Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 στατιστικά επίσης στην Αμερική η θανατική ποινή είναι μια τρύπα στο νερό...
ilias_97 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Ευχολόγιο... Στατιστικά κάποιοι άνθρωποι θα κάνουν αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα. Είναι αναπόφευκτο. Δεν είναι θέμα πρόληψης. Στα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν, κάποιοι θα έχουν τραυματικά παιδικά χρόνια, θα τους τύχουν κάποιες ατυχίες, θα βιώσουν σωματική και ψυχολογική βία την οποία θα εκτονώσουν με βίαιο και απεχθή τρόπο. Να γίνει πρόληψη σε τι ακριβώς ; Να μπει χωροφύλακας σε κάθε σπίτι ; Σε μεγάλο βαθμό μέσω της παιδείας. Το σχολείο να λειτουργεί πραγματικά και να παρέχει ψυχική βοήθεια σε όσους το χρειάζονται, να τους ενθαρρύνει να ασχοληθούν με κάτι διαφορετικό. Αν εντοπισθούν κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας - κακοποίησης (δεν είναι και τόσο δύσκολο να το διακρίνεις) να ενεργεί άμεσα. Να ενισχυθούν θεσμοί κοινωνικής πρόννοιας έτσι ώστε αυτοί οι εγκληματίες να μην υπάρξουν ποτέ. Σε περίπτωση που κάποιος είναι ψυχικά άρρωστος να τοποθετηθεί σε κάποιο κατάλληλο ίδρυμα για να του παραχθεί θεραπεία. Δυστυχώς όμως σπάνια θεραπεύονται... και η εγκατάσταση τους εκεί είναι μόνιμη... Δεν νομίζω να εννοείς όμως να επιβληθεί και σε αυτούς η θανατική ποινή.
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 αρα υποστηριζεις οτι η ανθρωπινη ζωη δεν εχει καμια αξια,γιατι στα λεγομενα μου υπηρχε ερωτηματικο ετσι οπως το εγραψες δινεις να καταλαβει ο αλλος οτι εσυ θεωρεις οτι δεν εχει αξια η ανθρωπινη ζωη για αυτο ρωτησα γιατι δεν αυτοκτονεις.
patriot21 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 ατομο που τον ξερω 15+ χρονια που μου εχει κλεψει φωτογαφικη 1100€ (το ξερω με σιγουρια αλλα δεν μπορω να το αποδειξω) του μιλαω ακομη κανονικα. Ουτε τον εκλεψα ουτε τον σαπισα στο ξυλο! E ναι τι ξυλο και μαλακιες?Εγω λεω να του κανεις και το τραπεζι..Τι αλλο θα δουνε τα ματια μου εδω μεσα?
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 E ναι τι ξυλο και μαλακιες?Εγω λεω να του κανεις και το τραπεζι..Τι αλλο θα δουνε τα ματια μου εδω μεσα? ολοι εσεις οι μαγκιες ηθελα να ξερα εχετε σκεφτει ποτε οτι ανα πασα στιγμη μπορει να πεσετε σε καποιο μαλακα και με ενα ωραιο μαχαιρακι να πας στο διαολο μια και καλη? γνωστος μου επεσε πανω σε μαλακα ο οποιος του ανοιξε το στομαχι με ποτηρι! αξιζει να χαραμισεις τη ζωη σου για ενα μαλακα? για μια φωτογραφικη? ενα ποδηλατο? οτιδηποτε 1
patriot21 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 ολοι εσεις οι μαγκιες ηθελα να ξερα εχετε σκεφτει ποτε οτι ανα πασα στιγμη μπορει να πεσετε σε καποιο μαλακα και με ενα ωραιο μαχαιρακι να πας στο διαολο μια και καλη? γνωστος μου επεσε πανω σε μαλακα ο οποιος του ανοιξε το στομαχι με ποτηρι! αξιζει να χαραμισεις τη ζωη σου για ενα μαλακα? για μια φωτογραφικη? ενα ποδηλατο? οτιδηποτε Ρωτα το φιλο σου τι γνωμη εχει για αυτον που τον εκοψε με το ποτηρι.
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Ρωτα το φιλο σου τι γνωμη εχει για αυτον που τον εκοψε με το ποτηρι. εγω ρωταω εσενα αξιζει? Αν το κοψιμο ηταν λιγο μεγαλυτρο ή σε αλλο σημειο μπορει να μην μπορουσα να του μιλησω ξανα και ολα αυτα γιατι? απλα γιατι ενας μαλακας ξυπνησε περιεργα και ετυχε ο αλλος να βρεθει στο δρομο του
patriot21 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 εγω ρωταω εσενα αξιζει? Αν το κοψιμο ηταν λιγο μεγαλυτρο ή σε αλλο σημειο μπορει να μην μπορουσα να του μιλησω ξανα και ολα αυτα γιατι? απλα γιατι ενας μαλακας ξυπνησε περιεργα και ετυχε ο αλλος να βρεθει στο δρομο του Ρε φιλε τι με ρωτας?Στα λογια μου ερχεσαι,πλακα μου κανεις?Δηλαδη τι προτεινεις,να τον παρει τηλεφωνο ο φιλος σου και να του ζητησει να βγουν εξω για ποτο?Η να το ξεχασει κ ολα καλα?Εννοειται πως μπορει να τυχει στο καθενα αυτο,και γι αυτο το λογο πρεπει να υπαρχουν καποιες αυστηρες τιμωριες..
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 προφανως το ξεχνας και συνεχιζεις. Αυτο που λενε οτι η βια φερνει βια ισχυει. Να σου φερω και αλλο παραδειγμα. Οδηγας και καποιος κανει μαλακια ειτε σκοπιμα ειτε οχι και αρχιζεις να τον βριζεις αρχιζει και αυτος γινετε τσαμπουκας σου βγαζει ενα μαχαιρι σου ριχνει μια και παπαλα ο πατριοτ! Αξιζει? Δεν ειναι προτιμοτερο να μην ασχοληθεις απο την αρχη και να συνεχισεις σαν να μην εγινε κατι? Και πριν απαντησεις σκεψου οτι εχεις οικογενεια και η καθε σου επιλογη επηρεαζει και αυτους! παρτε το χαμπαρι οσο λιγοτερο βια ασκειται τοσο λιγοτερη βια θα υπαρχει. Η βια δεν προκαλειτε μονη της εμεις την δημιουργουμε !
3DJIN Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 η ιστορια και η καθημερινοτητα μας,ο τροπος ζωης μας ,δειχνει ξεκαθαρα ποσο αξια εχει η ανθρωπινη ζωη στην πραξη,γιατι στα λογια και τις φιλοσοφιες ειναι ανεκτιμητη,αλλα ως εκει.Στην πραγματικοτητα κλεινουμε τα ματια και προσποιουμαστε οτι ειμαστε καλοι...
patriot21 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 προφανως το ξεχνας και συνεχιζεις. Αυτο που λενε οτι η βια φερνει βια ισχυει. Να σου φερω και αλλο παραδειγμα. Οδηγας και καποιος κανει μαλακια ειτε σκοπιμα ειτε οχι και αρχιζεις να τον βριζεις αρχιζει και αυτος γινετε τσαμπουκας σου βγαζει ενα μαχαιρι σου ριχνει μια και παπαλα ο πατριοτ! Αξιζει? Δεν ειναι προτιμοτερο να μην ασχοληθεις απο την αρχη και να συνεχισεις σαν να μην εγινε κατι? Και πριν απαντησεις σκεψου οτι εχεις οικογενεια και η καθε σου επιλογη επηρεαζει και αυτους! παρτε το χαμπαρι οσο λιγοτερο βια ασκειται τοσο λιγοτερη βια θα υπαρχει. Η βια δεν προκαλειτε μονη της εμεις την δημιουργουμε ! Eντελως off-topic,καμια μα καμια σχεση με τη θανατικη ποινη αυτο που λες... Τωρα αν εσυ εχεις μαθει να σε βριζουν,να σε χτυπαν,να σου βγαζουν μαχαιρι,και να καθεσαι..ΟΚ δικαιωμα σου! Δεν εχει νοημα για περαιτερω συζητηση απο εμενα,ο καθενας πραττει οπως νομιζει!
funbreaker Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Αυτός που διαπράττει ειδεχθή εγκλήματα και κατ' εξακολούθηση (πέρα από κάθε αμφιβολία) πρέπει να τιμωρείται με τη ποινή του θανάτου. Είναι άχρηστο ον που προξενεί τον όλεθρο και σαν τον καρκίνο πρέπει ν' "αφαιρεθεί". Οι υπόλοιποι στη "στενή" και με την λογική της μετέπειτα επανένταξης. Αυτό πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι το σύστημα ιεράρχησης των ποινών. Μιλάς για λογική επανένταξης άρα πιστεύεις πως υφίσταται η δυνατότητα επανένταξης. Δεδομένου πως λόγω στατιστικών η θανατική ποινή δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, για ποιον λόγο τους άλλους θα τους σκοτώνεις ενώ θα έχουν και αυτοί την θεωρητική δυνατότητα επανένταξης? Για εκδίκηση?
iordanis77 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Θα ηθελα να ακουσω απο τους θιασωτες της θανατικης ποινης, ποια ειναι τα αδικηματα που πρεπει να την επιφερουν. Εχω ακουσει πχ. απο φιλοζωους να ζητανε θανατικη καταδικη σε καποιον που θα πνιξει ενα γατι... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 για γατί όχι και τόσο, για σκυλί η συντριπτική πλειοψηφία των αντιδράσεων...
defacer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Εχω ακουσει πχ. απο φιλοζωους να ζητανε θανατικη καταδικη σε καποιον που θα πνιξει ενα γατι... "Κλασική περίπτωση βλάβης", also known as η γνωστή μυωπική προσέγγιση "εμένα προσωπικά μου φαίνεται τρομερή πράξη και σταματάω να σκέφτομαι, ασπαστείτε τώρα όλοι τα κριτήριά μου να τον φάμε". Θα έλεγε κανείς πως όταν βλέπεις ότι η προσωπική σου άποψη έρχεται σε τόσο μεγάλη αντίθεση με τον κοινωνικό σφυγμό είναι σημάδι πως πρέπει να σκεφτείς πολύ πολύ προσεκτικά το πώς και το γιατί της θέσης σου, κι αν τελικά επιμένεις σ' αυτή θα πρέπει να μπορείς να την υποστηρίξεις με επιχειρηματολογία που απευθύνεται σε πολύ διαφορετικούς ανθρώπους απο σένα. Αλλά νταξ, τι να λέμε τώρα ιστορίες για αγρίους, πιάσε πυρσό και τζουγκράνα που είναι ευκολότερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα