mentoras99 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Επειδή τα τελευταία χρόνια, για λόγους πρακτικότητας & φορητότητας κυρίως, πάω σε επιλογές πραγμάτων που εύκολα μπορουν να μεταφερθούν-μετακινηθούν, σκέφτομαι για την αγορά ενός μινι πλυντηρίου.Ορίστε μερικές επιλογέςhttp://www.skroutz.gr/c/405/plynthria-rouxwn.html?keyphrase=MiniΕχει κανεις εμπειρία από αυτά, να μου πει αν αξιζουν σαν αγορα, αν πλενουν καλα, τι διαφορες εχουν απο τα κλασικα πλυντήρια κλπ;
zio10 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Ωραία φαίνονται! Όντως ας πει κάποιος αν αξίζουν τον κόπο!
mentoras99 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Με τοσο νεαροκοσμο - φοιτητοκοσμο εδω στο φορουμ, περιμενα καποιος να ξερει. Για λιγα ρουχα, και με κλασμα του κοστους ενος κανονικου πλυντηριου, φαινεται καλη επιλογη. Αλλα καμια φορα δεν ξερεις αν αξιζει κατι, μεχρι να το δεις και να το λειτουργησεις απο κοντα.
haris_216 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν στην οικογένεια (πάντα ως βοηθητικό) και έχω να σου πω ότι: Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορείς να το συγκρίνεις με κανονικό πλυντήριο ή να το σκεφτείς σαν υποκατάστατό του (παρά μόνο αν είσαι φοιτητής και μάλιστα από αυτούς που βάζουν ένα τζιν και απλά αλλάζουν t-shirt). Στο θέμα της τιμής δεν είναι όπως τα λες "κλάσμα του κόστους του κανονικού" αφού οι τιμές των πιο ολοκληρωμένων/ακριβών από το link που παραθέτεις είναι ελάχιστα φθηνότερες από ένα βασικό μοντέλο κανονικού πλυντηρίου. Τα φθηνότερα δεν ζεσταίνουν νερό (άρα πρέπει να το βάλεις ζεστό εσύ), φυσικά δεν στίβουν και ορισμένα δεν έχουν καν αντλία για να αδειάζουν τον κάδο (άρα πρέπει να τα σηκώνεις και να βάζεις τον σωλήνα πχ στη λεκάνη για να αδειάσει ή να το αφήνεις κάτω και να βάζεις το σωλήνα στο σιφώνι του μπάνιου). Ακόμα και η ευκολία στην μεταφορά που αναφέρεις μάλλον δεν είναι πραγματική αφού μετακομίζοντας θα πάρεις και άλλα πράγματα μαζί (πχ ψυγείο). Ε, σε όποιο μεταφορικό μπορεί να χωρέσεις το ψυγείο (έστω και μικρό) θα μπορέσεις να μεταφέρεις και το (κανονικό) πλυντήριο. Τελειώνοντας να σου πω ότι, κατά τη γνώμη μου πάντα, η μόνη περίπτωση που θα το έβρισκα οριακά χρήσιμο (πέρα από τον προαναφερθέντα φοιτητή) είναι να έχεις ήδη πλυντήριο αλλά λόγω εκτάκτων αναγκών (πχ μικρό μωράκι στην οικογένεια, ασθενής στο κρεββάτι, κλπ) να το έχεις για καθημερινές μικρές πλύσεις σε φορμάκια, ποδίτσες, εσώρουχα, κλπ 1
lary7 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Ειχα το Carad MB30 σαν φοιτητης(και οχι μονο) για 5 περιπου χρονια. Σε σχεση να τα πλενω στο χερι ή να τα στελνω στην μανα μου και να μενω χωρις ρουχα ηταν σωτηριο. Έπλενε αρκετα καλα βάζοντας το ποιο φθηνο υγρο απορυπαντικο που εβρισκα αφου την σκονη δεν την διαλυει στις χαμηλες θερμοκρασιες. Θέρμαινε στους 70 οποτε εβαζα και εσωρουχα, ακομα και σεντονια το γεμιζα ενιοτε. Τα + του 1)Πλενει ολα τα ρουχα χωρις τον κοπο του χεριου 2)Μπορεις ακομα και μαλακτικο να βαλεις αλλα χειροκίνητα 3)Ελαφρυ, εκανα 4 μετακομίσεις με αυτο βαζοντας το απλα στο αμαξι 4) Αξιοπιστο, δεν μου εβγαλε κανενα προβλημα Τα - 1)Δεν στιβει οποτε ή τα στιβεις με το χερι ή περιμενεις 2 ημέρες τον χειμωνα να στεγνώσουν 2)Δεν χωραει πολλα (2,5 κιλα) 3)Δεν διαλυει την σκονη στους 30 4)Δεν φευγουν ευκολα χνουδια, τριχες κτλ απο τα ρουχα. Πλυντήριο που δεν θερμαινει νερο δεν εχει νόημα, οπότε το Carad ισως ειναι το καλύτερο για αυτο που θες, made in Greece κιολας! 2
mentoras99 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Οντως απο πλευρας τιμης, μονο αν παρεις ενα απο τα φτηνα αξιζει, πχ το πολυ 70€, αλλιως αμα πλησιαζεις κανονικη τιμη πληντυριου μαλλον απο πλευρας τιμης δεν αξιζει.Δεν υπαρχει περιπτωση εγω να καθομαι να ... βραζω νερο!Αρα με κρυο, κανουμε μισες δουλειες καθαρισμου?Νομιζα παντως οτι εχουν κανονικα παροχη νερου και εξοδο νερου.Αμα λες δεν εχουν....Μηπως εχουν μονο εισοδο; Ή χειροκινητα βαζεις νερο λες κι ειναι μπλεντερ?Οσον αφορα την εξοδο του νερου, αν ειναι να γινει χειροκινητα, θα μπορουσα ισως να ανεχτω να το κανω μια φορα στο τελος.Οχι ομως να καθομαι εγω πανω απο το μηχανημα και να χυνω τα απονερα.haris_216 & lary7 σε οτι ξερετε απο τα παραπανω, κανετε quote μπας και βγαλω ακρη. Ειχα το Carad MB30 σαν φοιτητης(και οχι μονο) για 5 περιπου χρονια. Σε σχεση να τα πλενω στο χερι ή να τα στελνω στην μανα μου και να μενω χωρις ρουχα ηταν σωτηριο. Έπλενε αρκετα καλα βάζοντας το ποιο φθηνο υγρο απορυπαντικο που εβρισκα αφου την σκονη δεν την διαλυει στις χαμηλες θερμοκρασιες. Θέρμαινε στους 70 οποτε εβαζα και εσωρουχα, ακομα και σεντονια το γεμιζα ενιοτε. Τα + του 1)Πλενει ολα τα ρουχα χωρις τον κοπο του χεριου 2)Μπορεις ακομα και μαλακτικο να βαλεις αλλα χειροκίνητα 3)Ελαφρυ, εκανα 4 μετακομίσεις με αυτο βαζοντας το απλα στο αμαξι 4) Αξιοπιστο, δεν μου εβγαλε κανενα προβλημα Τα - 1)Δεν στιβει οποτε ή τα στιβεις με το χερι ή περιμενεις 2 ημέρες τον χειμωνα να στεγνώσουν 2)Δεν χωραει πολλα (2,5 κιλα) 3)Δεν διαλυει την σκονη στους 30 4)Δεν φευγουν ευκολα χνουδια, τριχες κτλ απο τα ρουχα. Πλυντήριο που δεν θερμαινει νερο δεν εχει νόημα, οπότε το Carad ισως ειναι το καλύτερο για αυτο που θες, made in Greece κιολας! Φαινεται καλη περιπτωση! Αυτο εδω που ειναι φτηνοτερο μοντελο, πως σου φαινεται; http://www.skroutz.gr/s/332150/Carad-MW100.html
haris_216 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Οντως απο πλευρας τιμης, μονο αν παρεις ενα απο τα φτηνα αξιζει, πχ το πολυ 70€, αλλιως αμα πλησιαζεις κανονικη τιμη πληντυριου μαλλον απο πλευρας τιμης δεν αξιζει. Δεν υπαρχει περιπτωση εγω να καθομαι να ... βραζω νερο! Αρα με κρυο, κανουμε μισες δουλειες καθαρισμου? Νομιζα παντως οτι εχουν κανονικα παροχη νερου και εξοδο νερου. Αμα λες δεν εχουν.... Μηπως εχουν μονο εισοδο; Ή χειροκινητα βαζεις νερο λες κι ειναι μπλεντερ? Οσον αφορα την εξοδο του νερου, αν ειναι να γινει χειροκινητα, θα μπορουσα ισως να ανεχτω να το κανω μια φορα στο τελος. Οχι ομως να καθομαι εγω πανω απο το μηχανημα και να χυνω τα απονερα. haris_216 & lary7 σε οτι ξερετε απο τα παραπανω, κανετε quote μπας και βγαλω ακρη. Δεν είπα ότι δεν έχουν όλα. Αν δεις ακόμα και σε αυτά του link που παρέθεσες γράφει: Carad MW100 "Σωλήνας εισαγωγής νερού και σωλήνας αποχέτευσης (χειροκίνητα)" Carad MB30 "ΑΝΤΛΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ-ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΝΕΡΟΥ" και βέβαια το Carad MB40 έχει, εκτός των άλλων, τύμπανο με εναλλασόμενη κίνηση (πότε δεξιόστροφα, πότε αριστερόστροφα) το οποίο σημαίνει καλύτερο καθάρισμα. (δυστυχώς είσαι άτυχος γιατί πριν κάνα 4μηνο χάρισα ένα τέτοιο εδώ )
mentoras99 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Οντως ατυχια, που δεν σε προλαβα και το χαρισες!Το mb40 ξεφευγει σε τιμη, δεν παιζει σαν επιλογη...Το carad mw100, τι σημαινει το 'χειροκινητα';Μεταξυ των δυο, carad mw100 και mb30, γιατι θα θεωρουσες καλυτερο το ακριβοτερο...mb30?Παντως, με θερμανση νερου, και σωληνες νερου εξοδος-εισοδος, νομιζω οτι πλησιαζει αρκετα τα καλα ενος κλασικου πλυντηριου.
lary7 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Οντως ατυχια, που δεν σε προλαβα και το χαρισες! Το mb40 ξεφευγει σε τιμη, δεν παιζει σαν επιλογη... Το carad mw100, τι σημαινει το 'χειροκινητα'; Μεταξυ των δυο, carad mw100 και mb30, γιατι θα θεωρουσες καλυτερο το ακριβοτερο...mb30? Παντως, με θερμανση νερου, και σωληνες νερου εξοδος-εισοδος, νομιζω οτι πλησιαζει αρκετα τα καλα ενος κλασικου πλυντηριου. To mw100 δεν ζεσταινει το νερο! Οποτε ξεχνας πλυσεις αναλογως τα ρουχα και γενικα το κοβω ψιλοαχρηστο, ενας κουβας με ενα τυμπανο που γυρναει δεν ειναι πλυντηριο. To mb30 ειναι το ελαχιστο που μπορει να χαρακτηριστει πλυντηριο, αξιζει τα +50Ε για να παρεις κατι που θα κανει την δουλεια του αρκετα καλα.
mentoras99 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 lary7 το mb30 το εχεις ακομη; Λειτουργει απροβληματιστα για χρόνια; Κανει καλο καθαρισμα, συγκρινομενο με κλασικο πλυντηριο; 'Στιψιμο' φανταζομαι δεν εχει;
lary7 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 lary7 το mb30 το εχεις ακομη; Λειτουργει απροβληματιστα για χρόνια; Κανει καλο καθαρισμα, συγκρινομενο με κλασικο πλυντηριο; 'Στιψιμο' φανταζομαι δεν εχει; Δεν το εχω πλεον γιατι το επεστρεψα. 5 χρονια λειτουργούσε χωρις θεμα, τουλαχοστον 1 φορα την εβδομμαδα. Το μονο θεμα ηταν πως επρεπε ο σωληνας αποχετευσης να τοποθετηθει ποιο ψηλα απο το πλυντήριο. Οταν το ειχα στο μπαλκόνι και τον σωληνα χυμα κατω ειχε θεμα. Πολυ μετα εμαθα το κολπο και τον ειχα στον νεροχυτη. Καθαρισμα αρκετα καλο αλλα οχι σαν κανονικο. Φρεσκαριζε μπλουζακια, επλενα εσωρουχα-σεντονια, τζιν, παραλαγες, πετσετες κτλ. Αλλα κανα 2 φορες που ειχαν χοντρους λεκεδες (λαδια, αιμα) τα εστειλα στην μανα γιατι δεν καθαρισαν. Βεβαια εβαζα και φθηνα απορυπαντικα... Στιψιμο γιοκ, χερακι για γυμναστικη ή καθολου (το καλοκαιρι).
mentoras99 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Απο γνωστες αλυσιδες παντως, για να μην παω σε ενα ασχετο καταστημα ηλεκτρικων και τους ζητησω 'φορητο πλυντηριο' και με κοιταζουν σαν εξωγήινο, μονο ο κωτσοβολος βλεπω να φερνει.
xpapias Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Για πειτε γιατι και εμενα με ενδιαφερει. Καποια στο σκρουτζ εχουν 2πλο καδο. Αραγε για να στιβουν; Ειχα βρει καποιο μοντέλο απο amazon αλλα οι τιμες του σκρουτζ για Ελλαδα εννοείται οτι ειναι καλυτερες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα