Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελειωνω το πρωτο μου βιβλιο . Δεν αποτελει ενα μυθοστορημα η κατι παραπλησιο αλλα ενα βιβλιο που παρεχει πληροφοριες συμφωνα με το πως μια ιδεα μπορει να πετυχει στο ιντερνετ κι ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθησουμε . Για το μεγεθος νομιζω πως θα προτιμησω Α6 κι το υπολογιζω να μου βγει γυρω στις 50-60 σελιδες . Σαν guideline. Και μετα τι?

Στην Ελλαδα του σημερα αξιζει να χασω τον χρονο μου να δοκιμασω γι εκδοτικο οικο, ή τα ακυρα ειναι σιγουρα?

Σκεφτομουν πως θα ηταν κατι πολυ καλο να το περιλαβω στο βιογραφικο μου αργοτερα , αρα δεν πρεπει να δωθει με καποιο επισημο τροπο? Γι αυτοεκδοση Δεν συμφερει.. Μηπως να το διαθεσω δωρεαν στο ιντερνετ σαν blog? Ναι, αλλα ετσι δεν θα θεωρειται επισημο…

Ποια η γνωμη σας πανω στο θεμα? Τι να κανω?

Δημοσ.

Καλησπέρα!!!!δεν ξέρω πολλά γύρω από τα βιβλία αλλά εγώ θα προσπαθούσα μόνος μου αυτοεκδοση έτσι δεν λέγεται ???ότι και αν αποφασίσεις καλή τύχη σου εύχομαι!!! Αντε να το διαβάσω κι όλας!

Δημοσ.

Δεν εχω διαβασει κι τα καλυτερα γι την αυτοεκδοση. Κυριως γι το οτι σου ζητανε πολλα λεφτα κι με την κακη διανομη που κανουν ουσιαστικα πανε χαμμενα..

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο μέρος τω εσόδων ενός βιβλίου στην Ελλάδα είναι οι παρουσιάσεις και οι τοποθετήσεις με ευνοϊκή τιμή σε κεντρικά Σταντ καταστημάτων. Το πρώτο απαιτεί χρόνο και το δεύτερο χρήματα. Χωρίς ένα από τα δύο δλσ χωρίς ενεργό συγγραφέα ή καλή διακίνηση που απαιτεί κάποιο ποσό η απόσβεση είναι δύσκολη. Μετά μπορεί να γίνει μια στρατηγική μόχλευσης των εσόδων από το βιβλίο δλδ τα λεφτά από μια παρουσίαση να πάνε σε μια τοποθέτηση κλπ. Τα βιβλιοπωλεία παίρνουν το 40-50% της λιανικής τιμής οπότε η τοποθέτηση εκτός αν κάποιος παίξει παιχνίδι με μεγάλο όγκο πωλήσεων δε συμφέρει ως πρώτη στρατηγική πώλησης. Οι παρουσιάσεις φυσικά είναι άλλο παιχνίδι. Δεν εννοω παρουσιάσεις σε κατάστημα αλλά πχ και online. Επίσης ειδικά σε self help βιβλία μεγάλο όγκο πωλήσεων έχουν και τα ebook.

Δημοσ.

Απλα οπως ειπα το βιβλιο θα ειναι μεγεθος Α6 κι 50-60 σελιδες. Αρα αναφερομαι σε κατι μικρο που το κοστος του θα ειναι ελαχιστο. Το google play συμφερει?

Μηπως θα μπορουσα να σκεφτω το ενδεχονενο να ζητησω μια στηλη σε καποια εφημεριδα και να το δινω κομματι κομματι? Περνουν πολλα απο το μυαλο μου.. Η αληθεια ειναι πως δεν το ξεκινησα γι τα χρηματα ουτε γι δοξα κλπ.

Το ξεκινησα επειδη γουσταρα κι επειδη θεωρησα οτι θα ειναι καλο γι το μελλοντικο βιογραφικο… αρα θελω πρωτα να ικανοποιησω αυτο κατα κυριο λογο κι στη συνεχεια τα υπολοιπα.

Δημοσ.

Απλα οπως ειπα το βιβλιο θα ειναι μεγεθος Α6 κι 50-60 σελιδες. Αρα αναφερομαι σε κατι μικρο που το κοστος του θα ειναι ελαχιστο. Το google play συμφερει?

Μηπως θα μπορουσα να σκεφτω το ενδεχονενο να ζητησω μια στηλη σε καποια εφημεριδα και να το δινω κομματι κομματι? Περνουν πολλα απο το μυαλο μου.. Η αληθεια ειναι πως δεν το ξεκινησα γι τα χρηματα ουτε γι δοξα κλπ.

Το ξεκινησα επειδη γουσταρα κι επειδη θεωρησα οτι θα ειναι καλο γι το μελλοντικο βιογραφικο… αρα θελω πρωτα να ικανοποιησω αυτο κατα κυριο λογο κι στη συνεχεια τα υπολοιπα.

Δεν μπορείς να πουλήσεις από το google play στην Ελλάδα αδερφέ. Είχα γράψει και εγώ ένα βιβλίο και προσπάθησα να το εκδώσω με διάφορους ηλεκτρονικούς τρόπους, δεν καίγομαι να βγάλω λεφτά απλά ένα μικρό ποσόν εντελώς συμβολικά. Μετά από πολύ σούσουρο κατέληξα ως μόνη διέξοδο την σελίδα του amazon, αλλά για κακή μου τύχη το βιβλίο φαίνεται αλλοιωμένο με προβλήματα στις σελίδες του από τον reader όταν πατάω να γίνει ένα preview πριν την οριστική δημοσίευση. Τα προβλήματα δεν μπόρεσα να τα ξεπεράσω οπότε τα παράτησα.

Δημοσ.

Η amazon δεν υποστηρίζει επίσημα τα ελληνικά και άρα δεν επιτρέπει την έκδοση του βιβλίου.

60 σελίδες είναι περίπου 10.000 λέξεις όσο ένα δοκίμιο ή μια μονογραφία. Το κόστος για την έκδοση ενός τέτοιου βιβλίου είναι μικρό ωστόσο μόνο σε περίπτωση που έχει ενδιαφέρον θα δεις απόσβεση.

Δημοσ.

Ναι ή σε άλλη υποστηριζόμενη γλώσσα.

Γενικά σου τονίζω εκ νέου ότι τι σημαντικότερο στοιχείο για ένα βιβλίο τέτοιου τύπου είναι ο συγγραφέας και αν μπορεί να το προωθήσει. Η βιτρίνα του βιβλίου είναι ο συγγραφέας.

Και πάλι, το κόστος είναι μικρό για μια τέτοια έκδοση και ίσως να μη σε νοιάζει αλλά καλό είναι ότι βιβλίο κυκλοφορεί να το τρέχει ο συγγραφέας.

Δημοσ.

Μια χαρά πουλάς βιβλία στα ελληνικά, είχα βρει όταν έψαχνα στη σελίδα τους. Υπάρχει και το κόλπο να γράψεις τον τίτλο στα αγγλικά και να λες οτι είναι Greek edition.

Δημοσ.

Ναι μέχρι να το βρουν (ή να το αναφέρει κάποιος χρήστης) να στο κατεβάσουν και να μπλοκάρουν το account σου μια και καλή.

Δημοσ.

Ναιιι βέβαια, τίποτα δεν κάνουν και δεν υπάρχει λόγος να κάνουν καθώς τα λεφτά τους βγάζουν από αυτό, τυπικά δεν δέχονται ελληνικά βιβλία γιατί υπήρχε θέμα στο ηλεκτρονικό τους σύστημα με τους ελληνικούς χαρακτήρες, πρακτικά μια χαρά ανεβάζεις ελληνικό βιβλίο.

Υπάρχουν ήδη πολλά.

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Ddigital-text&field-keywords=ellinika

Δημοσ.

Τελειωνω το πρωτο μου βιβλιο . Δεν αποτελει ενα μυθοστορημα η κατι παραπλησιο αλλα ενα βιβλιο που παρεχει πληροφοριες συμφωνα με το πως μια ιδεα μπορει να πετυχει στο ιντερνετ κι ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθησουμε . Για το μεγεθος νομιζω πως θα προτιμησω Α6 κι το υπολογιζω να μου βγει γυρω στις 50-60 σελιδες . Σαν guideline. Και μετα τι?

Στην Ελλαδα του σημερα αξιζει να χασω τον χρονο μου να δοκιμασω γι εκδοτικο οικο, ή τα ακυρα ειναι σιγουρα?

Σκεφτομουν πως θα ηταν κατι πολυ καλο να το περιλαβω στο βιογραφικο μου αργοτερα , αρα δεν πρεπει να δωθει με καποιο επισημο τροπο? Γι αυτοεκδοση Δεν συμφερει.. Μηπως να το διαθεσω δωρεαν στο ιντερνετ σαν blog? Ναι, αλλα ετσι δεν θα θεωρειται επισημο…

Ποια η γνωμη σας πανω στο θεμα? Τι να κανω?

Άνθρωπος που φέρεται να γνωρίζει το πως θα πετύχει μια ιδέα στον ιντερνετ και ασχολείται με το να εκδώσει φυσικό βιβλίο;

something is fishy here ή έχεις πολλά να μάθεις ακόμη απο τους φίλους μας στην Αμερική.

όπως και να εχει ειναι οξύμωρο όχι μόνο για τον απο πάνω λόγο αλλά γιατι έχεις μια ιδέα ο ίδιος (που πάει να συμβουλέψει τους άλλους για το πως να πετύχουν οι ιδέες τους) και δεν ξέρεις πως να την υλοποιήσεις.

Και για αυτούς τους λόγους (άλλα και γιατι ειναι υπερκορεσμένο θέμα) μου φαίνεται απίθανο να ασχοληθεί κάποιος εκδοτικός οίκος η αυτοέκδοση είναι μονόδρομος αν νομίζεις ότι θα κάνει τόσο καλό να συμπεριλάβεις κάτι τέτοιο στο βιογραφικό σου.

Όσο για το amazon ακόμη και να εγκρίνουν την συνεργασία (που ίσως το κάνουν) πόσοι Έλληνες έχουν e-readers και πόσοι θα πληρώσουν για να κατεβάσουν το βιβλίο; οι περισσότεροι κατεβάζουν με torrent ή googlάρουν τέτοια θέματα.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Φιλος μου συγγραφεας απο Αμερικη ενδιαφερεται να διαθεσει τα βιβλια του στην Ελλαδα στα Ελληνικα

Συμφερει και αυτον και εμενα να ασχοληθουμε ? (μεταφραση, διαθεση κλπ)

Μονο με ebooks φανταζομαι γινεται  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...