DrLo Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Ρε παιδιά, Ξέρει κανείς αν δέχεται Maestro κάρτες το Amazon. όταν πάω να προσθέσω την κάρτα στο προτελευταίο στάδιο μιας παραγγελίας ενώ έχει το σηματάκι Maestro μου λέει wrong number αλλά όταν πάω από το Menu "manage you payment methods" > "add card" δεν έχει κάν το σηματάκι Maestro (μόνο Mastercard) googlaρω και διαβάζω διάφορα , αλλού λέει ότι δεν έχει πρόβλημα αλλού ότι οι Maestro είναι ψιλο άχρηστες btw : η κάρτα δεν είναι από Ελληνική Τράπεζα.
Mr_Proper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Νομίζω πρέπει να ειναι απο την ίδια χώρα με το αντίστοιχο amazon (.de.fr.uk κτλ) και πως η τράπεζα που σου την παρέχει να υποστηρίζει την υπηρεσία συνδιαλλαγών με την κάρτα ταμιευτηρίου (μαέστρο) πχ αν μπορείς στο εκεί σουπερμάρκετ να αγοράσεις με την κάρτα σου νομίζω πως είσαι εντάξει στο τελευταίο θέμα.
DrLo Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Νομίζω πρέπει να ειναι απο την ίδια χώρα με το αντίστοιχο amazon (.de.fr.uk κτλ) και πως η τράπεζα που σου την παρέχει να υποστηρίζει την υπηρεσία συνδιαλλαγών με την κάρτα ταμιευτηρίου (μαέστρο) πχ αν μπορείς στο εκεί σουπερμάρκετ να αγοράσεις με την κάρτα σου νομίζω πως είσαι εντάξει στο τελευταίο θέμα. Στο supermarket δε τη δοκίμασα (σήμερα την έβγαλα) αλλά λογικά γίνεται γιατί παίζει πολύ το πλαστικό χρήμα στη Τουρκία (ακόμα και σε ψιλικατζίδικα). Η μαλακία είναι ότι δε το διευκρίνησα, συνάδελφος από την ίδια τράπεζα έχει VISA, εμένα μου δώσανε Maestro
Mr_Proper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Στο supermarket δε τη δοκίμασα (σήμερα την έβγαλα) αλλά λογικά γίνεται γιατί παίζει πολύ το πλαστικό χρήμα στη Τουρκία (ακόμα και σε ψιλικατζίδικα). Η μαλακία είναι ότι δε το διευκρίνησα, συνάδελφος από την ίδια τράπεζα έχει VISA, εμένα μου δώσανε Maestro Δεν νομίζω να δουλέψει τότε η κάρτα σου (εκτός αν έχει τούρκικό άμαζον ) πήγαινε και πες τους άι σιχτίρ μπουνταλάδες θέλω visa
zio10 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Οι maestro έχουν θέματα γενικά με τις συναλλαγές στο ίντερνετ κι όχι μόνο, στην ουσία μόνο για να παίρνεις λεφτά από το ΑΤΜ κάνουν...δες αν μπορούν από την τράπεζα να σου δώσουν και μια visa ή amex στον ίδιο λογαριασμό. Το έχω κάνει στην alpha bank
Speculoos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Η κάρτα του ενός τραπεζικού μου λογαριασμού στο Βέλγιο είναι (δυστυχώς) Maestro. Μόνο στο αγγλικό amazon έχω καταφέρει να την κάνω να δουλέψει. Είναι και το μόνο αμαζον που όταν βάζω τον αριθμό της κάρτας μου βγάζει κατευθείαν το σηματάκι Maestro στα αριστερά. Στο γερμανικό/γαλλικό/ιταλικό άμαζον δεν τη δέχονται. Το γαλλικό δέχεται μαεστρο μόνο από γαλλικές τράπεζες. Γενικά οι Visa Debit είναι πολύ πιο εύκολες σε συναλλαγές, τόσο στο ίντερνετ όσο και σε ταξίδια στο εξωτερικό. Ουσιαστικά έχω καταργήσει την πιστωτική με Visa Debit.
DrLo Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Και εγώ τα ίδια ... αλλά τα ρημάδια τα capital controls με έριξαν στην Ανάγκη των Τουρκαλάδων
Speculoos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δες τιμές στο αγγλικό άμαζον αν σε συμφέρει. Εκεί τις δέχονται τις μαεστρο.
DrLo Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Στο Αγγλικό προσπαθώ. και το περίεργο είναι ότι όταν πας να βάλεις τον αριθμό κάρτας στο προτελευταίο βήμα της παραγγελίας (πριν το confirm) δείχνει το σήμα της MAESTRO (αλλά δε τη δέχεται) ενώ όταν πας από το Manage my payment options δε σου βγάζει καν το σήμα
Mr_Proper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Μπορώ να σου κάνω εγώ την συναλλαγή με την πιστωτική μου αν δεν ειναι πολύ μεγάλο το ποσόκαι μου τα στέλνεις με paypal
DrLo Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Μπορώ να σου κάνω εγώ την συναλλαγή με την πιστωτική μου αν δεν ειναι πολύ μεγάλο το ποσό και μου τα στέλνεις με paypal Δεν είναι αυτό το μεγάλο προβλημά μου, έχω όπως σου είπα Τούρκο συνάδελφο με VISA ... αλλά σε λίγες μέρες έχω να πληρώσω κάτι fees που είναι κάμποσα και προσπαθώ να μη του γίνω φόρτωμα (αν και μέχρι να βρω Τουρκική VISA μάλλον δε το γλιτώνω). thanks anyway btw: η διαδικασία που έχουν στις τράπεζες για την κατ' αιξέρεση έκγριση πληρωμών στο εξωτερικό και μεταφορά σε λογαριασμούς εξωτερικού είναι ΓΤΠ. Προσπαθώ να πείσω την Alpha Bank ότι τις τελευταίες 3 εβδομάδες ζω στη Τουρκία με δανεικά και καραχέστηκε το σύστημα (όχι κατ' ανάγκην η ALPHA δε ξέρω ποιός το εγκρίνει, μάλλον το υπουργείο).
zio10 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Για τις ελληνικές κάρτες ξέρω ότι πρέπει να είναι δηλωμένες κατά κάποιο τρόπο από την τράπεζα για εξ αποστάσεως συναλλαγές (ίντερνετ). Μήπως πρέπει να γίνει κάτι παρόμοιο;
DrLo Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Για τις ελληνικές κάρτες ξέρω ότι πρέπει να είναι δηλωμένες κατά κάποιο τρόπο από την τράπεζα για εξ αποστάσεως συναλλαγές (ίντερνετ). Μήπως πρέπει να γίνει κάτι παρόμοιο; θα πάω αυριο ξανά από τη τράπεζα να ρωτήσω ... είναι και λίγο δύσκολη η επικοινωνία. Δεν πολυκυκλοφορούν και οι προπληρωμένες εδώ ... λέω στον συνάδελφό μου "έχετε prepaid VISA cards εδώ ?" και μου έλεγε για paysafe και τέτοια. Μιάς και είπα paysafe, αν πάρω μια τέτοια https://www.paysafecard.com/en-mt/products/mastercard/ θα μπορεί να χρησιμοποιείται σαν οποιαδήποτε MasterCard ? 1
Speculoos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Εδώ είναι η λίστα με τις δικές μου επιλογές όταν είναι να πληρώσω στο αγγλικό άμαζον. Τώρα που τσεκάρω το Help γράφει τα παρακάτω: Η τελευταία επιλογή είναι αγγλικές Maestro. Ίσως άλλαξαν και εδώ τους όρους αλλά είχα προλάβει να προσθέσω τη δικιά μου πριν την αλλαγή. Για αυτό δε δέχονται τώρα άλλες μη αγγλικές.
xpapias Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Και εγώ με Ελβετική Maestro είχα πρόβλημα. Και το χειρότερο είναι ότι με είχε βολέψει τόσο καιρο μια προπληρωμένη της Κύπρου/Πειραιώς. Ηθελα να αγοράσω ένα βιβλίο και εισιτήρια για τις διακοπές και τα είδα όλα. Ευτυχώς για το εισιτηριο βρήκα ένα ελληνικό site με συγκρίσιμες τιμές και έκλεισα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα