει το συγκεκριμενο ζητημα το ειπα και πριν και 1 στους 1000 ειναι τεραστιος αριθμος.

Ναι αλλά τι να την κάνω την παραδοχή του τεράστιου αριθμού απ την στιγμή που συνεχίζεις να είσαι υπερ ενώ το ξέρεις?

Μειωθηκε δεν μειωθηκε υπαρχει και το αισθημα δικαιου της κοινωνιας πρεπει να πληρωσει απλα.

• Απ την στιγμή που δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα μιας και τα ποσοστά εγκληματικότητας δεν μειώνονται τι κερδίζει η κοινωνία?
  • Αν εννοείς πως κερδίζει την εκδίκηση και ηδονίζεται, δεν με εμπνέει μια κοινωνία που ηδονίζεται με τον θάνατο των ψυχικά διαταραγμένων μελών της.

Η εναλακτικη ποια ειναι να τον εχεις 100 χρονια στο κελι?Αν ειναι αθωος αυτο ειναι ακομα χειροτερο απο το θανατο.

Όχι, είμαι κατά των βασανιστηρίων όπως σου είπα, γιατί και το σκοτεινό κελί για 100 χρόνια είναι μεσαιωνικό βασανιστήριο και αντίστοιχο της θανατικής ποινής.

Είμαι υπέρ της θεραπείας των αρρώστων με όποιο τρόπο έχει στην διάθεσή της η επιστήμη στις μέρες μας.

• Like 2
Δημοσ.

Θα προσπαθησω να απαντησω σε ολα μαζι συντομα.Η ζωη δεν ειναι δικαιη ποτε δεν ηταν και δεν θα ειναι.Το αδικο παντα με εξοργιζε οπως με εξοργιζε και ο καθε εγκληματιας που κατεστρεφε την ζωη ενος αθωου.Θα μου επιτρεψεις να εχω διαφορετικη αποψη για το αν ειναι κακος.Η κακη φυση ειναι κατι που υπαρχει η ταση να θελεις να κανεις ζημια σε καποιον αλλον να κανεις κατι σκοτεινο.Ο πακιστανος πχ γιατι να ηρεμησει?Εχασε αυτο το δικαιωμα την στιγμη που κοπανησε το κεφαλι στα βραχια.Γιατι να φερθω ανθρωπινα σε καποιον που φερετε σαν <<ζωο>> σε αγρια κατασταση μην σου πω ακομα χειροτερα το ζωο μαχετε για συγκεκριμενους λογους.Δεν μπορω να σου αποδειξω αυτο που λεω οτι δεν δεχετε επιμορφωση πως διαολο μεταφραζετε στα ελληνικα αλλα το ξερεις και εσυ ο ιδιος μεσα σου οτι υπαρχουν οντα που δεν αλλαζουν απλα.Αυτο που λες οτι δεν εχει μειωθει η εγκληματικοτητα μπορω να στο ερμηνευσω διαφορετικα στις πολιτειες των ηπα που υπαρχει θα ηταν ακομη ποιο αυξημενη πιστευω.Ο φοβος ειναι καλο εργαλειο αν τον χειριστεις σωστα.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Θα προσπαθησω να απαντησω σε ολα μαζι συντομα.Η ζωη δεν ειναι δικαιη ποτε δεν ηταν και δεν θα ειναι.Το αδικο παντα με εξοργιζε οπως με εξοργιζε και ο καθε εγκληματιας που κατεστρεφε την ζωη ενος αθωου.Θα μου επιτρεψεις να εχω διαφορετικη αποψη για το αν ειναι κακος.Η κακη φυση ειναι κατι που υπαρχει η ταση να θελεις να κανεις ζημια σε καποιον αλλον να κανεις κατι σκοτεινο.Ο πακιστανος πχ γιατι να ηρεμησει?Εχασε αυτο το δικαιωμα την στιγμη που κοπανησε το κεφαλι στα βραχια.Γιατι να φερθω ανθρωπινα σε καποιον που φερετε σαν <<ζωο>> σε αγρια κατασταση μην σου πω ακομα χειροτερα το ζωο μαχετε για συγκεκριμενους λογους.Δεν μπορω να σου αποδειξω αυτο που λεω οτι δεν δεχετε επιμορφωση πως διαολο μεταφραζετε στα ελληνικα αλλα το ξερεις και εσυ ο ιδιος μεσα σου οτι υπαρχουν οντα που δεν αλλαζουν απλα.Αυτο που λες οτι δεν εχει μειωθει η εγκληματικοτητα μπορω να στο ερμηνευσω διαφορετικα στις πολιτειες στον ηπα που υπαρχει θα ηταν ακομη ποιο αυξημενη πιστευω.Ο φοβος ειναι καλο εργαλειο αν τον χειριστεις σωστα.

γιατι τοτε εισαι και εσυ "ζωο" οπως αυτος. 

Δεν υπαρχει θεραπεια για ολους αυτο ειανι σιγουρο αλλα για μενα δεν ειναι λυση ο θανατος. Κανεις δεν εχει το δικαιωμα να αφαιρεσει τη ζωη καποιου οτι και αν εχει κανει αυτος

• Like 2
Δημοσ.

Αν αυτο χρειαζετε για την απονομη δικαιοσυνης ναι θα <<γινω>>.Σαν οργανο δικαιοσυνης ενοω το να σκοτωσεις καποιον γενικα μου φαινετε πολυ μα πολυ βαρυ και ασηκωτο απο οποια αποψη και αν το παρεις.

Δημοσ.

Funbreaker δεν μπορείς να ονομάσεις όλους τους εγκληματίες ψυχικά αρρώστους έτσι απλά. Άλλο το να μπορώ να σκοτώσω βιασω βασανισω επειδή δεν με νοιάζει δεν νοιώθω τύψεις με λίγα λόγια και άλλο επειδή είμαι παρανοϊκός σχιζοφρενής.

Δημοσ.

Funbreaker δεν μπορείς να ονομάσεις όλους τους εγκληματίες ψυχικά αρρώστους έτσι απλά. Άλλο το να μπορώ να σκοτώσω βιασω βασανισω επειδή δεν με νοιάζει δεν νοιώθω τύψεις με λίγα λόγια και άλλο επειδή είμαι παρανοϊκός σχιζοφρενής.

sociopath νομιζω ειναι αυτο που περιγραφεις στην πρωτη σου προταση

Δημοσ.

[...] Η εναλακτικη ποια ειναι να τον εχεις 100 χρονια στο κελι?Αν ειναι αθωος αυτο ειναι ακομα χειροτερο απο το θανατο.

Υπάρχει όμως πάντα η ελπίδα να αποδείξει την αθωότητα του ακόμα και μετά από χρόνια. ;)

Σκέψου τώρα αυτός να είχε εκτελεστεί...

Η θεραπεία και η επανένταξη είναι τεράστιο θέμα. Η κοινωνία έχει μάθει σε ένα σύστημα το οποίο τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά δεν σκοπεύει στον σωφρονισμό και την επανένταξη και εκτός αυτού σε κάθε τέτοια συζήτηση παίρνουμε ως παράδειγμα το χειρότερο. Κακώς, δεν γίνεται να κρίνουμε το σύστημα και συγκεκριμένα τη θανατική ποινή παίρνοντας ως παράδειγμα τον Μπρέιβικ, τον Μάνσον, το κτήνος της Πάρου, τον βιαστή της Ξάνθης κ.λπ. 

Ξαναλέω πάντως, και το τονίζω, ότι όταν δηλώνω κατά δεν αναφέρομαι σε τόσο κραυγαλέες περιπτώσεις. Ο σκοπός μου δεν είναι να υποστηρίξω την προστασία και την πιθανή αθώωση αυτών, συγκεκριμένα. Όχι, ότι είμαι υπέρ της θανατικής ποινής κατ'εξαίρεση, απλά για τέτοιες περιπτώσεις αμφιβάλλω αν ακόμα και ένα σωστά δομημένο σωφρονιστικό σύστημα θα μπορούσε να έχει επιτυχία στην επανένταξη τους. Οπότε μέσα ισόβια .&-.

Funbreaker δεν μπορείς να ονομάσεις όλους τους εγκληματίες ψυχικά αρρώστους έτσι απλά. Άλλο το να μπορώ να σκοτώσω βιασω βασανισω επειδή δεν με νοιάζει δεν νοιώθω τύψεις με λίγα λόγια [...]

Βασικά το να μην νοιώθεις τύψεις για μια τόσο βίαιη πράξη είναι πρακτικά ο ορισμός της ψυχοπάθειας... Η «κοινωνικοπάθεια» είναι άλλο πράγμα (η άλλη πλευρά του νομίσματος), χαρακτηρίζεται από αντικοινωνικότητα, ναρκισσισμό, παθολογικό ψέμα κ.λπ. αλλά σπάνια μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις, ακριβώς λόγω της έλλειψης ενοχών.

Δημοσ.

Κάθε άνθρωπος σε κατάλληλες συνθήκες μετατρέπεται σε ζώο σε κτήνος ή όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε το.Το βλέπουμε σε περιπτώσεις ακραίες βέβαια π.χ σε συνθήκες πολέμου όπου κατά τα άλλα φιλήσυχοι επαναστατημένοι αγρότες κυρίως, και όχι τακτικοί στρατιώτες με την ακριβή έννοια του όρου ξεκοίλιαζαν έγκυες Τουρκάλες στην Τριπολιτσά.Και αυτοί από την πλευρά τους, έκαναν τα ίδια και χειρότερα σε μας.Οπότε τα περί αρρώστιας των θυτών τα ακούω βερεσέ.Όλοι μέσα μας κρύβουμε ένα κτήνος που υπό τις "κατάλληλες" συνθήκες μπορεί να βγει στην επιφάνεια.Αυτός λοιπόν που σκοτώνει, βιάζει, και ειδικά ανήλικα κατά συρροή, δεν έχει δρόμο επιστροφής.Μας έφαγαν οι υπερβολικές ευαισθησίες σε σημείο που αντί να είμαστε έξαλλοι για το τι τραβούν τα θύματα στα χέρια τέτοιων σαδιστών, μερικά μάλιστα μπορεί να υποφέρουν και μέρες στα χέρια των βασανιστών τους, μας πιάνει ο πόνος για τέτοια κτήνη.Σαφώς και είμαι υπέρ της θανατικής ποινής σε τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα.Επίσης το επιχείρημα ότι δεν μειώνονται τα εγκλήματα αυτά σε χώρες όπου ισχύει η θανατική ποινή είναι αστείο κατά την προσωπική μου άποψη.Δεν ξέρουμε πόσος θα ήταν ο αριθμός των εγκλημάτων στις πολιτείες αυτές αν δεν ίσχυε η θανατική ποινή επίσης ο τρόπος εφαρμογής της ακόμα και εκεί είναι αστείος μερικοί παραμένουν σε κράτηση 20 χρόνια πριν εκτελεστούν.Ας ήταν η εκτέλεση σε έναν μήνα το πολύ να δούμε αν τότε θα ήταν αποτρεπτικός παράγοντας ή όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Θα προσπαθησω να απαντησω σε ολα μαζι συντομα.

Σε κάποια πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσα δεν απαντησες αλλά οκ.

Η ζωη δεν ειναι δικαιη ποτε δεν ηταν και δεν θα ειναι.

Και τί έγινε? Επειδή δεν είναι αντί να προσπαθούμε να την κάνουμε πιο δίκαιή θα συνεχίζουμε να υπηρετούμε την αδικία?

Και μάλιστα το επιχείρημά μας θα είναι πως έτσι κι αλλιώς είναι άδικη?

Δεν βρίσκω λογική σε αυτό το επιχείρημα εκτός αν εννοείς κάτι άλλο.

Το αδικο παντα με εξοργιζε οπως με εξοργιζε και ο καθε εγκληματιας που κατεστρεφε την ζωη ενος αθωου.

Ο εγκληματίας έγινε εγκληματίας εξαιτίας των άδικων συνθηκών ζωής του που τον έκαναν ψυχικά ασθενή.

Εσένα σε εξοργίζει το άδικο αλλά θες να φερθούμε στον αδικημένο και άρρωστο με αδικία.

Όσο στην κοινωνία συντηρούμε και ανακυκλώνουμε την αδικία τόσο θα γεννάμε εγκληματίες που θα πρέπει να τιμωρούμε σύμφωνα με την λογική σου.

Θα μου επιτρεψεις να εχω διαφορετικη αποψη για το αν ειναι κακος.

Η κακη φυση ειναι κατι που υπαρχει η ταση να θελεις να κανεις ζημια σε καποιον αλλον να κανεις κατι σκοτεινο.

Για να καταλάβω, εννοείς πως κάποιος γεννιέται κακός και δεν τον κάνουν έτσι οι άδικες συνθήκες της ζωής του?

Ο πακιστανος πχ γιατι να ηρεμησει? Εχασε αυτο το δικαιωμα την στιγμη που κοπανησε το κεφαλι στα βραχια.

Στο εξήγησα ήδη, γιατί είναι ψυχικά άρρωστος και χρειάζεται θεραπεία.

Γιατι να φερθω ανθρωπινα σε καποιον που φερετε σαν <<ζωο>> σε αγρια κατασταση μην σου πω ακομα χειροτερα

το ζωο μαχετε για συγκεκριμενους λογους.

Επειδή είναι άρρωστος και δεν φταίει.

Ακόμα και τα ζώα που λες, φέρονται παράλογα μόνο όταν τρελαίνονται, άλλιώς μάχονται για συγκεκριμένους σκοπούς.

Δεν μπορω να σου αποδειξω αυτο που λεω οτι δεν δεχετε επιμορφωση πως διαολο μεταφραζετε στα ελληνικα

αλλα το ξερεις και εσυ ο ιδιος μεσα σου οτι υπαρχουν οντα που δεν αλλαζουν απλα.

Εγώ σε ρώτησα αν υποστηρίζεις πως το 100% των εγκληματιών δεν επιδέχονται σίγουρα ψυχική θεραπεία οπότε και να τους σκοτώνουμε. Είναι κάτι που περιμένω να απαντήσεις.

Αυτο που λες οτι δεν εχει μειωθει η εγκληματικοτητα μπορω να στο ερμηνευσω διαφορετικα

στις πολιτειες των ηπα που υπαρχει θα ηταν ακομη ποιο αυξημενη πιστευω.

Ο φοβος ειναι καλο εργαλειο αν τον χειριστεις σωστα.

Μα αφού αν δεις ποσοστά εγκληματικότητας σε πολιτείες των ΗΠΑ,

σε όλες όπου δεν ισχύει η θανατική ποινή έιναι χαμηλότερα.

Τέτοια σύμπτωση?

sociopath νομιζω ειναι αυτο που περιγραφεις στην πρωτη σου προταση

Είτε psychopath είτε sociopath κάποιος το θεωρώ σοβαρή ψυχική διαταραχή που χρειάζεται βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...