epir21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, φίλος μου θέλει να αγοράσει απο έναν ιδιώτη (αγγελία), 4 ζάντες αυτοκινήτου 10 κιλά η κάθε μια, σύνολο 40 κιλά. Θέλει να τις παραλάβει με αντικαταβολή για να είναι όσο γίνεται πιο "σίγουρος" για τα λεφτά του. Ο άνθρωπος που τις πουλάει του είπε οτι ρώτησε σε μια εταιρεία (δεν ξέρω αν ήταν ΕΛΤΑ ή κάποιο κούριερ) και του είπαν οτι αυτός που θα τα στείλει πρέπει να είναι "κατάστημα" για να κόψει τιμολόγιο. Ισχύει κάτι τέτοιο; Γενικά, θέλω κάποιος που ξέρει, να μου πει αν γίνεται να παραλάβει με αντικαταβολή τέτοιο δέμα (βάρος, διαστάσεις, κόστος) σε οποιαδήποτε εταιρεία. Γιατί η επόμενη και τελευταία λύση είναι η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που για τέτοιο ποσό, πιστεύω δεν είναι και πολύ "καλό". Μήπως υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος για να διασφαλίσει τα λεφτά του (εκτός PayPal), να γίνει η συναλλαγή χέρι-χέρι δεν γίνεται γιατί είναι μακριά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2015 από epir21
UncleKim Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Κάνε ένα κόπο, και μπες στα sites των εταιρειών, όπως πχ ACS, Ταχυμεταφορές κλπ. που έχουν αναλυτικούς καταλόγους με κόστη και διαδικασίες. Αντικαταβολή γίνεται κανονικότατα. Πάει το courrier, δίνει δέμα, ελέγχει ο παραλήπτης, πληρώνει, και καλοφόρετες
epir21 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Ναι τα έψαξα γενικά αυτά και πχ στην Γενική που είδα τώρα πρόσφατα έλεγε οτι γίνεται για δέματα μέχρι 2.000Ε. Απλά ο πωλητής λέει ότι πρέπει να κόψει τιμολόγιο. Και ρωτάω εδω μήπως ξέρει κανείς αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο (λόγο μεγέθους, βάρους, τιμής) γιατί εγώ πρώτη φορά το ακούω
epir21 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Νομίζω ιδιώτης είναι. Και αυτό είναι το πρόβλημα αν καταλαβαίνω καλά. Αν μπορούσε θα έκοβε τιμολόγιο και τέλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα