saleit Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Κατ' αρχήν είχες ποτέ σου σκύλο ή πρώτη φορά θα πάρεις, τις ανάγκες του τις γνωρίζεις; Εσυ θες οχι απλά σκυλί αλλά σκυλί φύλακα, θα το πας κάπου για εκπαίδευση; Αν επιλέξεις συγκεκριμένη ράτσα ψάξε καλά για αυτή. Είχα Ελληνικό ποιμενικό πριν 7 χρόνια. Γνωρίζω από σκυλιά, αλλά όχι από εκπαίδευση. Κλείνω περισσότερο στο να πάρω rottweiler, από έναν φίλο μου, που έχει άριστη γνώση στα σκυλιά, και τα έχει εκπαιδευμένα. Να σημειώσω, δεν κόβει ουρές ούτε αυτιά, και έτσι πρέπει. 2
blazexX23Xx Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 μποικοταζ στη πρωτη ρατσα ειναι Γερμανικη! Γιατι τα rottweiler δεν ειναι απο την Γερμανια;
saleit Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Γιατι τα rottweiler δεν ειναι απο την Γερμανια; καλά τώρα, μην ρίχνουμε λάδι στην υπόθεση!!!!
mad00lini Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Κανείς δεν σου εγγυάται πως αν πάρεις σκύλο και τον αφήσεις σε μια αυλη θα σου βγει φύλακας. Ιδιαίτερα με τις μεγαλόσωμες φυλές θέλει ιδιαίτερο χειρισμό γιατί το παραμικρό λάθος κοστιζει αρκετά. Πιο φθηνά θα σου βγει ένα σύστημα ασφαλείας παρά ένας σκύλος, όπως σου είπε το παοκι παραπάνω. Και πιο αξιοπιστο ειναι, γιατί ο σκύλος με μια μπριζόλα η μια φόλα εξουδετερωνεται. Αν πάντως σκέφτεσαι για ροτβαιλερ (εγώ έχω τη συγκεκριμένη φυλή) μπες στο Greek rottweiler society στο facebook και θα σου λυθούν όλες οι απορίες. 1
saleit Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Κανείς δεν σου εγγυάται πως αν πάρεις σκύλο και τον αφήσεις σε μια αυλη θα σου βγει φύλακας. Ιδιαίτερα με τις μεγαλόσωμες φυλές θέλει ιδιαίτερο χειρισμό γιατί το παραμικρό λάθος κοστιζει αρκετά. Πιο φθηνά θα σου βγει ένα σύστημα ασφαλείας παρά ένας σκύλος, όπως σου είπε το παοκι παραπάνω. Και πιο αξιοπιστο ειναι, γιατί ο σκύλος με μια μπριζόλα η μια φόλα εξουδετερωνεται. Αν πάντως σκέφτεσαι για ροτβαιλερ (εγώ έχω τη συγκεκριμένη φυλή) μπες στο Greek rottweiler society στο facebook και θα σου λυθούν όλες οι απορίες. οκ κομπλέ. Ναι, αλλά πιο πάνω λέω πως θα θελα και σκύλο, να τον έχω για παρέα στο τρέξιμο. Το σύστημα ασφαλείας, μάλλον εξυπακούεται. Μην βάλουμε σε κίνδυνο την ζωή του σκύλου.
mad00lini Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Αν θέλεις σκύλο να δρα αποτρεπτικα για επίδοξους διαρρήκτες και συντροφιά γενικότερα, πήγαινε σε μια φιλοζωική και βρες έναν μεγαλόσωμο με ήδη διαμορφωμένο χαρακτήρα να σου ταιριάζει. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές και γλιτώνεις και την ανατροφή του κουταβιού. 1
j0hnn1e Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις!!! Μια ερώτηση, τα μποξερ, κάνουν;; Ο σκύλος δεν είναι μόνο για φύλακας άλλα και για παρέα...περπάτημα, τρέξιμο, κλπ. Καθε σκυλος θα προστατεψει το αφεντικο του οταν παει να γινει το κακο. Αλλο να ειναι 35kg boxer και αλλο να ειναι 75kg mastif ομως. Τα μποξερ ειναι κατα κανονα πιο φιλικα και παιχνιδιαρικα σκυλια (ειδικα με ανθρωπους και παιδια), ο χαρακτηρας τους ειναι τρομερος. Κατ' εμέ τα μπόξερ είναι από τις καλύτερες ράτσες σκυλιών. Σαφως, και χωρις κανενα προβλημα, γονιδιακο ουτε γεννετικο. Ασε τους αλλους που λενε για καρκινο, καρδιοπαθεια, δερματικα κλπ. Τα boxer εχουν ενα Μ.Ο. ζωης τα 8-10 χρονια. Αν εισαι τυχερος θα φτασει τοσο. Στον op αν θες ασφαλεια, συναγερμο. Ο σκυλος ειναι δεσμευση και εξοδα 1
mad00lini Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Ρε παιδιά όταν το σκυλί δεν είναι εκτροφικο να έχει κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις σε βάθος γενεών κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την υγεία του. Η ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων για προβλήματα υγείας είναι να αποκτήσετε καθαρόαιμο από επαγγελματια εκτροφεα κι όχι από τον καθε τυχαίο που αναπαράγει ότι ναναι σκυλιά. Μεγάλη έλλειψη παιδείας στα κυνοφιλικα και φιλοζωικά γενικότερα... Καλή έρευνα πριν αποκτησεις σκύλο. Θα σε συντροφεύει σίγουρα για τα επόμενα 10 χρόνια, οπότε choose wisely. 1
j0hnn1e Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Ρε παιδιά όταν το σκυλί δεν είναι εκτροφικο να έχει κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις σε βάθος γενεών κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την υγεία του. Η ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων για προβλήματα υγείας είναι να αποκτήσετε καθαρόαιμο από επαγγελματια εκτροφεα κι όχι από τον καθε τυχαίο που αναπαράγει ότι ναναι σκυλιά. Μεγάλη έλλειψη παιδείας στα κυνοφιλικα και φιλοζωικά γενικότερα... Καλή έρευνα πριν αποκτησεις σκύλο. Θα σε συντροφεύει σίγουρα για τα επόμενα 10 χρόνια, οπότε choose wisely. Οτι γραφεις, το αντιθετο ισχυει. Κατσε ψαξε γιατι τα pug ειναι οπως ειναι ,γιατι τα γερμανικα ποιμενικα εχουν προβλημα με τα ισχια τους, γιατι τα bulldog δεν αναπνεουν, γιατι καποια spangiel εχουν δυστροφια κερατοειδους. Για ολα φταινε οι "τρομεροι" εκτροφεις που αναπαραγουν τα χαρακτηριστικα που θεωρουν ιδανικα χωρις να ξερουν τι γινεται σε γονιδιακο επιπεδο. Οταν δεν εχετε γνωσεις για κατι, μην παραπληροφορειτε τον κοσμο με οτι νομιζετε οτι ισχυει.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Και το Dogo Argentino είναι πολύ ωραίο. Το Dogo δεν είναι κλασικός φύλακας, δεν έχει καμία σχέση με γερμανικό ποιμενικό ή με rottwailer. Οτι γραφεις, το αντιθετο ισχυει. Κατσε ψαξε γιατι τα pug ειναι οπως ειναι ,γιατι τα γερμανικα ποιμενικα εχουν προβλημα με τα ισχια τους, γιατι τα bulldog δεν αναπνεουν, γιατι καποια spangiel εχουν δυστροφια κερατοειδους. Για ολα φταινε οι "τρομεροι" εκτροφεις που αναπαραγουν τα χαρακτηριστικα που θεωρουν ιδανικα χωρις να ξερουν τι γινεται σε γονιδιακο επιπεδο. Οταν δεν εχετε γνωσεις για κατι, μην παραπληροφορειτε τον κοσμο με οτι νομιζετε οτι ισχυει. Γιατί στα puppy mills κάνουν τρομερή εκτροφή, α μην ξεχνάμε και τους ιδιώτες που όλα τα μικρά άσπρα σκυλιά ή τα λένε μαλτεζάκια ή κανίς γρκριφόν (δεν υπάρχει τέτοια φυλή), με τέτοιες γνώσεις θέλουν να κάνουν και ''εκτροφη'' γκουχ, γκουχ. Το ότι πάρα πολύ εκτροφείς το κάνουν για το χρήμα και έχουν καταστρέψει φυλές π.χ cavalier king charles (συριγγομυελία,καρδιακιά κτλ) δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και καλοί εκτροφείς. Αν πραγματικά θέλεις ένα υγιή (μιλώντας πάντα για καθαρόαιμο) σκύλο υπάρχουν πάρα πολλά εκτροφεία που κάνουν καταπληκτική δουλειά με τα σκυλιά τους. Το (rough) collie μου το έφερα από πολωνικό εκτροφείο, στο οποίο κάνανε 1 γέννα ανά 2 χρόνια και ήμουν σε λίστα αναμονής 1 χρόνο, μόνο που είχε εξετάσεις για CEA και οι γονείς για CEA, για το γονίδιο MDR1, PRA, DM, CN, Elbow Dysplasia και για το merle gene, εξετάσεις που δεν κάνει κανένας ιδιώτης και φυσικά τα puppy mills. Επίσης, χωρίς τους εκτροφείς οι περισσότερες φυλές δεν θα υπήρχαν, μη το ξεχνάμε.
j0hnn1e Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 8/10 είναι για κλάματα. Αυτό που αναφέρεις είναι εξαίρεση και πρέπει να είσαι προιδεασμενος και ψαγμενος για να πας σε κάτι τέτοιο. Έχω δει πολλά σκυλιά από εκτροφες. Το 80% έχει πολλά γενετικα προβλήματα. Επίσης έχω δει και πολλούς εκτροφεις να ενδιαφέρονται για εξετάσεις και να είναι προθυμοι να μην πουλήσουν ζώα με πιθανό πρόβλημα. Αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 8/10 είναι για κλάματα. Αυτό που αναφέρεις είναι εξαίρεση και πρέπει να είσαι προιδεασμενος και ψαγμενος για να πας σε κάτι τέτοιο. Έχω δει πολλά σκυλιά από εκτροφες. Το 80% έχει πολλά γενετικα προβλήματα. Επίσης έχω δει και πολλούς εκτροφεις να ενδιαφέρονται για εξετάσεις και να είναι προθυμοι να μην πουλήσουν ζώα με πιθανό πρόβλημα. Αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι Γι'αυτό και πρέπει να υποστηρίζουμε αυτές τις εξαιρέσεις+φιλοζωικές/σωματεία και όχι γέννες ιδιωτών, petshop και εμπορικούς εκτροφείς. Και στην Ελλάδα στις πιο μη δημοφιλείς φυλές υπάρχουν καλοί εώς πάρα πολύ καλοί εκτροφείς π.χ λαγωνικά του αφγανιστάν (το 1ο που μου έρχεται στο μυαλό). Το κακό είναι ότι έχω γνωρίσει ιδιώτες που θέλανε ή και ξεκίνησαν να κάνουν επιλεκτική εκτροφή και δυστυχώς με αυτά που είδανε (δηλαδή την παράγκα) σταματήσανε.
mad00lini Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Τα pug για μένα δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν σαν φυλή.Γιατί να κάνεις ένα σκύλο με τόσο κοντή μουσούδα; Αναμενόμενο είναι κάποια στιγμή να εμφανιστεί το πρόβλημα.Φυσικά, οι εκτροφείς δεν είναι όλοι ίδιοι. Όπως δεν είναι όλοι οι μπάτσοι ίδιοι και όλοι οι ταρίφες ίδιοι. Και σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί.Το θέμα είναι να είσαι πολύ καλά ενημερωμένος πριν αποκτήσεις σκύλο. Ας καταφέρουμε πρώτα να καταλάβει ο κόσμος ότι με 100 ευρώ από τον κάγκουρα της γετιονιάς μας το σκυλί δεν είναι καθαρόαιμο ή ένα σκυλί σε βιτρίνα pet shop προερχόμενο από puppy mills είναι σχεδόν μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι θα βγάλει τρελά προβλήματα υγείας...και μετά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τον καλό και τον κακό εκτροφέα.Όσο όμως η αναζήτηση για αγορά κινητού παίρνει περισσότερο χρόνο από την αναζήτηση απόκτησης σκύλου, δεν υπάρχει σωτηρία.Φιλοζωική φίλε saleit. Το μεγαλύτερο καλό του κόσμου θα κάνεις.ΥΓ. Τον φίλο σου που εκτρέφει ροτβάιλερ, θα ήθελα να μου πεις σε inbox αν θέλεις πως τον λένε ή έστω το όνομα του εκτροφείου του ή του σκύλου του. Καθε σκυλος θα προστατεψει το αφεντικο του οταν παει να γινει το κακο. Αλλο να ειναι 35kg boxer και αλλο να ειναι 75kg mastif ομως. Τα μποξερ ειναι κατα κανονα πιο φιλικα και παιχνιδιαρικα σκυλια (ειδικα με ανθρωπους και παιδια), ο χαρακτηρας τους ειναι τρομερος. Σαφως, και χωρις κανενα προβλημα, γονιδιακο ουτε γεννετικο. Ασε τους αλλους που λενε για καρκινο, καρδιοπαθεια, δερματικα κλπ. Τα boxer εχουν ενα Μ.Ο. ζωης τα 8-10 χρονια. Αν εισαι τυχερος θα φτασει τοσο. Στον op αν θες ασφαλεια, συναγερμο. Ο σκυλος ειναι δεσμευση και εξοδα Όχι, δεν θα προστατέψει το αφεντικό του ή τον χώρο του ο κάθε σκύλος. Δες 5-6 βιντεάκια στο youtube και θα αλλάξεις γνώμη.Αν ο σκύλος δεν είναι εκπαιδευμένος γι' αυτήν την δουλειά, παίζεις με τις πιθανότητες. Οτι γραφεις, το αντιθετο ισχυει. Κατσε ψαξε γιατι τα pug ειναι οπως ειναι ,γιατι τα γερμανικα ποιμενικα εχουν προβλημα με τα ισχια τους, γιατι τα bulldog δεν αναπνεουν, γιατι καποια spangiel εχουν δυστροφια κερατοειδους. Για ολα φταινε οι "τρομεροι" εκτροφεις που αναπαραγουν τα χαρακτηριστικα που θεωρουν ιδανικα χωρις να ξερουν τι γινεται σε γονιδιακο επιπεδο. Οταν δεν εχετε γνωσεις για κατι, μην παραπληροφορειτε τον κοσμο με οτι νομιζετε οτι ισχυει. Οι γνώσεις μου είναι σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά συνήθως δεν τις βγάζω να μετρήσω ποιος έχει πιο μεγάλες. Οπότε καλό θα ήταν να μην τις κρίνεις. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βοηθήσω το παιδί να επιλέξει σωστά.Το μόνο κέρδος μου θα είναι ένα λιγότερο αδέσποτο στο δρόμο.Είναι παραπληροφόρηση να στείλεις υποψήφιο ιδιοκτήτη σκύλου σε εκτροφέα ή φιλοζωική;Είναι παραπληροφόρηση πως για να είναι ένα καθαρόαιμο σκυλί υγιές πρέπει να έχει κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις υγείας και συγκεκριμένα αυτές που πλήττουν τη φυλή του;Είναι παραπληροφόρηση πως παίζεις με τις πιθανότητες όταν αποκτάς το σκυλί σου από τον κάθε τυχαίο;Τι προτείνεις τότε;Αν 8/10 σκυλιά που έχεις δει είναι για κλάμματα, πήγαινε σε μία έκθεση μορφολογίας, ipo, mondioring, agility και δες κανένα της προκοπής. Γιατί υπάρχουν τρομερά καλά σκυλιά για τα δεδομένα της Ελλάδας, αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν που να ψάξουν.Και δυστυχώς ανοίγοντας το google το πρώτο πράγμα που βλέπουν είναι αγγελίες από το i-pet και της χρυσής ευκαιρίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα