Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Μην μυγιάζεσαι, καθόλου ειρωνική δεν είναι.

Όπως θες να σκοτώνουμε όποιον σκοτώνει, μπορεί αν θες να κόβουμε και το χέρι όποιου κλέβει.

Προσωπικά δεν βρίσκω κάποια διαφορά οπότε η ερώτηση ισχύει.

Οι θρησκείες? Και ποιος μου λέει εμένα ότι οι θρησκείες είναι δίκαιες? Επειδή πιστεύουν κάποιοι ένα παραμύθι ή ένα μη παραμύθι πρέπει να το θέσουμε ως κριτήριο για την οργάνωση της δικαιοσύνης?

Και γιατί να μην θέσουμε ως κριτήριο την κοινώς αποδεκτή λογική?

και επισης πανω σε ποια θρησκεια θα βασιστουμε! χριστινισμο? βουδισμο? στους μαρτυρες? Και γιατι σε καποια συγκεκριμενη? τι παραπανω εχει απο τις αλλες?

• Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μην μυγιάζεσαι, καθόλου ειρωνική δεν είναι.

Όπως θες να σκοτώνουμε όποιον σκοτώνει, μπορεί αν θες να κόβουμε και το χέρι όποιου κλέβει.

Προσωπικά δεν βρίσκω κάποια διαφορά οπότε η ερώτηση ισχύει.

Δεν βρίσκεις διαφορά μεταξύ κάποιου που έκανε ανθρωποθυσίες σε διάστημα 15 ετών και ενός που έκανε ληστεία σε τράπεζα ; Μιλάμε σοβαρά ;

• Moderators
Δημοσ.

Δεν βρίσκεις διαφορά μεταξύ κάποιου που έκανε ανθρωποθυσίες σε διάστημα 15 ετών και ενός που έκανε ληστεία σε τράπεζα ; Μιλάμε σοβαρά ;

υπαρχουν διαφορες για αυτο και ο ενας θα σκοτωθει και ο αλλος θα χασει το χερι του!

παρεμπιπτόντως δεν μου απαντησες σε αυτο που σου ειπα περι διεφθαρμενων κτλ 

γιατι να μην υπαρχει θανατικη ποινη? εχει αξια η ανθρωπινη ζωη ?

αν δεν εχει αξια γιατι δεν αυτοκτονείς?

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Κάνετε πως δε καταλαβαίνετε...

και εσυ αποφευγεις να μας "κανεις" να καταλαβουμε! Α ναι θυμηθηκα, αυτο κανουν οσοι δεν εχουν επιχειρηματα!

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικά με το αν μιλάμε σοβαρά η απάντησή μου είναι ναι.

Σχετικά με την άλλη σου ερώτηση:

Γιατί ο ένας να σφάζει για 15 χρόνια και ο άλλος να κάνει μόνο μία ληστεία?

Ας πάρουμε 2 ίδιους, είτε με 15ετή διάρκεια είτε με μία φορά:

• Ο ένας λοιπόν σκοτώνει και ο άλλος κλέβει.
  • Ο ένας χάνει το χέρι ο άλλος την ζωή του.

Οπότε τώρα που φίλτραρα τις υπερβολές σου μόνο για την μία πλευρά, συνεχίζω να μην βρίσκω διαφορά ως προς το πνεύμα της ποινής και περιμένω να μου την εξηγήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγω για θρησκευτικους λογους ειμαι κατα της θανατικης ποινης. Μπορει ο κακουργος να μετανοησει

Θα καταλάβεις ότι υποκρινόταν και  δεν έχει μετανοήσει όταν σκοτώσει τον επόμενο αθώο.Αλλά τότε θα είναι αργά και δεν θα υπάρχει επιλογή αναίρεσης.Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω.

Κάποιος που έχει σκοτώσει πολλούς ανθρώπους μαζί δεν θα έπρεπε να γεννηθεί ποτέ. Γιατί δεν θα διστάσει να το ξανακάνει.Ειναι ψυχάκιας και δεν αντιλαμβάνεται την αξία της ανθρώπινης ζωής.Στον εγκέφαλό του δεν υπάρχει ο συναισθηματικός τομέας.Αυτός που μπορεί να μετανιώσει για 1 φόνο και να μην το ξανακάνει είναι καποιος που πχ σκότωσε τον άλλον πάνω σε τσακωμό εν βρασμώ ψυχής.Η κάποιος που απειλήθηκε ή ζωή του και έπρεπε να αμυνθεί.

Επίσης ακόμα και αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο δεν ξέρουμε αν θα τιμωρηθεί εκεί.Οπότε ας φυλακιστεί μεχρι να πεθάνει μέσα στην φυλακή και ας μετανοήσει μετά στην άλλη ζωή.

Αλλά στην Ελλάδα κάνεις φόνο και βγαινεις σε 5 χρόνια. Σε άλλες χώρες το σωφρονιστικό σύστημα είναι πολύ πιο αυστηρό.Εκεί κάποιοι εύχονται να με είχαν πεθάνει παρά να ήταν εκεί μέσα.Κάποιοι μετανιώνουν και κάποιοι όχι.Πάντως τιμωρούνται.

Αν απονεμόταν ή δικαιοσύνη βάσει της κάθε θρησκείας τότε το χάσαμε. Γιατί ανάλογα την θρησκεία ή τιμωρία θα ήταν διαφορετική.

Προσωπικά νομίζω πως θα υπήρχαν πολλές πιθανότητες να μπορούσα να "πατήσω το κουμπί εκτέλεσης" για κάποιον που είχε σκοτώσει κάποιον που αγαπούσα.Και ας το μετάνοιωνα μετά.

Πιστεύω επίσης ότι κάποιοι που είναι κατά της θανατικής ποινής θα ήθελαν να πεθάνει αυτός που σκότωσε κάποιον που αγαπούσαν.Είτε από τα χέρια τους είτε οχι.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αλλά στην Ελλάδα κάνεις φόνο και βγαινεις σε 5 χρόνια. Σε άλλες χώρες το σωφρονιστικό σύστημα είναι πολύ πιο αυστηρό.

Breivik 80 άτομα, 21 χρόνια (με minimum τα 10, αν και δεν πρόκειται να βγει γενικότερα), φτηνά του βγήκε...

έκανε και μια απεργία πείνας πέρσι γιατί δεν του έδιναν PS3...

• Like 1
Δημοσ.

Δε ειπα να αφεθη ελευθερος. Μονο να μην τον σκοτωσουν.

Ναι. Για να συγχωρεθει σημαινει οτι εχει αλλαξει και τροπο ζωης.

Οι θρησκειες πρεπει να ειναι κριτηριο για την οργανωση της δικαιοσυνης αλλιως θα υπαρχουν κοινωνικες αναταραχες. Π.χ. οι λεγομενοι μαρτυρες του ιαχωβα για τους οποιος ψηφιστηκε ειδικος νομος στο στρατο. Μεχρι τοτε δημιουργουσαν προβληματα.

Διάβασε λοιπόν για την Σαρία και δες γιατί δεν πρέπει να επεμβαίνει η θρησκεία στο νομικό σύστημα........

Δημοσ.

Σχετικά με το αν μιλάμε σοβαρά η απάντησή μου είναι ναι.

Σχετικά με την άλλη σου ερώτηση:

Γιατί ο ένας να σφάζει για 15 χρόνια και ο άλλος να κάνει μόνο μία ληστεία?

Ας πάρουμε 2 ίδιους, είτε με 15ετή διάρκεια είτε με μία φορά:

• Ο ένας λοιπόν σκοτώνει και ο άλλος κλέβει.
  • Ο ένας χάνει το χέρι ο άλλος την ζωή του.

Οπότε τώρα που φίλτραρα τις υπερβολές σου μόνο για την μία πλευρά, συνεχίζω να μην βρίσκω διαφορά ως προς το πνεύμα της ποινής και περιμένω να μου την εξηγήσεις.

Αυτός που διαπράττει ειδεχθή εγκλήματα και κατ' εξακολούθηση (πέρα από κάθε αμφιβολία) πρέπει να τιμωρείται με τη ποινή του θανάτου. Είναι άχρηστο ον που προξενεί τον όλεθρο και σαν τον καρκίνο πρέπει ν' "αφαιρεθεί". Οι υπόλοιποι στη "στενή" και με την λογική της μετέπειτα επανένταξης. Αυτό πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι το σύστημα ιεράρχησης των ποινών.  

Δημοσ.

υπαρχουν διαφορες για αυτο και ο ενας θα σκοτωθει και ο αλλος θα χασει το χερι του!

παρεμπιπτόντως δεν μου απαντησες σε αυτο που σου ειπα περι διεφθαρμενων κτλ 

αν δεν εχει αξια γιατι δεν αυτοκτονείς?

αρα υποστηριζεις οτι η ανθρωπινη ζωη δεν εχει καμια αξια,γιατι στα λεγομενα μου υπηρχε ερωτηματικο

Δημοσ.

Στους ισοβίτες: Αν δείξει από την όλη συμπεριφορά/διαγωγή του μετά από 5 χρόνια ίχνη μεταμέλειας/σωφρονισμού, παραμένουν τα ισόβια. Αν όχι, καρέκλα ή σύριγγα.

Δημοσ.

Εν συντομία...

Μειονεκτήματα:

• Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • Αντιδημοκρατικό μέτρο, αγαπημένο σε απολυταρχικά καθεστώτα (γιατί άραγε; )
  • Στην πράξη δεν έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα και τα "πλεονεκτήματα" μένουν στη θεωρία
  • Αναχρονισμός στο σύστημα δικαιοσύνης, καταργείται η έννοια του σωφρονισμού κυριαρχεί η εκδίκηση
  • Σε κάθε σύγχρονη χώρα προτεραιότητα πρέπει να είναι η πρόληψη του εγκλήματος, η θανατική ποινή λειτουργεί σαν άλλοθι σε χώρες οι οποίες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το οργανωμένο έγκλημα

Πλεονέκτημα:

• Αποκαθίσταται το αίσθημα δικαίου στις κοινωνίες και ιδιαίτερα σε συγγενείς του θύματος/θυμάτων

Ο καθένας κρίνει τι υπερισχύει και αν είναι υπερ ή κατα...

Δημοσ.

• Σε κάθε σύγχρονη χώρα προτεραιότητα πρέπει να είναι η πρόληψη του εγκλήματος

Ευχολόγιο...

Στατιστικά κάποιοι άνθρωποι θα κάνουν αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα. Είναι αναπόφευκτο. Δεν είναι θέμα πρόληψης. Στα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν, κάποιοι θα έχουν τραυματικά παιδικά χρόνια, θα τους τύχουν κάποιες ατυχίες, θα βιώσουν σωματική και ψυχολογική βία την οποία θα εκτονώσουν με βίαιο και απεχθή τρόπο. Να γίνει πρόληψη σε τι ακριβώς ; Να μπει χωροφύλακας σε κάθε σπίτι ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...